Itt a Nagy Közös Kezdőcsapat

macskajaj_01Néhány óra alatt befutott 200+ szavazat, és mivel az első 100 után lényegében nem változott a sorrend, valamint holnap már Dunaferr Dunaújváros, így már most publikáljuk az eredményeket.

Hatalmas meglepetés nincs, a kispesti kollektív lélek a következő kezdőt látná szívesen szombaton:

Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovic, Alcibiade, Baráth – Nagy Geri, Hidi, Godoy – Vécsei, Holender – Youla

Ehhez képest VW Vérhód mester Nagy Gerivel és Holenderrel biztos nem számol az alapcsapatában, és Hidi ügyében se lehetünk biztosak. A lényeg, hogy a szurkolók a Cordella-bébikből alig szeretnének látni valakit, ellenben elismerik a minőségi légiósokat, és a saját neveléseket.

A posztonkénti grafikonok előtt még egy-két érdekesség:

 • Ignja (4,66) és Vécsei (4,65) kimagasló eredményt ért el az ötös skálán, talán nem véletlen, hogy velük kapcsolatban röppentek fel mostanában távozós pletykák.
 • a 31 neves összesített lista első 13 helyén 7 saját nevelés található, plusz magyarként Kemenes. Ignja, Godoy, Youla, Alci és King fért be csak légiósként.
 • Prosser Pici 3,97-es pontszámával a második leginkább kívánt csatár, megelőzve Vernest és Keitát.
 • Mancini 1,5-ös pontszáma szinte értelmezhetetlen, alig néhányan voltak csak, akik nem egyesre osztályozták, vagyis el tudnak képzelni olyan peremfeltételeket, amikor még ő is pályára léphet. (Mancika osztályzatainak szórása 0,95, ami szintén a legalacsonyabb. Vagyis alapvetően mindenki 1 és 2 közötti értéket adott neki.)
 • a legellentmondásosabb játékosok (magas szórás, vagyis nagyon ingadozó osztályzatok): King (1,29), Kemenes (1,27), Youla (1,26), Keita, Baráth és Bobál Dávid (1,23)
 • az összesített lista végén a sokaknak még ismeretlen saját nevelések, és fiatalon idehozott légiósok szerepelnek, ezt talán nem meglepő. A leghátrébb végzett ismert játékos Job (2,91), aki viszont félő, benne van a mester alapcsapatában.
 • a legmagasabb arányban ötöst kapók (összes osztályzat arányában): Ignja (87%), Vécsei (86%), Baráth (72%), Kemenes (68%), Youla (54%), Godoy (50%), Holender (49%), Alcibiade (47%), Ikenne-King (46%), Nagy Geri (45%)
 • a legmagasabb arányban egyest kapók: Mancini (72%!!!!!), Kristi (18%), Horváth, Job és Vereczkei (17-17%)

“Itt a Nagy Közös Kezdőcsapat” bejegyzéshez 16 hozzászólás

 1. Csak megjegyzés: Rossi is a három védekező-középpályásos megoldásával volt igazán eredményes. Szóval a Hidi, Godoy, Nagy Geri – Holender, Youla, Vécsei sorok egyszerűen a szurkoló reális önképét jelzik. Vajon a mester is rájön erre???

 2. Más: Kemenes nagy szórása valószínűleg azt jelenti, hogy az emberek nem látnak reális alternatívát helyette a kapusposzton, így a legkisebb rossz alapján szavaztak rá.

 3. manci még így is túl lett értékelve…King szinén ! az is fura, hogy van aki szívesebben látja az 1évet vegetáló Kandiát, mint a sajátnevelés Pantovicot, aki 19(?) gólt vágott az elmúlt szezonban…

 4. szerintem holnap még túl okosak nem lehetünk, mert biztos tekintettel lesz a kezdő kialakításakor a Galata meccsre is. simán elképzelhető, hogy a szombati és a vasárnapi kezdő uniójából kerül ki a győri kezdő tizenegy úgy, hogy az 3-4 helyen eltér majd mindkét ehét végi kezdőcsapattól.

  1. ráadásul októberig még biztos igazolunk a most be nem válók helyére újabb 4-5 arcot, ahogy az évek óta szokás.
   plusz para még, hogy ha távozik mondjuk ignja augusztus 31-ig :(

  2. Én is pont ezen morfondíroztam: szombaton bajnoki, vasárnap meg celebmeccs. Vagy az egyik, vagy a másik alkalommal nézünk egy nagyot az összeállítások miatt. Melyiket áldozza be? Persze simán kivitelezhető, hogy holnap játszik a megálmodott Nagy Csapat, míg vasárnap azok mutathatják meg képességeiket, akiknek eredetileg nem szántak hű de nagy szerepet. Aztán ha villantanak a Galata ellen, még odaférkőzhetnek a tűzhöz. Persze megint koncepciózom egy olyan csapattal kapcsolatban, ahol semmiféle koncepció a lerabláson kívül nincsen.

