Kiszavazósdi: végeredmény

Néhány napja feltettük azt a nem kevéssé provokatív kérdést, hogy a jelenlegi keretünkből (akkor jelenlegi) kiket szeretnénk látni jövőre is. A mai zárásig 630 válasz érkezett, ebből az adattisztítás után maradt 530, ami azért elég jó számnak mondható.

Annyi azonnal látható, hogy az akadémistákat felül-, a nagy ritkán szerepet kapó légiósokat pedig  durván alulértékelte a kommuna. Részemről már az is kérdéses, hogy például Palaciosra 496 értékelés érkezett, ami valószínűleg több, mint ahányan az országban egyáltalán látták őt meccsen játszani. (Emlékeim szerint talán nekem sem sikerült.) Így az ilyen esetekben arra lehet következtetni, hogy pont a név ismeretlensége miatt került a felesleges kategóriába.

A futtatott légiósok közül leghátrébb #kone10 végzett, akinek azért mi is csaptunk egy kis hájpot itt a blogon. Előtte egy teljes századdal a tavaly visszahozott Vidovic, ami azért is kemény, mert a piros lapokat számolatlanul gyűjtő, házi öngólkirályunk, Kristi is hat tizeddel tudta verni.

téli kilencekből Elez végzett a legelőrébb, – a szavazás korábban említett sajátosságait is figyelembe véve – az igen előkelő 13. helyen. Utána Punosevac, aki ippeg átlépte a két és feles átlagot, vagyis a ha ló nincs, jó a Punó is alapon esetleg beférhetne szerintetek a következő évi keretünkbe. A többiek nagyjából a fasorban sincsenek, pedig ők voltak a “három ilyen centere az országban nincs senkinek” és a “most egy fokkal komolyabb légiósokat igazoltunk” címszavakkal jellemzett eresztés.

Ha a leginkább marasztaltakból egy kezdőt kéne mondani, akkor az valahogy így nézne ki (a nevek után a helyezések):

Kemenes (11) – Botka (2), Ignjatovic (1), Elez (13), Baráth (6) – Vécsei (6), Hidi (7), Nagy Geri (8) – Prosser (3), Gyula (10), Holender (4)

Első blikkre nem hangzik rosszul.

És itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy belerúgjak a tavaly nyári igazoláspolitikánba egy újabbat: aki akkor lapattintotta Kecsóra Botka Endit, az (inkább kitöröltem innen egy félmondatot).

Végeredmény
név helyezés átlag
Ignjatovic légiós 1 4,83
Botka MFA 2 4,83
Prosser MFA 3 4,78
Holender MFA 4 4,78
Vécsei MFA 5 4,75
Baráth MFA 6 4,74
Hidi saját 7 4,72
Nagy Gergő MFA 8 4,54
Gazdag MFA 9 4,48
Youla légiós 10 4,44
Kemenes magyar 11 4,42
Csábi MFA 12 4,09
Elez légiós 13 3,89
Ikenne-King légiós 14 3,86
Godoy légiós 15 3,86
Lőrinczy MFA 16 3,83
Horváth A. magyar 17 3,69
Ihrig-Farkas MFA 18 3,38
Czár MFA 19 3,24
Punosevac légiós 20 2,57
Meza légiós 21 2,49
Daud légiós 22 2,31
Morgan légiós 23 2,18
Kristi légiós 24 1,83
Ontivero légiós 25 1,77
Vidovic légiós 26 1,45
Izazola légiós 27 1,36
Kosnic légiós 28 1,22
Kone légiós 29 1,21
Palacios légiós 30 1,18
Projic légiós 31 1,18

félkövérrel a már távozottak

 • belos

  Nyilván Palacios-ra azért ment a sok menjen, mert ha a rendkívül erős keretbe se fért be, akkor aztán tényleg nagy zseni lehet. Én is simán nyomtam rá egy menjen-t, pedig ha szembe jönne az utcán fel sem ismerném. Éppen ezért nem is hiányozna.

 • Döme Sanya

  Mit mondjak, játéktudást figyelembe véve kissé elfogult. Elez 13 helye egyszerűen nevetséges. Vécsei nem is játszott, amikor meg, akkor hogy! Én továbbra is azt mondom középső sorban a hölgy marad. Az összeállítás NBII. középcsapat.

