EZMIEZ??!??!?! Teltház, hazaküldött szurkolók egy hétközi edzőmeccsen!

telthaz_siofok
Legfeljebb ennyi és nem több

A héten volt egy cikk a klubhonlapon, ami fölött a többség nyilván átsiklott. Ugyanúgy sütött róla az áporodott bullshit szaga, ahogy a holtszezonban megszokhattuk, és már a címből sejtettük, semmitmondó, minek egyáltalán megnyitni? Mondom, már a címe is jelzésértékű: “Elszántan készülnek a fiúk” Ugye, hogy minek odabökni az egérrel? Mi lehet mögötte?

Pedig volt, bár akik eljutottak odáig, azok is csak röhögtek egy nagyot, miközben magukban elnyögtek egy “ez mekkora baromság” megjegyzést. Hogyaszongya, így szólt a Marco Rossi kemény edzéseket vezényel, bla-bla-bla, nincsenek sérültjeink, bla-bla-bla (hazugság!) utáni bekezdés:

Tegnap megtörtént a stadion biztonsági feltérképezése. A rendőrségi határozat értelmében a felkészülési meccseken, a műfüves pálya lelátóján 200 hazai drukker tartózkodhat. A vendégszurkolók száma 50 főben van limitálva.

De most komolyan, ezt vegyük komolyan? Tavaly februárban a műfüvesen játszottunk kupameccset a Győrrel, és bár volt némi hógolyózás vs. Pintér Pinyő, a meccs inkább arról maradt emlékezetes, hogy a saját biztonsági személyeztünk olyan embertelenül tahó módon viselkedett velünk, amilyet korábban még sosem láttunk. (Mellékesen mindenféle kordon nélkül, mintegy ezren kulturáltan tudtunk szórakozni, még a bagósok is a kijelölt helyen álltak.)

Szerda kettő, munkanap. Magyarországon a teljes foglalkoztatottság csak távoli vágyálom, ráadásul a honvédos is olyan, hogy ha meccs van, akkor ő a helyszínen, tehát nyilvánvaló volt, az év első felkészülésijére legalább néhányan kilátogatunk.

Már az megdöbbentő volt, amikor a sárga mellénybe öltöztetett szekusok felzavartak mindenkit a mobillelátóra (gondolom ez lehet a 200 fő), és még kicsit örültünk is neki, mert az alulról deszka és nem kő, tehát nem fogunk onnan fázni. Ellenben amikor jött a telefon, hogy embereket nem engednek be, mert teltház van, akkor valami elpattant.

A családbarát MLSZ és a családokat szolgáló és védő rendőrség 200+50 főt enged be a Bozsik műfüvesére, aminek az lett a következménye, hogy családok fordultak haza meccs helyett. Nonszensz. Az egyik kollegát csak úgy engedték be, hogy váltig állította magáról, siófoki drukker, tehát vendég, és annak jár az ötven hely.

WTF???

Skandallum! Botrány! Ilyenhátbazmegnincs! Edzőmeccs, magyarfoci, 2014.

Szombaton a Szolnokkal játszunk, de ha nem jössz ki már pénteken sátorral a lajosmizsei átjáróhoz vadkempingezni, akkor valószínűleg rábaszol kishaver, de meccsre biztos nem mész.

Most tényleg ez van?

Ilyen hangulatban telt az év első fontosabb eseménye, pedig mennyien vágytunk már arra és mióta, hogy újra kedves barátaink társaságában ihassunk meg egy-két hideg sört, vagy meleg teát a korlátnak támaszkodva, átbeszélve az elmúlt hetek eseményeit, netán folytatva az egészet valami közeli kricsmiben.

Közben a Honvéd is érzi, itt valami egyáltalán nem kóser, a honlapon jött is egy újabb írás, amiben már sajnálkozásukat fejezik ki a történek miatt, és jelzik, egyáltalán nem értenek egyet a dologgal.

Mint honlapunkon jeleztük, kedden megtörtént a stadion biztonsági feltérképezése. A rendőrségi határozat értelmében a felkészülési meccseken, a műfüves pálya lelátóján 200 hazai drukker tartózkodhat. A vendégszurkolók száma 50 főben van limitálva.

Klubunk nem ért egyet a kialakult helyzettel, éppen ezért fellebbezéssel élünk a döntés ellen. Sajnos azonban, ameddig nem születik jogerős ítélet, klubunk köteles betartani a rendőrségi előírásokat (ellenkező esetben súlyos büntetések lennének), ami miatt nem engedhetünk be több nézőt a felkészülési mérkőzéseinkre. Éppen ezért kérjük drukkereink szíves megértését és türelmét.

