Napikispest 2016.01.05. #2

 • játékoskeringő, pletyka // A digi24.ro oldal szerint érdeklődünk az FC Bihor (Nagyvárad, román2) védője, Lőrincz Norbert iránt.
  • Lőrincz nem az első nagyváradi érdekeltségű állítólagunk: Nagy Sándor kapust leigazoltuk, Andor irányítót nem.
  • Amúgy a srác 21 éves // bal-, vagy középhátvéd // idén öt meccset játszott a román kettőben, ahol összesen tizennyolc meccse van. (via transermarkt)
  • frissítés // bmiky hiteles fordítása szerint: Lőrincz Norbert engedélyt kért a vezetőktől, hogy a Honvédhoz mehessen.

“Napikispest 2016.01.05. #2” bejegyzéshez 16 hozzászólás

 1. Fura így látni Pisontot…….sok sikert Neki Diósgyőrben és talán majd egyszer megéljük, hogy Kispesten is számítanak rá…..

  1. megszokott kép : régi Honvédosok, más klubnál :( köszi szabó…

   1. Továbbra sem értem meg, hogy az miként fordulhatott elő, hogy 1 db edzői hely sem létezett a számára a klubnál??

    1. amíg ez a “múlt nélküli” ember vezeti a klubot, addig pedig ez lesz :( iszonyat nagy az egója ahhoz, hogy a Honvédnál olyan régi embereink is legyenek, akiknek van Honvédos-múltja.

   1. Jövőre már nem lesz Diósgyőrben, ott fél év után kirúgják az edzőket.

 2. Értem már a szituációt. Csődbe megy a Nagyvárad, mi meg ingyen elhappoljuk a hasznosnak tűnő játékosokat. A Football manager-ben én is ezt játszom és működik a dolog. Reméljúk az életben is beválik.

 3. Abszolut semmi fura nincs a diósgyőri képben.
  Egervári egy bukott dilettáns , Pisont Pista meg a legnagyobb király…..volt még játékosként.
  Manapság azzal hivja fel magár a a figyelmet hogy hülyeségeket nyilatkozik ( lásd az utánpótlásválogatottnál illetve rögtön a székfoglalónál Diósgyőrben) Ahhoz hogy edző lehessen valamikor a csapatunknál , előtte bizonyítania kell 2-3 évet valahol. Ugyanis amióta edző azóta csak a kudarcok, bukások vannak….
  Picit olyan Csábi Józsi effektus a dolog…tehát régi szeretett megbecsült játékos , akiből nem lett sajnos jó edző.
  Lehet fikázni a hozzászólásomat, de ezek TÉNYEK !

  1. Azt hiszem nagyon másik dimenzióban látjuk a dolgokat……..
   Egervári jó edző.
   Pisont jó edző.
   Csábi jó edző.

   1. Egervárinak 2000 óta nincs számottevő eredménye. Na jó. A Győrrel egy bronz. De akkor már oda a Questeron keresztül tolták a lóvét.
    Pisont igazából alsóbb osztályokban volt edző, nem tudom, hogy milyen eredményt ért ott el. Utánpótlás szövetségi kapitányként sem ért el jelentős eredményt.
    Csábit tartom igazán olyan edzőnek akire azt mondanám, hogy jó edző, aki bármelyik nb1-s klubnál megállná a helyét.
    Egy Egervári-Pisont-Csábi hármas maximum a Kispesti kötődése miatt mondanám, hogy el tudnám képzelni őket a kispadon, mert biztos hogy a szurkolók nagy része (főleg Pisont és Csábi esetében) mellettük állna, illetve olyan tekintélyek Kispesti körökbe, akire minden MFA-s fel tudna nézni. És ez nagy lendületet tudna adni a munkájuknak.

    1. Up Szövetségi kapitányként kijutatta az u17-et az eb-re amit az oroszok óvása miatt rajtunk kivül álló okok miatt a moslék uefa elvett tölünk.

    2. Ez annyira relatív és szubjektív dolog, hogy ki és mit bizonyított?
     Vannak érzelmek és vannak tények és amíg meg nem adod az esélyt valakinek addig erre nem igazán tudhatod a reális választ.

     Doll: mit ért el megelőzőleg edzőként? Persze Bundesliga edző volt, de voltak eredményei?

     Vignjevic: tudsz különösebb eredményeket a múltjából?
     Horváth Feri: sok próbálkozás, sok helyen, de komolyabb tartós eredmény nélkül.

