A nap kérdése: Délczeg vagy Vernes vagy Ihrig-Farkas vagy mégis ki lesz a középcsatár?

Az megvan, hogy kevesebb, mint két naptári év alatt a negyedik stadionban játszunk az MTK-val? (És ki tudja még hol a vége, bár Tompika minap azt mondta, jövő szeptemberben avatják az új Hidegkutit.)

 • 2013.11.10. @ Hungária 1-1
 • 2014.05.17. @ Bozsik 0-2
 • 2014.08.16. @ Felcsút 0-2
 • 2015.03.08. @ Bozsik 0-2
 • 2015.07.25. @ Bozsik 2-1
 • 2015.10.24. @ Fáy

Nem mondom, hogy remek a mérlegünk, valahogy az MTK ellen minden győzelem emlékezetes, és még a pontszerzés is ritkaság.

Amúgy, hogy mennyire képes szubkultúra maradni a magyar futball, arra legyen itt példaként egy screenshot egy másik szubkultúrából, a Clash of Clans nevű mobiljáték csetjéből:

coc_mtk-kispest
Jó, tudom, friss TH8, de mentségemre szóljon, RutinRóka a kiskarim

De visszatérve a meccsre, meg úgy általában az MTK-ra, mindjárt elő kell venni azt a szimpla alapsémát, hogy egy Kantával felkent és gyakorlott akadémia játszik a seggéről a tojáshéjat épphogy lepattintó másik akadémiával, mert szegénykémet a keltetőben rávitte a gazdasági kényszer.

Most hirtelen nem számoltam össze, hogy hány akadémista mutatkozott be az MTK-ban, és hány nálunk Vólent Roli óta, annyit viszont meg merek állapítani, hogy nekünk nem sikerült egy Kanta-szerű arcot kinevelnünk, igaz, nem is volt Illés Bélánk, aki mellett letudhatta volna a nem létező arcunk az inaséveit. Az MFA inkább szürke kisiparosokkal, és méreten aluli tehetséges szélsőkkel látja el a felnőttet, ami ugyan nem baj, de akkor más forrásból be kell szerezni egy agyat és legalább egy középcsatárt.

Mert különben az lesz, hogy ha Gyula öt sárgás, és most pont öt sárgás, akkor Délczeg van, esetleg Vernes, ha a kopasz bekattan, vagy Erdélyi, netán Ihrig-Farkas, és a padra talán odafér az NB III-as csapatból Tóth BarnaUgye idén egyetlen középcsatárunk van használható állapotban, ráadásul az is világ életében szélsőt játszott a korábbi csapataiban, és ez látszik is rajta. A kopasznak pedig erre a kihívásra egész pontosan nulla válasza van, gondolom benyalta a “majd jön a középcsatár” c. szöveget, aztán úgy maradt. Olybá tűnik, idén már nem jön az őszvégi hónapra egy Perea, de legalább eljutottunk odáig, hogy Bottone sem.

Egyébként én azon se lepődnék meg, ha valamiféle 4-4-2 lenne a kezdőnk, elől Vernessel és Holenderrel vagy Délczeggel, esetleg Filip a szélen, és akkor mindhárom, Vaszke a középpályán, mert ugye Gyula légiós, így hiányában felszabadult egy hely.

A hátrány talán az lenne, hogy az MTK labdatartós focijába esetleg belezavarunk, és mi is elkezdünk labdát tartani, ami valahogy nem jön be nekünk a Rossi-érákban.

Egyáltalán nem vagyok nyugodt. Amilyen jól rajtoltunk, és amennyire elkapatott minket a csapat a bajnokság elején, olyan nagyot tudunk most hozni a kiábrándulás frontján is, pedig baromira nem kéne. Mondják, ne rakjunk nyomást egy fiatal keretre, én meg mondom, hagyjuk már ezeket a szarságokat. Egyrészt annyira nem fiatal a keret, már egy Baráth Botinak is 76 NB I-es meccse van, Nagy Gerinek 83, Holendernek 59, Vernesnek 57, és akkor a lassan 150-es (147) Hidiről ne is beszéljünk (zárójelbe: Détárinak 134 bajnokija volt a Honvédban), szóval két teljes bajnokság már mindenkinek ott van a lábában és az agyában. Bónusz, az elmúlt három évben rajtuk kívül legfeljebb Bobál Dávid, Proszi, Gazdag és Botka tűnt fel a keret közelében úgy, hogy sansza is van pályára lépni, második tehátunk tehát az lesz, hogy nem elég, hogy már van tapasztalata régebbi akadémiás arcainknak, még együtt is játszottak jó sokat, ha épp hagyta őket Cordella.

