Fabio, ha ez így tényleg igaz, ahogy nyilatkoztad, akkor

cordella_mancinimost igencsak cifrákat gondolok magamban a kispesti ténykedésedről. Csak mondom. Illetve idézem:

– Szomorú, hogy távozik a klubtól, vagy inkább megkönnyebbült?
– Egyáltalán nem vagyok szomorú, több alkalommal közel álltam ahhoz, hogy elhagyom a klubot. A téli átigazolási időszakkal véget ért a munkám. Sikerült elfogadtatnom Hemingway úrral a feltételeimet, kitette Csábi Józsefet és Simon Miklóst, és bár nemet mondott Pietro Vierchowod visszahívására, de belement, hogy újra Marco Rossi vezesse a gárdát. Nem vagyok csalódott, az időm lejárt itt, de sokáig voltam a klubnál. /// — via nso.hu

Tehát akkor most miről van szó? Mégsem Csábi volt az eredménytelen, hanem Cordella (a haveroknak csak Cor$$$) nem akart vele együtt dolgozni? Mindezt a felkészülés kellős közepén? Egy felelős, a klubért dolgozó nemzetközi igazgatótól (vajon milyen alapon fúrja a regnáló edzőt a maga posztjájól?) normális, hogy szétverje két héttel a rajt előtt az amúgy is gyenge lábakon álló csapatot?

Nem értem.

A többi tételmondata csak vázlatosan:

 • A divat(!!!) területéről érkezve, egy félórás megbeszélés alapján rábíztak egy klubot Elefántcsontparton.
 • Később három éven át Belgiumban dolgozik. Az interjú kínosan kerüli a helyi csapat nevét, amiről mi úgy tudjuk, hogy a Namur volt.
 • Magyarországra a Fiorentina(!!!) megbízásából érkezett, hogy átvilágítsa a megvételre kiszemelt Vasast(!!!). Hemingway itt talált rá.
 • Négy évre aláírtunk a Macronnal, ők váltják majd a Givovát.
 • A klubnál sokan dolgoztak ellene, aminek az az oka, hogy nem fogadták el, ő érti is, hogy mit csinál, mindenki más pedig csak rombolni tud. Azt már csak mi tennénk hozzá, hogy a mindenki másoktól hozzánk is eljutottak információk, és Cordellánál alapvetően nem a szakmai oldalra panaszkodtak, hanem az emberi kvalitásokra. A szakmait valóban sokan kvázi lenézték, ott majd az idő dönti el, hogy kinek volt igaza. Ha kiesünk év végén, akkor egyértelmű lesz.
 • “Több jó futballista is volt a Honvédban, de érkezésükkor mindegyiket rossznak kiáltották ki, és próbálták meggátolni a szerződtetésüket.” – jajj. Hadd ne soroljam az elmúlt évek felkészülési meccsein látott fenoménókat, mert örülök, hogy a dandráját már sikerült elfelejtenem. Akit mégis érdekelnek a nevek, a fejlécünkből lenyíló Játékoskeringő c. menüpontra bökve évekre visszamenőleg megnézheti. Most csak annyit mondunk: #mancini10, Testardi, Chukwuebuka.
 • Tavaly Rossi azért távozott, mert megtört közte és a csapat között a harmónia. /// Megjegyzem, úgy könnyű, ha a játékosok nem nyilatkozhatnak őszintén, vagy egyáltalán a történtekről. Régen várunk már arra a pillanatra, hogy valaki külföldre kerülve kinyissa a száját, és elmondja hogyan mentek itt miként a dolgok. Szerintem ledöbbennénk.
 • Nem kapott pénzt a klubtól(!!!), de saját zsebéből egészítette ki több játékos lakbérét, mert pl. egy #mancini10 nem lakhat akárhol. Csak mondom, hogy a futballban tilos a vegyes szerződés, tehát a játékosok csak a klubjuktól kaphatnak munkabér-jellegű juttatásokat. Kíváncsi vagyok a lakásbérlés hogyan volt lepapírozva, de persze nem tartozik rám.
 • Cordella célja Kispesten nem az anyagi gazdagodás volt, hanem a szakmai előrelépés, a klub és Magyarország megismertetése az európai futball vérkeringésével. /// Engedjétek meg, hogy ezen a ponton szakadjak a röhögéstől. Négy éven át senki sem akar ingyen Kispestet csinálni, úgy, hogy kívülről jött. Valahol mindez iszonyat életszerűtlen.

Csodálatos interjú, méltó az idei szezonunkhoz.