  • Akkor nem értetted a kérdésfelvetést :)
   Nem az volt a lényeg, hogy idén ki mit mutatott, hanem, hogy jövőre maradjon-e?
   Úgy viszont Vécse megkérdőjelezhetetlen.

   • Döme Sanya

    Bocs, de akkor a drága láthatatlan Ontivero miért megy. Értéke alapján a többiek távolról szagolják.
    Szerintem maradjon, de úgy se marad. Ennek így nem sok az értelme. Aztán Godoy nem fér be?
    Fél lábbal mankóval is veri a többséget. D e ezt csak neked mondom, mert rögtön lehord Manóló az akadémia védőszentje.

    • István Hereb

     Elez lehet, azért végzett ennyire hátul, mert kölcsönben volt, úgysem maradhat. Godoyt viszont én sem értem. Illetve a magyarok dominanciája is érthető, mert tudjuk a légiós kvótát.

     • hááááááát, ilyenkor az a tapasztalatom, hogy a többség alapvetően gondolkodás nélkül csak kattintgat. nem feltétlen tudják, hogy ki van kölcsönben, és még ha tudják is, nem mérlegelnek.

 • Escape

  Arról nem is beszélve ( külön sztori) hogy ha a játékosokat kérdeznénk, ők vajon maradnának- mennének-e??
  Mert mi itt remekül “beszavaztuk őket a kezdőbe” de lehet nekik is más elképzeléseik vannak…

 • Granero

  Igen kellett volna egy extra valasztasi lehetoseg: Nem lattam jatszani (AKA az meg ki a tokom) :)

 • Escape
  • Pelso

   öntököszúrás minősített esete lenne…

 • István Hereb

  Amúgy ez a 11 a leggyakoribb tavaszi kezdő kb, nem? Csere: Godoy, King, Puno

 • Csaba Horváth

  Igazából a 11 légiós távozása azon felül, hogy csökkentve lett a légiósok száma, azt is jelenti, hogy legalább ugyanennyi (magyar) játékossal bővíteni kell a keretet, hisz a létszámnak meg kell lennie, 24-25-s kerettel nem lehet nekiszaladni ennek a bajnokságnak. Namost az MFA-ból nem lehet 11 játékost felhozni, mert az egyenes kiesést jelent. Szóval muszáj lesz magyar játékost igazolni. Szóval nagyon kiváncsi leszek az elkövetkező pár hónapra. :)

 • Manolo

  Kedves szurkoló-, és szavazó társak!
  Szentségtörést követtetek el! A “többséget féllábbal mankóval is verő” Godoy-t nem szavaztátok az első 11-be?!
  Azonnal gondoljátok át ezt még egyszer!! Ha mégis így látjátok, akkor “szeletek” sincs a focihoz!
  Döme sanya

  • Spec nekem Godoy egy nagy kedvenc, de ez ugye csak egy játék volt, ahol – és mert így működik a szurkoló – nyilván az ismertebb nevű akadémistákat felül-, a légiósokat pedig inkább alulértékelte a tömeg.
   Ha valahogy képesek lennénk ettől a pszichológiai résztől megtisztítani a számokat, akkor King és Godoy szerinte a top11 környékén ácsorogna.
   Lehet, hogy rangsorban nem néz ki jól a helye, de ismerve a kispesti közállapotokat és az ilyen szavazások sajátosságait, a 3,86 kimondottan parádés érték. Szóval így kell nézni.

