Mikor ha nem ma?

majus9_moszkva_1945
Moszkva, 1945. május 9. (vagy nem, ismerve a szovjet hírügynökségek hozzáállását a hiteles tájékoztatáshoz)

Május 9. a Győzelem Napja, a Nagy Honvédő Háború, és egyben a második világháború végnapja, amit a szovjet hagyomány miatt Európa ezen felén ugyebár egy nappal később tartunk. Ilyenkor aztán lehet felvonulni, megmutatni, hogy milyen haditechnikával rendelkezünk épp, hadd röhögjön rajta a képzelt ellenség, aki úgyis tud addigra mindent, sőt kicsivel tán többet is mint mi magunk. A lakosság meg szórakozik, ezt hívjuk parádénak.

Mikor verjük el a Kecskemétet, ha nem ma? A szómisztika mellettünk szól, mivel más nem: győzelem napja és honvédő háború. Győzelem és Honvéd. Ennyibe kapaszkodhatunk.

majus9_moszkva_2005
Veteránok a 2005-ös parádén, korhű járgányokban. Nincs is jobb, mint nyolcvan plusszosan, egy lengéscsillapítatlan járművel felvonulni a macskaköves Vörös téren. Vesekőprogram orosz módra
majus9_moszkva_2013
Hagyományosan ilyenkor villantanak az oroszok új fegyvereket. Idén leginkább a friss fejlesztésű Armata T-14 tankra lesznek kíváncsiak a népek, amivel az oroszok a hagyományos tömeghadsereges hadviselés ikonikus járművét kívánják átvezetni a XXI. századi konfliktusok terepére. Nálunk ezzel szemben az a kérdés, hogy a kilenc új csodafegyverből hányat vetünk ma be
majus9_moszkva_hulyejaras
Az én kedvencem azonban a díszlépés. Ha az orosz egyes fogható lett volna nyugaton, akkor mindenki láthatta volna, hogy a Monty Python honnan lopta a Hülye Járások Minisztériuma c. szkeccsének alapötletét

“Mikor ha nem ma?” bejegyzéshez 43 hozzászólás

 1. Szép kis asszociáció, de a kecsó ellen tényleg mindenbe kapaszkodni kell… Pláne a mi helyzetünkben ;)

  1. Szörnyűséges,hogy az eltiltottakról egy árva szó sem esik! Hova tűnt Vécsei,vagy tőlük Bebetó,csak nem megegyezés szüleménye a két legjobb távol maradása,vagy csak besárgultak? Vagy mindkettő sérült? Ez az mlsz sem ad a részletekre. :)

 2. Ez az “Gyulus” a meccs legjobbja eddig.
  Punot már a 30. percben lekaptam volna… Semmit nem csinál, Youla odament helyzetre esély sem volt, megszerezte, aztán elba..ta, van ilyen, de Puno labda nélkül 20m-t nem futott a meccsen, és nem is akar… Nem vagyunk annyira jók, hogy ne fussunk/mozogjunk.

  Szerk.: Puno le Kone be mester7-es azt Hemi is mehet mulatni este, mert bejött a jóslata.

 3. Filip 6 Youla 6.
  Holender megkapja a gólpassza, gólja miatt, de ez erős elfogúltság, mert ami a dolga lenne, abból semmit nem csinált. Az indulósebesség megvan az “agy” megvan, de egyszer nem tudtunk elmenni a szélen, és megverni a Kecsó védelmét ami a dolga lenne… Amit én nem is értek, az nb1 egyik legrobbanékonyabb szélsői a mieink, de ezt sosem látjuk a pályán.
  Youla 1 gól, 1 “gólpassz” + az akarat…. Miért van az, hogy minden helyzetben bennevan, mindig ő ér oda… ?
  Mindenki más 5. Kétségeink ne legyenek, langyos ellenfél gyenge meccs, teljesen jó helyen vagyunk ott hátul reálisan nézve.
  Grat a csapatnak!!! Még 2 pont kell az én elméletem szerint és bentmaradunk.

  1. Szerk.: Nálam a Pápa, meg a Hali kikap papiron úgy számoltam, nemsokára meglátjuk.. Ha nem így alakul, akkor még izzadunk idén.