“Fabio, ha ez így tényleg igaz, ahogy nyilatkoztad, akkor” bejegyzéshez 24 hozzászólás

 1. hulladék NSO…mert utálják szabót, ezért mindenféle nímandnak teret adnak, akik szintén utálják szabót… ettől még nem lesz igaza ennek a nemzetközi szélhámosnak :) undorító, hogy ez a bohóc(mert Mátyussal ellentétben ez tényleg az!) ilyen döntéseket indukálhatott nálunk ! persze, ahogy szabó kirúgta kordét 1 “piti” dolog miatt(Csábira nem lehet rosszat mondani, csak kirúgni ?!:( ), az arra utal, hogy szabó már a hülyeségben sem következetes…:( és tudom, sokan favorizálták Rossit, de, hogy ilyen körülmények között tért vissza, ez azért őt is minősíti és egyelőre sajnos az is, amit azóta alkot.

  1. Az egésztől a szurkolónak hányingere van, a hozzáállás, a körülmények és a sikertelenség, na meg ez a slepp, együtt egy nagy rakás szart alkotott Hemi bátyó.

 2. úgy hallottam, hogy azok a bizonyos lakások az övéi voltak (vagy ő is bérelte, és továbbadta?)

 3. amugy az csak nekem tunik fel, hogy cor$$$ azt mondja felmondott (ezt irta az instagrammjan is), amig Hemi azt nyilatkozta, hogy a Csabis nyilatkozat miatt kirugta? Ugy fest , hogy valaki ismet hazudik…

 4. Sajnos itt a kártyákat Cordella keverte. A csapatot is ő állította össze de amikor szembe találta magát Csábival aki kiállt az elképzelései mellett menesztette őt is és Simon Mikit is aki híd volt az MFA és az nb1 között. Rossi visszajött de tisztában volt vele mi a helyzet és így is vállalta a vezetőedző szerepét.Ebből a nyilatkozatból is kiderül az hogy az igazságot nem fogjuk megtudni,és az sem véletlen hogy a mai nb1 blogban egy szót sem szólt Hemingway a szombati meccsünkről és a kieső helyről.Ez a helyzet elkeserítő!

 5. Kicsit sántit a nyilatkozata. Amennyiben tényleg ő tetette ki Hemivel Csábit, miért is kellett távoznia, miért nem ő még mindig a nemzetközi igazgató, hiszen – elmondása szerint – eltünt az edző, aki megtorpedózta a játékosait! Mit adott Heminek ezen feltételei teljesülése után, hiszen az új igazolások – két ember kivételével – nem az ő játékosai.

  1. nekem az az elképesztő, hogy felelős emberként fúrta a csapat edzőjét a felkészülés alatt.
   akkor erről a figuráról tényleg ennyit.

  1. Akadémiához kell zavarni ezért szar az akadémia, miatta mentálisan szar a nagy csapat!

   1. Skorpió, írhatnál egy vendégcikket, mert úgy tűnik, hogy többet tudsz mint mi… :)

 6. Más: a Nemzeti Sportnál ki van adva, hogy hazudni kell a nézőszámokkal kapcsolatban? A Felcsút meccsekre rendszerint 1500 feletti nézőszámot írnak, ellenünk 1700 körülit írtak. Az összefoglaló alapján (a kamera a stadion három oldalát fogja be) a háromezres stadion kongott az ürességtől. Vagy hazudnak a nézőszámról, vagy a kamera oldali lelátón minden széken ketten ültek!

  1. Bár régóta terveztem, most sem csináltam képeket amin meg lehetne számolni a TÉNYLEGES nézőszámot.
   De ami késik nem múlik.

 7. A negyven éves Szűcs fogja bentartani a Pápát a mi kárunkra!

  1. “De mára már látható, hogy a tudatos munka eredményt hozott.” Ha ez irónia volt az öreg részéről, akkor egyetértek.

 8. http://m.sportgeza.hu/futball/2015/03/16/kozpenzen_nem_lehet_finanszirozni_az_eto-t/?rnd=136
  Egy kicsit furcsa, hogy a ETO Parkot nem eladják a károsultak kárainak enyhítésére, hanem átjátszák kézen- közön. Milyen rafináltan kerülgetik a törvényt, és próbálnak szimpátiát ébreszteni. Már a mai bevétel a hithitelezőt illetné. Az elefánt üvölt a vastag bőrért mely a politikusok pofiját fedi. Félre ne értse senki, sajnálom az ETO-t de évekig lopott pénzen élvezték a kiváltságokat és a jogtalan elönyt. Lásd, sokszoros pénzekért igazoltak.

  1. Van még néhány első osztályú csapat, amelyek lopott pénzből élnek.

 9. Soha nem voltunk olyan mélyen mint ahová Szabó taszított minket. Remélem hogy ezért egyszer kamatostul megfizet.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.