Meccsarc: most trióban

csabatrioGyőztes meccs után vagyunk, vastagon fog az osztályozó toll, nyilván most sem nehéz dicsérni a srácokat. Jó volt megint Lovrics, a Vécseit bátran és hasznosan pótló Gazdag, az idén eddig jó heteket futó Filip és kisebb hibái ellenére a néhányszor hatalmasakat mentő Endi is. Nagy Geribe hetek óta nem lehet belekötni, Gyulabá meg az egy-egy gólját csak elpötyögteti, használt a Hemy papa féle emelés! A tényleges díjazott nálam azonban még így is kiemelkedik, ráadásul egy trióról beszélünk!

prosser_danielElőször is: Proszika. A csöppnyi egyszálbél szélső mindegyik gólunknál ott sertepertélt, hol gólpasszt, hol gólpassz előtti passzt osztva ki, fényesen igazolva, hogy ifjonti szertelensége miatti hibáit bőven ellensúlyozza félelmetesen jó passzhatékonysága és egyéni képességei, ő a mi Griezmannunk, aki mindig tud váratlant húzni.

Egyszerűen játszatni kell, kár, hogy erre Rossi csak most, Báló távoztával jött rá (vagy Bálót azért kellett játszatni, mert eladás előtt állt, ehh, az se jobb), de jobb később, mint soha!

BBotiMásodszor: Botond. A kispesti kivarrt spártai harcos anno hatalmas tehetségként robbant be, így az átlagosabb meccsteljesítményeit szinte már sértésnek vettük, amikor pedig belső védőként itt-ott hibázott, féltettük. Nos, idén úgy kiegyenesedett a Boti pályaív, ahogy az kell egy tehetséges játékosnál, maga mögött hagyta a bizonytalanabb időszakot, és úgy fest, végleg beállt a magyar szinten stabil, jó értelemben vett pokrócvédő poszt képviselőjévé. Ha innen még finoman fejlődik tovább, neki is összejöhet egy külföldi karrier, de én boldog lennék, ha a balvédő posztunk még 8 éven át Baráth-tal kezdődne és Botond-dal folytatódna. Sőt, ha így stabilizálódik tovább és tovább (fel, fel and away ahogy a Papa mondaná), évek múlva belső védőnek is jó lehet, amit állítólag ő jobban is szeret játszani. Egyébként pedig az az első félidős akrobatikus berepülőpilóta-mentése mekkora volt már! Még a debüt-idény Üllői úti, gólvonalról fekve kifejelő alázását is ütötte!

kamber1516Harmadszor: ismét a Régimódi Úr! Kamber Gyuri (igen, új becenevét ezennel kiérdemelte a szerb vendégművész) előbb egy messzirőli lövéssel veszélyeztetett egy egészségeset, majd jött a Proszi beadás tanári megcsúsztatása, végül a meccs végén, mikor már mindenki alig áll a lábán, Kamber bajtárs megindul, egy olyan sprint-szólóval, hogy félrenyeljük az italunkat a lelátón, hát a frissen beállt csatáraink szédelegnek, ő pedig 90 perc után ilyen derék agyfasszal megy előre, csodálatos, kiteszi Ihrignek (Proszinak?), Sebi (Dani?) vissza, Gyuri úr pedig beveri a bepasszt, katarzis, jár is érte a VIP díj. Ja és a kettő között mellesleg szűrt, hátrazárt harmadik belső védőnek, szűrt, hátrazárt harmadik belső védőnek, és megint szűrt, és megint hátrazárt harmadik belső védőnek, kezdem imádni ezt az arcot.

Jó meccs, jó teljesítmények, 3 meccsVIP, így tovább gyerekek, egész Kispest veletek :).

“Meccsarc: most trióban” bejegyzéshez 19 hozzászólás

 1. azt kívánom magunknak, hogy soha ne legyen könnyebb dolgod a kiválasztásnál, mindig legalább 3 ilyen meccsArc közül kelljen választani… :) nem szeretném elkiabálni, de úgy érzem,jó kis társaság van itt kialakulóban !

 2. Hat meccsen három gól nagyon szép teljesítmény egy védekező kp-tól! Végre nem mennyiséget, hanem minőséget igazoltunk Gyuri személyében! Remélem, hogy Proszika bejátszotta magát a kezdőbe. Szerintem a legnagyobb tehetségünk, nem szabadna elherdálni.