 4. Nem néztem, de felvettem a meccset.
  A hozzászólásokból úgy tűnik, hogy csak a gólokat nézzem meg, és tekerjem át a meccset.
  Vagy ?

  1. Az attól függ…
   Végig uraltuk a meccset, a Kecsónak momentuma sem volt, de nekünk sem volt, nagyon statikusak vagyunk elölre, csak a bruszt… egyszer nem mentünk el a szélen, gyötörjük befele majd lesz valami… , játék miatt ne nézd meg. Nem hiszek a bundában, de ez akár még bele is férhetne, ez a Kecsótól is gyenge volt…, de mint mondtam, én nem hiszek abban, ha az lenne azt nem “látnánk”. Niksic volt az, ami nyílt titok. ;) A Barca ellen is kijövök a saját 30m-es körzetemből, na ők nem tudtak… :)

   1. Tényleg elég “inaktív” volt a Kecsó…
    Nekik mindegy a 3 pont( helyezés szempontjából) nekünk nagyon nem mindegy!
    Higgyük azt, hogy rossz napjuk volt

    1. Engem nem zavar, csak sokan mindig bundát kiáltanak, ami a maiba akár bele is férhetne, nagyon langyos meccs volt, még nekünk is.
     Holender első perces helyzetét majd visszanézem, mert sztem meg lehetett volna venni, nem vagyunk olyan helyzetben, hogy ilyen labdát ne vegyünk át. Persze ezzel nem őt akarom bántani, de az nagyon könnyű labdának tünt, és azért vagyunk ott ahol… , mert az ilyenekkel nem sétálunk be a kapuba. Nem tünt hosszúnak, ráesett a lábára, de mégsem sikerült.

     Szerk.: Pedig tuti edzésen 10ből-10szer megveszi az ilyet, azért bántja az ember szemét

 5. A legszebb rész , King lövéshelyzetből tovább, Gyula még tovább az üres Godoynak, zúgó kapufa. Nem reménytelenül bele a védőbe, hanem a tisztán álló csapattársnak. Ezért szép, és játék a foci.

  1. Ugye-ugye, és abban is benne volt “Gyula”… , Én szurkolok Godoynak, mert sztem jó (ma nem volt az, sőt…) tavaly elették a gólját a Pápa ellen ami nem volt les…
   Martinez 1-1 ajjaj

 6. Én úgy láttam elég szépen lefeküdt nekünk ez a Kecsó… Botkát ki lehet fizetni pontokban is? :-)

  1. sajnos nem láttam az 1. félidőt, a másodikkal pedig büntetni lehetne…

 7. 3-1 már csak a Pécs találjon 1et és elég lehet 2 pont…
  Ami a Fradi ellen 3 lesz, ha azt a meccset hozzuk, még boldog is leszek…

   1. Na végre egy jó hétvége “fociilag”…
    Engem kb. fél éve nem érdekel ez a csapat, de nem kellene kiesni, mert sosem fogunk feljutni, az nb2 is kemény lesz már… A zöld makik is 3 évig megpihentek, pedig az még semmi sem volt… (nem olyan erős, hozzánk képest erős
    )

 8. Martínezt visszahozhatnánk! Győrből több játékost is szívesen látnék Kispesten, de rájuk (sajnos) nincs esélyünk.

  1. Akár lehetne is, ha nem vol makk a managere, akkor bennevan a szerződésben, hogy kiesés esetén ingyen mehet… , bár ki tudja ki esik ki…

  2. sajnos Martinezre sem több… :( pedig ez a csávó kb annyit ér, mint Gyula+Punó együtt.

    1. persze! szó se róla… utóbbi évek legjobb párosa Punóval, persze Martinez és a sittes talján után… Martinez annyival jobb játékban, gondolkodásban, befejezésekben, hogy más kategória.

