Valami nagyon nem az, aminek kellene lennie, vagy pont igen, de akkor nagy a gond

Homály
Homály

Kezd kínos lenni a helyzet. Sorozatban három zakó az nagyon sok. Úgy pedig pláne, hogy közben folyamatosan romlik a játékunk. Vagy ha az nem is, az érzet, hogy egyáltalán egy meccset képesek vagyunk megnyerni. Borzalmas spirálba keveredtünk.

Kövesden nagyjából minden rendben volt, kivéve, hogy ha reggelig brusztolunk se lőttünk volna gólt. Utóbbi már csak azért is gond, mert (utánanéztem!!!) a futballt pont arra játsszák. A Diósgyőrt is verhettük volna, mégis összehoztunk egy gyufát a meccsből, hosszú idő után először bukva megszerzett előnyből.

Szombathelyen viszont sanszunk sem volt. Nagyon nem. Egy pillanatra sem.

Már akkor éreztem, hogy gond lesz, amikor leültem a tévé elé. Eleve gyűlölök tévében Honvédot nézni, mert tévében meccset nézni alapvetően rossz, ráadásul a sörözőben én voltam az egyetlen sokáig akit komolyabb lázban tartott a közvetítés (vö.: egyedüli), aminek néha hangot is adtam, kisebb dühkitörések formájában. Mármint nem annak, hogy mást nem érdekli a Hali-Honvéd, arról már rég letettem, hogy más is lehet tisztességes ember, hanem mert annyira, de annyira elképesztően rosszak voltunk.

Nagyjából negyed óra ment le a meccsből, még bőven 0-0 volt, néztem a srácokat, és lélekben feladtam. Komolyan. Nem tudom mikor volt utoljára olyan, hogy ennyire kilátástalannak érezzek egy helyzetet. Továbbmegyek. Ha égünk otthon, alig van hátra valamennyi, akkor általában hozzám jönnek kapaszkodót keresni a többiek, és én mindig próbálom elhitetni velük, még nincs vége, még mindig van valami statisztika, ami mellettünk szólhat, nem szabad sohasem feladni.

Bevallom, ott, abban a kocsmában, a tévé előtt ülve én negyed óra alatt adtam meg magam. Sorra jöttek egymás után a Haladás helyzetei, és nekünk egyre sem volt válaszunk. Nemhogy kontránk, helyzetecskénk, hanem úgy általában véve gondolatunk.

Ismeritek azt az érzést, amikor nagyon berúgtok, de minőségi italoktól, majd másnap felkeltek, betoltok némi citromos vizet (hidratálás!), netán egy kis zsíros ételt, visszadőltök kicsit, fél egytől Forma-1, abba is belealszotok, majd délután lementek a haverokkal focizni a műfüvesre, és csak kóvályogtok. Mindenki tisztességesen teszi a dolgát, a becsület mentve van, belekötni nem lehet, szó sincs alibizésről, hanem ennyi van a lábakban és a fejekben.

Én valami ilyesmit éreztem magunkon. Mentünk, csináltuk a  korábban ezerszer begyakoroltat, a működőt, ami általában tud eredményes lenni, de valahogy mégsem állt össze. Így együtt. Nem személyenként, mert nem érzem, hogy bárkire rá lehetne húzni bármilyen lepedőt, legyen az vizes, vagy gumi. Vannak ilyen napok.

Dühös vagyok, elképedt, értetlenkedő, miközben képtelen vagyok bárkit is hibáztatni. Ez egy ilyen fura szituáció. Rosszak voltunk, de nem úgy rosszak, ahogy egy futballcsapat tud rossz lenni. Mi valahol teljesen máshol és máshogy voltunk rosszak, egy általam teljesen érthetetlen síkon.

padlon-szombathely
Padlón

Szerintem most legyen az, hogy ha elfogadjátok ezt a premisszámat, akkor keressük meg a feloldását. Tehát, hogy történhet meg egy ilyen meccs, milyen természetfeletti/alatti/melletti entitás teremt ilyesmit?

 • Hrepka első gólja nemes egyszerűséggel semmi más, mint Halmosi fejberúgja, nem tud kitérni előle. Előtte Iszlai úgy vágta fölé öt méterről az ürese kaput, ahogy azt illik.
 • Hrepka második gólja egy újabb flipper, miközben előtte egy-az-egyben képtelenek a kapunkig eljuttatni a labdát.
 • Két szerencsétlen gól, talán mindkettő védelmi hibából, miközben a kidolgozottat vagy elpuskázzák, vagy Szabi véd, vagy valami teljesen más.
 • A másik oldalon nálunk ugyanez, csak jóval kevesebb és nincs mázlis gólunk.

Szóval mi volt ez? Vagy csak én láttam teljesen máshogy?

Nem akarok belemenni egy ilyen számoljuk meg a ziccereket meg hasonló dologba, a Hali felmosta velünk a padlót tisztességes módon, miközben csak annyit csináltak, hogy azt a néhány jó passzukat valamivel (jóval) koncentráltabban hozták össze. Még csak nem is könyörületes halált haltunk, hanem megsemmisültünk.