   1. én nem hiszem, hogy a Galata ellen egy teljes B csapat lenne. szerintem nem vagyunk akkora ászok, hogy egy Galatasay ellen ne szerepeltessük mondjuk Ignjat vagy Vécseit. Úgy gondolom ezt a Galatával sem tehetjük meg (hogy nem vesszük komolyan), és a klubbal sem. ezért gondolom azt, hogy lehet hogy lesz egy pár olyan hiányzó holnap, akik VW kezdői alapvetően, csak most vasárnap jutnak szóhoz. ezért mondom, h nem leszünk túl okosak holnap, mert attól még hogy mondjuk Mancini holnap szerephez jut, az még mindig lehet csak a vasárnapra való kulcsember-pihentetés része, és vica versa.

 5. Pocakos Keita > Bobál > Daud, ez nagy elfogultságról tesz tanúbizonyságot,nameg a Kemenes…:/

 6. Bármi is a végeredmény, meccs után mindenkinek ajánlom a Dream Theater koncertet a Budapest Parkban! (namármegintofftopicoltamegyet…)

 7. A legtöbbjüknél a legkisebb rossz alapján szavaztam, ez a legborzalmasabb. Egy dolog az adott keretből szavazni így vagy úgy (más kérdés, hogy még ebből is látszik a “Cordella-bébik” szintje és megítélése), a másik viszont az, hogy ezt a keretet is Cordella alakította így, hogy ebből szavazhatunk… És itt nem csak arra gondolok, hogy x-et elküldték/kölcsönadták, y-t meg leigazolták, hanem arra is, hogy a fiataljaink formája az olasz edzők alatt milyen mélyrepülést mutat.
  Ha az akadémiáról kikerülve foglalkoztak volna velük, nem csak szakmailag, de emberileg is nevelik, vagy éppen ha kell, az orrukra koppintanak (mert azért nyilván a kölkök sem hibátlanok, az ő felelősségük is, hogy visszafejlődnek), tucatjával a mostaninál sokkal jobb játékosokból válogathatnánk. Csak hát a Cordella-féle kör éppen ezzel ellenérdekelt, mert akkor hol parkoltatná a féllábú/pocakos/mancininevű stb. légiósait, és főleg hol kapnának indokolatlanul sok játéklehetőséget?
  Egyet nem értek (vagy nem akarok érteni): Hemingway elvileg imádja az akadémistáit, mégsem látja, mi folyik a klubjánál? Milyen ellentételezést kap, hogy nem tesz semmit ez ellen? Hibátlan elvekről ír a blogjában (pl. csak kiemelkedő képességű légiósok), aztán nem látja, hogy az általa megbízott olasz bagázs mit tesz ehelyett? Hogy amiket elviekben leír, azok köszönőviszonyban sincsenek a valóságban történtekkel?

  Én nem vagyok a mindenáron való fiatalítás/magyarítás híve, tőlem aztán játszhatna 11 szerecsen nyugdíjas is, ha nem ilyen szerencsétlen, mint a mostaniak nagy többsége. Éveken át átkoztam Hemingwayt, mert az utánpótlásképzés csak eszköz kell legyen egy jó csapat kialakításához, ő viszont célként jelölte meg, és a csapat működtetését csak eszközként. Nekem ez nagyon antipatikus és elhibázott, de ha már ezt az utat választotta, járja ezt! Akkor mára rég 6-7-8 akadémistának kellene adnia a csapat gerincét, 3-4-5 minőségi légióssal. Ehelyett nézzük majd meg a kezdőt…

 8. Na. Asszem WV mindenkit meglepett, hogy az edzőmeccsek random csapatai után egy nagyon is vállalható csapatot küldött fel. Lehet, olvassa a blogot??
  A játék ehhez képest szar volt, special thanks Villám barátunknak a fejre irányuló rúgásért… Viszont ilyen négerek rég nem fordultak meg a Bozsikban. Csak lestem Júlia labdalevételénél és Traoré lövőcselénél. Egy-egy jópont a mesternek és Cordellának. Beijesztették az újvárost Mancival, és aztán jöttek a feka papák. Új négerek, új remények! Csak azt a játékot ne láttam volna…

  1. a 2 szélső védő továbbra is gáz…és persze Job… ezt a 3 pozíciót kérem számon a “mesteren” !! Botka, Baráth adott volt… és Job helyett bárki : Prosser, Ihrig-Farkas, Kapacina !! a debreceni csapathoz csak hozzá kellett volna tenni Godoyt, Youlát és Alcit Lovric helyett. ezen a 3 pozíción nagyon sok bukta lesz még, komolyabb csapatok ellen…

   1. Ja, ez aggasztó. Szeretem Botit, de lehet, hogy produkált edzésen egy-két olyan hajmeresztőt, amilyenekből tavaly kaptunk pár “szép” gólt. Mondjuk neki sem ártana, ha végig számítana rá a mester, lehetőleg egy poszton. Job hozta a szokásos lassú, erőlködős stílusát, King meg tudjuk milyen. Mondjuk, ma még a jó oldalát sem hozta – igaz, a rossz (védekezés…) ezúttal belefért. All in all igazat adok Neked.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.