   • Manolo

    Hanta! Én ezt roppant egyszerűen nézem és gyanítom, sokan még! Tisztában vagyok vele; kevésbé hihető amit most írok, de hidd el; valójában nagy ívben let.jom, hogy valaki akadémista vagy esetleg légiós! Azt is, hogy a Hidi, a Botka, a Nagy G. / ugye :) / vagy éppen a Godoy milyen helyezést-, és értéket ér el.
    Véleményem szerint nem felül /akadémisták/- ill. alulértékelés/légiós/ értékelés történt! Van a honi futballunknak egy / sajnos nem túl magas / nívója! Ezen belül is besoroljuk tudásban a Honvédot.
    Mint tudjuk, nem a legjobb helyre kell rangsorolni bennünket! Ez a majdnem kiesés -természetesen sok egyéb körülménynek is, de- a sok haszontalan légiósnak is köszönhető! Tegnap az egyik hozzászólásomban a szezonban a légós- és a magyar kezdők számát írtam le. Az a gyenge kis statisztika is hűen tükrözi azt, ahogyan itt most kialakult a lista! Amikor nem volt légiós dömping a kezdőben, vagy elfogadhatóan játszottunk / Csábi 5 meccse /, vagy pontokat szereztünk!
    Tehát! Lehet a 3,86 parádé, ha csak a 13. helyre elég! Akkor inkább legyen helyette egy magyarnak fiatalnak 3,33. Talán ha játszhat rendszeresen, 3 év múlva ő is eléri 3.86-ot. Csak 4.7-es Godoyokat ide és akkor k.ssolni fogok! :)

    • Mar rajta vagyok az eves osztalyozokonyvek es az InStat statisztikainak elemzesen. Erdekes lesz osszevetni ezzel a listaval.
     Nekem van egy olyan tippem, hogy jocskan lesz elteres, tobbek kozott talan pont Godi javara is.
     Igy ugye harom, egymastol fuggetlen adatsorunk lesz:
     – egy szubjektiv menjen/maradjon,
     – egy objektivan mert InStat,
     – es egy hetrol-hetre adott ertekeles a mutatott produktum alapjan.
     Szerintem ez a harom egyutt mar tobb mint kortekt egy internetes jatszadozashoz merten.

 • Csaba Horváth

  Godoy emlékeim szerint elég sok meccsen nem játszott. Valószínűleg ebből fakad az alulpontozás.
  Végignézve a rangsort, olyan szempontból jó ez a légiós limit dolog, hogy most már nem fog ide jönni boldog-boldogtalan, mert nem fog működni a 10 légiósból, ha csak 1-2 válik be, már jól jártunk filozófia. Viszont kétségtelenül sokkal körültekintőbben kell légióst igazolni, hisz a korlátozott létszámúk luxus lesz a nb3-ba igazolni őket. Viszont tekintve arra, hogy gyanítom a magyar játékosok ára – ha erre az átigazolási időszakra talán csökkenni fog – de pár év múlva újra beáll az irreális értékre…úgyhogy valószínű az MFA-n nagyon komoly nyomás lesz, hogy minél többen jöhessenek fel a nagycsapatba.

  • Cha-b

   Sztem meg éppenhogy felfele fognak menni a magyar játékosok árai/fizetési igényei, mivel nagy lesz rájuk a kereslet a légióskvóta miatt. Mindenki magyart akar majd igazolni, a légiós nem alternatíva, ezért az árak is “feltornázódnak” majd az ajánlat “adok-kapokban” .

 • Player

  Godoy nálam a három kezdő légiós között van. Amúgy, ha csak három lehet egyszerre a pályán a keretbe is elég lenne öt légiós.
  Hemi szerintem a végletekig ki fog várni az igazolásokkal, amikor a csapat nélküli játékosok már félpénzért is eljönnek. A végére persze az marad majd aki senkinek se kell.

  • Escape

   Business as usual

 • Cha-b

  OFF: Sztem felesleges emiatt a szavazás miatt egymásnak ugrani, mert egyáltalán nem mérvadó. Jó dolog volt, meg érdekes is, de egyes fiatalok jóval felül vannak értékelve elfogultság miatt, egyes légiósok meg alul az elfogultság hiánya miatt. :)

 • szilárd

  Mondjuk,ha marad Ontivero,akkor maradt volna a 400 misi is.Valahol igaza van az mlsz-nek ,ott ahol a fejlődésnek és a tenni akarásnak a halvány szikráját sem látni,oda felesleges pénzt pumpálni.Bezzeg Kemenest várhatóan meg sem szorongatják új igazolásokkal,pedig Tujvel,Pogacsics v. Kamenár klasszisokkal jobb kapusok.