Magyarán cordellázni sajna még így, egy évvel a zsírdisznó távozta után is lehet sajnos. Elvett ettől a kerettől legalább két szar bajnokságot, ahol majdnem kiesik (ezt mondjuk hozta a saját négereivel is), de közben tőlünk is elvette ezt a bajnokságot, ahol a megtisztított csapat simán hozza magát. Helyette lett egy izgulós szezon, mert – és ezt valljuk be, esküszöm, nem áltatom magam – ez a keret nem annyira gyenge, sőt! Csak össze kéne állni újra, és ugyanúgy érezni a játékot, ahogy az idény elején. (#bullshit alert!)

Mindegy. Igazából minden mindegy. Nekünk most nem a tabellát kell néznünk, hanem a saját játékunkra, keretünkre figyelnünk, mert nem az idei bajnokság a lényeg, hanem a folyamat, aminek már évekkel ezelőtt el kellett volna indulnia, és aminek valami olyasmibe kell kulminálnia, mint a jelen MTK-ja, a néhány évvel ezelőtti (állítólag erősen bundaszagú) kiesést leszámítva. Egyedül az Öreg izguljon, hogy hány milliót szed ki a klub a meccsekből, de ez igazán nem lehet a mi problémánk. A lelátón valahogy nem a pénztárgép csörgése hozza lázba az embereket.

A lényeg, hogy legyünk ott, mert az sosem rossz. Igyunk sört, beszélgessünk emberekkel, és ha úgy tartja kedvünk, akkor szurkoljunk, miközben nézünk egy meccset. Minden más teljesen érdektelen.

/// Az MTK beharangozója a várható kezdővel itt olvasható.

/// update: A mai Clashconon kijött a TH11!

 • A69W

  Ott leszünk :), de sört az I. Wekerlei Sörkörben tervezem http://wekerletelep.hu/blog/2015/10/22/i-wekerlei-sorkor/.
  Sajnos kizástnak tartom, hogy egy Erdélyi, Ihrig-Farkas Rossinál ebben az esetben szerepet kapjon, marad Délczeg…… :(
  Egyébként miért nem adjuk kölcsön (mondjuk Szolonokra) Őket? Itt semmi esélyük az előrelépésre, a csapatba kerülésre, Csábi Józsi meg lehet,hogy felépítené Őket!

  • Én a wekerlei sörkört már tegnap letudtam :)

 • Csaba Horváth

  Aki esetleg kiváncsi Kozármislenyre, az MK ellenfelünkre , az ESMTK vasárnap 13:30-kor játszik velük Pesterzsébeten.

  https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore/photos/a.334582903289972.78774.333710076710588/909874562427467/?type=3&theater

 • Escape

  Vernes vagy delczeg?
  Prosser!
  :)

  • A69W

   Azt hiszem sokunknál ez nem kérdés :) Rossi azonban szerintem defensíve üzemmódban gondolja a mai napot :(

   • A69W

    Azért ez sokatmondó…….”Délczeg 790 nap után lehet újra kezdő a Honvédban, és 903 nap után lőhet újra gólt.”

    • Player

     Ezek szerint nem csak én számolom a napokat.

  • Most állt be Dél Bobál helyett.

 • Escape

  ” A lelátón valahogy nem a pénztárgép csörgése hozza lázba az embereket.”
  Mekkora mondat!!!!
  És milyen igaz!

 • A69W

  Szánalmas egy társaság!http://www.mifocink.com/?p=5725

 • Csaba Horváth

  Miért gondoltam naívan, hogy Torghelle v. Kanta nem talál be ellenünk.. !? :(

 • Már kettővel megy az MTK Sanyika kétszer….

 • Döme Sanya

  Szünet után szétfutjuk őket.

  • Manolo

   Sajnos nem, mert azt sem tudjuk, amit nem kell tanulni… / “dolgozni!” /

 • misike

  Kezdünk szép lassan oda süllyedni a helyünkre a a tabella végére. Igy van ez rendjén sajnos a beigért csatár a levesben bele gondolni is rossz mi lesz ha youla megsérül. A reménytelen délczeg helyett miért nem dobunk be valami fiatalt az akadémiárol jo szar lehet ha egy tehetségesebb akadémista sincs mint az isteni dél. Eddig a védelmünk volt az erösségünk már az sincs?

 • ius

  A második valóban a Kemenesé volt?

