Az éhség dönt. Kibeszélő, beharang, etc.

ehezokviadalaEgy darabig kacérkodtam az “Éhezők viadala” címmel, de az már hozzám képest is fájdalmasan modoros lett volna, így mielőtt az olvasók szemében a kispesti blogszféra Sinkovicsává válnék, megfogadom idősbMészöly 1981-es ukázát, és váltok, bzmeg. Mármint címet. Az áthallásos címkép viszont marad, újabb ékes darabbal gyarapítva RW vizuális terrormúzeumát!

Ettől függetlenül az éhség tematika nem véletlen: ma klasszikus éhségmeccset fogunk tolni a Viharsarokban.

Adott két csapat,

 • egy felajzva az NB1-be visszatérő újonc, akit ugyan az első 5 fordulóból 4 vereség rendesen lehűteni látszott, Szpisljak edzőcsászártól kezdtek is érkezni a típusos nyilatkozatok (csapatépítéshez idő kell), de aztán múlt héten sikerült nyerniük, így a kedv-faktorban sem bízhatunk: pont-éhségük és NB1-éhségük mellé visszatér(edez)ő önbizalom is társulni látszik.
 • A másik oldalon sem kéne baj legyen az étvággyal: rendesen megkoplaltatta magát ugyanis az elmúlt másfél évben (lassan ez az elmúltmásféléves fordulatom olyan lesz mint random kormányszóvivőnél az elmútnyócév, lassan el is hagyom, ígérem) a kispesti kompánia is. Az idei idénykezdet három (azaz “kettő és fél”, basszus!!!) zsinórgyőzelme így amellett, hogy annyira kellett, mint egy falat kenyér, valahol logikus is, hiszen fiaink sokkalta kiéhezettebben vetették bele magukat a meccsekbe, mint az elmúlt szezonok alatt bőven jóllakott Vidi, a magához képest kb. tele hassal muzsikáló MTK, vagy a zsíros májas hurkákat kissé túltoló Debrecen.

Pakson aztán jött a stoptábla (ergo, ott az ellenfél is torkos volt), de ott se voltunk szokottan szarok, értsd: nem azt láttam a srácokon, hogy elég volt a három győzelem, és az első három forduló főtt-sült császárhúsból álló menüje megnyomta a fiatal gyomrokat. Inkább a klasszik fiatalos hullámzás (egyszer szárnyalunk, egyszer szárnyat szegünk) megnyilvánulásának értékelem a paksi depressziót, amiből a kimászás talán-talán megindult, a nyögvenyelős kötelezővel (győri MK) és az újpesti majdnem-bravúrral.

Szóval az éhség sok mindent eldönt majd ma. Remélem mi leszünk a “belesebbek”. És akkor holnapra már élesíthetem a “Nagy zabálás” c. posztot.

Ezek után edzői oldalon is sok múlik az éhség mellett, Marco Posszinak fizikailag és lelkileg is oda kellett hatnia a héten a srácokra:

 • az agyakra, hogy ne omlásként éljék meg a játékosok az újpesti sajtkiéneklést a szánkból, azaz felszabadultan és önbizalommal telve fussanak ki a csabai gyepre, mint tették azt az első 3 fordulóban;
 • a lábakra, hogy a 60. perc után ne essen össze az állóképességünk, mint egy büntetőterületre tévedő Radó. Idén gyanúsan hamar fáradunk, hol van már a 2007 tavaszi Honvéd, aki lebrusztolt minden ellenfelet sztaminával? Rossi kicsit ránézhetne az Ignuscio Prosecco körmére is, hogy mi folyik itt fizikai felkészítés alatt.

A harmadik dolog meg a saját körme a misternek, a cseréken kicsit tessék elgondolkozni. Nyilván abból főzünk  ami van, de a DVSC-meccs után Újpesten is éreztem némi elcserélés szagot, ezeket kéne javítani.

Nekem pedig önmagamat: a múlt héten megint Szabiztam egy picit, mondjuk jobbára dicsérve kapusunkat az újpesti teljesítmény miatt, de nem elhallgatva, hogy a végén rosszul bokszolt. Nos, kurva nagy arc vagyok, az összefoglalóból is láttam később, amit élőben nem, és amit kommentben ti is többen jeleztetek: Dél fejelte el a labdát a kapus elől, most nem a kijövetellel volt a gikszer. Szóval, mea culpa, Szabi, remélem ‘csabán is minimum az újpesti formát tolod. Végül is, lila-fehér. lila-fehér…

Lassan indulás, ótvar hosszú egy út lesz a kormány mögött, ennek nem örülök, viszont a kalandnak igen, a hosszú szabim utolsó izgalmas eseménye következik, jó lenne jövő héten úgy visszamenni a melóba, hogy végre három Honvéd-pont is van a kispesti övtatyómban. Hiszen ahogy most visszanézek, bakker, pont a festős szabikezdet óta nem tudtunk nyerni, csak egy csoffadt MK-meccset (persze azt sem lebecsülve), de bajnokin csak 2 pont a termés. Most kéne még 3, aztán lendületből még 3 a tanyaközpont ellen is jövő héten.