 A Budapest Honvéd vezetősége

Azt viszont már mi tesszük hozzá, hogy talán nem utólag kellene okosnak lenni, hanem előre:

 1. Ha tényleg van ez az MLSZ-től, rendőrségtől eredeztethető baromság, akkor azt talán nem egy semmitmondó cikk végén kéne elrejteni, hanem öles betűkkel felhívni rá a szurkolók figyelmét.
 2. Az elmúlt évek tapasztalataiból talán kikövetkeztethető (fotók bizonyítják!), hogy Kispesten a 200 fő általában normális, ha vagy első meccsét játssza a csapat, vagy csak simán emberi időben van a felkészülési. Blődliség utólag azzal jönni, hogy nem értenek vele egyet, amikor előre lehetett tudni, jövünk, leszünk.
 3. Ne legyen már meglepetés meg riadalom a Bozsikban, ha megjelenik a néző, akiért papíron az egész van.
bonazzoli_siofok
A végtelenbe és tovább!

Mellékesen játszottunk egy cica-egér valamit a Siófokkal. A vége 5-0 lett, ebből kettőt Prosser (a másodikat kegyetlen szépen varrta be jobbról a bal felsőbe), kettőt a meglepően tetszetősen csatárkodó Daru és egyet Daud vállalt be. Bonazzoli játszott, darabos volt, talán majd nem lesz rossz, meg olyan is elhangzott, hogy két embert lekötött, de egyelőre inkább semmit róla, majd kiderül a későbbiekben.

Plusz: ordenáré ferdítés a poszt elején idézett cikkben szereplő állítás, hogy sérültünk alig. Vernes? Godoy? Ikenne-King? (utóbbi kettő kint sem volt a meccsen) Bobál Geri? Holender? Zsivány?

Ja, és az a pletyi, hogy Perea baszott visszajönni a felkészülés kezdetére, tehát őt egész biztosan bukjuk, mert az öreg nem szereti az ilyet, és azt kell mondjuk, igaza van. Aki nem akar itt játszani, annak nem is kell, de azért viselje a felelősséget, ha már egyszer aláírt hozzánk.

Bp. Honvéd – FGSZ Siófok 5-0 (2-0)

Bozsik-stadion, műfüves pálya, 200 néző, Vezette: Gyarmati II Tibor (Székely Á., Vigh-Tarsonyi G.)

Gól: Prosser, (2), Daru (2), Daud

1. félidő: Czuczi – Botka, Lovric, Ionescu, Alcibiade – Csábi, Hidi, Mancini – Job, Bonazzoli, Prosser

2. félidő: Kemenes – Sundas, Kovács J., Bobál D., Polyák – Diarra, Nagy G., Vécsei – Kapacina, Daud, Daru

“EZMIEZ??!??!?! Teltház, hazaküldött szurkolók egy hétközi edzőmeccsen!” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Azt tudjuk egyébként, hogy ezt megelőzően mikor volt teltház utoljára a szentélyben? Én 11 éve vagyok honvédos, de nem emlékszem egyre sem. Ma meg persze pont nem értem rá. :(

  1. tavaly a győr elleni kupameccsen, szintén a műfüvesen :)
   bár ott legalább nem küldtek el senkit, aki később érkezett.
   tényleges táblás ház viszont jó kérdés, utána kéne járni.

 2. aki látta…. milyen volt Kapacina és a többi fiatal…?
  thx!
  CSAK!

  1. a fiatalok közül prosser tolt két gólt, az egyik parádés volt, amúgy pedig jól érkezgetett a szélen, bár középre nem sok minden ment tőle értelmesen. első meccs, másfél hét felkészülés, össze-vissza csapatok, nem is lehet elvárni.
   sundas a második félidőben jobbhátvédet játszott, fizikálisan rendben van, sokat jött előre, tetszett a játéka.
   daru előretolt ékként szintén nagyon egyben volt, minden mozdulata ordas veszély volt a siófoki kapura. mondjuk ha a kapusuk nem akkora tré, akkor talán nehezebb lett volna a dolga, mert egy gólt fejelt szinte a kezéből, egyet pedig kipattanóból. viszont ezeken kívül rendre húzta a védőket, labdát szerzett, nyomorgatott. tetszett.
   kapacina vécseivel együtt volt fent a második félidőben, bent és jobbszélen játszott, nekem nem tűnt ki a többiek közül semmivel, bár az látszott, hogy hajt, de azt el is várom a felkészülés során, pláne egy olyan játékostól, aki vissza szeretne jönni.

 3. Remélem, szombatra rendeződik a helyzet. Siófoki ultraként jutottam be én is, ha szombaton Szolnok-drukkerré kell változnom, széthasad a tudatom.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.