Mastodon

Kicsoda az a Fórizs Sándor, aki sportigazgatóként azt mondja, hogy három éven belül szeretnénk feljutni?

A Honvéd végre hivatalosan is bemutatta Séllei Árpád ügyvezetőt, bejelentette Kun Gergely távozását, valamint bemutatta Fórizs Sándor sportigazgatót is, aki rögtön egy egészen méltatlan székfoglalóval indított. Idézem:

„Vannak terveink, fokozatosan kell építkeznünk és egyre jobbá válnunk. A mostani idényben az legfontosabb célunk, hogy jobb eredményt érjünk el, mint az előző szezon kilencedik helye, három éven belül pedig vissza szeretnénk juttatni a Honvédot az első osztályba. Csertői Auréllal nem egyeztek a szakmai elképzeléseink és nagyon korrektül megegyeztünk az elválásról, köszönjük neki az eddigi munkáját. A jövőben szeretnék egy sokat futó, harcias csapatot látni, ahol a mérkőzés után minden játékos úgy jön le a pályáról, hogy mindent megtett a győzelemért, még akkor is, ha ez esetleg nem mindig sikerül. A kemény munkában hiszek, ez ad lehetőséget arra, hogy a csapat sikeresen szerepelhessen.“

via honvedfc.hu

Egy sportigazgató

  • aki egy Honvédnál hároméves időtávlatban beszél úgy a feljutásról, hogy szeretnénk.
  • aki itt van már hetek óta, gyakorlatilag kitúrta Csertőit, azonban amikor Csertői végül felmondott, nem tudja megnevezni az új edzőjét. Ennyire komolynak tűnik az átadás-átvétel.

Vicc.


A pályafutása röviden

  • Vasasban nevelkedett, sokszoros ifjúsági válogatott beállós.
  • A Vasastól bár szerződést kapott, az NB I-ben soha nem játszott.
  • Magyarországon Százhalombattán, Csepelen, Budafokon, Békéscsabán, Kecskeméten, Kaposvárott és Szegeden játszott nem feltétlen ebben a sorrendben.
  • Külföldön rövid ideig a jugoszláv harmadosztályban és Finnországban, majd hosszú évekig az izlandi második-harmadik vonalban.
  • Edzőként a BLASZ I-es Vízműveknél töltött fél évet, majd a Diósgyőr női csapatánál ötöt.
  • Az elmúlt három évben nem tudjuk mit csinált. A pletykák szerint feltűnt Szombathelyen és Mezőkövesden is, vagyis bárhol, ahol Leisztinger neve szóba került. Az érdekesség, hogy mindenhol előbb jelent meg és szólt bele/próbált beleszólni a dolgokba, minthogy Leisztinger birtokon belül került volna, majd távozott nagyon hamar, amikor kiderült, hogy mégsem jön Leisztinger.

és részletesen

Fórizs pályafutásnak felgöngyölítéséhez elsődlegesen az ADT Arcanum Digitális Tudománytár laparchívumát használtuk.

1977.03.11. születési idő. (via MLSZ adatbank)

1990 december „A korosztály figyelemre méltó ifjú tehetségei közül Fórizs Sándor (Vasas), Boda József (Vác), Mucha Bálint és Vincze Gábor (FTC) neve érdemel említést.”  1976. augusztus 1. után születettek, edző: Piski Elemér. (via Labdarúgás)

1992 január „Az eddigi mérkőzéseken kiemelkedő teljesítményt nyújtott: Boda József (Váci Izzó) balhátvéd, Fórizs Sándor (Vasas) beállós, Torma Gábor (Dunaferr) középcsatár és Werner Szabolcs (BVSC-MÁVTRANSSPED) védekező középpályás. Az év felfedezettje: Schultz Levente (FTC) szervező-befejező középpályás.” (via Labdarúgás)

1993.04.26. Továbbra is az ifjúsági válogatottak tagja. (via Nemzeti Sport)

1994.03.09. A Vasas előszerződést kötött és tanulményi ösztöndíjat ajánlott a játékosnak. (via Nemzeti Sport)

1994.10.21. Szerződés a Vasassal. (via Nemzeti Sport)

1995.05.02. Továbbra is az U-válogatottak (épp: U18) tagja. (via Nemzeti Sport)

Az angolokat 2-0-ra verő csapat kerete: Boda József (Vác), Dvéri Zsolt (Parmalat), Fórizs Sándor csapatkaptiány (Vasas), Hungler Gábor (Kispest), Kabát Péter (Kispest), Kenesei Krisztián (MTK), Kislőrincz István (FTC), Korsós György (Győr), Kovács Béla (Kispest), Kovács Norbert (DVSC), Matus Sándor (Parmalat), Móra Krisztián (Kispest), Rabóczki Balázs (MTK), Schultz Levente (FTC), Szili Attila (UTE), Szabó Zoltán (MTK), Torma Gábor (Cercle Bruges), Tóth Norbert (Parmalat), Werner Szabolcs (BVSC). Edző: Piski Elemér.