Na, irány Békéscsaba!

Addig is pedig könnyes szemű emlék a kedvenc idényemből:

“Az éhség dönt. Kibeszélő, beharang, etc.” bejegyzéshez 55 hozzászólás

 1. Jó utat a Viharsarokba minden indulónak és “SOSE HAGYJON EL A REMÉNY” hogy a posztot kísérő vizuális megjelenéshez hűek legyünk :)
  Szóval kell a remény az biztos is, mert ez a mai mérkőzés maga a kiszámíthatatlanság szerintem, bármi előfordúlhat és meg is határozhat a csapat életében egy elkövetkező irányt!
  Nekem fura lesz a Báló nélkűl a csepre kifutó csapat és nem tudom, hogy Rossi mester mit agyal ki erre a meccsre, de remélem, lesz eredménye az itáliai mester mai taktikai kreautúrájának.
  Anno nem volt rossz az ilyen meccseket kisérő kevésbé látványos, catannacio elemekkel díszitett fegyelmezett védekezős alapú taktika, ami rendszerint a végén a pontot, pontokat eredményezett. Valami hasonlót kellene most is szerintem. Nem szépen, nem látványosan, de begründölni valahogy azt a három pontot.
  Hála az égnek nyert a Csaba felcsúton és nem 5 zakó után kell nekik odahaza megmutatni,hogy” most vagy soha a pontszerzést” illetően.
  Kíváncsi vagyok továbbá, hogy levont-e valami következtetést Rossi az elcseszett cseréi miatt és lesznek-e ennek személyi következményei? Persze nem nagy a választék amit alapanyagként a “csabai kolbászba” lehet tölteni a mai napon ez tény és ezért lövök is fel segélykérő világítórakétákat a tisztelt tulajdonos úr felé, hogy nagyon nem ártana újabb fűszereket és alapanyagokat beszerzni a kispesti konyhára, mert ha így marad minden akkor egész évben lehet, hogy csak menza koszt fog jutni!!
  Nagyon remélem, hogy a végén nem az áll majd az eredményjelzőn, hogy csak 1 gól született és azt egy bizonyos Punosevac szerezte, mert az amolyan nagyon kispesti belszerencsés végeredmény lenne.
  Szülessen egy nyögvenyelős egy gól, egy nagyon csúnya meccsen és azt lőjje akárki, vagy mondjuk, ha nevesíteni kell valakit akkor egy Erdélyi nevű ifjonc és akkor Én már nagyon elégedett leszek :)

  1. hát,Vernes mindenesetre kimaradt a mai meccskeretből (mint következmény)

   Báló tavasszal sokat hiányzott,akkor Godoy jól pótolta,de már ő sincs (az MLS-ben már megvan Godoy első gólja is).Gazdagnak kell felvennie a kesztyűt,persze neki azért még kell idő.

 2. Nemcsak az elcseszett cserékről van szó, hanem arról is, hogy 10 perccel a vége előtt ne urtasítsa a csapatot, hogy húzódjunk a térfelünkre, hanem igenis elől tartsuk a labdát, vagy ne csak tartsuk, hanem próbálkozzunk. ha visszahúzódunk ránkjönnek és az ellenünk lőtt lesgólok mintájára a sporik mindent megadnak….

  1. Csak az a baj, hogy akiknek az lenne a dolguk, hogy tartsák elől a labdát, azok erre képtelenek!
   Ezért kellene Youla bácsinak a második 45 percben játszania :)

 3. Nincs itt semmi baj 3-1 nyerünk youla hülyét csinál majd a csabai védelemből. Amugy a fenti video hatalmas mekkora szurkoló tábor milyen csapat istenem sose lesz már ilyen.

 4. Kemenes–Botka,Lovric,Bobál D.,Baráth–Nagy G.,Kamber,Gazdag–Prosser,Youla,Holender

  kispadon:Szemerédi,Erdős,Ignjatovic,Csábi,Lőrinczy,Ihrig,Délczeg

  nincsen Hidi (kisebb sérülés) és Vernes.Vécsei helyét Gazdag vette át,amúgy maradt a múltheti kezdő11.

  CSAK

 5. 1-0 nekünk,gól: KAMBER!!

  a helyzetek alapján érett már a gólunk

 6. váratlan csabai egyenlítő gólra, 3 perc múlva YOULA válaszolt, 1-2!

  szerencsére nem sok időt hagytak a fiúk bosszankodni,de most már figyelni kell!

  1. Nagyon de nagyon remélem nem az újpesti forgatókönyv lesz a végén!
   Kíváncsian várom kit cserél majd Rossi?

   1. Holender helyett Délczeg,első csere megvolt

    Holander ágyéksérülést szenvedett, ezért kellett lecserélni.—remélem nem súlyos eset

    Yolulát remélem nem kapja le

    1. Én is remélem, még holtfáradtan is jobban leköti a védőket, mint más.
     Délczeg nem tudom mikor lesz hajlandó bizonyítani, hogy helye van ebben a keretben?
     Rossi láthatóan favorizálja, de eddig semmivel nem hállalta meg a bizalmat sajnos.

