Meccstéma: a szervezés magasiskolája

utvonal2Tegnap a meccsposztban már jeleztem, hogy nem gyenge komplikációkkal jutottunk fel a különbuszokra, amik  végül mégsem a Határ útról 7kor, hanem a Kökiről 3/4-kor mentek (erre lehetett számítani, oké, de ha Hanta nem telózik nekünk a Kökiről a Gurigába, hogy mégis előbb lesz a Határ út, aztán visszafele Köki, és utána egyből Groupama, akkor ebből nem meccsnézés lett volna szombat este, hanem értetlenkedő anyázás az Europark előtt…), és mindez jó fél órával korábban a megbeszéltnél,  nos ezt fel nem fogom, hogy ki találja ki – organizálja össze, de hogy nem egy logisztikai császár, vagy fogyasztóbarát arc, az tuti.

Most azon túllépve, hogy nekem egyedül, gyalog kb. fél óra a házkaputól a Groupama Wekerle közepéről, és ehelyett jön egy várakozásokkal együtt másfél órás trip, + bő egy óra hesszölés az üres Grupiban, oké, legyen, így legalább nem vadásznak le kósza fradista hadak az Üllői 129 környékén (ha ilyen kósza hadak még léteznek egyáltalán, mert benn a stadionban a plázafradisták jelentek meg csak és kizárólagosan). De mivel alapvetően paraarc vagyok, ezt elfogadom. Én nem kockáztatok.

No de a fentiek… Az egész annyira életidegen, hogy… igazából nem is érdemes több szót pazarolni rá, csak mondjuk néha a nagy döntnököknek érdemes lenne egyszer-egyszer álruhában bevegyülni a mezei drukkerek közé, és megnézni, hogy a nagy szabályozásuknak mi az eredménye. Lehet, ha őket túráztatnák így meg, többet nem nagyon találkoznánk ezekkel a megoldásokkal?

Értse mindenki a lényeget, nem a kákán is csomót keresek, csupán jó lenne megkönnyíteni mindenki dolgát az ilyen szervezősdikor. Leben und leben lassen. Más kívánságom nekem nincs.

“Meccstéma: a szervezés magasiskolája” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. A térképet nézve csak egy technikai kérdés: az Üllői útról az Ecseri úti metrómegállónál (Burger Kingnél) volt rendőri forgalomirányítás vagy, hogyan tudtak a csuklósok lekanyarodni balra?

  Sajnos nekem az a véleményem, hogy az összes ilyen szervezést nagyon kockafejű, a valós helyszínt és a realitásokat nem ismerő hivatalos közegek készítik térkép és “útvonaltervező” alapján.

  Megerősíti ezt az állítást az is, hogy az Új Bozsik-nál az az elképzelés, hogy a vendégszurkolókat az M5-ös autópálya felől az Ady-ra merőleges (Hofherr Alberttel párhuzamos) kis utcákon át képzelték el “behozni” a stadionba.
  Gondolom a realitásokat nem ismerő tervező számára az volt az evidens volt, hogy ott az autópálya érkezzenek onnan a vendégszurkolók.
  Persze a bevált gyakorlat és a realitás biztonságtechnikai szempontokból ennek a szöges ellentéte.

 2. “akkor ebből nem meccsnézés lett volna szombat este, hanem értetlenkedő anyázás az Europark előtt…”
  Valóban nem volt egyszerű a mezei szurker helyzete az utazás lekövetésének kapcsán…
  Annyit azért hozzátennék, hogy a mi kis társaságunk az uccsó busszal ment, ami kb. 19:15 magasságában indult félig tele az Europark elől a Grupiba (kb. 18:45-től várakoztunk), vagyis még talán a későkkel is számoltak és egy busz visszajött.
  Ezzel negyedóra alatt a stadionnál voltunk így kevesebbet várva a meccsre, annál többet a büfénél… ;) CSAK!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.