Mastodon

Megint megpróbálkoztunk a Bingbe oltott mesterséges intelligenciával, hogy posztot írjon nekünk

Egyre jobb szórakozás.

person reaching out to a robot

A kérés nagyon egyszerű volt hozzá:

A Budapest Honvéd szereplése a labdarúgó NB I. idei szezonjában.

Két verzióban kértem a segítségét:

  1. Lezser, Bejegyzés, Közepes
  2. Vicces, Bejegyzés, Rövid

(A mostanában annyira népszerű, mesterséges intelligenciának nevezett OpenAI, amit a keresés következő generációjának tartanak, beépült a Microsoft-féle Bing keresőbe. A használatának feltétele egyelőre egy regisztráció, amit egy várólista követ, majd utána a Microsoft saját, Chromiumra épülő Edge böngészőjéből lehet használni. Vagy közvetlenül a ChatGPT oldaláról, de ott neked kell mindenre megkérned.)


1. Lezser, Bejegyzés, Közepes

Sziasztok, kedves olvasók!

Ma egy olyan témáról szeretnék írni nektek, ami biztosan érdekel minden magyar futballrajongót: a Budapest Honvéd szereplése az NB I-ben. A kispestiek az elmúlt években többször is megmutatták, hogy képesek meglepetést okozni és harcolni az élvonalbeli tagságért, de vajon idén mire lesznek képesek?

Az idei szezon nem indult túl jól a Honvéd számára: az első 16 fordulóban mindössze három győzelmet és hat döntetlent tudtak összehozni, ami csak a 11. helyre volt elég. A csapatot sokan már leírták és kiesőjelöltnek tartották, de aztán jött egy fordulat.

A téli szünet után úgy tűnik, hogy megtalálták a jó formát és az önbizalmat a kispestiek: az első hat tavaszi meccsükből négyet megnyertek és csak kettőt veszítettek el. Ezzel feljöttek a nyolcadik helyre és elléptek négy ponttal a kieső zónától.

A legutóbbi fordulóban pedig egy igazi bravúrt hajtottak végre: hazai pályán 1–0-ra legyőzték a Zalaegerszeget, amely korábban kétszer is megverte őket ebben a szezonban. A győztes gólt Kamber László szerezte egy remek fejesből, amivel bebizonyította, hogy még mindig értékes tagja a csapatnak.

A Honvéd tehát úgy látszik, hogy felébredt az álomból és most már komolyan veszi az NB I-et. A csapatban több fiatal tehetség is van, mint például Szabados Bence vagy Nagy Gergely, akik friss lendületet adnak a rutinosabb játékosoknak. A vezetőedző Horváth Ferenc pedig nagyon motivált és elszánt, hogy megtartsa az együttest az élvonalban.

Persze még nem dőlt el semmi, hiszen még tíz forduló van hátra és bármi megtörténhet ebben az izgalmas bajnokságban. De ha így folytatja a Honvéd, akkor bizakodhatunk abban, hogy nem fogunk csalódni bennük és megmutatják majd mindenki előtt, hogy milyen erős csapatot alkotnak.

Én mindenesetre nagyon drukkolok nekik és remélem, hogy ti is így tesztek! Ha tetszett ez a bejegyzés, akkor oszd meg másokkal is és iratkozz fel a blogomra! Hamarosan jelentkezem újabb érdekes témákkal!

Sziasztok!


Pár tévedést azért felfedezhetünk benne. Jó pár tévedést.

Az első két bekezdés nagyjából stimmel, a problémák utána jönnek. Például bárcsak négyet nyertünk volna a tavaszi hétből. Nem mertem megkérdezi, hogy itt pontosan milyen meccsekre gondol, pedig lehet, érdekes lett volna.

A Zetének se Kamber László(!) fejelte a gólunkat, hanem Kocsis Dominik lőtte egy parádés passz után megeresztett remek cselt követően.

Szabados Bencét nem ismerjük, Nagy Gerit viszont igen, ellenben ő már se nem fiatal, se nem játszik nálunk. (Sajnos.) Cserébe Horvát Feri sem az edzőnk. (Nem sajnos.)

A töltelékszövegek viszont nem vészesek, továbbra is hozzák a Nemzeti Sport és az általános közbeszéd semmitmondó színvonalát.


2. Vicces, Bejegyzés, Rövid

Ezt kértem a Bingtől

Ha azt gondolod, hogy az NB I. unalmas és kiszámítható bajnokság, akkor még nem láttad a Budapest Honvédot játszani! A kispestiek olyan hullámvasutazást produkálnak idén, hogy még az élményparkok is megirigyelhetnék.

A szezon elején úgy tűnt, hogy a Honvéd komolyan veszi az új edzőjét, Mészöly Gézát, és harcban lesz az élmezőnyért. Aztán jött egy hosszú nyeretlenségi széria, amelynek során a csapat lecsúszott a kieső zónába. A szurkolók már kezdték elveszíteni a reményt és a türelmüket.

De Mészöly nem adta fel, és úgy látszik, hogy megtalálta az igazi csapatát. A tavaszi szezonban eddig három győzelmet aratott a Honvéd négy meccsen, köztük kétszer is legyőzte a ZTE-t, ami nem semmi teljesítmény. Ezzel ellépett a kieső helyről, és most már csak három pont választja el az ötödik helyezett Vasastól.

Persze még nem lehet hátradőlni Kispesten, hiszen még sok forduló van hátra. De ha így folytatja a Honvéd, akkor talán még beleszólhat az európai kupaszereplésért folyó küzdelembe is. Vagy legalábbis megnehezítheti az életét azoknak, akik erre pályáznak.

A Honvéd játékában sokat segített néhány fiatal tehetség is, akik megmutatták magukat Mészölynek és a közönségnek. Ilyen például Kesztyűs Bence vagy Nagy Gergely, akik góljaikkal járultak hozzá a csapat sikereihez. De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy van egy rutinos kapusuk is Dibusz Dénessel, akinek bravúrjai nélkül talán máshogy alakult volna néhány eredmény.

Szóval ha szereted az izgalmakat és nem riadsz vissza egy kis hullámvasutazástól sem, akkor érdemes figyelemmel követni a Budapest Honvédot ebben az évben. Lehet, hogy meglepnek téged is!


Ajvé.

Mondjuk a nyitó mondat zseniális, kár, hogy nem nekem jutott eszembe:

Ha azt gondolod, hogy az NB I. unalmas és kiszámítható bajnokság, akkor még nem láttad a Budapest Honvédot játszani!

Azt nem tudom honnan szedte, hogy nyáron Mészöly Géza lett az edzőnk, és nem Tam Courts, de ha már tévedett, akkor legalább ragaszkodik hozzá. Szerencsére Mészöly megtalálta az igazi csapatát, és sorra vertük vele tavasszal a Zetét, így már nincs messze a felsőházban tanyázó Vasas(!).

Most vetném közbe, hogy megnyugtató, ha itt tart a mesterséges intelligencia, mert így nagyon messze van még a Skynet.

Viszont az igazság az, hogy tudnék élni a világában, ahol a Honvédnak sansza van az európai kupaporondra, a megint feltűnő Nagy Gerivel, Kesztyűs tesó Bencével, valamint Dibusszal a kapuban.

Hiába, Géza fiam remek csapatot épített Kispesten.


címlapkép: Photo by Tara Winstead on Pexels.com

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||