Mastodon

Dorog, fél kettő, kupa

Mindenkinek jó szórakozást!

Esőt mondanak a meccs ideje környékére, szóval érdemes hozni valami védelmet ellene, mondjuk kabátot. És egy pulcsi és basszus, egy hosszúnaci se árthat a hirtelen jött őszies 13-14 fokban. (Vajon utóbbiakat hol tartom a nagy felújításban? Talán hónapok óta nem volt egyik sem rajtam, hiszen semmi sem indokolta*.)

(* Nagyfatert talán sosem láttam rövidnadrágban, egyedül amikor nyaraltunk. Létezik ugyanis egy olyan nemistudommi, hogy felnőtt ember nem hord rövidnacit, pláne harminc fölött. Ahogy az ing is hosszú ujjú (HUI), legfeljebb felhajtod, és sohasem rövid (RUI). Őszintén? Pont nem érdekel, pláne egy kupameccs reggelén.)

A lényeg, hogy fél kettőtől Dorog-Honvéd a kupában.

Huszonpár éve kétszer is játszottunk ott, és a második igen emlékezetesre sikeredett. Mondjuk pont nem az akkor éppen nálunk játszó Wukovics, vagy az isteni Váczi Zoli miatt.

Na, de ma végre hétvégi kupameccs, és ahogy azt kell, sikerült belerondítani a fociidény számomra talán legjobban várt napjába. Hiába hétvégi kupameccs, ha

  • Dorogon nem készült el a világítás*, és fél nyolc helyett fél kettőkor játszunk, ráadásul tévés meccset. Kettévágja a napot, így semmi értelmesen nem lehet csinálni a környéken. (szerk.: már tavaly elkészült, szóval vagy a tévé, vagy a rendezőt terhelő esti meccs költségei miatt kerültünk át kora délutánra. Érdekes apróság, hogy a Dorog Youtube-csatornáján – hiába van villanyvilágítás a pályán – egyetlen villanyfényes mérkőzés összefoglalóját sem találni.)
  • a Doroggal már játszottunk.
  • Dorog közel van, ami még nem lenne baj, ha nem pont most újítanák fel hétvégente az oda tartó vasútvonalat. Remek vonatos túrát lehetett volna szervezni, akár egy párszáz fős osztálykirándulásként, akár egyénileg, netán kiscsoportosan, volna bőven vonat.
  • az időjárás sem ígérkezik az igazinak.

Sebaj, így is kötelező program. Ha hétvégente belefér a Honvédka, akkor ez ugyanaz a hétvége, közeli meccs, lehet jönni. Négyszáz jegyet kaptunk papíron, de ezt ne tessék komolyan venni. Eleve a pálya egyik oldalán nincs kerítés, vagyis van szektor kint is, másrészt úgysem fognak senkit kint hagyni, hiszen állítólag ebben a stadionban, amit ma jó esetben ötezresnek lehet nevezni, simán bemondtak korábban tíz, vagy akár tizenötezer nézőt is, ráadásul ugyanarra a napra. Ha ide nem fér be plusz párszáz kispesti, akkor sehova.

A stadion állítólagos nézőrekordja. A tarcsik meccsén 10, a nagycsapatokén 15 ezer néző Dorogon. (képernyőkép: Nemzeti Sport, 1973.08.21., Arcanum Digitális Tudománytár)

Összefoglalva, és magamat ismételve:

  • pulcsi, hosszúnaci, esőkabát.
  • tessék jönni, nem lehet kifogás az időjárás, és hogy tévés meccs.
  • kora délután van, esetleg egy szendvicset/péksütit lehet csomagolni, feltéve ha nem bírsz ki pár órát evés nélkül. (Én fogok!)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||