Mastodon

Napikispest 2016.02.10.

Nagyon fontos nap volt a tegnap, ezért kicsit sajnáljuk, hogy mindössze egy napikispestbe sűrítjük bele, és legfeljebb ígéretet teszünk arra, hogy ha időnk és kapacitásunk engedi, akkor külön-külön is foglalkozunk majd mindennel.

  • Hemiblog // Az Öreg kőkeményen nekimegy Szöllősi György erkölcsi nívójának, és az ebből származó véleményének, ami bár megáll a jog előtt, azért mindannyian tudjuk, hogy nem most, és nem először sértette vérig megnyilatkozásával a Honvédot és a Honvéd szurkolóit. A legjobbak persze a zárómondatok, és egy finoman belengetett bojkott, hogy tisztességes kispesti nem vásárol a Szöllősi-féle Puskás-termékekből. Idézem:
    • “Mohósága felkeltette érdeklődésemet, olyannyira, hogy megnéztem a Puskás Ferenc hagyatékát kezelő, és abból jelentős jövedelemhez jutó Puskás.com Kft tulajdonosi listáját. Megdöbbenésemre a kft legnagyobb üzletrészét, 47%-ot birtokló tulajdonosa nem más, mint egy bizonyos Szöllősi György. További sok sikert kívánok Szöllősi úrnak, és további szép napot azoknak a fogyasztóknak, akik különböző Puskás nevét viselő termékek fogyasztásával hozzájárulnak Szöllősi György bevételeihez. Ámen!”
    • 10/10 ez a poszt, Pajor Tamás Brékje és a Smidt pÁl által szignált Nenyi mellé fogom kifüggeszteni a falamra.
    • A napokban mi is jelentkezünk a témában egy terjedelmesebb anyaggal, amelyben pontról pontra végigmegyünk az eredeti cikk állításain, és bőbeszédűen elmagyarázzuk, hol és mekkora mértékben ferdített a neve elhallgatását kérő Szöllősi szerző. Mivel az anyag hossza jóval túlmutat egy blogposzt keretein, ezért PDF-ben lesz letölthető, valamint a legtöbb e-book olvasó által támogatott EPUB formátumban. (Ha van valamilyen javaslatotok, hogy egy 30 oldal körüli, sok lábjegyzettel szabdalt szöveget hogyan tegyünk ki, azt szívesen fogadjuk.)
  • versenykiírás // Az MLSZ – az idei tapasztalatok alapján(sic!) – finomít a jövő évi versenykiíráson, és tartja tovább a hülyeség szintjének etalonját a világban:
    • növelik a pénzt, amit az U20-asok szerepeltetése után kifizetnek, viszont a teljes összeg csak akkor jár majd, ha két, 1996. január 1. után született játékos van folyamatosan a pályán. Vagyis a csapat összes játékpercének 18,2%-a, miközben a 20 év alattiak az aktív labdarúgók korfájában korántsem foglalnak el ekkora arányt. Vajon a sok fiatal hova kerül majd, ha beválik? Mehetnek az NB II-be, vagy még lejjebb, mert a következő évben kell másnak a kvóta?
    • marad a meccsenként három és öt külföldi, annyi változással, hogy ha egy nemzetközi kupában szereplő csapat ellen lép pályára egy nem olyan, akkor szintén ötöt játszathat azon a meccsen. Vagyis tartson a keretében légiósokat, pusztán azért, mert a liga harmada (12/4) indulhat valamilyen kupában, és velük a 33-ból 12 meccset játszik. Bravúr. Hatalmas kiegyenlítése a másoknak juttatott versenyelőnynek.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||