Mastodon

Le/visszaigazoltuk Lőrinczyt, és egyből a keret negyedik legtapasztaltabb játékosa lett

Kezdjük a szikár ténnyel: két évet írt alá a Honvéd a Diósgyőrtől érkező Lőrinczyvel. A Honvéd ugyan nem erősítette meg, de úgy tűnik, hogy valamiféle átigazolási díj fejében. (Ugyanott a szintén létszámfeletti Bertus szerződését egyszerűen felbontották, innentől szabadon igazolható.)

Alapvetően támadó középpályás, akinek kellemesen nagy NB II-es rutinja van. Speciel nekem az egyik kedvencem volt jó tíz éve a fakóban, és sajnáltam, hogy nem nagyon számoltak vele a nagycsapatnál. Aztán eltűnt a radarról, és Soroksáron vettem észre újra. Az is megvolt, hogy átigazolt az NB I-be mázlival feljutó Budafokba, majd a kiesést követően vissza Soroksárra, és innen vitte télen a Diósgyőr. Nyáron aztán beszereztek egy tucatnál is több légióst, és Lőrinczy – úgy tűnik – nélkülözhetővé vált.


Tapasztalat

definíció: Nevezzük tapasztalatnak azt a számot, amit úgy kapunk, hogy egy játékosnál összeadjuk az NB I-es, NB II-es és a külföldi bajnoki bajnoki mérkőzéseit és bajnoki perceit, majd a kettőt elosztjuk egymással. Az így képzett tapasztalat számszakilag azt jelenti, hogy NB III-nál magasabb szinten ennyiszer 90 percet, tehát teljes mérkőzésnyi időt töltött a pályán.

A sorrend (az értékek az idénykezdés előtti állapotot mutatják, félkövérrel az új igazolások):

  1. Lovric 346,1
  2. Tujvel 227,0
  3. Kálnoki-Kis 207,0
  4. Lőrinczy 173,1
  5. Holman 166,3
  6. Bobál 142,7
  7. Adorján 102,8
  8. Kundrák 92,6
  9. Kovács Nikolasz 72,8
  10. Szabó Alex 47,4

A teljes és részletes listát ide kattintva találjátok.

Igen, konkrétan a két öregen kívül nem rendelkeztünk 50 meccs tapasztalatú játékossal az átigazolások előtt. Illetve itt volt a belsővédő Horváth Milán (65,6), azonban őt a múlt héten elengedtük Szegedre.

Variáció

Lőrinczyvel a minőségen túl darabra is bővültünk a középpályán, viszont nagyon kell számolni, hiszen van pár meghatározottság a keret összetétele alapján:

  • Átrok tartós sérülése miatt másik kötelező (2004. január 1. után született) fiatalt kell játszatni, és a választék jelenleg a támadósorba Krajcsovics, Simon Benedek (és Keresztes), a középpályára Kocsis Gergely és Kereszteses, a védelembe Pekár, Szabó Tibor és Kaczvinszki, a kapuba pedig Gyetván.
  • Ha a támadósorban teszünk fiatalt, akkor Kerezsi és Kocsis Dominik közül veszünk le valakit, kivéve, ha a 17 éves Simon kezd középcsatárban. Viszont ebbe a sorba igazoltuk Bobált, Kundrákot és Haragost is, miközben nem egyszer Holman játszott kvázi középcsatárt.
  • A középpálya összetétele jelenleg: Adorján, Bocskay, Eördögh, Holman, Keresztes, Kocsis Gergő, Lőrinczy, Nyitrai.

A mesternek nagyon kell majd számolnia, hogy hova tegye fel a fiatalt, mert végre minden sorban és poszton lett elég emberünk, kivéve balhátvédben.

A fent definiált tapasztalat alapján jelenleg ez lenne a legerősebb kezdőnk:

Tujvel
Kovács Nikó, Kálnoki-Kis, Lovric, Szabó Alex
Lőrinczy, Adorján, Holman
Kundrák, Bobál, Kocsis Dominik

Van viszont pár meghatározottságunk: Dúzs a kapus, Benczenleitner a balhétvéd, a belsővédők rotálódnak, valamint kell egy kvótafiatal.

Alig egy hónapja, idény elején még az volt a kérdés: ki fog játszani, most viszont ott tartunk: kit hagyjunk ki? És szerencsére a mennyiség a minőséggel is párosult (igen, NB II-es szinten), ami esetünkben azt jelenti, hogy a padra is tudunk értelmezhető játékosokat nevezni, esélyünk nyílik végre érdemben belenyúlni a számunkra nem kedvezően alakuló meccsekbe.

Ami viszont nem változott: idén is szeptember elejére rakták össze a keretet, és közben lement hét forduló, ahol máris vesztettünk tizenegy pontot.


Kivételek

Az az érdekes helyzet állt elő, hogy mivel döntően korábbi akadémistáinkat igazoltuk vissza (Bobál, Lőrinczy, Kovács Nikó, Kundrák), a keretben alig van olyan játékos, akinek ne lenne kispesti múltja, és még így is találunk többeknél kapcsolódási pontokat:

  • Adorján – speciel ő wekerlei.
  • Holman – a felesége Hamar Pilu lánya.
  • Lovric – 2011 óta játszik Kispesten. Legenda.
  • Kálnoki-Kis – 2018 és 2020 között játszott nálunk.
  • Tujvel – az isteni Rubi Levkovich sérülése után igazoltuk 2020-ban, és bár világ életében inkább beugró kapus volt, nálunk két remek idényt hozott le kezdőként.
  • Haragos – akivel nem tudunk mit kezdeni, mert az MLSZ szerint papíron öt évig volt a játékosunk, és a produktivitásának 38 százalékát is hozzánk számolják, azonban soha egy percet sem játszott kispesti színekben se az akadémián, se valamelyik felnőtt csapatunkban.

címlapkép: Lőrinczy az egyetlen NB I-es gólját lövi 2014-ben, a DVSC-Honvéd 0-2-n. fotó: babvik


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||