Mastodon

A legkisebb is számít

FTC – Honvéd @ Üllői, 19:30

Egyszerű a helyzet: nekünk jobban kellenek a pontok. És nem azért, mert esetleg pont a Fradit előznénk a bajnokságban, vagy valami címért mennénk, hanem mert sikerült olyan helyzetbe keverni magunkat, tisztán önhibánkból, hogy egy ilyen Fradi elleni meccs is számít.

Éveken át szinte mindegy volt. A Fradi a bajnok, mi a harmadik-ötödik között bármi, bár pont nem harmadik, mert mindig elcsesztünk valamit. A klubnak egyáltalán nem számítottak a Fradi elleni pontok, viszont a szurkolói léleknek jól estek, ha néha-néha megcsíptünk párat. Sajnos csak nagyon ritkán sikerült ez a csípés.

Most viszont az a helyzet, hogy meg kell húzni a váratlant, és rámenni a pontokra, sőt, valahogy meg is kellene szerezni őket. Ha ez a Vasas képes volt ikszelni az Üllőin, akkor nekünk miért lenne lehetetlen? A fél Fradi sérült, nálunk csak Samperio, valamint Lovric eltiltott. Az előbbit a tavasza alapján inkább nevezzük ballasztnak, mert kezdeni kellett vele (illetve a nevével) valamit, az utóbbi pedig már nem a régi játékban, azonban a jelenléte elképesztően sokat számít a csapat által a pályára felvitt mentalitás-egyenlegben.

Ennyi luxus még bele kell férjen Szappanos és Zsótér kiszuperálása mellett.

Ami viszont nem fog beleférni, hogy ha ma sincs Kocsis, ha Domingues nem kapja össze magát, mert hiába látjuk, hogy Lukic egyedül és a semmiből is képes lehet gólt lőni, azonban egyszer neki is elfogyhat az a k*rva szerencséje, ahogy a Die Hard kettőben megjegyezte az ezredes. Ha nem növünk fel csapatszinten, akkor reménytelen az egész.

Ha nem működünk előre, akkor is lehet pontot szerezni, mégpedig egyet, azonban ennek feltétele, hogy ne kapjunk gólt. Ehhez viszont csapatszinten kellene védekezni, lazsálás és olyan hibák nélkül, mint Capan sarokkal mentési kísérlete, majd legyintése a mellette elfutó támadóra az őszi Honvéd-Fradi végén. Ilyesmi egyáltalán nem fér bele, miközben mindenkinek ki kell vennie a részét abból, hogy

ne csak megpróbáljuk, ha már a versenykiírás szerint kötelező játszanunk, hanem meg is csináljuk azt a pontszerzést.

Felesleges többet írni, viszont a héten belekezdtem egy táblázatba, amit végül – más dolgom lett – nem írtam körül, ezért most mindenféle kommentár nélkül illesztem be ide:

Fradi az alsóház ellen

1. kör2. kör3. kör
Mezőkövesd1-2 (i)1-1 (o)33 (i)
ZTE2-1 (i)2-1 (o)0-1 (i)
Újpest6-0 (i)3-1 (o)29 (i)
Videoton4-0 (o)2-2 (i)2-2 (o)
Honvéd3-1 (o)2-0 (i)27 (o)
Vasas1-0 (i)0-0 (o)28 (i)

és tabellásítva:

gydvrg-kggkptppm
1. kör5116-2+14152,5
2. kör3310-5+5122,0
3. kör112-3-110,5

megjegyzés: a címre egy selejtezés során akadtunk, és részben újrahasznosítva kipörgetjük most, mert nem látunk benne további perspektívát. Eredetileg egy Diósgyőr elleni meccshez kapcsolódóan használtuk volna mégpedig ebben a formában: A legkisebb is számít – Feczkó. Végül már magunk sem tudjuk miért, de nem került adásba. (Párhuzamosan a Gut, besser, Prosser is archiválásra került.)


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||