Mastodon

Két nap múlva bajnokság, itt az ideje lemérni a hangulatotokat

Hangulat-O-Meter

Dean nem az az edző, akinek a keze nyoma nyomban meglátszik a csapaton, ezért sem vártunk tőle azonnal jó eredményeket. Időre van szüksége ahhoz, hogy megtalálja az ideális csapatot, és kidolgozza azt a taktikát, amivel az a csapat sikeres lehet.

nyilatkozta az ő szájával és hangjával Docherty sportigazgató a Nemzeti Sportnak, majd kiemelésre került a mi billentyűzetünk által.

A lényeg, hogy Klafuric (az idézetben ő Dean) munkája általában nem azonnal szokott beérni. Vajon mire alapozza ezt az állítást a számok mestere Docherty?

A transfermarkt a meccsszámokban és az eredményességen egy egész jó forrás, pláne, mert remek szűrőfeltételekkel egészen személyre lehet szabni a látni kívánt listákat. Vegyük Klafuric edzőként játszott bajnoki meccseit:

klubmérk4ppmUmérkUppm
HNK Gorica52,2513
Legia Warszawa82,542,25
Ethnikos160,25120,83
Slaven Belupo71,2530
Honvéd40,75??
mérk: összes mérkőzése, 4ppm: pontátlaga az első négy meccsen, Umérk: mérkőzései az első négy után, Uppm: pontátlaga az első négy meccs után

Nos, Dochertynek bizony számszakilag félig igaza van, ugyanis Klafuric két csapatánál emelkedett, kettőnél pedig csökkent a pontátlag az első négy meccsét követően.

Ami viszont érdekes:

  • Az akkoriban horvát másodosztályú Goricával egy nyári alapozás után, az első öt meccsen csinált 12 pontot, majd távozott.
  • Legközelebb egy év múlva, a Legia kispadján tűnt fel, amikor idény végén átvette a már szinte bajnok csapatot, és csinált vele az utolsó hat meccsen 16 pontot. Ezt követően rábízták a felkészülést, majd miután a BL selejtezőjében kiestek a Spartak Trnava ellen, és a bajnokságban két meccs 3 ponttal indított – megváltak tőle.
  • A ciprusi Ethnikos csapatát télen vette át, majd a 2020 tavaszi covid miatti zárásig kilenc meccsen 7 pontot (0,77 ppm) csinált vele. Ezt követően hosszú alapozás kezdődik, mert a ciprusi bajnokságot lefújták, és a következő csak augusztusban indult. A hét meccsen elért 4 pont (0,57 ppm) még a tavaszinál is rosszabb.
  • Következő csapata a horvát Slaven Belupo volt, ahol egy nyári alapozást követően az első fordulóban megverték a Dinamo Zagrebet – majd innentől Klafuric kirúgásáig senkit. Hét meccs, 5 pont (0,71 ppm), ami némi előrelépés, ugyanis az előző bajnokságot egy másik edzővel hét meccs 4 pont teljesítménnyel zárták.

Összefoglalva:

  • Docherty hülyeséget beszél, mert eleve nincs Klafuric múltjában a ciprusi Ethnikoson kívül olyan csapat, amelyik padján egyáltalán kétszámjegyű meccsen ült volna.
  • aztán Docherty hülyeséget beszél, mert ahogy látjuk, ha Klafuricra rábíztak egy felkészülést, akkor – a Gorica kivételével – mindenhol megbukott pár forduló alatt.
  • valamint Docherty hülyeséget beszél, hiszen egyáltalán nem találni Klafuric múltjában érdemi csapatot, ahol edző volt, nemhogy sikeres taktikát.

Sosem értettem miért kell ekkora baromságokat nyilatkozni, hiszen alig két kattintás, és kész a lebukás.

Viszont a posztunk témája nem Docherty és Klafuric, az csak úgy beesett, mert már tegnap körül akartam írni a sportigazgató nyilatkozatait (NSO, honvedfc.hu), de aztán lett jobb dolgom.

Szóval:

Hangulat-O-Meter

Csak a szokásos rém egyszerű kérdés:


címlapkép: Klafuric mester, a titkos fegyver Arsene Wengernek öltözött. fotó: fb/honvedfc

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||