Teszek ide egy animgifet meg egy Waszlavik videót, és azt mondom rá, hogy ez egy poszt, sőt, kecskeméti beharangozó!

fg
Ez a gif

Szóval a srác az elmúlt évek Kecsója, a háttérben szurkoló tömeg a kecskeméti lakosság futballt kedvelő része, mi pedig a lila pólós kiscsaj, aki vérző orral vár a következő öklösre.

Mert kábé így megyünk abba a nyamvadt városba. De tényleg, mi a fenének van Kecskemét? Mitől hírös egyáltalán?

Jó, ott született Katona József, ezért minden róla van elnevezve, hol van egy névtáblányi felület, viszont ez nekünk semmi, mert mi meg a Honvéd vagyunk, ami a katona többesszáma. Aztán ott van a bizonytalan eredetű pálinkájuk, lehet rá büszkének lenni, csak éppen a klasszikus beszerzési utak valahogy pont elkerülik őket, és inkább Szabolcsból, sőt, Nógrádból, vagy Erdélyből jut szilvórium az ember asztalára, barack meg sehogy sem.

Értitek, még olyan sincs, hogy kecskeméti béke, ahol mondjuk a 48-as szabadságharc egy jelentéktelen csatája után fegyverszünetet köt a két fél egy estebéd erejéig. Vagy kecskeméti villamosbaleset, mert villamos sincs és nem is volt, hiába tervezik összekötni vele úgy száz éve a pályaudvart a főtérrel. És olyanról sem hallottam még, hogy kecskeméti valamilyen fesztivál, ami miatt érdemes lenne útra kelni. Baja – halászlé, pipa, Békéscsaba – kolbász, pipa, Székesfehérvár – lecsó (vajon miért?), pipa, satöbbi.

Persze én most alapvetően nem Kecskemétet akarom szidni, mert ettől még lehet jó hely. Részemről meg vagyok áldva néhány helybéli ismerőssel, volt már jó estém is a városban, mindezért cserébe azonban pontokat kértek, és kapnak is sorozatban.

Jah, nem fogok szót (szavakat) vesztegetni rá, teljesen felesleges, úgyis tudja mindenki, szopóágon vagyunk, ha velük játszunk, mert az istennek se megy (igaz, Pisonttal még nem próbáltuk, szóval alapvetően túloztam), és csak szenvedés akár nézni is, meg jelen lenni.

De majd talán most! Komolyan, én hiszek benne. Kénytelen vagyok hinni, mert ha nem tenném, akkor ott állnék, hogy meccsre csak a társaság és az egyébségek miatt megyek, az eredményesség nem számít. Hogy a picsába nem számítana? Csak az számít. Ezért tudok még hinni. Különben a saját létem kérdőjelezném meg, és az meg olyan, mint egy közepesebb rész az Igazság ligája c. rajzfilmsorozatban, ahol a Csodanő, Superman, Batman és a többiek már bukóra állnak az aktuális főgonosz ellen (legyen például egy kollektív agy vezérelte idegenekből álló sereg), remény sincs a győzelemre, mikor rájönnek (bakker, mennyire olcsó fogás), hogy a pszichéjükre hatnak, kérdésessé teszik tettük értelmét, valódi célját, mire azok elbizonytalanodnak, egy pillanatra összezavarodnak, hogy valamelyik hősünk közben kómába üsse a nagy központi agyat, és kiderüljön, bla-bla-bla ez és ez volt a múltban, amitől lett a jelen, de ő nem is ilyen igazából, viszont most már csak erre képes, ebből áll a léte, amit most majd megkérdőjelez, és vagy megszűnik vanni, vagy máshol folytatja a dolgát, de közben a résznek már vége. Főcím.