És mindezt úgy, hogy az alapjátékunk ugyanaz volt, nagyjából ugyanolyan minőségben, mint korábban, mint amikor sorozatban tudunk vele nyerni. Újra csak a kóvályogni szó jut eszembe (és bízom benne, hogy ly-al írják), csak épp nem kerültem továbbra sem közelebb az okához.

Illetve egy kérdéshez mindenképp: vajon Rossi képes megújulni? Egyre kockázatosabb amit csinál. Egyrészt kiismertek minket, másrészt ha nem megy, akkor nagyon nem megy, és a stratégiánk ilyenkor legfeljebb a tisztes vereségre elég, lőtt gól nélkül. Ha ez a két eset besűrűsödik, akkor máris ott tartunk, hogy helló, a bajnoki meccsek jelentős részét bukjuk.

Nem hiszem, hogy ez a keret csak ennyire és csak erre a játékra képes. Nem hiszem, hogy Rossi már csak ki akarja húzni a bajnokság végéig, hogy letudni ezt a néhány meccset, túl lenni rajta, túl lenni rajtunk. Nem hiszem, hogy a tapasztalt, komoly előélettel rendelkező Job, Daud, Bonazzoli, Lupoli négyese ennyire lenne képes, nem hiszem, hogy négy olasz csatárral kell rohamozni, miközben mögöttük az alapvetően támadófutball-kultúrtérségből érkező magyarok és balkániak védekeznek. Kifordult a világ a sarkaiból, kifordult, facsart magán egy nagyot, és elhitette velünk, nincs futballkarakterológia az egyének szintjén, attól, hogy valaki olasz, még tudhassa a csatárjátékot, annak nagyon magas szintjén, minden csíziójával.

Állok (ülök) és értetlenkedem. A vasárnap ezt hozta nekem.

És nektek?

fotó: babar

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QQnsufJ4Qyg]

“Valami nagyon nem az, aminek kellene lennie, vagy pont igen, de akkor nagy a gond” bejegyzéshez 23 hozzászólás

 1. Valami nagyon nincs rendben valóban Én is így látom!

  Én amolyan vízválasztónak éreztem előzetesen ezt a vasárnapi meccset és reméltem abból a szempontból változást,
  hogy talán egy jó eredmény elérésével megindulhatunk felfelé végre. Sajnos azonban ez nem következett be, teljesen másról szólt ez a mérkőzés, illetve nem szólt semmiről, mert annyira nulla volt a játékunk, hogy Én kb. 70 percig voltam hajlandó nézni ezt az elképzelés nélküli valamit elviselni és felálltam a fotelből.

  Már-már abszurd Kispesti specialitás az egyébként, hogy ellenünk minden korábban Nálunk megfordult játékos (Délczeg, Bárányos, Martinez, Alves, Németh Norbi, Kabát stb.) betalál……most meg….. a Hrepka is, 2x ráadásul.

  Összegezve a fentieket azt hiszem, hogy egy klasszikus néhai miniszterelnök szavaival élve „útelágazáshoz” érkeztünk.

  Kérdés mi legyen az irány? (szerintem két lehetőség körvonalazódhat)

  1. Rossival újratöltve.
  2. Jöjjön egy új edző.

  1.
  Ha vele, akkor jó lenne ezt eldönteni már MOST a tulajdonosnak nem a szezon végén értékelve, mint ahogy
  korábban elhangzott Tőle. Egy ilyen döntést azt hiszem mindenki üdvözölne és elfogadna, mert bizony elvitathatatlan érdemei vannak Kispesten a Talján építő mesternek, mégha most rogyadozik is a felépítmény.
  Amennyiben ez a variáció lép életbe, akkor viszont Rossinak is irányt KELL váltani, mert ez a mostani nagyon
  nem vezet sehová. Kérdés persze, hogy belátja-e ezt és hajlandó-e erre, vállalja-e persze?
  Ennyire egysíkú játékot, mint amit mi most produkálunk (ívelünk mindent ész nélkül, keresve Bóna Zolit, aki visszafejeli a labdát a középpályára az esetek többségében) mindenki számára egy kiismerhető, nyitott könyv.
  Sokan megénekelték már itt, hogy talán két gyors szélsővel (Holander, Prosser) hatékonyabb lehetne a
  támadójáték, ha Ők ívelgetnének szélről inkább be, középre. (lehet benne valami és talán egyszer valóban kilehetne ezt is próbálni.)
  Káosz a középpályánk, ami egy átjáró ház és néhai büszkeségünk a szilárd védelmünk is romokban. Saját laikus véleményem szerintem sokan nem a számukra megfelelő poszton játszanak, vannak akikhez valami megfejthetetlen módon ragaszkodik folyamatosan a Mester, van aki mint amolyan Jolly Joker minden héten más poszton szerepel, sokan elmenő félben vannak, úgyhogy én azt érzem mint a kártyavár kezd összedőlni minden.
  Igen, jöjjenek a fiatalok, bukjuk el, ha el kell bukni a hátralévő mérkőzéseket, de az edző igen is merjen bátrabban belenyúlni ebbe a csapatba. Kiesni már nem tudunk, és nem hiszem, hogy bárki is a kardjába dőlne, hogy páran kimaradnak ebből a jelenlegi csapatból. (Ezt a szintet amit az utolsó három mérkőzésen produkáltunk megközelítőleg 6-7 Akadémistával a csapatban is hoznánk). Bebizonyosodott, hogy ami most van az így nem mehet tovább. Egyszerűen nincs elképzelés a csapatban, mentálisan, fizikálisan K.O mindenki,……….. itt az ideje kongatni a vészharangot azt gondolom.
  Ez a szezon már elment, ideje lenne a jövőre koncentrálni és kihasználni azokat az értékeinket (amíg nem késő
  és le nem csapnak rájuk a gazdag csapatok) akik vitathatatlanul megvannak.
  Élő példa erre a Haladás vagy az MTK esete, nekem végtelenül szimpatikus, hogy ott felmerték vállalni a
  fiatalok nagy arányát a csapatban!
  Rossit alkalmasnak tartom továbbra is arra, hogy egy koncepcióváltást vigyen végig a fiatalok szerepeltetésével, de ehhez meg kell hozni a döntést és ez bizony áldozatokkal jár. Nem tudom mi az elképzelése a jövőt illetően, vannak-e megkeresései itthonról (állítólag a Vidi tárt karokkal várná) vagy Cordella szerez-e neki valami Serie B kispadot. Nem tudom, de jó lenne eldönteni hogyan tovább!

