Kiszavazósdi: menjen vagy maradjon?

csapatkep_2015tavaszTudom, hogy provokatív így feltenni a kérdést, de egy idényt követően mindig ez a legérdekesebb dolog. Majd lesz olyan is, hogy teljesítményeket osztályozunk, de most arra vagyunk kíváncsiak, hogy a jelenlegi – nem szűk – keretünkből kiket szeretnétek jövőre is a pályán látni?

A módi a szokásos, egy Google Űrlap, ahol a nálunk megszokott transzparencia jegyében azonnal láthatod a korábbi válaszok szerkezetét, vagy ide kattintva a kérdőív gyorselemzését. (Vagy ide kattintva egy rangsort, de ezt csak akkor nézd meg, miután szavaztál, hogy ne befolyásoljon.)

Ahogy eddig is, ezúttal is azt kérném, vegyük komolyan, ne rontsuk el a közösség játékát a vágyakkal, álmokkal.

“Kiszavazósdi: menjen vagy maradjon?” bejegyzéshez 56 hozzászólás

 1. SKACOK!!!!

  aki (hétfő) 17:37 előtt kitöltötte, az tegye meg újra.
  elcsesztem az adatbázist, és újra létre kellett hoznom :(

 2. Kíváncsi lennék annak az indokára aki azt töltötte ki hogy Nagy Gergő és Prosser menjen.Youlára voltam kíváncsi nagyon mit írtok,mondjuk felőlem mehet :)

   1. Talan a volt csaja is klikkelt :D

    Koszi a cikket szuper otlet volt. Ha gyorsabb lettel volna akkor belevehetted volna Rossit is, de igy se rossz.

   2. Prosserban hogy nem lehet a tehetséget meglátni? Hisz’ Ő lehet egy kis odafigyeléssel a Honvéd Robbenje.
    De kár,hogy ezt csak én látom és nem vk edző,sem szakértő.:-)
    Nagy Geri még sokat kell fejlődjön,ez vitathatatlan.

  1. Miért akarsz a csapatnak rosszat? 35 évesen példa értékű mit művelt a pályán messze a legjobb csatárunk nélküle ki estünk volna szerintem. A légiosok közűl csak a szerbeket kell feltétlenül eltüntetni bár punosevacnak voltak jó momentumai de voltak hátborzongató dolgai is. A fiatalok közül a kis göblyöst minden féle képen játszatni kell ö nagyon jó lesz meg gazdag is. 2-3 jó igazolás egy kis szerencse és jövöre az elsö 6ban leszünk. Remélem….?

   1. Dehogy akarok én rosszat a csapatnak :) Nekem nem tetszik a játéka,15 ziccerből lő 1 gólt.Mondjuk ha maga csinálná meg a ziccereit talán kicsit jobban becsülném.Nézd vissza milyen ajtó ablak helyzeteket képes sorra kihagyni.Szerintem roppant gyenge.Ez a véleményem,meg lehet érte kövezni de nem érdekel :)

    1. Vernes iszonyat öncélú, szerintem esélye sincs kezdőnek lenni. Én nem szeretem a játékát és nem is hiányzik.

     1. néha Gyula is öncélú…és ugyanolyan hullámzó, mint Ricsi… viszont pl. a Vernes-Vécsei páros nagyon kreatív szokott lenni !

      1. Néha igen, de az esetek többségében ő mindig passzol ha egy társ jobb helyzetben van. Vernestől még örökölni sem lehet a labdát. Sztem össze se lehet számolni hányszor támadtunk emberforban, és inkább elcselezte, vagy elrugta, minthogy lekészítse a társnak és gólt szerezzünk… Nálam ezzel a tulajdonsággal vágta el magát, pedig még jó is lehetne… Ez csapatjáték, teljesen lényegtelen ki rugja a gólt.

    2. Gyerekek igy is a házi gólkirály lett 8 gólal vernes 2010 óta lött őszesen 9 gólt a karrierjüket meg össze se lehet hasonlitani . És hát ahogy nyilasi mondta róla mindegyik nb1es csapatnak az erőssége lenne szerintem is igy van ilyen légiosok ide nem szoktak jönni inkább köszönjük meg neki hogy itt van 35 évesen. Ja és remélem jövöre is itt lesz.

