Mastodon

Keretünk egy hónappal a bajnokság rajtja előtt

Innen várjuk az új igazolásokat.

kapusok [3] // Dúzs, Szappanos, Tujvel

védők [10] // Batik, Benczenleitner, Doka, Gomis, Horváth Milán, Lovric, Klemenz, Petkovic, Szabó Alex, Tamás

középpályások [8] // Banó-Szabó, Bocskay, Eördögh, Hidi, Keresztes, Petrusenko, Plakushchenko, Zsótér

támadók [9] // Gale, Jónsson, László Dávid, Kerezsi, Kocsis Dominik, Lukic, Nagy Dominik, Tóth-Gábor, Traoré

(félkövérrel az új igazolások/szerződésből kivásároltak, kurzívval a fiatalok/tavalyi kölcsönjátékosok, a többiek a maradók/hosszabbítók.)

A keretből – az új igazolások mellett – Dúzs, Benczenleitner, Horváth Milán és Eördögh nem játszott még NB I-es meccset. Nagy Dominik tartósan sérült, és ha minden igaz, átmenetileg a friss igazolás Gomis is. Gale annak ellenére szerepel a listán, hogy vele nem tudjuk mi van. Az edzésképeken például nem szerepel.

A bajnoki rajtig mindössze öt edzőmeccset játszik majd a csapat, vagyis egyre kínosabb kérdés, hogy mégis milyen kerettel tervezünk nekivágni a következő idénynek, és ha érkeznek is játékosok, akkor az mikor lesz? Jövő héten már edzőtábor, gyakorlásra, tesztmeccsre alig marad idő. (Egyébként azt hallottuk, a Barcika elleni meccs kifejezetten az edzőnk kérésére marad el. Ha így van, az elég beszédes.)

Egyelőre még nem izgulok, hiszen erősen kicserélődött a stáb egészen fentről a pályaedzőig, kell nekik idő, hogy kiismerjék magukat. Egyedül az zavar, hogy a sportigazgatót és a külsős szakmai tanácsadót már egy hónapja kineveztük, és eddig mindössze annyit láttunk tőlük, hogy idehozták több haverjukat is, akiket nagyrészt abból az orosz kettes Akronból ismernek személyesen, amely klub az ottlétük alatt egyetlen meccset sem játszott. Állítólag az idei két igazolásunkhoz, valamint a távozók listájának megállapításához még nem volt közük. Sőt, a pletykák szerint a hároméves(!) szerződéssel megkínált Gomisra külön ki is akadtak, annak ellenére, hogy a bejelentésben szereplő képen a megszokott Kun Gábor helyett Docherty vigyorog vele.


Visszatérve az Akronhoz, Docherty sportigazgató három és, Tribulietx kettő és fél, a többiek másfél hónapot töltöttek Oroszországban. Az igazsághoz tartozik, hogy az Akron az érkezésük előtt 1,44 pontos átlagot termelt, majd a távozásuk után, tisztán orosz stábbal 1,69-et. Utóbbihoz lehetett némi közük, hiszen a téli felkészülés idején a banda nagy része Togliattiban volt, azonban azt se felejtsük, hogy nem csak az Akront, hanem a többi orosz csapatot is bőven hagyták el játékosok és edzők a háború kitörése után. Játékost a nekik rendelt időben alig igazoltak, viszont volt köztük egy 21 éves horvát jobbhátvéd, akit pont Kepcija – a miénk mellett – aktuális klubjától, az FK Sarajevótól vettek kölcsön (ahová Kepcija előző klubjától, a Hajduk Splittől került), és a csapathoz hasonlóan, még a tavaszi rajt előtt elhagyta Oroszországot.

Vagyis nem lepődnénk meg, ha lennének még itt összefonódások. A kérdés csak az, hogy mikor jönnek az első bejelentések?

(A haveri társaság korábbi állomáshelyeit itt próbáljuk meg visszafejteni. Sajnos bőven vannak homályos pontok a történetben.)

Update //

Közben elkészült annak a négy szakinak a párhuzamos idővonalas életrajza, akik fent vannak a Linkedinen. Némely dátumot azért fogadjuk kételkedve, például Docherty szerepvállalását a Dundee Unitednél, ugyanis ott már 2021 októberében bejelentették, hogy távozik. [PDF, elérhető ide kattintva.] Amint bővítem Kepcijával, frissítem a posztot.

Update #2 //

Kész is Kepcijával dúsított [PDF].

Az egyes generált CV-k elérhetők itt:
Docherty
Kepcija
Courts
Tribulitatx
Segovia


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||