  2.

  Második variáció, hogy Rossi nélkül, új edzővel a kispadon folytassuk.

  Beindult a nagy népi ötletroham, Egervári, Csábi, Détári és Pisont akik legtöbbet forognak, de hallottam Garaba Imre, Gyimesi Laci nevét is már bedobni. Nekem is megvan, megvannak persze a favoritjaim és szinte majdnem mindenkit eltudnék képzelni a fenti felsorolásból.
  Amennyiben ez az edzőváltós variáció következik be akkor viszont Hemingway úr remélem olyan döntést
  hoz, hogy a jövendőbeli edző mindenképpen rendelkezik kötődéssel a klubhoz.
  Ez nagyon fontos lenne számára is és a szurkolók számára is.
  Nem hiszem, hogy más megoldás eredményre vezetne itt és most.
  Ne legyen Supka újbóli visszahozatala, és messze ne legyen egy Pölöskei, Sisa irányvonal sem.
  Persze ez csak vágyálom és nem tudok a döntéshozó fejével gondolkodni, de mindenképpen, mindenki számára
  ideális döntés lenne egy volt Kispesti Ikon ide hozatala.
  Sajnos szkeptikus is vagyok ezzel kapcsolatban, mert eddig nem ez volt a fő csapás irány (lásd nulla azaz nulla volt nb1-es Honvéd/Kispest játékos az utánpótlás nevelésben vagy pld. szegény Tóth Kálmán is újpesti játékosokat gyúr
  már évek óta) és sajnos benne van egy Morales féle vakrepülés lehetőség is, amibe belegondolni is rossz.

  Szóval útelágazás,…….nem hiszem, hogy per pillanat most a napokban kell ennek eldőlnie, de vasárnap jön a Fradi és azt gondolom utána valóban ott vagyunk a kereszteződésben és idejében (függetlenül attól, hogy mi lesz a
  végeredmény a Fradi ellen) kellene JÓ DÖNTÉST hozni.

  1. Amikor időről időre az összeállítást meglátom, kételkedem. Nem Rossi tudásában, hanem valamiféle idétlen átgondolatlanságtól. mintha valaki hétről hétre azt mondaná felülről, (de nem legfelülről) Vécsei ott lesz, de nem a helyén, Diarra csere, Zsivány kezdő, King kispados, Holender kispados, Prosser 10 percet kap, Holender marad a padon, Vézna Geri csere satöbbi.

   Visszatérve erre a meccsre (én is tévéztem, még nem jött el az az idő h én is kimenjek személyesen, pedig már ingyen mehetnék be) ami nekem negyedóra után eszembe jutott szó,az a mi a lósz*r van itt? Sztrájkolnak a fiúk? Mi baj van? Kemenes csak dumál már megint, lefutnak leütköznek minket, jók a beadások, lemaradunk az ellenfélről, sima elhúzós cselekben elbotlunk, vagy méterekre lemaradunk. Hihetetlen. Ez nem egy vasárnap délutáni barátságos, hanem itt pontokért megy a harc.! Ennek a csapatnak nem a minimumot kéne hozni 3 pontért, hanem a maximumot, sőt még azon túl is. Felfortyantam Illés Bécin a szünetben azt mondta a Hali több góllal is vezethetne! A rohadt életbe már te is? Pedig igaza volt! Csak két emberrel voltam hátul elégedett, Alci akarásával és Boti stabilitásával, Ignja kicsit halványabb volt, főleg az előrejátékban.