  • A69W

   Talán Kamenár igen, de a másik kettő nem hinném. (szerintem) :)

   • Pelso

    Kamenár és Tujvel szerintem is jobb, Pogacsicsot nem láttam annyiszor,h ráfogjam

 • misike

  Szerintem elez megszerzése lenne a legjobb erősités nem tudom volna e esély a vissza szerzésére de ö már be épült a csapatba és szerintem biztos pont hátul. Én tartanák attól hogy újabb védőt hozzanak időbe telne beépiteni ignja mellé vagy megint baráth lenne belül ami nem volna jó megoldás. Már pedig valaki kell ignjatovic mellé ha megint azzal megy a fél szezon hogy keressük a védelmet az nagy hátrány lesz. Nem beszélve arról hogy ha netán még öt is eladjuk. Na akkor milyen nagy baj lesz!! Ja és nekem akkor is bassza a csőrömet ontivero . Itt volt egy nagyon jó kis focista és semmit nem tudott mutatni ilyen olyan dolgok miatt ha már a galata pénzeli jó lenne még egy évre hogy bizonyitson. A törököknek tuti biztos hogy nem kell . A többi távozott légios meg szót se érdemel örüljenek neki hogy honvéd játékosnak nevezhették magukat egy darabig. Mindenki oda van hogy na most majd magyar játékosokat fog igazolni hemy, biztos hogy jó lesz az nekünk? Eddig is sokk volt a megélhetési játékos most a sokk megszünt csapattal még több ilyen lesz.

 • VirágPeti

  Félek hogy megint csak az utolsó héten kezdünk el igazolni! A többi csapat már tolja ezerrel, mi meg úgy reagálunk megint, mint a kőre tapadt csiga. A magyar játékospiacon is lehet nézelődni, hahó! Hemi papa jó lesz ha elkezd kotorászni a pénztárcájában mint a villám, mert ha most is úgy tököl, mint ahogy szokott, akkor csak a férgese marad nekünk.

  • Escape

   Utolsó három héten kezdünk igazolni???????
   Vagyis augusztus 10-31-ig?
   Ennyire Hemi se lehet bolond

   • pedig éveken át ez volt. nekimentünk akár az európa ligának is a tavalyi, már megtisztított kerettel, még újak nélkül. aztán augusztusban jött egy csomag légiós.
    idén ugyebár ez nem fér bele.
    nagyon kíváncsi leszek.
    pláne, hogy _állítólag nem is túl jó a hírünk, miért jönnének ide játékosok? (azon túl, hogy részben kényszer, mert beszűkülni látszik az nb1-es lehetőségek száma)

 • Escape

  Akit esetleg idegesít Knézy Jenő hangja, annak jelzem hogy a Eurosport2 is adja a brazil-magyar meccset!!!

  • Pelso

   semmi gond Jenővel…:) és a brazil kapus is sokat dob a hangulaton…:D

 • Döme Sanya

  Hány akadémiásunk van közöttük?

  • Pelso

   nem olvastad,h nem vitt Honvédost ez a germán… ? (mert állítólag összebalhézott az MFA vezetőjével)

   • belos

    Ebben a történetben szerintem mi vagyunk a hibásak. Ha nem engedjük el a játékosainkat a felkészülésre, mit várunk?
    Amúgy állítólag a német faszi kifejezetten jóban van a hollanddal, nem utóbbi nem engedte el a korosztályos csapatokból a kispesti játékosokat.

    • Pelso

     nem engedtük el vmikor ? nem emlékszem ilyenre.. ráadásul most nem is nálunk vannak

   • Cha-b

    Amit azóta cáfoltak is, hogy ez lenne a háttérben… Hemi már sokszor bizonyította, hogy az esetek többségében nem kell elhinni neki semmit… Sem Bobálnak sem Gazdagnak nem volt kiugró idénye… simán kimaradhattak ok nélkül is.
    Bár Bobáltól csak a múltkori meccset láttam, de hogy 3szor nem tud levenni egy olyan labdát ami a lábára esik…
    Közben gól, basszameg

    • Pelso

     melyiknek volt ezek közül kiugró idénye ? :) az vicc, hogy a Bobálok, Csábi és Gazdag közül 1 sincs ott… Bobál Geri nagyon gáz 1 ideje a felnőttek között, de a saját korosztályában mindig is kiemelkedőt tudott nyújtani.