     1. Apró javítás,Youla 33 éves (még a 34-hez is van fél éve) és 9 gólt szerzett a bajnokságban,remélem maradni fog.(például a Fradiban vagy a Vidiben az ottani helyzetszámmal,kiszolgálással 15 gólt minimum rúgott volna)

    1. Én Barom köszi hogy szoltál majd nem elküldtem a legjobb játékosunkat természetesen öt semmi pénzért. Vidovic és kosnic bóhocokra gondoltam .

  2. Nem mind a kettőre én írtan. Prosser rendbejöhet.
   Nem rejtem véka alá a véleményemet eddig se, NG tölem nehet ha akar. Nekem nem tetszik a játéka. (Bocs a rohangálása.) Nálunk a focit labdával játszák, valamilyen hülye okból kifolyólag. Neki pedig néha 15 percig nincs köze a labdához. Az az indok, hogy zavar az is csak részben igaz, egyszerűen elrúgják mellete a labdát. Már akinek van egy kis esze a focihoz. 0Vegyétek a fáradságot és nézzétek egy az egyben csak az ő játékát. Nekem eleve fentartásaim voltak, de Manoló polgártársal törttént vitánk után rászáltak. Kiborító. Ha a mester szánta neki ezt a szerepet, akkor pláne nem vagyok nyugodtabb.

   1. jellemzően hasonlóan látjuk a focit, de Nagy Gerit valami fura negatív szemüvegen keresztül látod… :)
    szerintem, amit ez a srác fut, ütközik, játszik, az kiemelkedő a középpályánkon.

    1. Dehogy nézem én negatív szemüvegen. Akkor születtem, és fociztam mikor szó szerint értették a labdarúgást, és labdakergetésnek hívták.

     1. Akkor nagyon más volt a foci, Puskásékat ez a kiesésre “érett” Honvéd, simán gólokkal verné, ebben biztos vagyok. :)
      Mint ahogy abban is, hogy ezért a kijelentésért kapok majd hideget-meleget, pedig ez nem bántás, hanem tény.

      1. Az a baj, hogy nem egyről beszélünk. Én a fociról, a látványról, ami növeli a drukkerek számát, és örömet szerez az embereknek. Ti az egyesületet látjátok. De könyörgöm igazi foci nélkül minek az egyesület. Ennek szórakoztatni kellene, és kikapcsolódást adni az embereknek. Engem a fűnyíró stílus nem hogy szórakoztat inkább idegesít. Én is tudom, hogy gólokkal vernék, Öcsibácsiékat, de azt a stílust mindenki szerette, látványos volt, a mait meg néha kínszenvedés nézni. És nem NG -ről beszélek, hanem azokról akik nem játsszák a focit. NG azt a stílust képviseli.

       1. Mert taktikát nyomokban sem fedezek fel ,de nem csak én, más se. Az első félidőket ész nélkül játsszuk, a másodikat fejvesztve. És az a különbség, hogy a focit nézni kell, a NG féléket elég lenne hallgatni is, könyvolvasás közben.
        Egy a lényeg szarok vagytok. Senki se tolong értetek átigazolási időszakban, ha valakit elvisznek, kölcsönbe egy év múlva kalapol visszafelé. Hát ha én elfogult vagyok, akkor te ugyan mi? Kapcsolj már egy sportcsatornára hátha felismered végre az igazi futballistát.

        Válaszod pedig nem érdekel.Túl bonyolítjátok az egészet. Szeled sincs mi az a foci. Játék, sport, élvezet, és nem a szenvedés. Ha továbbra is ez a fűnyírás megy, meg se nézem őket.
        Más egyesületek nincsenek ennyire az utánpótlás neveléssel, mégis simán überelik a mi szintünket.

