400 misit máris elvontak az új Bozsiktól

Feltételezzük, ez a tavalyi 400 millió lehet, amit végül valaki elfelejtett elkölteni.

Feltételezzük, ez a tavalyi 400 millió lehet, amit végül valaki elfelejtett elkölteni.

A kormány a Köztársasági Elnökség múlt évi 280 millió, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2,7 milliárd forint kötelezettségvállalással nem terhelt költségvetési maradványának döntő részben sport célú felhasználásáról döntött – az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A legnagyobb összeg – 1 milliárd 830 millió forint – egyes atlétikai és egyéb sportfejlesztésekre jut. A Nemzeti Sportközpontok 400 millió forintot kapnak. A sport célból kivétel a rendőrség, amelynek 280 millió forintot juttatott a kormány.

A határozat az átcsoportosítások között a Budapest Bozsik Stadion labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztésétől 400 millió, a Győri ETO Futball Club labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztésétől 560 millió, a pécsi labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztéstől, valamint a budapesti Illovszky Rudolf Stadion labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztésétől 500-500 millió forintot vont el. – via MTI

Közben az van, hogy az ősszel még minden bizonnyal maradunk a Bozsikban, mert Csepelen nyilvánvalóan nem lesz kész másfél hónap alatt a stadion feltupírozása NB I-es szintre. Sőt, azon se lepődnénk meg, ha az egész évet itthon játszanánk. Elég csak megnézni, az eredetileg idén nyárra/őszre(!) elkészülni ígért akadémia hol tart. Az első kapavágásnál még nem. Az új céldátum: 2016 ősz.

A hivatkozott közlöny amúgy itt található, a Bozsikos címsor pedig: “egyéb működési jellegű kiadások”.

“400 misit máris elvontak az új Bozsiktól” bejegyzéshez 20 hozzászólás

 1. Aggódom. A nagy állami vezetők játékszerei már megépültek, most jönnek a “megtűrtek”. Kicsit aggódom, hogy innentől kezdve jönnek a kiadási előirányzatok elcsipegetése, költségcsökkentő megoldások, határidő kitolások és már nem nagyon merem végiggondolni mi is lesz belőle….Remélem nem leszünk átcseszve a palánkon ezzel az új Bozsik Stadion dologgal….

 2. Sajnos úgy nézz ki igazam lesz. Nekünk Orbán soha nem épit stadiont.

 3. Hemi nem …………. elégé, sőt volt amikor nem értett egyet. A ki nem a széljárás szerint beszél, annak mínusz 400 milla. Majd csak elfogy az egész.
  Írtam már egyszer, marad a öt csapat, és mivel ez egy bajnoksághoz kevés, majd csatlakozik az “anyaország” bajnokságához. És most ti azt hiszitek, hogy ez vicc. Nem szoktam
  viccelődni idióta dolgokkal.

 4. Ha nem azonos helyszínen lenne az akadémia valszeg elkezdődött volna már, de így sztem is ki fogunk maradni…
  a Dél Pesti utánpótlásközpont elvileg jól halad… Valaki aki arrafele járatos, elkezdték már? történt valami ? vagy csak ezt mondják…., ?

  Nekem az utsó infóm, hogy pár1000 fát kellene ültetni Kispesten, hogy elkezdhessék ? A zöld terület miatt ?
  Valami ilyesmit olvastam 1-2 hónapja.

  1. Szerintem egy kapavágás nem történt….
   Viszont az fel fog épülni szerintem……és miután Hemi eltávozik a klub megszűnik….az újonnan épült akadémia mivel nevében sem Honvéd akadémia lesz oda csapják a ződekhez……..
   Lehet csak bal lábbal ébredtem , nincs jó napom ma….de ez az egész Kispesti fejlesztés dolog nekem annyira büdös izzadságszagú hogy nem tudok elképzelni jó forgatókönyvet.

   1. Nekem is pont ez az elméletem amúgy… :)

    Remélem csak rémeket látunk.

    1. Fraditól kvázi így nem kell félni ebben az esetben. Szerintem. A Népligetben a “Fradiváros” projekt keretén belül lesz az Akadémiájuk, már az Építők pályát és az egész területet bekebelezték, nem hiszem, hogy ebbe az irányba lenne elképzelésük.