1995.07.15. A görögországi 11. ifjúsági Európa-bajnokságra utazó keretben is ott van. Iskolájaként ekkor a Bánki Donát Autószerelő Szakközépiskolát jelölik meg. (via Nemzeti Sport)

1995 augusztus Az NB I-es Vasas keretéhez sorolja a Nemzeti Sport Adatbankja.

forrás: ADT Arcanum Digitális Tudománytár

1996.01.26. Próbajáték az NB II-es Százhalombattán. (via Nemzeti Sport)

1997.07.25. Az NB I B-s Csepel igazolta le. Az edző: Gyimesi László. (via Nemzeti Sport adatbank)

1998.02.18. „A Csepelből Bakos László a Malév együtteséhez, Mátyus Lajos Törökbálintra, Szabó Zoltán pedig a Palotás csapatához került kölcsönbe, míg Fórizs Sándor jugoszláv harmadosztályú együttesben folytatja.” (via Nemzeti Sport)

1999 tavasz A Nemzeti Sport Labdarúgó Adatbankja szerint Szegedről igazolt a másodosztályú Kecskeméthez.

1999.07.29. Távozik Kecskeméttől. (via Nemzeti Sport) A távozás mögött valószínűleg tartozás lehetett, ennek ellenére 1999.16.26-án a Nemzeti Sport arról ír, hogy Fórizs visszavonta a Kecskeméttel szembeni, szerződésszegés megállapítására benyújtott kéremlét.

2000.01.17. Az NB I-es Pécsnél van próbajátékon, mint Finnországból hazatérő játékos. (via Nemzeti Sport)

2000.01.24. Már a Kaposvári Rákóczinál készül. (via Nemzeti Sport)

2000.07.28. Kaposvárról Békéscsabára igazolt. (via Nemzeti Sport)

2000.10.26. A Békéscsaba szűkítette a keretét, és Fórizst, valamint négy másik játékost kölcsönadna, illetve igény esetén értesítene. (via A Színes Sport)

2001 augusztus Fórizs az NB II-es Budafoki LC játékosa.

2003.05.16. Egy szerb menedzser segítségével próbajátékra utazott az izlandi másodosztályú(!) Leifur/Dalvik FC csapatához. (via Nemzeti Sport)

2003.06.05. A Nemzeti Sport már Izlandra szerződött játékosként említi.

2003.08.01. A Leifur/Dalvik FC nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt utolsó a tabellán. (via Nemzeti Sport)

2003.10.01. Bár a Leifur/Dalvik FC kiesett az izlandi második vonalból, a vezetőség elégedett volt Fórizzsal és két éves hosszabbítást kínált a védőnek. (via Nemzeti Sport)

2006.04.09. Még mindig az izlandi harmadik ligában játszik. A nem részletezett civil foglalkozása mellett a klub tizenöt éves gyerekeivel is foglalkozik edzőként. (via Nemzeti Sport)

2009.11.13. Az izlandi másodosztályból említik a nevét. (via Nemzeti Sport)

2011.06.01. Ismét kiesett az izlandi másodosztályból az aktuális csapatával. (via Nemzeti Sport)

2014.08.21. A BLSZ I-es Vízművek játékos-edzőjeként tűnik fel. (via Nemzeti Sport Extra – Hajrá, Foci!)

2015.03.04. A Vízműveknél elégedetlenek voltak a csapat teljesítményével, és visszahívták a korábbi edzőt Schmél Lászlót. (via Nemzeti Sport Extra – Hajrá, Foci!)

2016.08.28. A DVTK NB II-es női csapatának az edzője. (via Nemzeti Sport)

2021.05.22. Véget ért Fórizs Sándor diósgyőri ámokfutása címmel jelent meg egy anyag az Amíg élek én szurkolói oldalon. A cikkben felemlegetíik, hogy a női csapat Bajnokok Ligája indulását igérték két-három éven belül, azonban még a bajnoki döntő sem jött össze, pedig irtózatos mennyiségű külföldi játékost igazoltak hozzá. A szakmai munkát a szerző szerint jól jellemzi, hogy folyamatosan rotálódott a keret, és volt olyan légiós is, aki pályára sem lépett.

2021.06.02. Pár héttel később az NB II-es Haladás környékén tűnt fel, mint lehetséges jelölt a szakmai igazgatói posztra. Történt mindez akkor, amikor úgy látszott, hogy Leisztinger veheti meg a klubot. 

Az elmúlt három évben egyszerűen nem tudjuk, hogy mit csinált. A Google keresőjében konkrétan nulla találat van 2021 nyara óta arra a feltételre, hogy: “Fórizs Sándor” edző. Egyelőre azt sem tudtuk kideríteni, hogy milyen edzői papírokkal rendelkezik egyáltalán.

frissítés // bocsi, ezt benéztem. Az MLSZ edzőképzési adatbázisa alapján UEFA A diplomája van. Egyébként nagyjából A vagy Pro diplomát tippeltem volna a női csapatos szerepvállalása miatt.


A szokásos nyári támogatói kampányunk,

ezúttal billentyűzettel, hangcuccal, miazmással bővítve.


címlapkép: honvedfc.hu

🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||