Innen kösd át Hanta, baszod! A címben Waszlavikot írtam, most meg szuperhősös rajzfilmekről beszélek.
— a szerkesztő

Igazából annyi van, hogy a héten két jelentősebb input ért: egyfelől a tapétakaparás, glettelés, festés aranyháromszöge lakásfelújítás néven, valamint szerdán az Egyetlen Igazi Magyar Sámán koncertje/performansza a Szigony utcai Gólyában. Ezekből kellene most összerakni valami gyorsposztot a mai meccs előttre.

Nyilván a falazás, vakolás és hasonlók adnák magukat jelen helyzetünkben, viszont mivel én szenvedek most a gép előtt (RW azt hiszem külföldön, remélem hoz majd be adómentes internet-gigabájtokat), így nyilvánvaló, hogy nem a könnyebb utat választom.

Cserébe viszont Waszlavikról sem írok semmit. Aki nyitott arra, hogy – idézem -:

Bal kezemben a forrasztópáka, jobb kezemben a vers;
Az Önök szerencséje, hogy ezúttal a verset olvasom fel:

azoknak nincs mit mondanom. Inkább tessék meghallgatni ezen a közepes minőségű koncertfelvételen, mert nem csak zenéből áll a zene:

Bocsi az öncélú posztért.

“Teszek ide egy animgifet meg egy Waszlavik videót, és azt mondom rá, hogy ez egy poszt, sőt, kecskeméti beharangozó!” bejegyzéshez 63 hozzászólás

 1. A csapatnál nincs szakértő.szakember !!! Ki csináljon csapatot az az edző aki sokadik ember volt valamelyik csapatnál,eddig mindegyik olasz edzőnk ilyen volt,soha nem edzett első osztályú csapatot,Rossi,Vierchowod,Morales …
  Nincs egy hozzáértő szakosztályvezető,nincs koncepció,nincs tervszerűség.
  Persze nincs pénz sem,csak máshonnan kiszuperált,sérült,gyenge játékosok és egy Hemingway aki mossa kezeit,hogy ő azt hozza ide akit az edző az egyetlen szakember jónak lát abból a silány kinálatból amit a tulaj eléjük tár !!!

 2. Egyszerűen nem értem mi zajlik nálunk. Hollender hova tünt? Szerintem befért volna. Játékosok tünnek el, aztán kerülnek elő. Ez a Czár viszont nagyon gyenge. Rengeteg játékosunk van és még sem tudunk egy valamire való csapatot összerakni. Botka miért van kecskeméten? Mikor rosszabbak játszanak. Nálunk nem ért senki a focihoz?????

  1. Senki!
   Amíg nem lesz egy szakmai igazgató egy normális koncepcióval, addig marad ez a fejetlenség és ha így haladunk akkor az nb2.

 3. 2 bejegyzésem elszállt, egy tegnap este, egy meg az imént, de ismét nekifutok, a bdsrstnt!:)
  Dzsaszper kukis ügye: amire 2 hét közmunka a büntetés, az aztán nagggyon komoly
  dolog lehet. VICC!
  Akad idehaza elég remek edző, akik olimpiai és világbajnokokat termeltek ki futószalagon, és jóval komolyabb sztorik lengik körül őket. Tehát részemről Hadránusz Dzsászper megítélésén ezt a tyúkper semmit nem változtat, attól még lehet kiválóan működő és hatni képes szakember nálunk.
  A meccs: én nem huhogok. Fáj az eredmény, alakulhatott volna könnyedén mindkét irányban is másként, DE jól hajtott, jól küzdött a csapat. És mit várunk a 2. éles meccsén a megújított csapattal operáló új edzőtől? (Hallom, jön már, hogy hol a megújított csapat, amikor megint ennyi meg annyi külföldivel kezdtünk, de Gazdag és Vécsei sérült, két alapember.)
  És nem csak én látom így.
  Bekő Balázs: “A Honvéd óriási energiákat mozgósított, voltak is lehetőségeik, de ma minden kifelé jött nekik. Mindkét csapat a maximumra törekedett az adott körülmények között, egy góllal nekünk ez jobban sikerült.”
  A “baráti” NSO: “A Honvéd játékosai óriási küzdőszellemmel vetették magukat a meccsbe, és egyáltalán nem látszott, hogy kevesebben lennének.”
  NB1.hu: “Emberhátrányban nagyot küzdött, de kikapott a Honvéd.”
  Más ez a szerelem, más ez az ölelés. Amióta ez a nagy orrú (és egyesek szerint, akinek nagy az orra, annak nagy a 2 hét közmunkát okozó szerve is…) az edzőnk, azóta sokkal motiváltabb, hajtósabb a csapat.
  Akiket kivágnék:

  Portilla…
  Habár nekem annyira nem ellenszenves a játéka, mint sokaknak másoknak, de azt,
  amit ő tud, minimum 6-7 játékosunk tudja még a posztján, a kölcsönbe
  lepasszoltakkal együtt. Tök fölösleges karakter. Miért nem Nagy Geri kezdett
  helyette? Ott ült a padon.

  Youla…
  Az első pár fordulóban még élt a remény, hogy ő az Isten lába, de azóta
  teljesen lebutult és beszürkült. Prosser vagy Koszta, Ihrig-Farkas lazán
  elférne a helyén, 0 gólt ők is bármikor összehoznak, de legalább feleannyi
  idősek és még bennük a lehetőség ígérete és a spiritusz!

  Traore…
  Macskaköröm Youla, annyival megfejelve, hogy neki nem voltak az elején sem
  bíztató meccsei. Egy indiszponált Bobál (Paks meccs…) is elmolyolhatna a
  helyén, hadd vegye föl az első osztály tempóját és klímáját.

  Czár… Elhiszem, hogy nagy ígéret körvonalazódott benne korábban, de azon az 5 meccsen, amin láttam mostanában (fakó+felnőtt meccsek), nekem egy maximálisan a minimumra szorítkozó, mackós mozgású, lehajtott fejjel focizó
  játékos képe jött le róla. Lehet, megviselték az elmúlt idők, stb., de nem érzem benne/rajta/nála, hogy ebből látványosan előrébb tudna lépni. Baráth pl. a másik oldalon bátran vállalkozik, zárkózik föl. A hiba benne is ott van, és nem tapsvihar minden megmozdulása, de legalább próbálkozik hozzáadni valamit az előre játékhoz is.

  Vannak kéznél ezek helyett az emberek helyett megfelelők, plusz ugye, a kölcsönbe lepasszoltak…
  Akit külföldit megtartanék, az Alcibiade, King, Ignja, Godoy.
  A többi kuka, fölösleges.
  Most jön a Fratyika kupameccs, Vidi idegenben, Fratyika megint, de már bajnokin. 3 meleg meccs.
  Minimum az őszi szezon úgyis elfüstölt, tessenek kedves edző bácsik bátran tovább menni a megkezdett és igen rögös úton, és nyomni a Prossereket, Kosztákat, Bobálokat, Ihrigeket, Fejes Janikat, mert csak teher alatt nő a pálma!
  Traore és Youla meg Portilla elvirágoztak rég, a helyükre pályázóknak meg már nem növesztő teher a kispad és az NB3…

  Azt mondom tehát, hogy az irány jó és láthatóan másként áll hozzá egy-egy meccshez a csapat, de amint azzal tisztában vagyunk és már kiveséztük korábban is, a keserű poharat egypárszor föl kell hajtanunk a lelátón, míg ezek a gyerekek nagyjából partiba tudnak kerülni a rutinosabb élvonalbeli rókákkal bíró csapatokkal.
  Baj nem történt az eredményen kívül tegnap, gyerünk tovább, jó lesz ez!

   1. Automatikusan befrissített nekem. Párszor visszaadta utána, ahol tartottam, aztán és egyszer husss… Nade Jóska a padon, ki nem szarja le? :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.