Meccstéma: munkában az új hordágy

Előbb Filip...
Előbb Filip…

Még jó, hogy csecse, új sárga hordággyal készültek az üzemeltetésiek (vagy a Bozsikban hogy hívják az ilyen arcokat? Nálunk a cégnél az említett módon…), mert bizony tegnap gyakran kellett rohanni a hórukklegényeknek Buda és a dokink nyomában. De vajon csak a sáros, felázott talaj okolható, vagy a kisördögre is érdemes hallgatni, aki a vállunkon ülve azt mantrázza: “műfű, műfűűűűű?” Meccstéma.

Öccsel lekéstünk egy 48-ast, plusz a Templom téren egy 42-es viszonylatot is, így 5 perc késéssel futottunk be a lelátóra Hantáék mellé, ám épp állt a játék. Kamber lesérült, tájékoztatott a blogfőszerk, aztán persze kiderült, hogy az elnyűhetetlen bánnak semmi baja, nem úgy Filipnek. Azt a srácok se tudták megmondani, mi történt, lerúgás, vagy önsérülés, majd meglátjuk. Mindenesetre csere. De megpadlózott ijesztően az első félidőben Endi is, igaz ő azért feltápászkodott és folytatta. Gyula már nem, a végén. Ő is kidőlt.

...majd Gyula úr is kiszállt.
…majd Gyula úr is kiszállt.

A tél persze a sérülések terepe, a nem túl optimális gyep, a nem túl meleg idő, Gyula úr kora, minden okolható. Én csak csöndben kérdezem meg: az, hogy az első osztályú csapatok közül 8 éve zsinórban talán egyedül mi nyomjuk végig a téli felkészülést CSAK műfüvön, az nem lehet, hogy összefügg évek óta azzal, hogy játékosaink sora dől ki pont a félkészülés végén, nem ritkán egész tavaszra? Hadzsics, Németh Norbi, hogy csak két példát említsünk az elmúlt évekből – és most tegnap újból 2 kieső. Plusz ugye Kabungu Dark Zoltán, akinek egy hét elég volt a plasztikgyepből.

Mondom még egyszer: nem vagyok orvos, nem vagyok fizioterapeuta, és Holi sérülését sem láttam, lehet, hogy Hali-láb rúgta szét, akkor meg mindegy, hogy előtte volt-e egy hónapig műfű, vagy sem. De nem tudom, valahogy nem hagy nyugodni a kérdés, főleg ha fülembe cseng Hemy úr ars poeticája a legutóbbi chatről a videoközvetítés megszervezése kapcsán, ám áthallással az egész utóbbi 10 évünkről szól a verdikt: “olcsón és jól akartuk csinálni, ebből az olcsó sikerült, a jó nem“. Haj-jajj.

Ars Kispest

by Gazsó István

Fotók: babar-1909foto.hu

Update: Holi sérülése erősen szombathelyi számlára írandó. Ettől még a felvetésem áll. 

Update2: Gyuláé is. Nem baj, azért még verem a kocsmapultot :)

“Meccstéma: munkában az új hordágy” bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. A szombathelyiek kétszer is voltak edzőtáborban először Pulában, majd Törökországban………
  Oké, hogy nincs pénzünk, de mondjuk egy Horvát edzőtábort csak meglehetett volna oldani valahogy szerintem, annak azért jóval kisebb a bekerülési költsége.
  Az meg már tudom utópia kategória, hogy esetleg ki lehetett volna építeni itt az évek során valamelyik dél-európai klubbal egy olyan kapcsolatot, hogy oda-vissza mentek volna a csapatok edzőtáborba és akkor még jobban lehetett volna faragni a költségeken. Mi mentünk volna január-februárban, (amikor pedig ott van melegebb időszak) akkor a partner csapat jött volna Magyarországra.

  Az Új Haladás Stadiont egyébként a Switelsky cég építi, és ezzel kvázi egyidőben lett a mezszponzoruk is.
  Elgondolkodtató irányvonal lehetne ez a mi esetünkben is, hogy nem-e lehetne-e esetlegesen a majdani új Bozsik tender győztes építőipari céggel ezirányú kapcsolat is. Persze gondolom ebbe nekünk lesz a legkisebb beleszólásunk, hogy ki lesz a közbeszerzés győztese, de valahogy a szombathelyiek is kitudták bulizni ezt.

  1. Emlékeim szerint egy nagyobb és hozzávetőlegesen tisztességes építőipari cég van/volt a Market, őket meg lenyúlta a fagyi. Amúgy pedig nyilván a Switelsky parancsra teszi azt amit, nem a szombathelyi fodball szeretetéért :) Meg persze kamatostul vissza is kapnak mindent pár pályázat alatt…

   1. A Marketet az Üllői megépítése után – hopp – megvette Garancsi. Fehérvárott jelenleg a mezszponzor Strabag bontja a stadiont, így jó kérdés, hogy ott például ki fog építkezni :)
    Kíváncsi vagyok, bevállalják-e, hogy állami lóvéból Garancsi egyik cége épít stadiont a másik cégének.
    Szóval összefonódások nyugi, vannak, a stadionbiznisz csak részben szól a stadionokról és a futballról.

     1. Én baróra birom a sciences fiction, de a “hozzávetőlegesen tisztességes” fővállalkozó építőipari cég, minden képzeleten felüli.

  2. egy bontásban már érdekelt cég támogatja a klubot, igaz egyelőre csak az nb3-as csapatot.
   gondolom nálunk is elindult már bőven a helyezkedés

 2. Emlékszem a hordággyal kapcsolatban talán a 90-es évek elején, közepén történt egy “komikus” eset a Bozsikban.
  Azt már nem tudom megmondani, hogy ki volt az ellenfél, de volt egy sérülés Nálunk és az akkori eü. személyzet Mecseki dokival egyetembe rohant be menteni a játékost. A tüneti kezelés nem sikerült, így a delikvenst hordágyra fektetve akarták lehozni a pályáról. Azonban ez nem olyan szerkezet volt mint a mostani sárga fekhely, hanem szerintem még a Honvédség ezer éves “M-zárolt” készletéből származó lópokrócos két hordrudas katonai mentőeszköz volt. Amely annak rendje és módja szerint pár lépés megtétele után elszakadt a pokrócnál és a játékos a gyepen landolt :)

  1. Pető Tamás volt az, és az Újpest elleni hazai 2:3-on szakadt ki az ágyból :) a következő sérültet így már egy, a mentőautóból kivett állványos-kerekes hordágyon akarták levinni, össze-vissza ugrándozva a Bozsik akkori katasztrófa gyepén, úgyhogy a sérült delikvens inkább köszönte, de nem mert fölszállni!

 3. az összefoglalót megnézve nem a műfű, hanem az undorító módon játszó, alattomos haladás játékosok és a játékvezető szíves közreműködése okozta a sérüléseket.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.