Napikispest 2016.02.10.

Nagyon fontos nap volt a tegnap, ezért kicsit sajnáljuk, hogy mindössze egy napikispestbe sűrítjük bele, és legfeljebb ígéretet teszünk arra, hogy ha időnk és kapacitásunk engedi, akkor külön-külön is foglalkozunk majd mindennel.

 • Hemiblog // Az Öreg kőkeményen nekimegy Szöllősi György erkölcsi nívójának, és az ebből származó véleményének, ami bár megáll a jog előtt, azért mindannyian tudjuk, hogy nem most, és nem először sértette vérig megnyilatkozásával a Honvédot és a Honvéd szurkolóit. A legjobbak persze a zárómondatok, és egy finoman belengetett bojkott, hogy tisztességes kispesti nem vásárol a Szöllősi-féle Puskás-termékekből. Idézem:
  • “Mohósága felkeltette érdeklődésemet, olyannyira, hogy megnéztem a Puskás Ferenc hagyatékát kezelő, és abból jelentős jövedelemhez jutó Puskás.com Kft tulajdonosi listáját. Megdöbbenésemre a kft legnagyobb üzletrészét, 47%-ot birtokló tulajdonosa nem más, mint egy bizonyos Szöllősi György. További sok sikert kívánok Szöllősi úrnak, és további szép napot azoknak a fogyasztóknak, akik különböző Puskás nevét viselő termékek fogyasztásával hozzájárulnak Szöllősi György bevételeihez. Ámen!”
  • 10/10 ez a poszt, Pajor Tamás Brékje és a Smidt pÁl által szignált Nenyi mellé fogom kifüggeszteni a falamra.
  • A napokban mi is jelentkezünk a témában egy terjedelmesebb anyaggal, amelyben pontról pontra végigmegyünk az eredeti cikk állításain, és bőbeszédűen elmagyarázzuk, hol és mekkora mértékben ferdített a neve elhallgatását kérő Szöllősi szerző. Mivel az anyag hossza jóval túlmutat egy blogposzt keretein, ezért PDF-ben lesz letölthető, valamint a legtöbb e-book olvasó által támogatott EPUB formátumban. (Ha van valamilyen javaslatotok, hogy egy 30 oldal körüli, sok lábjegyzettel szabdalt szöveget hogyan tegyünk ki, azt szívesen fogadjuk.)
 • versenykiírás // Az MLSZ – az idei tapasztalatok alapján(sic!) – finomít a jövő évi versenykiíráson, és tartja tovább a hülyeség szintjének etalonját a világban:
  • növelik a pénzt, amit az U20-asok szerepeltetése után kifizetnek, viszont a teljes összeg csak akkor jár majd, ha két, 1996. január 1. után született játékos van folyamatosan a pályán. Vagyis a csapat összes játékpercének 18,2%-a, miközben a 20 év alattiak az aktív labdarúgók korfájában korántsem foglalnak el ekkora arányt. Vajon a sok fiatal hova kerül majd, ha beválik? Mehetnek az NB II-be, vagy még lejjebb, mert a következő évben kell másnak a kvóta?
  • marad a meccsenként három és öt külföldi, annyi változással, hogy ha egy nemzetközi kupában szereplő csapat ellen lép pályára egy nem olyan, akkor szintén ötöt játszathat azon a meccsen. Vagyis tartson a keretében légiósokat, pusztán azért, mert a liga harmada (12/4) indulhat valamilyen kupában, és velük a 33-ból 12 meccset játszik. Bravúr. Hatalmas kiegyenlítése a másoknak juttatott versenyelőnynek.

“Napikispest 2016.02.10.” bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. Innentől kezdve akkor sem iszom Puskás sört ha úgy kiszáradtam a korzón hogy már vattát köpök :) ….inkább letolok két hotdogot . Egyébként teljesen hiteles lenne mondjuk egy Honvéd címerrel ellátott Détári sör. Döme régen kapható volt reklámokra , és fogyasztja is a terméket bőségesen :)

 2. Ezzel 3-5 légiós sztoriban csak annyi a gáz, hogy egy Csapatnak ha tényleg meghatározó idegenlégiósai vannak, akkor lényegében kell egy 3 idegenlégiós illetve 5 idegenlégiós taktikát összeállítani. Mondjuk kétségtelenül korrektebb dolog, mint a 3 vs 5 légiós..bár ilyenkor megintcsak felmerül a kérdés, hogy ez az egész rendszer (ha a bajnokság elejétől nézzük), mennyire befolyásolta a bajnokság kimenetelét…mert azért meggyőződésem, hogy a fradi se vezetne ekkora előnnyel, ha ellene is mindenki 5 légióssal játszott volna.
  Másfelől pedig nem tudom, hogy ez a “szabályfinomítás” mikor készült, de gyanítom nem véletlen, hogy a felcsút hirtelenjébe 4-5 légióst igazolt…

 3. Most neztem a honlapot,Erdos,Goblyos es Erdelyi fenykepei lekerultek az elso csapat keretebol,de az NB3-as csapat tagjai kozott sincsenek.Valakinek van valami infoja?

   1. Palmes fenykepe visszakerult az NB3-as keretebe,viszont se Jelena,se Lukacs Dani,de Constantinescu nincs sehol.

    1. Viszont ha felmegyek a honlaprol az MFA honlapjara,az ottani NB3-as keretben benne vannak (nem tudom,h melyiket frissitettek kesobb),de “mily meglepo”,h a ketto soha nincs osszehangolva.

 4. Nekem legjobban az MLSZ közleményéből ez a mondat tetszett:
  “Balogh Norbert, Kleinheisler László vagy Nagy Ádám játéka mindenkit meggyőzött arról, hogy a fiatalok szerepeltetése a színvonal emelkedését is segíti.”
  A tisztelt MLSZ hány percet látta Kleinheislert NBI-es meccsen a szabály bevezetése óta?

 5. Egyebkent frissitettek az NB3-as keret fenykepeit,tobbek kozott Erdos,Goblyos es Erdelyi fenykepeivel,de mellejuk bekerult 4 jatekos Mate Zsolt nevvel,1 fenykep nelkul.Kispesti Marketing Osztaly,en igy szeretlek!

  1. Most már rendeződött a dolog.21 tagú az nb3-as keret ,benne Erdős,Göblyös,Erdélyi,Palmes,Constantinescu,Kovács D.,Lukács D.Jelena,Herjeczki,Szabados.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.