   2. A rengeteg döntetlenünk ennek stílusnak köszönhető.
    Majdnem ki is estünk. Senkit nem akarok meggyőzni.
    Én önző vagyok a futásteljesítmény nem érdekel. Nekem két szép gólveszélyes indítás többet ér minta NG két hétig egyfolytába fut. Persze mindenkinek van hiányossága, de te mondjál már egy emlékezetest NG röl. Kiváncsi lennék mennyi ideig bírnád egy szürke nappali szobában. Melyik bajnokságról beszélsz a futóbolondokéról. Öreg fordulj már az atlétika pálya irányáda. Melyik szót nem érted a labdát vagy a rúgást.
    NG csak a labdával találkozik keveset meg max. 5 méter a rúgása. Induljatok közössen valamilyen labdafutó bajnokságon. Én nem védem egyik idegenlégióst se, nekem NG maga az antifutbal. Egyébként még hét légióst se marasztaltam.

    1. Figyelj, megkérdezték, válaszoltam. Azért nincs néző mert nincs foci, csak lóti futi. Ezért nem fizet csak a fanatikus. Képzelj el egy olyan csapatot ahol mindenki ennyit birtokolja a labdát. Iszonyat lenne. Miért és kivel szemben lennékén elfogult. Godoly egy klasszis hozzá képest, de mikor szar volt azt is ideírtam. És ha nemlátod a játéktudásban lévő külömbséget, az csak a te problémád.

    2. A futball szóban viszont benne van ugyebár, hogy “fut”! :))

  3. Elárulom én csak az “inkább menjen”-t jelöltem be.
   Ezek szerint vannak akik még nálam is kevésbé szeretik a játékát.

 3. Sok külföldiről azt se tudjuk mit tud. De menjenek, ha akarnak.

 4. Akik kimaradtak a felsorolásból: Vernes Ricsi,Kapacina Valér,Fejes Jani,Alci,Csemer Gyuszi és Szemerédi (ha jól tudom,ő is kölcsönben van,de nem esküszöm meg rá).

  1. Alcibiade elméletileg benne volt, nála nyilván elcsesztem a mentést :(
   A többieket vállalom, elfelejtettem.
   Amúgy a kölcsönös rész igazából felesleges is volt, mert a tévé max a két bobál meccseiből adott

 5. Azért az látszik (a posztba is linkelt) két gyorselemzésből, hogy az MFA-sokat sokszor felülsúlyozza a jónép, pedig sokukat nem is láthatta játszani, mert esetleg az NB3-ban, vagy a Ligakupában tolták.

  (Amúgy nyilván változni fog a rangsor, amint lezárom a kérdőívet és *megtisztítom* az adatbázist a nyilvánvaló trollkodásoktól.)

  1. Azért ez éppen ezért is lehet, hogy legalább kapják meg a lehetőséget a kirakatban is. Én legalábbis így gondolkodtam.

 6. 4-6 légiós maradását támogaSSa a nép több-kevesebb elszántsággal.
  Ennyi elég is lenne, avagy: ennyi jelenléte indokolt, a többi salak, ügynöki mesterkedés, pecsenyesütögetés, tulaj megmajmolásának eredménye.

 7. ez annyira jó névsor, hogy sajnos nagyon nehéz lenne 3at választani…

 8. Mondjuk én ezzel a légiós limittel kapcsolatban annyit módosítanék, hogy a 10-5-s kedvezménynek az 5 pályára lépő részét csak addig engedélyezném, ameddig az adott csapat a nemzetközi kupába szerepel. Mert tök igazságtalan lenne, ha egy csapat az 1 v. 2. fordulóba kiesik (van rá esély) és emiatt a néhány meccs miatt egy egész bajnokságban előnybe játszik egy nemzetközi kupába nem indulóval szemben.

  1. És? Nem jogos az érv?
   Leigazolod őket iksz összegért, tartod őket vastag gázsiért, majd nem játszatod őket, mert kiesett a csapat a Steaua ellen?