     • Cha-b

      Testfelépítése/fizikuma miatt, nem a focitudása miatt., de ez pont elveszik a felnőtteknél, ezért szenved és nem is tud semit sem csinálni a pályán.

      Nem ismerem őket, ezért nemtudom, max azokat akiket nb1es meccseken láthattam. :)
      De én nem hiszek ezekben az összeesküvés elméletekben válogatott szinten…

     • Pelso

      nézd meg az elmúlt pár év up eredményeit! fradi sehol nincs, miközben Bobálék mindent nyertek (felcsúttól is jobbak voltunk)…most meg kiket tolnak…? orbán csapatok+fradi… :/ nem mondom, hogy mind a 4nek ott a helye…de hogy 1 sem, ez nem szakmai döntés

     • belos

      Azért, mert ők játszanak az nb1-ben. A most beállt Nagy Dominiknak 10+ felnőtt meccse volt idén a Fradiban. Nagy Ádám kezdő volt a kupadöntőn. Ne őket fikázzuk, amikor mi csináljuk szarul.

     • Pelso

      senkit nem fikáztunk a srácok közül…csak pár srácnak sokat dobott volna a karrierjén, ha itt lenne…és esetleg, aki itt van, az sem jobb, vagy alkalmasabb. ha pedig csak az up eredményeket nézzük, olyan nem volt még h ne legyen MFA-s 1 korosztályos csapatban

     • belos

      Klubokra gondoltam, nem a srácokra. Nyilván utóbbiak nem tehetnek róla, hogy – például esetünkben – hiába nyernek mindent UP szinten, ha a felnőtt csapathoz minden szezonban jön 5-6 hulladék légiós, akik foglalják a helyet. Megrekedünk ezért UP szinten, és ez pont ennél a korosztálynál jön ki.

     • Pelso

      ebben igazad van, hogy ez a legneccesebb korosztály, amit a legsz@rabbul kezel a Honvéd.. :/ de azt tartom, hogy 1-2 srác tőlünk is odafért volna

     • belos

      Ezt nem is vitatom, csak jeleztem, hogy inkább a mi hibánk, hogy nincs ott egy sem.

     • Cha-b

      Szoktam nézni az eredményeket, meccseket csak a Puskás szuzuki kupát szoktam látni, vagy ha más miatt esetleg vannak a tvben. Én azt figyeltem meg, hogy taktikailag nagyon felkészültek, fegyelmezettek, fizikailag is rendben vagyunk, de a Puskásban/MTKban sokkal több ügyes, technikás gyerek van, gondolom nálunk az a legvégső szempont a kiválasztásnál. Olyan igazán ügyes technikás játékos még 1 sem jött ki az MFA-ból ebben talán Prosser a legjobb közülük, a többi inkább “iparos”.

     • Pelso

      Lőrinczy, Vécsei…? :)

     • belos

      Lőrinczy elmúlt 21 éves és még nem tudta beverekedni magát ebbe a bivalyerős NB1-be…

     • Pelso

      most nem az U20 volt a kérdés. ami a felépítésüket illeti, épp ezt fejtegettük lentebb…úgy tudom Ati sérült és baromira nem kellet volna kölcsönadni csabára

     • Cha-b

      Vécsei az a tipikus edzőkedvenc játékos, akit felküldök a pályára tudom mit kapok tőle, mert általában mindgi hozza uyganazt (ezt az évet leszámítva), de rá sem tudnám használni a technikás jelzőt, akinek minden mozdulatában bennevan a foci, és képes váratlan egyéni megmozdulásokra.
      Lőrinczyt nem láttam annyiszor, hogy legyen róla véleményem, de az is beszédes amit belos írt róla.