     Mondjuk ez az egész mennyiben más lenne, ha nem a kreatív Magyar Futball Akadémiának, hanem mondjuk Tichy Akadémiának hívnák ezt az egészet?

     A Dél Pesti Akadémia építése továbbra is vicc, az önkormányzat keresztbefekvése maga a politikai undormány magas iskolája.
     Csak azt nem értem amikor itt nagyokat vitáztunk Szíjjártó esetleges szerepvállalásáról, akkor ment a hőbörgés, meg így politikum, úgy politikum stb.

     Most ugyanez van csak “kicsiben” a helyi politikum fekszik keresztbe a dolognak, de ezzel kapcsolatban nem érzek akkora felháborodást itt……

     Nem tudom vannak szeretett politika szerepvállalásaink és vannak nem szeretettek?
     :)

     1. Pontosan egy éve hagyta jóvá a testület e beruházást, azóta megy a kavarás a facsemeték, meg a bekötőút meg hasonló kifogások miatt.

      “Tóthné Szabó Éva alpolgármester hozzászólásában megnyugtatta a
      kertvárosiakat, jó kezekben van a beruházás az állam és az önkormányzat
      kezében. Az állam a beruházást 2 és fél milliárd forinttal támogatja
      majd, és nyilván az önkormányzatnak is lesznek kiadásai ezzel
      kapcsolatban, de ez nem lehet probléma, hiszen a kormány
      adósságkonszolidációjából Kispest is részesült.
      Erre a felvetésre Gajda Péter határozottan leszögezte: az állam
      kispesti szinten 8,5 milliárd forintot kíván fordítani a futball
      támogatására, így Kispestnek, a kispestieknek semmilyen érdeke nem
      fűződik ahhoz, hogy újabb helyi adóforintokkal támogassa a centrum
      létrehozását, „hagyják békében az önkormányzat adóforintjait”! – mondta.”

      oké……ne adjon Gajda polgármester pénzt akkor, DE NE IS FEKÜDJÖN KERESZTBE akkor ennek az egésznek szerintem! (ilyenkor azért irigylem azokat az nb1-es csapatokat, amelyek mögött ott van egy önkormányzati szintű támogatás)

      A pénz megvan az egészre, gondolom nem a kivitelező és Hemingway akadályozza azt, hogy megvalósuljon már végre ez az egész!

      A politikailag érzékeny fórumozó polgártársak nem tudom ezt hogyan látják tényleg ebben az esetben? :)

      1. Szerintem a fidesz a 2/3-ával bármit megtehet….amit nem tesz azt nem akar

       1. Egy szoci vezetésű kerületi önkormányzatban nem sok mindent tehet a hatalom és bár nincs ezzel összefüggésben de már nincs 2/3 sem.

        Persze, hogy nem fog jól jönni a kispesti ellenzéki vezetésnek majd 2017-18-ban ha nagy csinnadrattával a kerületben felavatják az új utánpótlás centrumot meg az új stadiont……

        Egyéni célok és párt érdekek vannak jelen ebben az esetben is, pedig (aláírom, hogy van befolyásoló szerepe) de nem ez a perdöntő egy választás megnyerésében vagy elvesztésében!

         1. Gajda az egyik legjobb és legértelmesebb polgármester egész Budapesten véleményem szerint és amit csinál az példaértékűen csinálja, ezért nem értem ezt az egészet…….

          Megkapta párton belül fentről az ukászt talán?? nem tudom…..

 5. Akkora az ellenszél a stadionépítés ellen, hogy az mtk még kinyomják (mert kötelező) a többi meg a nép morgása miatt, sajnos elmarad. Borítékolható, fontosabb a választás 2018- ban mint a stadionátadás.

  1. ……meg az új Puskást, meg a Fehérvári stadiont, meg Diósgyőrt, Szegedet, Fáy utcát
   :)

 6. Tudom, hogy mókás és naiv a kérdés, de a klub begyűjtötte még március 15-ei dátummal a szurkolói javaslatokat az új stadionnal kapcsolatban, azóta erről semmi visszajelzés nincs ismereteim szerint!
  Azonban, ha már játszunk egy ilyen játékot, legalább valamilyen formában lehetett volna valami reakció a klub részéről!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.