     1. Én nagyon kamázom Martinezt… de más poszt, Youlahoz köze sincs… Diego sokkal jobb volt minden téren.
      Ha az utóbbi 10 évből kéne 3 játékost választanom akkor sztem 1 mp-ig nem gondolkoznék… Benjamin, Diego Lanza :)

      1. jó kis hármas…de azért pl. Abraham lazasága is jól jönne ott a kapu előtt… :)

       1. Vagy Danilo, aki béna volt tulajdonképpen, de az utolsó szezonjában a hátáról is bepattant a labda. A maiaknál meg…

        1. Igen, sztem béna volt. DE ebbe felesleges belemenni, mert mindenki mást keresi a fociban.
         Nálam pl. Morales jó mert egy masszív védelmet összerakni a legnagyobb meló, de ha labdátszereztünk 2-3-4 passzból (többnyire földön) ott voltunk ahol kell. Ezt csak azért hoztam fel, mert a többség nem szereti, mert nem volt látványos… ahhoz keret kell, meg költségvetés, sztem azt játszatta amit lehetett, olyan taktikus játékot sztemnem is láttam nálunk másnál… Más meg Sisázik, akit nem is szeretnék minősíteni.

       2. Abrahamot már fel sem mertem hozni, pedig iszonyat hasznos/használható játékos volt… Ő lett volna a 4.

        Nekem semmi bajom a légiósokkal, de Danilo-t jókor adtuk el, én benne pl. nem láttam semmit. Ezért szép a foci mindenki másban látja meg a játék szépségét, Danllo az én csapatomba nem férne be, ami nem jelent semmit, sztem haszontalan volt mint Bogdanovic is, mindenki mást játszana…

        Szerk.: Nekem nem hiányzott Bogna… Ő még Abrahamnal is több ziccert is elbaszott, de Abraham legalabb futott. De ez izlések és pofonok/elképzelések. Sztem jó hogy vitte a Győr.

   1. Szerintem ez erős túlzás. Martinez nem rossz, de nálunk egy rövid periódusban jött ki neki a lépés (akkor nagyon), de nem véletlen, hogy Győrben nem tudta stabilizálni a formáját. A Haliban jó – de Lanza nélkül akkor a tavasszal kevés lett volna nagyon (és nem csak a tizinél :) ).

    1. tartok tőle,hogy nincs ebben túlzás :) : ha lehetőséget kap, mindenhol bizonyított ! annyival mindenképp többet tud Gyulánál, Punónál, hogy Martinez egyedül is megcsinálja magának a helyzetet, ha esetleg 1 gyengébb középpálya van mögötte, mellette.. és ahogy dolgozik elől,hátul, mint tegnap is, az példa értékű..(+ helyzetkihasználásban is jobb)

 9. Alci…nem kicsit gáz.. jól jártunk ezzel az Elez-Alci “cserével”

  1. Elez megy haza nyáron az a baj, pedig ő tényleg jó. :( Ez a baj… :( Ignjának sincs már sok… ő is jó! , csak már megszoktuk, azért nem dicsérjük… olyan lyukat fog hagyni maga után, hogy CSAK na :(

 10. Közben 2 a Pécsnek, csak a Hali ne egyenlítsen,,,

  Remélem átérzi Hemi, bár ez költői kérdés volt, változtatni kell.

  Szerk.: Nem azt várja a szurkoló, hogy 10 igazolást jelentsünk be, hanem, hogy legyen egy szimpatikus csapat… Ahhoz elég 2-3 játékos, kapják meg a többiek pénzét!

  Tehetségesek a fiatalok van még Ignja King Godoy Youla (ideig óráig) 2-3 jó játékos és a dobogóért mennénk

 11. honvedfc.hu:

  41″Felíveltük a labdát, a kapusé lett volna, de Youla letámadta és megzavarta, elcsente tőle a játékszert és az üres kapuba gurított. Apró szépséghiba, hogy az asszisztens némi késéssel lest intett.

  Ez valami párhuzamos univerzumban volt? :))

  1. Én ittas vagyok, de ilyen az én “univerzumomban” sem történt. :)
   Vagy ittasabb vagyok mint gondoltam.

 12. Elkiabálni nem akarom, de akkor úgy fest, benn maradtunk. Sajátságos lenne, ha a -30 gólkülönbséges Hali beelőzne…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.