   Másoknak is van szemük, észreveszik, hogy mi a sítlusa a Kispestnek, sajnos a középpálya nem remekel, Vécseit rongyosra rugdosták, Hidi kicsit szürke mostanában, de oké lesz ha betalál. Zsivány univerzális nudli, mindenütt jó, de legjobb sehol, néha bólint egy gólt, de simán átjátsszák, nem stabil, nem gyors, nem veszi fel a ritmust. Akkor mi marad? Ingja 15-ször előrevágja a lasztit, ebből 4 Bonáé, 2 Lupoé, 1 talán Daudé(vagy Jobé) de 8 az ellenfélhez megy. Egyszer már mondtam van nekünk egy Casillas képességő kapusunk, Ő sem sokkal jobb kirúgásban mint Kemenes… Most sem volt ez másként…..

   Új edző? Igen kellene, de nem Rossi miatt, mert úgy látszik, a kóbor talján – aki azért eredményeket is ért el itt – végzi a dolgát, berohan a pályára a téves ítélet, vagy meg nem adott szabadrúgás miatt, örül ha van min és sír ha szintén.

   Gatyába kéne rázni a bandát, kicsit el vannak kanászodva. Van lehetőség a saját “kölkeinkből” választani edzőt is, meg fiatalabb focistákat is. Fel kéne a csapatot rázni és forgatni, h mire elmegy Ignja, Lovroc de tőlem mehet Job, Diarra és most már lassan Daud, Kemenes és Lupoli is. Legyen puskapor és vér a pucánkban és vágjuk nyakon a Fradit, vagy akárkit a fiatalokkal, tegyük őket motiváltakká, (mint pl. anno Gege volt az U20-asban).
   Ha ez van, ezt kapsz ha az van azt kapsz. Legyen meg a dícséret és a szidás is a bizalom mellett. Bizony jó volt látni a Haladást, ahogy roihamozott, ütközött, focizott. Jó volt látni Hrepkát is h bosszankodik ha rossz egy passza, de…

   Ha Csábi, vagy Pisontpista csapatot tud csinálni, akkor ezt a nagycsapatnál is meg tudja tenni, okosan és jó szemmel válogatva a fiatalok között.

   És akkor remélhetőleg nem röhög rajtunk a média, nem f*ssák tele a Budapest Honvéd elleni sajnálkozós lekicsinyló dumával, vagy éppen a nálunk jobb ellenfél egekbe dícsérésével . a médiát, mert ez még a szurkolót is demoralizálja.

   CSAK azért is!

   1. Maximálisan egyetértek Veletek – több fiatalt, bátrabban. Rossit teljes erőből, vagy nem Rossit, de akkor kispesti kötődésű szakembert. Csak Dömét ne! A legnagyobb szerelem volt futballistaként, de edzőként nulla, a dumát persze leszámítva.

    El fognak menni a fiatalok, és remélem, ez nem a végcél… A Fradit már csak azért is megverjük vasárnap, mert a Fradi nincs olyan jó, hogy 4x nyerjen, és mi sem vagyunk olyan rosszak, hogy 4x veszítsünk egymás után. Vagy veszítsünk, de lássunk végre mást, valami bíztatót…

  2. “útelágazódás” az… :) Rossit reménytelennek érzem, nálunk, ezzel a kerettel ennyire futotta… :(
   a felsorolt régi Honvédosok felsorolásában én is részt vettem(Pintér Sanyit ne hagyjátok ki!)
   szóval írtam a neveket én is anélkül , hogy 1 percre is elhinném, hogy hemi hajlandó engedni az egójából és idehozni olyan bajnok Honvéd edzőt, aki a személyével cáfolja azt a fals hemi-vetítést, hogy a HONVÉD hemi által és ővele kezdődött vala….

   tudom pár embernek ez nem fog tetszeni, de a mostani idegbajos, veszekedős csapathangulat totál Rossi számlájára írható… :/ Ő emelte a meccs részévé az idegbajos ugrálást, ami jellemzően átragadt az olaszokra : Alci, Job… és most már B.zoli is…Kemenes Szabiról nem is beszélve, akinek gyakran lenne oka haragudni a védőkre, de kérdés, hogy a csapatkapitány a folyamatos üvöltözése a csapattársaival mennyiben szolgálja az egységet… :/


   szóval. ha ezt a 2 dolgot összerakom: jó nagy sz@rban vagyunk… :( és csak az jelentene megoldást :
   1.ha megtáltosodnának a játékosaink…
   2.Rossi maradna…lehiggadna és ezt áttolná a csapatra is és 1 csökkentett légiós kerettel vágnánk a következő szezonnak…
   3.jönne 1 Honvéd kötődésű edző és végre kapnának a saját nevelésű gyerekek 1-2 olyan embert maguk mellé, akik tudnának mesélni, hogy verték ezen a pályán az Ajaxot, hogy lőttek 5öt a Panának…stb
   én hiszek abban, hogy a mentális felkészítés adhatja a meccsteljesítmény akár 50%át is!! ha 1 srác nem hisz magában, a csapatában, edzőjében, az nem fogja hozni a tudása felét sem…
   ezek az akadémiás srácok itt nőttek fel a Bozsikban, 1 olasz sosem fogja tudni azt a pluszt megadni a fejlődésükhöz, amit 1 Gyimesi, Pintér Sanyi, Garaba Imi…vagy akár Pisont hozzá tudna tenni…
   persze csak ötletelek kínomban…nemtom….csak.

