Visszajár a klubkártya ára!

klubkartyaMúlt héten robbant a hír, hogy szeptember 15-től csak és kizárólag klubkártyával lehet majd látogatni az NB I és a Magyar Kupa meccseit (utóbbit vélhetően akkor, ha egy élvonalbeli csapat a házigazda, igaz, erről bővebben még senki sem mondott semmit), valamint a válogatottat.

A szövetség tájékoztatása elsőre értelmezhetetlen volt, így bárki, aki nem csak szolgamód átvette, hanem el is olvasta, hirtelen kismillió kérdéssel szembesülhetett magában. Velünk is hasonló volt a helyzet, így megkerestük az MLSZ-t, akiktől kimerítő választ kaptunk.

Ennek az egyik sarokpontja volt, hogy a több klub által is térítés ellenében szolgáltatott klubkártyák árával pontosan mi is van? Az MLSZ adja az infrastruktúrát, az MLSZ fedezi a kártyák árát, fizet kompenzációt a kluboknak, tehát mire fel az elkért 500-1500 forint?

Visszajár!

Komolyan. A szövetség egyértelmű megfogalmazása szerint: visszajár. Kispesten is.

A Honvéd néhány nappal később reagált, és egy apróbb közleménnyel egészítette ki az MLSZ klubkártyáról szóló konzervanyagát:

Azok a szurkolóink, akik korábban térítés ellenében kiváltották a klubkártyát, visszaigényelhetik a kártya árát.A visszaváltás módja: A klubkártya árát, 1000 forintot a következő két hazai találkozó előtt (augusztus 22., Bp. Honvéd- Puskás Akadémia és szeptember 13., Bp. Honvéd – Haladás) kuponra lehet beváltani a Bozsik Stadion 2-es kapujánál található pénztárban. A kuponokat szeptember 30-ig a Bozsik Stadion büféjében, vagy az Ajándékboltban lehet levásárolni. A kuponokból esetleg visszajáró összeget készpénzben nem áll módunkban visszatéríteni. Akik szeptember 30-ig nem élnek a visszaváltási lehetőséggel, azoknak a klub ezúton is köszöni a támogatást.

Az most mellékes, hogy – szerintem – a korrektség azt kívánta volna, hogy a jogtalanul beszedett összegek visszatérítéséről önálló hír jelenjen meg a tájékoztatás jegyében, de már ez is valami. Ha le nem is írták, de elismerték, hibáztak.

Fontos, hogy a klubkártyára vonatkozó eredeti közleménye a klubnak azt írja, a bérlet mellé ingyenesen jár, tehát a bérlettel rendelkezők hiába próbálkoznának. (Megjegyzem, amilyen összevissza módon sikerült ezt a dolgot intézni, azon sem lepődnék meg, ha ők is visszakapnák, illetve megkapnák a kérdéses ezrest.)


Frissítés: úgy tűnik némi nyomozás és kérdezősködés után, az MLSZ utólag találta ki, hogy a klubkártyák ingyenesek legyenek, míg sok klub már korábban árusítani kezdte azokat. Teljes a fejetlenség.

“Visszajár a klubkártya ára!” bejegyzéshez 34 hozzászólás

 1. Teljes a fejetlenség.
  De nem nálunk, mert nálunk van Fejes!!!

 2. Én már semmit sem értek……

  “Honvéd: Olasz lapértesülések szerint a Honvéd újra leigazolja
  Marko Vidovicot. A montenegrói védő korábban már volt a kispestiek
  játékosa, most pedig úgy tűnik, visszatér.”

  (Csakfoci)

  1. “Marko Vidovic további pályafutásához sok sikert kívánunk!”
   Bejött neki :)

  2. amikor már abból kukázunk, amit mi is kidobtunk… úr Isten… mindig azt hisszük, hogy nincs lejjebb..és van !!

  3. Elengedtük Tandiát és Botkát és Csábit, szerintem Ignja is megy (ezért nem játszott a libások ellen vélhetően), és most visszakukázunk… SZÉÉÉÉÉP!

 3. Az akkreditációnál hogy értik azt a Honvédnál hogy :
  “Akinek nem fogadjuk el a kérelmét, annak döntésünket e-mailban jelezzük.”
  Vannak jó, meg rossz újságírók is?

  1. Azért csodálkoznék ha visszajönne egy olyan klubhoz, ahol már egyszer àtverték a pénzzel. Hemi nem változott meg fizetési hajlandóság terén.

   1. Bolond lenne visszajönne, de ez az egész nagyon gáz már így…..

    Vitathatatlanul jó játékos, ezt bebizonyított, ha a színes üveggolyók helyett amit Kispesten kapott GFH kinyitotta volna egy kicsit a pénztárcát akkor még továbbra is itt játszana. Ezt az egyet nem vagyok képes megérteni,hogy tele van és volt a Honvéd kerete használhatatlan tucat, töltelék légiósokkal, akiknek a nagy semmiért csak viszik a pénzt (fizetés, szállás, stb.)……… nem lehetett volna mondjuk jelen esetben ezekből az ablakon kidobott pénzekből egy Tandiát megtartani??

