Mastodon

Osztályozókönyvek tavasszal

Pótoljuk az elmaradást.

_vs Kozármisleny 2-1

  1. Holman
  2. Bobál
  3. Krajcsovics

_vs Nyíregyháza 1-1

  1. Szabó Alex
  2. Kerezsi
  3. Krajcsovics

_vs Tiszakécske 1-1

  1. Bobál
  2. Szabó Alex
  3. Holman

_tavaszi tabella

(5, 3, 1 pt)

  1. Bobál és Szabó Alex 8 pt
  2. Holman 6 pt
  3. Kerezsi 3 pt
  4. Krajcsovics 2 pt

A teljes adatsor elérhető a szokott helyen.

_várakozás

Tavaly ősszel a tabellán a 11., a várakozások alapján viszont a 9,64. helyen végeztünk. Az idénynyitó kozármislenyi győzelem után feljöttünk a 9. és a 6,38. helyekre, majd a Nyíregyháza után a 8. és 6,04. helyekre, hogy Tiszakécske után visszaessünk a 9. és 7,35. helyekre. Egyelőre mindkettő a felsőházat jelenti, azonban annak is a legalját.

Elég csak ránézni a grafikonon a piros vonalra, hogy érzékeljük, mekkora kilengések lehetnek pár héten belül a várakozásokban. Pinezits távozása után volt a mélypont: akkor az éppen bentmaradás határát szavaztátok össze (11,58), és tettétek mindezt alig pár héttel a hazai, Mosonmagyaróvár elleni győzelmet követően, amikor pedig simán a középmezőny elejét, esetleg magát a felsőházat vizionáltátok (5,38). Hat helyezésnyi zuhanás három meccs alatt.

_kiemelkedő teljesítmények

fellenfél%pt
1Dúzs3Nyíregyháza0-01003
2Kerezsi9Budafok2-2952,43
3Holman19Kozármisleny2-1902,35
4Dúzs5Siófok1-2822,29
5Dúzs12Pécs0-0792,19
6Dúzs1Csákvár2-1842,17
7Dúzs9Budafok2-2882,04

Az osztályozókönyvünk sajátos működése alapján a legfeljebb elérhető pontszám a 3, amihez az kell, hogy a véletlenszerűen kiválasztott szavazatok mindegyike az első helyre jelölje az adott játékost. Ilyen a játékunk történetében egyszer fordult elő, mégpedig Dúzs parádéja ősszel a Nyíregyháza ellen ért végül 3-at. Dúzs amúgy nem mindenkinél végzett az élen, azonban a szabályaink szerint nem minden szavazat játszik, hanem mindegyiknek ugyanannyi esélye van bekerülni a kiértékelésbe, és a mázli úgy hozta, hogy a Dúzst nem első helyre tevőket eldobta a véletlengenerátor.

Azonban a táblát nem Dúzs, hanem Holman miatt tettük be, ugyanis neki sikerült egyedül 2 pont feletti teljesítményt villantania tavasszal, és második mezőnyjátékosként felkerülnie a listára.

Elsőre talán nem tűnik soknak, pláne nem kiemelésre méltónak a 2 pont, azonban gondoljunk bele, hogy mindössze elsőt, másodikat és harmadikat lehet megjelölni az osztályozókönyvben, és a végén a 2 feletti átlaghoz az kell, hogy egy játékost az elsöprő többség az első és/vagy a második helyekre tegyen. Az olyasmi, hogy egy meccsen ketten is 2 fölé jussanak elképesztően ritka, a játék történetében csak egyszer fordult elő, és érdekes, szintén tavaly ősszel. Dúzs és Kerezsi duplázáshoz tényleg az kellett, hogy szinte kizárólag őket jelöljétek az első és második helyekre.

Apró furcsaság, hogy az NB II-ben 21 meccs után hat olyan meccsünk volt, ahol legalább egy játékos elérte a 2 pontot, miközben tavaly a kieső csapat ugyanekkor jóval előrébb tartott kiemelkedő teljesítményekben.


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||