Mastodon

Elhunyt Kristóf Lajos

Pár hónapja épp arra járt, és észrevette, hogy nyitva a kapu. Bejött, és azonnal mesélni kezdett. Mesélt a városi házakról, mutatta hol lakott Puskás, hol volt a fészer, hol laktak Ulicskáék, Bozsikék, Cserjésék, hol volt a telep kapuja, hogy nézett ki a szippantós kocsi, mit termesztettek a kis konyhakertekben, hol lakott a póniló – és hol laktak Lajosék.

Pár hete a kispesti piacon futottunk össze. Lajos máglyarakást evett, én fonalat vettem. Szia, Lajos! Minden rendben? Minden – válaszolta. Beszéltünk pár szót, majd hagytam tovább falatozni.

Lajos társaságában amikor csak tehettem, sűrűn jegyzeteltem. A képen a városi házak sematikus térképe látható, ahogy Lajos lerajzolta. A betűk az én macskakaparásom.

Lajos maga volt a kispesti történelem. Évtizedek óta fotózta a csapatot, a klubot, a játékosokat, az embereket. Ikonikus képek tucatjait kattintotta, miközben megszoborta Puskást, Tichyt.

Sajnos az utolsó szobrának felavatását már nem élhette meg.

Viszlát, Lajos! Nagyon fogsz hiányozni.


🗣️ a hozzászólás // előmoderált

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||