Meccsarcok: Dani, Ignja és a Bán

meccsarc_csutHa RW visszatért, akkor visszatér a meccsarc rovat is, mondhatjuk, és mondjuk is! Hajtás után örömködök.

Ugyan azzal nem “vádolhatjuk” a csapatot, hogy tegnap este az utóbbi 10 év legsziporkázóbb játékával varázsolták el 5 kontinens futballértő közönségét, de az is biztos: az októberi-novemberi döglődések után egyenesen felüdülés volt viszontlátni a Paks ellen, a kiállításig már meg-megmutatkozó némileg-nagyobb-mint-általában kreativitást a csapaton.

Mivel ráadásul be is húztuk a három pontot, nyilván az rw-i toll is vastagabban fog a hozsannák kiosztásakor, de most az eufória-faktoron túl is lehet dicsérgetni a srácokat. Kemenes nagyjából fókuszon volt, és megint volt egy meccseleji meccsmentő bravúrja is (Paks ellen is egy, most is egy, végre beindul az üzlet?), és végre néhány jobb kijövetele is.  A szezon közepére kissé fáradó  kisBobál is visszatalált szezonkezdő magabiztosságára. Középen Nagy Geri szokás szerint hordta a vizet fáradhatatlanul, elöl pedig Holender és Prosser is szebb napjaikat idézték, ez főleg Daninál örvendetes, aki elég halvány volt mostanság (bár nem lehet neki könnyű, a Paks ellen úgy üvöltözött vele végig labilis idegzetű Misterünk, hogy már én éreztem szarul magam a korlátnál), a csereként jövő Vernes is nagyot ment tegnap, a góllövő Gyuszkómuszkóról sem feledkezve meg.

No de a győztes hármas:

 • Ignja idén talán először idézte teljesen a régi önmagát, cacak-i mészáros at his best. Végig magabiztos volt, lehetett rá számítani, méltán ünnepeltette magát a meccs végén. Ilyen közönségizzítást amúgy utoljára a 2014 tavaszi proszibebasztá-s ‘csútverésen láttam tőle, lehet Hantának igaza lesz, és ez a faszi tényleg érti a Honvéd-Felcsút sztorit? Mondjuk meglepne, szó se róla…
 • Gazdag Dani nagy favoritom, tőle várom a következő Vécsei manifesztálódását. Idén az utóbbi hetekben láttam rajta először megfáradást, több lett a rosszabb megoldás, de a hajtás, az persze nem hagyott alább. És mikor már kezdtem volna félteni… Akkor jön, és Felcsúton teszi oda magát, hatalmas meló letéve az asztalra, plusz a Kispesten annyira hiánycikk váratlan mozdulatok, előre passzok sorát. A kispesti Arda Turan… lehet, ha dolgozik ugyanígy tovább.
 • Gyuri Bánról meg nem is kell írnom semmit, megint hozta ezt a bekattant katona stílust, aki szétamfetaminozva rongyol előre mocsáron-sivatagon át, mert neki azt mondták, hogy menni kell. Ja, és a végén csak felvette a páncélöklöt is, ha már kevés a csatárgól, egye fene, akkor mindig suvaszt egyet a jó Gyuri.

Remélem, a Vasas ellen hasonló pozitív modorokkal szórhatom tele a következő meccsarc-epizódot. Úgy legyen.

“Meccsarcok: Dani, Ignja és a Bán” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. A Vasas elleni meccshez egy kis “felvezető” a végtelenűl “szimpatikus” László Csabától a Vasas meccs utánról:

  “László Csaba (MTK): – Szeretnék gratulálni a Vasas játékához, pontosan tudtuk, mi vár ránk a Békéscsaba után a Fáy utcában. ………………….. Nagyon örülök, hogy sikerült nyerni ezen a rangadón, a harmadik mérkőzésen egy hét alatt csak sikerült megszerezni a három pontot, ezért gratulálok a csapatnak. A Vasast illetően remélem, hogy a következő rangadójukat, a Honvéd ellen, meg tudják nyerni. ……………………”

  Ilyet azért kultúremberek nem szoktak nyilatkozni! Lehet további sok sikert kívánva puncsolni a legyőzött ellenfélnek,de ennyire direktbe nekem nagyon undormány ez az egész! Ez már nagyon nem a Garami féle talán még szimpatikusnak is mondható társaság! Megy a szekér Tompika segítségével, ott épül a stadion, az utánpótlás centrum, Ők a kölcsön pályán jászhatnak a bérbeadó klubbal (nekünk felcsútra kellett menni) és a másodedzőjük is László Csabai magaslatokig emelkedett viselkedéskultúrából a múlt héten a DVTK ellen.

  ” Kezet fogtam a vezetőedzővel (László Csabával, a szerk.), majd egy másik trénerrel, akiről nem tudom, kicsoda. Nyújtottam a kezem, de ő ellökte, és németül olyan szavakat használt, amelyeket felháborítónak tartok. Nem tudom, mi volt a gondja – idézi Bekő Balázst a magyarlelato.com
  A diósgyőri vezetőedző Werner Bürgerről, László Csaba segítőjéről beszélt.”

  Na mindegy ezek mind további municiók ahhoz, hogy a jövő héten ilyen mentalitással és hozzáálással játszva mint a névrablók ellen behúzzuk a 3 pontot és akkor azt hiszem elmondhatjuk, hogy a körülményekhez képest viszonylag jól zártuk az első etapot. Annyira összetorlódott a mezőny, hogy egy jólsikerűlt tavaszi hadjárattal, plusz a Hemi féle fantom csadacsatár igérvény teljesítésével akár egy nagyon szép szezont is zárhatunk! (csak az a Kozármisleny Waterloo ne lett volna…..)

  1. MTK-val kapcsolatban még egy érdekesség: tavaly összel, amikor a Bozsikban voltak otthon, ellenünk a “hazai” meccsüket elvitték Felcsútra, most a Vasas ellen maradtak a “hazain” a Fáy utcában.

  2. László Csaba egy büdös bunkó, aki 10 évvel ezelőtt a Fradi edzőjeként – amikor épp nagyon verte a csapatát a Sopron – arra biztatta egyik játékosát, hogy törje el az ellenfele lábát.
   Ettől függetlenül az MTK még mindig a legszimpatikusabb pesti csapat, ha végignézek a többin (Fradi, Újpest, Vasas…brrr) … :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.