     1. duplán basszus

      Souleymane lépett ki remekül, elfektette védőjét, ám előbb a kapusba lőtte a labdát, majd meghúzódott.

      csere–Youla helyén Ihrig

       1. ennyi sérülést egy meccsen
        A Honvéd utolsó cseréje: a sérült Botka helyére Ignjatovic érkezik.

        1. ez gáz, remélem nem súlyos, de viszont jó hír, hogy Rossi védőt hozott be!
         Gondolom Iván megy kis szélre…..

         1. 2 hete a vasasosok panaszkodtak,hogy nagyon durvák a csabaiak

          1. nyáron az edzőmeccsen kint voltam a Bozsikban, ritka favágó társaság, Ignjának ott rendezték át az arcát :(

    1. A csabai kolbász a tarisznyában, jöhet a felcsúti gázszerelő csapata ellen is a 3 pont és akkor ez a szezonkezdés minden várakozást felülmúl!!!
     Gratula a csapatnak!!

  1. Ne felejtsük el megemlíteni azt sem hogy Prosser 3 gólpassz !

  2. Nem hittem volna,hogy négyet vágunk idegenben.(Csabán a Loki is csak épp hogy ,utolsó perces góllal nyert 3-2-re.)

   Így tovább!!
   CSAK

    1. Jól jött az Újpest–Hali döntetlenje.
     Újpest 4 hazai meccsen 4 döntetlen,ez majd vissza üt nekik.

    1. A saját honlapunk talán csak nem keveri össze Gerit Proszzival.

     “Nagy Geri tört előre rendkívül erőszakosan, alapvonalról visszatett labdáját Kamber 10 méterről lőtte a hálóba. 1-4!!”

     Na majd kiderül,legkésőbb a videóról.

     1. a saját honlapunk rendszeresen megcseréli Botkát és Baráthot… :) sőt elmúlt évben volt, hogy az ellenfél edzőjét írták hozzánk….szóval arra nem vennék mérget :)

      1. most ezt jól írták,Nagy Geri adott gólpasszt a szólója végén

      2. Ezt most valóban jól írta a honlap.Nagy Geri a beadás után az alapvonalnál,középen takarásban a góllövő Kamber, és Prosser is belül van Ihriggel együtt

 7. Szép volt Fiúk! Hihetetlen, hogy négyet rúgtunk Békéscsabán, ahol szinte mindig lezakóztunk korábban!

  1. Emberemlékezet óta nem nyertünk,úgyhogy ez nagyon nagy dolog volt!!

 8. nagy gratula fiúk! :) szép volt Dani!! és nagy gratula Djordje barátunknak a 2 gólért,tőlem pluszban még 1, mert nem hittem benne, hogy ilyen szinten képes lesz uralni a középpályánkat! (bár kíváncsi leszek a szemtanúk hogy látták, de szerintem amiatt is más lehetett ez a mai meccs, mert végre nem 3 szűrővel játszottunk…)

  1. Djordje barátunkat Én is megkövetem :) le a kalappal előtte és a csapat előtt is!

  2. Godoy is jó nyomta,de kapura kevés veszélyt jelentett,az egy szem újvárosi szép gólját sajnos tévesen nem adta meg tavasszal a bíró (lesről szó sem lehetett).A Godoy pótlónak érkező Kamber leigazolásánál írtam,hogy vele jól jártunk.Egy komplett játékos,nem csak védekezik,hanem jól lő,jól fejel és gólt is tud szerezni.6 meccsen 3 gól ,nagyszerű.Az igaz hogy nem sokára 32 éves lesz,de egy amolyan őserővel bíró játékos (például mint régen Urbán Flóri),így még 2 jó éve simán lehet nálunk.

   1. Godoy egész más fazon volt, latinosabb… :) de, ami most talán a legfontosabb Kamber esetében, hogy van benne alázat a játék és a csapat iránt! ez a mentalitás és minta óriási jelentőségű egy ilyen fiatal csapatnál…

 9. Ha már az Éhezők V (D) iadalával kezdtünk, akkor összefoglalva a mai napot:
  a XIX-es körzet ma nagyon legyőzte a csabai Capitoliumot :)

 10. Ezen a régi meccsen életemben egyik legnagyobbat csodálkoztam Gregor félfordulatos lövésénél. Álltam a korlátnál és nem hittem el, még ünnepelni is alig voltam képes. Ő volt számomra a kispesti dzurjákcsöpi, egy ügyetlen, kissé púpos mákvirág, akinek a füléről is bepattan a labda. Kész voltam.
  Másodikak vagyunk bakker, el sem hiszem. Felcsútot meg kell ütni és tele lesznek ezek a srácok önbizalommal. Csak Gyula jöjjön rendbe, meg Botka a válogatott összetartás előtt!
  Csak a Kispest, hajrá Marco, hajrá fiatalok!
  A korai “kamberezők” előtt mege a kalappal, hogy sorban követik meg az új barátunkat ;-)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.