 2. Kicsit rossz volt hallani a meccs alatt hogy a szurkolóink megint betalálták az öreget! Nem tudom miért nem fogják fel hogy ha nem rakja a milliárdjait a Honvédba akkor már nem lennénk…..vagy esetleg csak a megye 1-ben.
  Lehet minősíteni mert fogalma nincs a klub vezetésről és kezd gyanús lenni ha 3x ennyi pénzt rakna bele akkor sem lennénk bajnokok mert nem ért hozzá…..de akkor sem illik a szexuális beállítottságát firtatni.

  1. Egyetértünk, nekem se tetszik, amikor így betalálják. Vannak hibái és vannak érdemei is, és mintha lassacskán azért javulna bizonyos dolgokban… De ezt felejtsük már el, ha nem Hemi, hát lenne más.

 3. Én fél órával a meccs előtt adtam fel, amikor láttam, hogy az Ignja, Lovric belső párossal várjuk a villámgyors Radót.
  Aztán szünetben még lehoztuk az egyetlent a védősorból, aki még valamennyire föl tudja venni a tempóját. Aztán 0-2-nél, 60 perc után ráállítjuk Nagy Gerit (utána nem is sokat fickándozott), brávó.
  Sokan (kollégái is, most Artner) dicsérik Rossit, mint taktikust, de szerintem ez inkább csak arra a felére vonatkozik, ahogy tolódnak a játékosok, presszingelnek stb. Az olaszoknál az ilyesmi alap, mindenkinek centire megtervezett a helye, ha itt vagy ott van a labda, Dolcetti első edzései is ezzel teltek, letette vhol a labdát, aztán tologatta az álló focistákat a pályán a helyükre.
  De azt laikusként sem nehéz észrevenni, hogy sorozatban nem készülünk föl az ellenfél erősségeire/gyengéire, hogy gyakori az erősen megkérdőjelezhető összeállítás és/vagy csere. Ez a 4-3-3 meg, az erre teljesen alkalmatlan keretből..
  Pl. Mezőkövesden ki nem látta, hogy a kapura ártalmatlan szélsőinket engedik fickándozni, mint a vízilabdában, hadd csináljanak, amit akarnak, mert ellenünk elég, ha középen jól zárnak, megelőzgetik Bonát? A középpályánkon meg hárman szerencsétlenkednek, kiköpik a belüket, ha meg a szélső védők föllépnek segíteni, labdát vesztenek, és már le is indítják a helyüket. Véber nem egy észlény, de oda-vissza ezekkel vert meg minket..
  Szerencsétlen Bonazzoli végre nem a szokásos szintű igazolás, de nem 30 méterre, háttal a kapunak kéne fejbelőni a labdával. Két okból: 1. nincs, aki használható labdát adna neki (meccsenként átlag 1-2 ilyet kap), 2. nincs, akinek letegye/csúsztassa. Ha már idehoztak egy ilyen típusú csatárt, ne álljon másból a játékunk, mint beívelgetni neki az 5-ös környékére, és kb. 8 góllal és ponttal többünk lenne. De nem, az elképzelés szerint ő előkészít, majd más befejez – de ki?
  És hogy még inkább beleszálljak Rossiba: nekem is nagyon szimpatikusak a nyilatkozatai, meg az is, amilyen hőfokon ég a meccseken stb., DE: egy fiatalokkal (is) operáló csapat edzője ne azzal töltse a 90 percet, hogy szidalmazza a játékosait, rájuklegyintsen, ordibáljon-cirkuszoljon, pofákat vágjon egy-egy hibánál! Más hajtani őket, és más béklyót kötni a lábukra. Még a legbénább megoldásnál is segítenie, ösztönöznie kéne őket, pozitívan hozzáállni, ehelyett rosszabb, mint a legnegatívabb korzós (pedig az nem semmi). Szerintem ez is az egyik oka lehet annak, hogy annyi játékosunk csak árnyéka önmagának. Fosnak attól, hogy mit alakít a kispadnál, ha rontanak.
  Tudom, most jön a “de hát milyen sikereket ért el, hogy lenne ilyen rossz edző”. Egyrészt, szerintem a tavalyi harmadik hely Lanzafamén múlt, nélküle kb. 7-8. lett volna. Olyan szintű spílert kikukázni meg úgysincs esélyünk még egyszer. Ami meg a megnyert rangadókat illeti, kicsit a Morales-féle eredménysor köszön vissza. A Rossi-féle alapjáték az akkorinál egy fokkal azért szimpatikusabb, de ugyanarra hajaz: kitámadó ellenfelek ellen könnyebben bejön ez a rontsuk el a játékukat, aztán vágjuk előre a labdát, abból csak lesz valami taktika. Ha viszont nekünk kéne játszani, jóformán esélyünk sincs, mert nem tudunk mit kezdeni a labdával.
  Nekem mint ember, továbbra is nagyon szimpi a csóka, de a Kispest edzőjétől mások az elvárásaim. Lehet kőbunkó Mourinho-utánzat is, ha ért a szakmájához. De szerintem ő nem ért hozzá. Abszolút nem értek egyet azzal, amit Rossi mondogat, ebben a keretben sokkal több van annál, mint amit kihoznak belőle.
  De akármennyire is kibuktam rajta, ő szerintem csak egy bábú, akit Cordella rángat dróton. Nem az a lényeg, hogy Rossival vagy nélküle folytatjuk, hanem hogy Cordellával vagy nélküle. Ha beáldozzák Rossit, vagy neki lesz elege, akkor Cordella előhúz egy másik hasonló senkit (Rossi edzőként egy senki volt, és tartok tőle, az is marad) egy pizzériából. Nem Pisontot, meg akik ép ésszel fölmerülhetnek, hanem megint egy olyat, akit irányíthat, akinek megadhatja a neki ilyen-olyan megfontolásokból megfelelő kezdőcsapatot, meg akin átviheti az igazolásait. Nem szerettem Supkát se, megvoltak a korlátai, de nem véletlen, hogy ő nem adta be a derekát Cordellának. Emlékeztek a téli edzőmeccsekre, amikor sorban olyanokat igazoltunk, akikről Supi azt nyilatkozta (akár tévében is), hogy neki nem kellenek, és azokat elküldtük, akik kellettek volna neki?
  Amíg ez a fószer sütögeti itt a pecsenyéjét, addig nem csapatépítés folyik, hanem csak ügyeskedés. Agyam eldobom, amikor Prosser téli berobbanása után az nb3-ban játszik, mi meg a tévében égetjük magunkat a posztján Jobokkal és Daudokkal. Tudom, nem szabad megégetni a fiatalokat (pl. Holendert a nyáron hiba volt alapemberként játszatni), fokozatosság meg ilyenek, de banyek, azért ami most itt folyik, a másik véglet. Az esélyt azért meg kéne adni nekik, hogy lekörözzék a posztjukon játszó riválist, és ha jobbak, akkor ne a menedzser érdeke döntsön a teljesítmény helyett :(