   1. Így is logikus, avagy jogos az érv továbbra is, szerintem. Aki nemzetközi kupás, annak lehessen 10-5, aki meg nem, annak 7-3.
    Még egyszer kérdem: ha leigazol egy csapat 2-3-4 külföldit a már itt lévői mellé (akik közül pár el is igazol nyilván, vagy lejár a szerződése), hogy jobb eséllyel vághasson neki a nemzetközi kupakalandnak (ami közös érdekünk), mit kezdjen velük, ha kiesnek a Steaua ellen?
    Az MTK is kb. 7-3-as játékosaránnyal lett kupaszereplő, a Paks 100% magyarral full élmezőny, mi pedig a 8 konténernyi légiósunkkal majdnem kiestünk. Nem feltétlenül garancia tehát a sikerességre a légiósok száma és szerepeltetésük lehetősége…
    Szerény meglátásom szerint, ha a limit miatt kevesebb, de Godoy és Elez szintű légiósunk lesz, akik mellé begyúródnak a hazaiak, az teljesen ok.
    EDDIG SEM VOLT TÖBB HASZNÁLHATÓ / ÉRTÉKES LÉGIÓSUNK A KERETBEN, MINT AMENNYIT A MOSTANI SZABÁLYOZÁS ENGED, sőt…
    Szutyoktelep lettünk, egy lerakat, boldog-boldogtalan ideigazolt, rajtunk röhög(ött) a hazai futballszerető közeg.
    Volt/van 15 légiósunk, és abból ha 4 valós érték és erősítés, lehet, sokat mondtam.
    Úgyhogy csak elsőre meleg a pite, valójában olyasmire kényszeríti mindez konkrétan a mi klubvezetésünket, hogy olyat tegyenek, amit eddig sosem: 5x gondolják át, kivel íratnak alá szerződést.
    Ahogy 100 légióssal a keretben és a kezdőben majdnem kiestünk, úgy 6, de minőségi légióssal a keretben is végezhetünk sokkal kedvezőbb helyen, mint idén.

    1. Van két követelmény, ami jelen helyzetben üti egymást:
     – sikeres nemzetközi kupaszereplés elősegítése,
     – versenysemlegesség megőrzése.
     Az egyik tuti sérülni fog, csak ki kell választani, melyik legyen az. Innentől kezdve értékrend kérdése. Akinek az első fontosabb, rábólint a 10-5 7-3-as szabályra, akinek a második, az nem, ennyi.

   2. Főleg úgy, hogy “kupacsapataink” az előző évek gyakorlata alapján többnyire a szeptembert sem érik meg…

 9. Megjegyzés:

  A posztban linkelt kimutatások csak tájékoztató jellegűek. A kérdőív lezárása után adattisztítás következik, ahol – az eddigi tapasztalatok alapján – simán elvérzik akár a válaszok negyede-ötöde a troll/értelmetlenségi teszten. A maradék nagyjából releváns lesz.

 10. Szerintem ez a pályán egyszerre 3 légiós egy felesleges (túl)szabályozás. Ha megengedjük, hogy 7 légiós legyen a keretben, akkor játszhasson mind a 7. Ha ez sok, akkor legyen kevesebb. A pályán lévő légiósok számolgatása mondjuk legalább egy plussz feladat az MLSZ ellenőrnek, akik mostantól nem csak azt fogják figyelni, hogy hány b.zi MLSZ hangzik el.
  Az edzőknek viszont azt kell figyelniük mostantól, nehogy véletlenül légióst cseréljenek magyar gyerek helyett, mert bukják a támogatást (ahelyett hogy a lehető legjobbat hozzák ki a meccsből).