     Csertői: csapatot tud csinálni, de egy ponton túl nála sem jönnek az eredmények.
     László Csaba: Bukott Ugandában, Litvániában edzőként, a Skót csapatnál volt egy jó éve talán.
     Mészöly: Bukás az utánpótlás válogatottnál, számottevő eredményei neki sem voltak klubcsapatnál.
     Kondás: a semmiből jött és összehozott egy feltuningolt csapattal bajnoki aranyakat, amit talán más hasonló kaliberű edző is elért volna.
     Vasas német edzője: bukta Bundesliga karrier, majd akkor “keleten” szerencsét próbálok, mert évek óta még csapat közelébe sem kerültem.
     Jarni: KB. semmi edzői múlt, egy jó fél év Pécsen, bent tartotta a csapatot a magyar nb1-ben. Ennyi.
     Szpisjak: Erőnléti edzőből avanzsált vezető edzővé, bukta Újpesten, bajnoki cím az nb2-ben.

     Most akkor ki a jó edző???? Mik a kritériumok egy jó edzőnél??
     Szerencse, összeköttetés és esély a legfőbb ismérvek szerintem ami alapján erre valós választ kaphatunk.

     1. Kicsit filozófiai magaslatokba lépett ez az edző dolog. :)
      Egy edzőnél úgy gondolom, hogy fontos az eredményesség, hogy az általa vezényelt csapatból kihozza a maximumot, motiválni tudja a csapatot, hogy azok szinte felszántsák a pályát és rendelkezzen olyan taktikai repertoárral, hogy a váratlan helyzetekre is találjon megoldásokat.
      Horváth Ferencet és Csertőit tartom jelenleg az nb1-ben dolgozó magyar edzők közül a legjobbnak, mivel ők ezt a fent említett lendületet meg tudják adni az általuk irányított csapatnak. Az ő esetükben talán azért nincs átütő siker, mert többnyire középcsapatokat edzettek (Paks, Haladás, Kecskemét), viszont ott többnyire stabilan hozták a pontokat.
      Tekintettel arra, hogy jó perspektíva, ha az edző ezer szállal kötödik a klubhoz, ha az általa képviselt lojalitást át tudja adni a játékosainak, így Kispesten jó megoldás lenne Pisont vagy Csábi. De akármennyire is jó embernek tartjuk őket, azért mint vezetőedző komoly sikerek nincsenek mögöttük (még csak olyan szintű sem, mint Csertőiéknek).
      Ami Egervárit illeti, ő egy kicsit kezd Verebes Józsi bácsit idézni…ő is nyert bajnokságot a Győrrel, MTK-val ért el sikereket, aztán elfogyott a szufla és sorra rúgdosták ki őt mindenhonnan, míg egyszercsak eltűnt a süllyesztőbe.
      Ami a külföldi edzőket illeti, Jarni és Doll esetében a játékos tapasztalat áll a háttérben, hisz ők a maguk idejében, maguk környezetében sikeresek voltak. Valódi eredményekkel rendelkező edző gyanítom megfizethetetlen lenne.
      Doll esetében pedig hozzátenném, hogy ő magyar szinten egy olyan erős garnitúrájú és anyagi háttérű csapatot edz, ahol az lenne a szégyen, ha nem jönnének az eredmények.
      Külföldi edzők közül egyébként Rossit tartom a legrátermetebbnek, hisz amikor relatíve erős kerettel dolgozhatott (Martinez, Lanza éra) azért hozta az eredményeket.

  2. Egervári miért volna “bukott dilettáns”? Az eredményei kifejezetten jók, ráadásul több csapatnál is bizonyított már. Lehet, hogy nem egy Ferguson, és nem volt sokaknak rokonszenves a válogatottnál végzett munkája (és nem juttatta ki a csapatot végül, bár több pontot szerzett, mint a most kijutott válogatott), de a számok azért mellette szólnak – ha már a tényekről beszélünk.
   Pisont és Csábi edzői minőségének megítélésével még várnék pár évet.

  3. Csak egy kérdésem lenne, Rossi például hol bizonyított edzőként a Honvédot megelőzőleg?

   Egervári csak csinált egy bajnokcsapatot és csak szövetségi kapitány volt! Mikor volt ilyen múltú edző utoljára Kispesten?

   Pisont: Nem tudom mire gondoltál a “hülyeségeket nyilatkozik” kijelentéssel? Mástól, más összetételben erre tudnák számos példát felhozni.

   Csábi és Pisont is az Én szememben bizonyított mint edző, csak a lehetőséget kellett volna nekik megadni! Természetesen nem olyan formában mint ahogy Hemingway elbánt Csábival.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.