  1. Az a baj, hogy mi itt szurkolók hétről hétre mondjuk a magunkét, de aztán rájövünk hogy mindenki szarik ránk. . Pedig mi csak jót, vagy jobbat szeretnénk. Ez a nagy büdös helyzet.

  2. “Nekem mint ember, továbbra is nagyon szimpi a csóka, de a Kispest edzőjétől mások az elvárásaim.” ennyi !
   a fiatalokat nem lehet 5-10p játékkal beépíteni…DE az a gáz, hogy Ő ezt tudja nagyon jól ! :( Vécsei sem 10 percekkel tart itt, ahol…hogy ilyen labdákat ad…és h pl. lepattant róla a 20 kilóval nehezebb Elek a diós meccsen.. ha nincs lóvé a csapatban, akkor igenis csak a sajátok beépítése az út…Botka, Csábi, Kapacina, Prosser már félidőket kéne kapjanak, hogy lehetne látni, kire lehet építeni a következő szezonban… állítólag ezért esett a választás Rossira, mert ért a fiatalokhoz…
   1 tény, emlékszem az 1. edző meccsekre, szinte csak dícsérte a gyerekeket, most már csak az idegbaj van…

 4. Amúgy az is kemény, ha Bálónak nem megy, akkor a csapatnak se nagyon akaródzik. Kőkemény, hogy egy 21 éves srácon múlik szinte a játékunk.
  És az még keményebb, hogy nem nagyon akad más, aki átvehetné a helyét, legyen az akár a tapasztalt Job, vagy mondjuk egy csatár, aki véletlen lő két gólt. Agy nélkül ugyebár nehéz, gól nélkül meg még nehezebb.

  1. Nemhogy nem ment neki, abszolút kikapcsolták, emlékezzetek rá hogy 5-6 olyan eset volt, amikor alig bírt felkelni, faragták mint a tarlórépát, és egy tetű sárgát sem kapott érte egy szombathelyi sem….

 5. (fúú, srácok, közben nézem, a kommentek szinte hosszabbak és többet mondóbbak, mint maga a poszt. nagyon összeérhetett most minden, ha már ennyien nekiesünk elemezni a dolgokat, és még bő lére is eresztjük. jajj.)