    1. Hát, azért a teljes igazságot sztem egyikünk sem ismeri Tandia ügyében. Bár ha egyértelműen ő lett volna a galád áruló, aligha jönne elő a visszatérése újra és újra. Én Vidonak is örülnék. Amolyan Alci-féle nyugodtabb kiadásban. Előre vállalkozó szellemű, egész ügyes, de hátul neki is voltak hajmeresztő dolgai. Akár össze is állhatna a Boti-Ignja-Tandia-Vido négyes. Godoy-jal, Vécseivel, elől Júliáékkal simán hozhatnánk egy Diósgyőr szintet – kár, hogy nem náluk edző vw és nálunk Szivics…

     1. Szerintem a védelemben sajnos inkább a valószínűbb, hogy Ignja elmegy.
      Vido-t a bal oldalra hoztuk, kvázi ezt jelenti, hogy Alcibiade mindenképpen középen (KELL), hogy játsszon, azt pedig ugye tudjuk mennyit ér.

      Olvastam, hogy a legújabb érdeklődő Vécsei felé (konkrét ajánlatot is tett) az olasz Serie B-ben szereplő La Spezia.
      http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/274738_a_kispesti_fiatal_ujabb_keroje
      Nekem olyan érzésem van, hogy ide fogjuk eladni……. ez “konkrét pénz” és majd ha tovább adják újabb 20% a Honvédé típusú biznisz nagyon bejön Hemingwaynek.

       1. Ha leakarok menni a pincébe saját akaratomból teszem,nem hinném,hogy Vércse a Spezia játékosa szeretne lenni,onnan eléggé meredek út vezetne visszafelé.Hacsak nem kényszerítik.Spezia?hol jegyzik azt a csapatot?

        1. Kényszeríthetik……..nem tudom meddig van a szerződése, de ha ez a pénz konkrét, akkor ha a vezetők is úgy akarják tudják úgy irányítani,hogy oda szerződjön!

         1. Áháá,ez mind azért van,mert egy irányító kp.-nak kutya kötelessége megérteni egy olasz tréner utasításait meccs közben,tehát Vércse helyett jöhet ismét az egyik földijük,vagy maga Kordon Ella személyesen?

          1. Na vazze,ez eszembe sem jutott,és már kezd körvonalazódni,hogy miért is kezdik kiemelni csapatkapitányként még időben,hogy utólag ne legyen annyira feltűnő:-)
           Egy olasz nyelvtanfolyam csodákra lenne képes,a kecske is jóllakna és a káposzta is megmaradna.De inkább az olasz áradat a megfelelő megoldás szerintük:/

  2. Az nem lehet, hogy főleg Rossi nem akart vele foglalkozni már fegyelmi okok miatt?

   1. Minden lehet. De akkor most még nagyobb gáz lesz vele, mert VW még inkább tekintélyelvű ember!

 4. Kozma Ricsi kölcsönbe vagy végleg ment Siófokra? Van infója valakinek erről?

  1. miért olvastál vmi hivatalos infót erről? Én nem láttam semmit a Honvéd oldalán. Mondjuk ez semmit nem jelent.

   1. Honvéd oldal…… :) :) inkább hagyjuk.
    A mai sportszennylapban volt egy rövid sor arról, hogy “leigazolta” Ricsit.

     1. Érdekes egyébként, hogy pont 1 éve még kedvenc volt ( Europa ligában gólt is lőtt) próbajátékon volt sok helyen, – aztán meg teljesen kegyvesztett lett. Gondolom lemondtak róla, mert akivel számolnak azokat nem adják el, csak kölcsönbe adják.

      1. Durva dolog ez nagyon ami itt folyik…..igen, még a Niksic-nek gólt is lőtt, aztán a Vojvodina ellen nagyot hibázott.

       Másik jó kérdés, hogy az Ihrig-Farkassal mi van most per pillanat. Nekem nagyon biztató volt a játéka az edző meccseken, de semmi infó, hogy most mi a státusza jelenleg? Csapatfotón nincs, hírverő meccsen játszik? Ha jól tudom a Parma játékosa jelenleg.

       Meg (vissza) vesszük, kölcsönvesszük??

       Ja és köszönjük a korrekt tájékoztatást a klub részéről ebben is.

       1. Szeretnénk elhozni, de van egy kis probléma.
        Amikor eladtuk magas árat kért Hemingway .
        Most ők adják el nekünk, nyilván azonos vagy magasabb áron.
        Ahogy tudjuk Hemingwaynek nincs pénze, évek óta nem jött játékos akiért fizetni kellett volna.
        Tehát megvenni nem tudjuk, marad a kölcsön.
        Hemingway -buta módon-ezért is pénzt szokott kérni, ezért most a Parma is pénzért engedné el.
        Hemingway “unortodox” üzleti formája megint csak a klub számára jelent hátrányt.

        1. ……….hát ez gáz.
         Pedig nagy erősítés lenne szerintem.
         Teljesen jogos egyébként a Parma hozzáállása sajnos.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.