Ha építik az új Bozsikot, akkor megyünk Csepelre

George F. Hemingway, a Budapest Honvéd labdarúgóklubjának tulajdonosa szerint nyárig kiírják a közbeszerzési eljárást a Bozsik Stadion újjáépítésére, s a munkálatok ideje alatt az együttes Csepelen szeretné játszani hazai mérkőzéseit.
A sportvezető a csapat csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a létesítmény tervezésében száz százalékig részt vesz az egyesület. Az új, várhatóan 5,5 milliárd forintból megvalósuló aréna 8200 néző befogadására lesz alkalmas.
A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a következő idénytől új sportszergyártó – a négy évre szerződtetett olasz Macron – szállítja a gárda felszereléseit. A hazai mez továbbra is a tradicionális, azaz függőlegesen piros-fekete csíkozott marad, míg az idegenbeli fehér lesz, amelynek mellrészénél vízszintesen húzódik egy piros-fekete csík. A harmadik számú mez narancssárga színű.
“Az én két rossz döntésem az oka, azaz nem megfelelő vezetőedzőket neveztem ki a csapat élére” – válaszolt Hemingway arra kérdésre, hogy mi az oka a csapat gyenge szereplésének. A Honvéd az olasz Pietro Vierchowoddal kezdte a szezont, tőle Csábi József vette át az irányítást, a tavaszi szezontól pedig ismét az olasz Marco Rossi a kispesti gárda vezetőedzője.
Hemingway arról is beszélt, hogy még nem tárgyalt a folytatásról Rossival, de mint mondta, a tréner maradni szeretne, ezt azonban a hátralévő négy forduló eredményei is befolyásolják. A kispestiek 26 forduló után 21 ponttal a 13. helyen állnak, de csak két ponttal előzik meg a kieső, 15. helyezett Szombathelyi Haladást. – via MTI

Kommentár később, most megyek krumplit (burgonyát) darálni lapcsánkához (tócsnihoz).

“Ha építik az új Bozsikot, akkor megyünk Csepelre” bejegyzéshez 18 hozzászólás

 1. Ez szép és jó, de mi a helyzet az utánpótlás központtal? Mert ugye amíg az nem készül el, addig egy kapavágás sem lesz a Bozsikban.

  Jó is a macok, mi így hívjuk, remélem fokhagymát is reszelsz bele, mert úgy az igazi. :)

  1. Hemi utóbbi megnyilvánulásaiból én arra következtetek, hogy a stadion építése az utánpótlásközponttól függetlenül megkezdődik. Kispesti önkormányzat addig fúrja az utánpótlásközpontot, amíg majd máshova viszik. Kivel tolnak ki?! Hemivel, a Kormánnyal? A kispesti gyerekekkel. Ez a központ nem egy kormányzati ciklusra épülne, hanem az örökkévalóságnak (bár, magyar szakik esetén ilyet nem szabad kijelenteni)!

   1. Hát korábban Hemi nyilatkozta, hogy amíg az up. centrum nem lesz kész, addig a stadion nem kezdődhet el, mivel nem tudják hova rakni az MFA-sokat, és pályák sem lesznek ahol tudnának edzeni/játszani.
    Addig fogják húzni-halasztani, amíg mi kimaradunk…
    Mondjuk nem is a stadion a legégetőbb problémánk, de ha mindenki kap, akkor nekünk is “jár”, különben sosem lesz rá (legalábbis a közeljövőben) esélyünk, most van úgy néz ki.

    1. Igen, korábban tényleg úgy volt, hogy a két építkezés összefügg egymással, de közben Hemi rájött, hogy az önkormányzat miatt bukhat a stadion, így függetlenítik az utánpótlásközponttól. Majd megoldják valahogy a gyerekek helyzetét is, de ha most nem kezdik el csinálni a stadiont, akkor soha nem lesz új stadionunk.
     Írod, hogy nem létkérdés a stadion. Úgy gondolom, fontos dolog, főleg hosszabb távon. Az esetleges igazolásoknál, új szponzoroknál sem mindegy, hogy milyen az infrastruktúra, illetve mi szurkolók is megérdemelnénk egy szép stadiont!

     1. Úgy legyen kezdjék minnél hamarabb, én is örülnék neki.
      A legégetőbb probléma alatt azt értettem, hogy sokkal nagyobb bajaink vannak.
      Igazolásnál sztem kb. semmi jelentősége amíg nem lesz nagyobb költségvetésünk ebből a 3000 eurós keretből libalegelőre is aláírna aki ennyiért “fizethető”. Szponzor tekintetében sem hiszem, hogy sokat dobna a lattba. Hemi valszeg valami Vodafone-Gazprom stb nagyságút akar kifogni amire esély sincs… Nem hiszem el, hogy 10 év alatt nem lehet találni főszponzort? Lehet lejebb kéne adni az igényekből… 10xet akarunk, de 2x is több mint a 0.
      Az utsó 10 évben 1szer volt főszponzorunk ha emlékezetem nem csal a Hamburg ellen az EL-ben, vmi német vagy osztrák bank, de talán csak a kinti meccsre? Vki majd kijavít akinek jobb a memóriája, de 1 meccsre volt vki, ha jól emlékszem. :)

  1. remek kérdés.
   épp ma terveztem átfutni az mlsz vonatkozó szabályzatát, és összevetni a jelenlegi csepeli állapotokkal.
   de feltételezem fognak adni valami könnyítést, hirtelen akkora stadionszűke lett budapesten

  2. Nekem az első gondolat ami átfutott a fejemben az az volt mikor meghallottam, hogy ott akarunk játszani, hogy lehet ezért nem kaptunk licencet az első körben? Mármint a Csepeli stadion állapota miatt. :)
   Éjjel néztem a Honvédtv-s videót, ott mondja is Hemi, hogy “olyan formába” kell hozni, hogy lehessen játszani nb1-es meccset, ergo biztos kellenek felújjítások.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.