 6. Azért az is bosszantó, hogy a Mezőkövesd és a Haladás is ellenünk hozta évek óta legjobb formáját! :(

 7. Nem könnyű kiszolgálni a Hali szurkolókat :), mi lett volna ha nem győznek :)

  “A rendőrök 2014. április 13-án 18 óra 35 perckor
  Szombathelyen, a Rohonci úton garázdaság bűntett elkövetésének
  megalapozott gyanúja miatt elfogták és a Szombathelyi
  Rendőrkapitányságra előállították B. Imre, 52 éves helyi lakost. A férfi
  ellen a Szombathelyi Haladás – Budapesti Honvéd labdarúgó-mérkőzésen,
  szurkolóként tanúsított magatartása miatt büntetőeljárás indult, mert
  egy félig telt műanyag söröspoharat a futballpálya előtti futópályára
  hajított, majd két biztonsági őrt is bántalmazott.”

  Szerintem az a söröspohár egyébként félig üres volt :)

  http://haladasfc.nyugat.hu/tartalom/cikk/78114_a_hali_honved_meccsen_es_a_kocsmaban_is_verekedtek

  1. Azt hiszem júniusban a Maiden koncert után sok ember ellen indíthatnak majd bűntetőeljárást, ha felcsendül a Fear of the Dark, repülnek a söröspoharak…

 8. Úgy voltam vele én is mint hanta, hogy negyed óra után láttam, hogy itt valszeg megszakad a zöld-fehér csapatok elleni veretlenségünk közel 2 év után. Mintha kóvályogtunk volna a pályán, a Trabant és a Ferrari közti különbség volt kb a két csapat között az elején. Halvány reményem abban volt, hogy a futball törvényszerűsége szerint aki ennyi ziccert kihagy mint a Hali az megbosszulja magát, de aztán persze mikor kicsit felébredtünk volna jött is rögtön a gól, ki mástól mint Hrepkától… Ne szépítsük, nem érdemeltünk pontot a két kihagyott ziccer ellenére sem vasárnap, a Hali pedig nagyon jól játszott, kívánom hogy ők legyenek a 3-ok. Egyben jó példa is lehetnének. Igaz a rengeteg fiatal mellett náluk is van azért 1-2 rutinosabb játékos ( Tóth P, Halmosi) akik képesek összefogni a csapatot. Nálunk egy ilyen nagyon hiányzik a középpályáról aki megnyugtatná a fiatalokat és ráncba szedné a csapatrészt és urambocsá még zsugákat is adna előre. Bonazzoli játéka is akkor érne valamit ha pontosan kapná a labdákat. Erre a poszta lenne tökéletes kispesti kötődésű kp is, de elég valószínűtlen, hogy egyhamar őt piros-feketébe látjuk (Vadóczra gondoltam).
  Nehéz lesz az FTC ellen, de biztos vagyok a győzelmünkben. 3.5 éve is 0 ponttal álltunk 2 forduló után, ők 100 %-os mérleggel álltak és sima 3-1 lett ide az Üllőin. Semmivel nem jobbak mint mi, egyszerűen nekünk semmi nem jön össze nekik meg minden, de ez pont ilyenkor szokott megfordulni. Remélem legalább erre az egy meccsre visszatérünk a tavasz elejei formához.
  CSAK A KISPEST!!!

  1. Nekem is nagyon szimpatikus csapat a Hali és valóban megérdemelnék, hogy Övék legyen a Bronz.
   Inkább Ők mint a Videoton! Nem dúskálnak az anyagi javakban, de mégis valahogy többet tudnak profitálni az utánpótlásukból jelenleg mint mi. Valóban követendő út az ami ott van!
   Ígéretük van nekik is egy új stadionra, mint nekünk is, egyébként nem tudom ezzel kapcsolatban mi várható majd, egyenlőre nagy a csend mindenhol.

   Más.

   A középpályáról nagyon hiányzó valakivel teljesen egyetértek!

   Örök dilemma ez itt Nálunk és amilyen új szelek fújnak a nagyokosok szerint a korszerű, modern labdarúgásunkban, ez az osztogató,irányító szerepkor valami múlt századi, korszerűtlen valamivé silányodott kishazánk világszínvonalú MB1-ében. Nem értek hozzá persze, csak megérzéseim és tapasztalásaim vannak ezzel kapcsolatban, más korban szocializálódtam futball ügyben. Az 1978-as VB selejtezőktől fertőződtem még és valahogy akkor minden más volt és bizony volt ott a középpálya közepén mindig valaki, aki egyenlőbb volt az
   egyenlőbbek között és osztotta a zsugát, irányított, felnézett rá mindenki. Tudom, hogy az a trendi és korszerű, hogy ma már mindenki támad és mindenki védekezik és el kell felejteni ezt a dinoszaurusz posztot.

   Azonban én szeretek szembe menni az árral és vallom, hogy nagy szükség lenne egy ilyen irányító, osztogató játékosra, aki összefogja a csapatot és felnéznek rá. Nálam a közelmúltból Németh Norbi lett volna alkalmas erre, de őt ugye eltanácsolta valami miatt a klub fura ura. Nem fért bele a szakmai elképzeléseinkbe és további siker is kívánva lett a pályafutásához…… most meg ott tart ahol tart szerencsétlen, osztrák zs liga, bundabotrány, válás. Sajnálom, sem emberileg, sem szakmailag nem ezt érdemelte volna.

