Mastodon

Pletykából rengeteg van, megszólalóból viszont elenyészően kevés. Annyira elenyészően, hogy konkrétan nulla.

Amíg nincs egyértelmű felelős, addig felelős mindenki mindenért. A helyzetet a sajtó hagyja ki, a szögletet a könyvelés nem képes jó helyre berúgni, és a mosdó a szakvezetés miatt van eldugulva.

Két hete, augusztus 15-én egy szűkszavú közleményben bejelentették, új tulajdonosa van a Honvéd FC Kft-nek. Név szerint a Leisztinger Tamás érdekeltségéhez tartozó ARAGO-SPORT Kft. A cégbíróság ugyan még mindig nem jegyezte be, illetve pont ma reggel láttam, hogy már törlés alatt vannak a mindenféle Metalcomok és bejegyzés alatt az Arago, szóval két hét után végre alakulás van.

A rendszerben négy új szereplő jelent meg, és a közérthetőség kedvéért a pozíciókat közös táblázatba foglaljuk a Metalcom-éra szereplőivel, hogy nagyjából megállapítható legyen, ki-kicsoda a rendszerben:

pozícióAragoMetalcom
tulajdonosLeisztinger TamásBozó Zoltán
Mendelényi Dániel
tulajdonos képviselőjeGránicz JánosMakra Zsolt
ügyvezetőSéllei ÁrpádLóránth Zoltán
Kun Gábor
Kun Gergely
szakmai tótumfaktumFórizs SándorUrbányi István
Kepcija/Docherty
Fehér Péter

Jól látható, hogy a rendszerben négy felelősségi szint található.

A négyből a csúcson ülő Leisztinger még nem szólalt meg, az ő motivációi, céljai egyáltalán nem ismertek, pedig talán érdekesek lennének.

Gránicz makogott pár mondatot a Honvéd videójában, azonban normál esetben neki szerepelnie sem kellene. Az ő feladata, hogy a Leisztinger és a Honvéd közé ékelt cégen, az ARAGO-SPORT-on keresztül biztosítsa a klub finanszírozását. Nagyjából ő a kapcsolat a lentről, a klub irányából érkező igények és a fenti, a tulajdonos által vállalt, illetve vállalható ráfordítások között. Az ilyen szereplők általában nem döntenek semmiről, kivéve, ha Leisztingernél valódi bizalom van lefelé, az alkalmazottak irányába, mert ebben az esetben előfordulhat, hogy lesz nála valamiféle kasszakulcs, amiből saját hatáskörben is költhet.

A másik két arc hosszabban is megszólalt:

  • Séllei: 150 szó, szóközökkel együtt 1072 karakter.
  • Fórizs: 104 szó, 695 karakter.

És ennyi, ennyivel érkeztek Kispestre. Két hét alatt ketten együtt nem mondtak 2000 karakternyit sem a jövőbeli tervekről. Hogy érezzétek, ez mennyire kevés, generáltunk egy 2000 karakteres nyomdai alapszöveget, és kinyomtattuk egy A4-es oldalra, valamint letölthetővé tettük PDF-ben és beágyaztuk ebbe a posztba is. Normál betűmérttel épphogy kitölti az oldal kétharmadát, és a félkövér rész már túlfutás, hiszen ketten együtt 1767 karakter pazaroltak mindössze az internet véges tárhelyéből. (Ez a poszt az előző pontig 2155 karakter hosszú, tehát már bővebb, mint az Új Honvéd nyilvánosságra hozott teljes szakmai programja.)

Két hét alatt ennyi.

Fórizst külön bemásolnám ide, mert minden apró részlete csodálatos:

Vannak terveink, fokozatosan kell építkeznünk és egyre jobbá válnunk. A mostani idényben az a legfontosabb célunk, hogy jobb eredményt érjünk el, mint az előző szezon kilencedik helye, három éven belül pedig vissza szeretnénk juttatni a Honvédot az első osztályba. Csertői Auréllal nem egyeztek a szakmai elképzeléseink és nagyon korrektül megegyeztünk az elválásról, köszönjük neki az eddigi munkáját. A jövőben szeretnék egy sokat futó, harcias csapatot látni, ahol a mérkőzés után minden játékos úgy jön le a pályáról, hogy mindent megtett a győzelemért, még akkor is, ha ez esetleg nem mindig sikerül. A kemény munkában hiszek, ez ad lehetőséget arra, hogy a csapat sikeresen szerepelhessen.

Vannak terveink – ennyi a közlendő. Vannak terveink, meg sokat futó csapat, és kemény munka. Könyörgöm, ez mi a f*sz? Ennyi gondolattal hogyan lehet átvenni egy Honvéd méretű klub szakmai irányítását? És két hét alatt összesen ennyit sikerült összehordani? Ez a legfeljebb? Ennyi a szellemi horizont?

Az utolsó félhülye és írástudatlan kommentelő – aki természetesen még élőben látta játszani Tichyt – többet hoz össze ennél két véletlenszerű, nemkülönben súlyos logikai, tárgyi és egyben nyelvtani tévedése között

Két hét nem volt elég arra, hogy a tulajdonos választ adjon a miértre, hogy mégis miért vásárolta meg a klubot, valamint a napi ügyekért felelős férfiemberek később számonkérhető programot adjanak a lakosságnak. Vagy programjuk nincs, vagy gondolatuk, vagy egyszerűen annyira bele vannak buzulva a saját képzelt képességeikbe, hogy nem tartják fontosnak a közvélemény tájékoztatását, mert az úgyis buta, és csak bezavarna.

Arccal rendelkező felelősöket, és számonkérhető programot követelünk!

Ennyire egyszerű a helyzet. Ők döntöttek úgy, hogy Kispestre jönnek, vagyis az illem szerint nekik illenék bemutatkozni, és elmondani, mégis mit szeretnének nálunk csinálni.

Máshonnan vett példa: ha valakiből miniszterelnök lesz, akkor attól a pillanattól ő felel mindenért, de tényleg mindenért. Nincs elmúlt nyolc év (pláne nem tizennégy év után), nincs gyurcsányozás, csak kihívások vannak, amiket meg kell oldani, amiknek meg kell felelni, amire vállalkozott, és amire felhatalmazást kapott. Ezért is hívják felelős kormányzásnak, és nem véletlenül szerepelt követelésként 1848. március 15-én a tizenkettőből rögtön második pontként.

Kispestre új felelősök érkeztek, akik annyira nem óhajtanak felelősként viselkedni, hogy még azt sem hajlandóak elárulni, egyáltalán mit akarnak tőlünk?

Jelenleg 695 karakter a Nyilvános Szakmai Program, és ennek is negyedét tölti ki, hogy elváltak útjaink Csertőivel. Mivel a válás megtörtént, a maradékot tekinthetjük irányadónak.

Ennél azért többet érdemelne egy Kispest/Honvéd.


_fyi

A Honvéd nem a Diósgyőr női csapata, ahol legfeljebb az Észak-Magyarországtól keresi meg az embert újságíró, és onnan is csak akkor, ha annyira kevés dolog történt kedden, hogy a másnapi lapszámba kellene még egy fél kolumna. Mindegy mi, jöhet akár az iskolai sakkverseny selejtezője is, amennyiben sikerül időben elérni a szakkörvezetőt.

A Honvédra országos és napi szintű figyelem irányul, itt ennek kell megfelelni.


címlapkép: Séllei és Fórizs. fotó: a honvedfc.hu képeinek felhasználásával Microsoft Designerben készített montázs.

🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||