     • Escape

      Amit mondasz az felvet nehány kérdést.
      Tehát vannak tehetségeink UP szinten,– de mi lesz velük mire felnőnek ??
      Valaki/valami elrontja őket.
      Rossz a felkészítésük, a beépítésük a felnőttbe, a menedzselésük.
      Ahogy írtad ” bobálék mindent megnyertek”. Éééés???
      Közismert hogy Hemingway mániája hogy minden korosztályban nyerni kell, kupák, érmek kellenek.
      Nézd meg hogy Angliában a 15,16 évesek kozott a Top csapatok korosztályos csapatai hányadik helyen állnak.
      Mert Liverpool-ban nem az számít hogy az U16- os csapat hányadik a bajnokságban, hanem az hogy taktika, erőnlét, rendben legyen…

     • Pelso

      persze, erre már mindenki rájött, csak az öreg nem…

     • gohome

      Nézd meg az nb2 összefoglalókat.

     • gohome

      Bobált láttad játszani felnőttek között?
      Gyirmóton 830 percet volt pályán és 6 gólt lőtt és 3 gólpasszt adott a transfermarkt szerint.

     • Pelso

      kövesd ellen láttam,hát, inkább ne láttam volna…7 ziccerből 1 bepattant a válláról

     • Escape

      Én most nagyon ráérek ezért megnéztem a youtube-on a gyirmóti összefoglalókat.
      Bár én se tettem volna.
      Nem túl meggyőző.

 • Cha-b

  Jók a srácok, bár Mervó potyája sztem nem volt bent :) , de megadták és ez a lényeg, az a Tamás srác viszont nem okos… :P Hatalmas pénzbüntetéseket szabnék ki én szövegelés, sípszó utáni labda elrugásos felesleges lapokért…

  • Pelso

   szánalmas 1 béna bíró, de ez a Tamás gyerek…no comment…most már szétszívatják a csapatunkat a brazilok, ahogy felállva passzolgatnak a mieink meg rohangálnak…sajnos ki fogunk kapni iszonyat nagy energiák beáldozása után :/

   • Cha-b

    Mondjuk Kalmár kapufája után volt egy tizigyanús eset, mikor elhúzták a magyar lábát, nem tudom már kiét.

  • István Hereb

   Bent volt, látszott egy kameraállásból tisztán, le is esett a vonal mögé.

 • Pelso

  ilyen férgek teszik tönkre a focit, mint ez a noname arab senkiházi…

 • VirágPeti

  Gratula az U20-nak. Nagyon sajnálom, hogy mutatóban sincs ott kispesti :(.

 • Döme Sanya

  Visszatérve a képre, azok a szomorú képűek ikertestvérek? Marhára hasonlítanak egymásra.

 • Gergő Kerekes

  Vécseit az NB3-ba fél évre vissza kellene rakni, ha kiemelkedőt nyújt jöhet vissza az NB1-be, ha nem akkor nem érdemes játszatni. Az idén mutatott lélektelen játéka szerintem még az NB2-be sem elég. Holender a szezon végére összekapta magát, gratula neki. Prossernak volt egy két jó meccse, azt hittem, hogy felveszi majd az NB1 ritmusát, de sajnos nem sikerült neki (ez még kevés). Őt kicsit fejben kellene rendberakni, mert folyamatosan rossz megoldásokat választ. Nagy Geri csupaszív játékos, de Hidivel együtt nem férnek el a pályán. A két játékost össze kellene gyúrni… :) Botkától amit láttam pozitív, csak így tovább, nehogy ő is elvesszen a süllyesztőben, mint annak idején Novák Alexis.

  • Pelso

   előbb kerül gazdagabb csapathoz, mint süllyesztőbe… :/

   • Döme Sanya

    Így igaz. A pénz az úr.

  • Cha-b

   Azért nem olyan vészes a helyzet Vécseinél hogy száműzni kelljen, egy Rossival végigdolgozott alapozás után remélhetőleg újra rendben lesz fejben.

   Rossi alapozásai után mindig jobbak vagyunk fizikumban a többi csapatnál, idén is ezt várom. :)

   Lipták, Lang kettősből az 1iket meg kellene szerezni Ignja mellé (ha marad), Lipták jobb lenne.

 • Pelso

  OFF… Így vinnék vissza a tüntető szurkolókat a magyar stadionokba http://www.csakfoci.hu/hazai/nb1/fradi/node/192838 ui, kubi ist ein büzi…

 • Pingback: Osztályozókönyv – éves rangsorok | Csak a Kispest!()