   Vadócz valóban alkalmas lehet(ne) erre a posztra, de azt hiszem neki most még esze ágában sincs hazajönni. Valahol megértem (szerintem hiba volt neki a spanyol ligából eljönnie) és azt hiszem most azon van, hogy valahol újra felépítse önmagát. Nem tudom mi jöhet össze neki, de ha egy orosz, izraeli, görög bajnokság kategória, akkor már mindenképpen jobban tenné, ha visszatérne a gyökerekhez. Persze a legdurvább forgatókönyv az lenne, ha valamelyik újgazdag, szépen kistafírungozott magyar klub lenyúlná.

   Bízom benne azonban, hogy Ő még azon utolsó játékosok egyike akinél a klubhűség nem csak üres szólam.
   Tartok a Fraditól nem tagadom, ott fut a szekér, nálunk meg keréktörés lett 3x egymás után. Ott van most egy Leonardo aki talán a legjobb formáját futja amióta itt van. Nehéz lesz és persze tudom, hogy ebben a nagy magyar homokozóban minden megtörténhet és annak az ellenkezője is, de valahogy mégis rossz érzésem van.

  2. a középpályáról, akit hiányolsz, azt a szerepet betöltheti Godoy, ha rendbe jön és főleg nem engedjük el…

 9. Szerintem meg mi mindig kb. ezt a játékot (…) hozzuk, kis eltérésekkel (1-1 ember kicsit jobb, vagy rosszabb formát hoz). A különbség 3 fő dolog:
  1: mennyire van esze az ellenfélnek kiismerni a könnyen kiismerhető játékunkat,
  2: az ellenfél formája,
  3: a szerencse.
  Az a helyzet, hogy eddig többségben a számunkra kedvező összetétel jött ki, de mostanában ez átfordulni látszik. És ez természetes, hosszú távon kiegyenlítődik. Annyiban vagyok borúlátóbb, mint a többiek, hogy szerintem ezzel a kerettel egy jobb edző se menne sokkal többre.
  Azt pedig még egyszer nyomatékosítsuk, hogy Rossi esetleges elküldésével nem fog megszűnni az olasz vonal, ill. az Olaszországból importált selejtek érkezése. Az a Hemi – Cordella tengely függvénye.

 10. következő szezon kezdőcsapat körvonala esetleg ilyen lehet, lehetne?

  – ami nagyon nagy baj lehet szerintem, hogy a két középső védő posztja
  nagyon necces a jelenlegi szóba jöhető és valószínűleg nem távozó
  keretből.

  Ide igazolni (Gengeliczky) vagy megtartani (Ignja) kell.

  Kemenes (Czuczi)

  King, (Botka)
  (?) (Kovács J),
  (?) (Bobál D.)
  Baráth

  Nagy G. (Kapacina)
  Hidi (Csábi)
  Vécsei (Lőrinczy)

  Holander (Daud)
  Bobál G. (Daru)
  Vernes (Prosser)

  1. remek….:) magam is hasonló listákat szoktam összeállítani… CSemer Gyula jöhet még balbekkbe vagy szűrőbe.
   középső védő poszton ne feledkezzünk meg a télen érkezett panamairól (Anibal Mello) ill. a sérült panamainkról, akit az utóbbi évek 1ik legjobb igazolásának tartok(szűrőben): Godoy. Csábi Misi szintén ezen a szűrő/mindenes középpályás poszton a legtutibb, remek fizikuma van, jól védekezik, de támadásban is hasznos lehet..én -szívem szerint- visszahoznám Farkas Aurélt és Czár Ricsit is…az olasznak nem kellettek.
   nem tudom láttátok-e Hemi legújabb monológját, hasonlókról elmélkedik, mint mi itt : előre tolni a gyerekeket…talán van remény. http://honvedfc.hu/hirek/10351
   én spec. kevésnek érzem a Kemenes/Czuczi ketrec szekciót…(ja….és 1 jav. : HolEnder)

 11. A Papának és gyak. minden hozzászólónak igaza van: ezek a digók meg Job-ok meg Diarra-k meg Mancini-k lósz@rt sem érnek, ennyit a tinijeink is tudnak. Viszont ők legalább kötődnek a klubhoz többé-kevésbé, és mi is hozzájuk. Előre velük! A mostani helyezést és játékminőséget is tudnák hozni. A Mester-nek is köszönjük, jó volt, szép volt, de egyszer minden bolt bezár.

 12. Egyébként ha már magyar edző, én a Márton-Lőrincz párost is megemlíteném, sokáig nem húzzák már Pécsett, és amit ott játszatnak csapatukkal, az nekem nagyon “bejövős”… :) Arról nem is beszélve, hogy Gábor volt annakidején talán a legkedvencebb kedvencem. :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.