 3. Hála a közvetítési rendnek, szurkolók tömegei maradnak ki az élményekből.
  Aki dolgozik a meccs időpontjában, aki nem tud leutazni, mert eltolhatatlan programja metszi a meccsnapot, az dögöljön meg… Hétvégén most is dolgozni fogok szombat-vasárnap, pont délután-este, így jött ki. A legjobb szándékkal sem tudnék meccsre kimenni, pedig most, hogy fut a szekér, végképp mennék és fürödnék az élményekben. Tévében viszont meg tudnám nézni.
  És nem csak abban fürödnék, hogy győzünk. Mert ha kikapunk is, ez már az én CSAPATOM, nincs itt az a sok mihaszna légiós, Cordella-féle élősködők, stb., így még egy vereségnek is más az íze.
  A szurkoló, ha jó a csapat, ha a magáénak érzi, akkor is kimegy, ha 15 tévécsatorna adja a meccset, kedves döntéshozók! (Lásd: külföldi példák sora…) Eddig sem az tartott vissza, hogy úgyis adja a tévé…
  Most viszont, az új rendnek köszönhetően a felutazni-leutazni, ilyen-olyan munkahelyi és más kötelezettségekből fakadóan meccsre kimenni nem tudó arcoknak nem marad más, mint az éhezés, a másodkézből tájékozódás, 3 perces összefoglalók általi megtapasztalás.
  Mi értelme?
  Miért nem lehetett úgy megoldani, hogy lemegy a meccs 18-20 óráig, és mondjuk a Sport1-2 leadja rögtön utána?
  Vagy maga az M4 csatorna adja le még aznap! Elhiszem, hogy nagyon fontos a Red Bull Air Race közvetítése Ausztráliából este tíztől, de nagyítóval sem fog ebben az országban 10 olyan embert találni senki, aki Bessenyei Péter neve mellett még 3 másikat meg tud nevezni a versenybe szállók közül. Vagy csak egyet! Ki nézi azt a szart, már bocsánat…
  Ez a bosszantó, hogy full érdektelen fosokat adnak le ahelyett, hogy nb1-es meccseket nyomatnának felvételről. Nem 3-4 nappal később, hanem még aznap. Kooperáljanak a Sport tv-vel, vagy oldják meg házon belül.
  Köcsögök!
  És akkor most, hogy kisírtam magam, bár érdemben közvetlen megtapasztalás nélkül nem tudok hozzászólni konkrétan semmihez, de nagy gratula a csapatnak!
  Mások így a hétköznapok, köszi, fiúk! :)
  CS. A. K. !!!

 4. El voltam utazva… Grat a csapatnak!
  Látom Vécsei is elment közben, neki meg sok sikert!

 5. Ezt vártam Kambertől. A hozzáálláson múlik minden, ő az élő példa. Jó páran fanyalogtak az érkezése miatt, mert 31 éves, meg túl van a csúcson. Koltai, Rudolf, Lang stb voltak a kívánságlistán.
  Ő az a vezér, aki rég óta hiányzott már. Benne mindig ég a tűz, és ez a fiatalokat is magával ragadhatja. Meg van a csapatkapitány 3-4 évre.

 6. Az öreg halász kiszoríthatna a családi kasszából némi pénzmagot még egy Gyula-szintű csatárra az átigazolási időszak vége előtt.

  1. szerintem most a klub bevételi oldala is alkalmas lenne erre, úgyhogy nem ezen múlik azt gondolom :)

  2. Igen én is úgy látom, hogy most nagyon együtt van egy csapat, kár lenne, ha egy sérüléshullám, eltiltás miatt esne vissza a Csapat. Egy Gyula szintű csatár és egy Vécsei pótló középpályással akár még vérmes reményeink is lehetnének…:) Mondjuk egy MK és egy bronz (legyünk reálisak) nagyon tetszene a végén. :)

    1. Ha minden változatlan marad, vagyis a Csapat tudja tartani ezt a játékszínvonalat, nem lesz komoly sérüléshullám, esetleg befut valami használható erősítés még a végére és az ellenfeleink ugyanezt a harmatos teljesítményt nyújtják, végül az MLSZ nem nyúl bele a bajnokságba, akkor miért ne lehetne akár dobogó is?
     Ami meg a nemzetközi kupát illeti, érthetetlen számomra, hogy a magyar csapatok nagyrésze miért gondolja, hogy erősítés nélkül bármilyen eredményt el lehet érni a nemzetközi porondon. Ha a Kispest nem esik bele ebbe a hibába (lásd Martinez, Lanzafame elengedése és pótlásának hiánya), akkor ez a masszív, összeszokott Csapat nemzetközi vizeken is le tudna tenni az asztalra eredményt. A lényeg, hogy a kezdeti sikerek ne szálljanak a fiúk fejébe, és akkor egy szép idény elé nézhetünk. :)

 7. csakfoci:

  “Az MLS-ben szereplő San Jose Earthquakes csapatának jelenlegi, és a Budapest Honvéd volt panamai válogatott játékosa, Anibal Godoy is helyet kapott a hét csapatában Amerikában.”
  vajh mekkora összeg jött át a klub számlájára az eladásából? :)

  1. Thanks to: MLSZ. Pedig Hemi magától is ráléphetett volna erre az útra, és közben spórolt volna annyit, amennyit most visszaoszt a szövetség. Pl. Cordella, Testardi, Kone, stb. fizetésén, Vierchowod végkielégítésén… Mindegy, lényeg, hogy ez újra, végre a MI CSAPATUNK!!!

 8. M4………….10:05 OTP Bank Liga(ism.)Békéscsaba – Honvéd Labdarúgó mérkőzés :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.