Mastodon

Nem történt semmi különös, viszont egy meccsel közelebb kerültünk a végéhez

Csak a szokásos:

  • mivel az eredmények nekünk kedvezően alakultak a többi meccsen – mi kikaptunk.
  • az ellenfelünk fordulók óta nyeretlen – természetesen megver minket.
  • a Fradi szinte mindenkinek lead pontot az alsóházban – kivéve nekünk (és az Újpestnek*).
  • mindenféle okok miatt a harmadik számú kapusunk védett – megsérült a huszadik percben.
  • semmi különös nem történt tegnap az Üllői úton.

(* A foci egyik szépsége, hogy egy Fradi-Újpest-Kispest még mindig értelmezhető, ami látszik a nézőszámokon is, miközben egy Fradi-Kisvárda-Mezőkövesd-stb továbbra is értelmezhetetlen. Utóbbi meccsekre sem a nézők, sem a csapatok nem képesek annyira rápörögni, hogy az esetek jelentős többségében kijöjjön a csapatok közötti különbség.)


A nap válasza

– Elnézést, miért van lezárva a vendégszektor tetején a széksorok mögötti rész? – érdeklődött szurkolótársunk a biztonsági szolgálat kirendelt képviselőjénél.

– Mert hullik a vakolat. – hangzott a válasz.

Az, bzmg, a vakolat. A vasszerkezetről.

Zsenik.

update // Józsi írt nekünk egy jóval életképesebb verziót, mint amivel a szekus próbálkozott:

FYI, a tetőn éppen napelemeket telepítenek, emiatt van a stadion több pontján is hasonlóan lezárva pár sor a lelátó tetején.


A nap parasztja

A Fradi hangosbemondója, aki a következőket tudta felböfögni a meccs végén: ”megkérem az NB II-be igyekvő vendégszurkolókat, hogy maradjanak a szektorukban.”

És akkor még csodálkoznak, hogy a tisztességes emberek miért gyűlölik annyira a Ferencvárost. (Egyszerű a válasz: ezen a szinten a fradizmus egy betegség. Hadd röhögjünk a híres három E-n.)


A meccsről nem tudom mi értelme van beszélni,

akkora különbség volt a csapatok között.

Az egyetlen, amit nem értettem, hogy amikor Klagenfurt a 62. percben hármat cserélt, és lehozta a belső középpályás Gomist, valamint a két szélsőt, Kocsist és Dominguest, és beküldte Ennint és Dokát a két szélre, valamint Keresztest középre, akkor mit gondolt nagyjából?

A 70. percben még egy csere, Szabó Alex helyett Klemenz. Az utolsó húsz percben így álltunk fel, miközben kaptunk két gólt:

Tujvel
Klemenz, Prenga, Capan
Eördögh, Keresztes, Mitrovic, Tamás
Ennin, Lukic, Doka

forrás: Wyscout report

Fogalmam sincs, hogy a 60. perctől már az Újpestre spóroltunk, és kipróbáltunk pár játékost, aki mostanában kevesebbet játszott, vagy tényleg pontot akartunk szerezni, és ehhez mondjuk Enninben láttuk a reményt?

Végig teljesen veszélytelenek voltunk kapura.


Legalább

  • csak egy játékos (Szabó Alex) gyűjtötte be az ötödik sárgáját. (Bocskay, Capan, Doka, Prenga nem.)
  • Klemenz utoljára tavaly év végén játszott pár meccset, amikor az addigra totálisan vállalhatatlan Cirkovic végre kikerült a csapatból. Érdekesség, hogy Cirkovic most, tavasz elején is hamar kikerült a csapatból, azonban ezúttal nem Klemenz, hanem Lovric került a helyére.
  • Keresztes kapott megint egy fél órát, viszont fura, hogy a szélre Doka és Ennin jött be, és nem Benczenleitner valamelyikük helyett. Emlékeim szerint egyikük sem szakad meg ezért a klubért látványosan, simán játszhatna helyettük egy fiatal.

Valamint

  • Lukic először volt cséká, ami érdekes, mert ezt a bajnokságot még Szappanossal (1) kezdtük, majd Felcsúton a sérülése után Prenga (2) vette fel a szalagot, viszont a következő meccsen, Zalaegerszegen már Zsótér (3) viselte, azonban lecserélték, és Tujvelhez (4) került. Szappanos visszatéréséig maradt Zsótér, majd Szappanos, amíg ki nem került a keretből tavasz elején. (Érdekesség, hogy egy ideje Zsótér sem a sérülése miatt nincs a keretben.) Ekkor lett az örök beugró Lovric (5) a cséká, azonban összejött az öt sárgája, és a kezdőben rajta kívül egyedül Prenga volt korábban csapatkapitány, valamit ki kellett találni. Lukic (6), ami valahol a világ vicce, hogy egy keretben hat különböző játékos lehet kapitány.

Osztályozókönyv


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||