  • A69W

   “A második találat előtt nagyot hibázott Kemenes Szabolcs és a védő is.” …..írta a volt MTK kapus Gáspár József…..http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/328398_az_mtk_otodszor_is_gyozott_angyalfoldon
   Szenzációs passz volt amit Torghelle kapott az biztos, de nem tudom ki volt a védő, de elsőre nekem úgy tűnt neki kellett volna lereagálnia, de nem tette és csak utána mozdúlt ki Kemenes a kapuból. Kiváncsian várom az összefoglalót!

   Az első gólért leszedték Kemenes fejét a körűlöttem állók,de nehogy már ne lehessen levédekezni egy szabadrúgást, nehogymár ne figyeljen Torghellére senki, nehogy már a 11-es pontra belőtt labdát ebben a szituációban a kapusnak kelljen kiütni!

 • A69W

  Miért nem lehetett az elsőben is úgy focizni mint a II félidőben?
  Miért nem játszik Ignja?
  Miért zsidóztak egyesek folyamatosan az egész meccsen?
  Miért nem játszott Hidi?
  Miért ilyen jó kapus Hegedűs?
  Miért nem veszik észre a Kemenest fikázók, hogy mekkora védései voltak?
  Miért ócsárolták egyesek folyamatosan Torghellét?
  Miért kellett Erdélyinek egy fél szezont várni, hogy pályára léphessen?
  Miért nincs ennek a csapatnak szerencséje?
  Miért van ilyen szerencsétlen tulajdonosa a klubnak, aki képtelen leigazolni egy csatárt?
  Miért lát Rossi Délczegben egyáltalán fantáziát?

  • A69W

   Szerencsétlen edző?!?!
   „Csak a Honvéd futballozott, mégis az MTK nyert. A védelem hibájából olyan gólokat kaptunk, amelyekre előre készültünk. Ha döntetlen lett volna a vége, akkor sem lennék elégedett. Az első félidőben az MTK színvonalán játszottunk, rosszul. A játékvezető mindent nekik fújt, aztán szereztek egy gólt. Ha ennyire szerencsétlenek vagyunk a helyzeteket tekintve, akkor lehet, a Honvédnak egy szerencsésebb edzőre van szüksége… Az ember életében a születés után a legfontosabb faktor a szerencse. Három szerencsétlen vereségünk volt az elmúlt hetekben. Nyilván ha a csapatnak nincs szerencséje, az azért is van, mert az edző is szerencsétlen” – fogalmazott Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője.”

   • Manolo

    Rossi nem szerencsétlen, csak egyszerűen nem tud gátatszabni az indulatainak! Már nem vagyok biztos abban, hogy Ő teljes mértékig tudatában van azzal, mit művel a pálya szélén…

  • Döme Sanya

   A harmadik, és 9. kérdésedet kifejteném , de ilyen fejlett (vagy feslett) (ezeket mindig keverem) demokráciában nem lehet.

  • VirágPeti

   Miért nem lőnek a csatáraink gólt, miért egy védekező kp a házi gólkirályunk?
   Miért szedett össze Youla 5 lapot 12 meccs alatt, és több egyéb játékosunk is minősíthetetlenül sok lapot?
   Miért nincs Kemenesnek alternatívája?
   Miért nem játszott Prosser a vidi ellen?
   Miért hemingvéj még a tulajdonos?

   • Döme Sanya

    Miért, van támadó középpályásunk?
    Nem szertnek a bírók, tisztelet az egy kettő kivételnek.
    Kemenesnek nincs alternatívája, meg minek kellene egy alternatív Kemenes. Kapus kellene.
    Mert nem mi vagyunk az edző.
    Hemi vette meg, nem mi.
    Van nekünk egyáltalán működőképes rutinos játékosunk?

 • A69W

  Érdekes régi cikkeket olvasni, habár ez még egy éves sincs…..

  Szerintem azóta már Hemingway tudja ki az a Torghelle Sándor……

  “Nem korrekt ember. Amikor én odaigazoltam, azt se tudta ki vagyok, mi vagyok, a nevemet se tudta, nem is köszönt nekem. Supka Attila és Szurgent Lajos kezdeményezték, hogy igazoljanak le engem, de a tulajdonos azt se tudta ki vagyok. Nem tudom, hogy ez kinek a szégyene…Utána viszont egy olyan ajánlatot tett elém, ami elfogadható lett volna, de a Videotont választottam Paulo Sousa miatt. Ezek után olyan dolgokat vágott a fejemhez, ami nem volt korrekt és olyanokat állított, amelyek nem voltak igazak. Jól döntöttem, hogy eljöttem, mert egy ilyen emberrel nem jó dolog együtt dolgozni.”http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/281517_hemingway_nem_korrekt_ember