 11. A helyzet az, hogy szerintem sem az induló csapatok limitálása, sem a légiósok számának a korlátozása esetén nem jártak el szabályosan. Ugyanis azzal, hogy nem a 2013/14- szezon végén határozták meg ezeket, (hogy gyerekek úgy focizzatok, hogy idén 6 kieséő lesz és a következő bajnokságban ha nem értek el nemzetközi indulást, akkor kevesebb légióst tudtok foglalkoztatni), ezzel szerintem kőkeményen beletiportak a fair play szabályaiba, és gyanítom uniós jogokat is sértenek azzal, hogy korlátozzák az EU-s munkavállalók (jelen esetben focisták) szabad áramlását, és korlátozzák a létszámukat. Vagy a légiós alatt a nem eu-s játékosokat kell érteni?
  Amúgy ezzel az egész 5 vs. 3 légiós dologgal az a bajom, hogy 5 minőségi külföldi játszatásával a 3-4 nemzetközi kupában induló csapat tartósan tud az táblázat elején szerepelni, és olyan versenyelőnyre tesz szert, ami igencsak ellentmond a egyenlő esélyek elvének. Szerintem ezen a szabályon sürgősen kéne változtatni. Hozzáteszem a külföldi játékosok hosszútávú szerződését is megnehezíti, hisz ha mondjuk valami oknál fogva egy most nemzetközi kupában induló csapat nem indul nemzetközi kupába a következő évben akkor hirtelenjében 3 olyan légióstól is meg kell válnia, akivel eddig mondjuk több éves szerződése volt…ennek a költségét vajon ki fogja állni?

  1. Ő annál magasabban van, hogy érdekelje a szabad, nem szabad játék.

 12. Érdekes elemzés, egyrészt hogy miért is tartunk ott, ahol, másrészt pedig h a Papa féle fizetési sapka óriási parasztvakítás. A cikk vége felé a táblázat, 582 millió volt a személyi jellegű ráfordításunk, tehát ebből nagyjából 48,5 embert tudnánk tartani, sapkástól. Másrészt pedig, ez a felsorolt csapatok közül az ötödik legnagyobb, és bár a DVSC/DVTK/ETO hármas biztos többet fizetett, de még így is a 8. volt a játékosokra fordított költségvetésünk, és mit hoztunk ki belőle… Persze mit várunk, ha az Öreg szanatóriumot meg menekülttábort működtet…
  http://www.portfolio.hu/vallalatok/allami_hatszellel_is_csak_vegetal_a_magyar_foci.2.214882.html

  1. Így van, értelmetlenül, nem aprópénzért ücsörögnek a padon, meg akárhol játékosok, így folyik el szépen a zsé. Tök fölöslegesen.

 13. messze-messze túl vannak értékelve az akadémistáink. jók lesznek a srácok, de még várni kell, hogy beérjenek. sokuk nincs még készen az nb1-re, és ez meg is látszódik, hogy labdatartásban, -vezetésben vagy akár egy az egy elleni szitukban is alulteljesítenek. (Hidit is hogy ekézték még két éve, most pedig a játékában, agresszivitásában és küzdőszellemben a csapat legjobbja).

  azt lehet tudni, hogy az u-20 vb-keretben miért nincs egyetlen honvédos sem?

  1. Hemingway szerint azért, mert a mi holland akadémiai vezetőnk és a német szöv.kap. összevesztek, és már csak azért sem hívott innen senkit.

 14. Értem én a logikád, de ez kevés az üdvösséghez, mert Hemy másképp gondolkodik:

  Kamenár kb. álomkategória. Így, hogy bennmaradt a Hali, mondj egy indokot, hogy Martinez miért jönne ide. Elezt tuti, hogy nem tudjuk megtartani, és tartok tőle, hogy Ignját sem, vagy ha mégis, télen lejár a szerződése és ingyen távozik. Godoy, Youla szerintem marad.

 15. Végignéztem a képet. Középső sor, hölgy marad, a többi a szélrózsa minden irányába.

 16. Közlemény

  A távozó játékosok listája
  A Bp. Honvéd játékos állományában több változás is történt. Lejárt a
  szerződése és távozott a klubtól: Emanuelle Mensah, Marko Vidovic és
  Jevrem Kosnic. Közös megegyezéssel távozott Jesus Meza, Francis Kone és
  Granja Palacios. Lejárt a kölcsönadási szerződése és visszatért korábbi
  klubjához: Lucas Ontivero, David Izazola és Joszip Elez. Máshol
  folytatja pályafutást Jean-Pierre Morgan és Joszip Projics

  1. Gyors volt az Öreg és a Rossi által nem használt légiót már el is
   távolították.Maradt Ignja,King,Kristi,Youla,Punosevac, Daud (utóbbi kettő
   is esélyes a távozásra)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.