Napikispest 2016.03.18. /2.

 • Hemiblog // ismét érdemes figyelni a mondandójára, mert bár több helyütt is értetlenségét fejezi ki, azért a szöveg egy olyan burokban van, amelyből az derül ki, hogy mégis elégedett a szövetség munkájával. (via nb1.hu) (Megjegyzem, mi sem az egyszeri melósokra panaszkodunk, ők valóban tisztességgel teszik a dolgukat, hanem a valódi döntéshozókra, akik végletesen leváltak a magyar labdarúgás valóságáról.) De a lényeg:
  • miért nem lép az MLSZ, miután mindenki látja, hogy a Fradi meccseinek közvetítésén túl többre is volna igény? Mint kiderül az Öreg írásából, jelen állapot szerint egyetlen elnökségi határozaton múlna a dolog.
  • miért csak beszél az MLSZ a nézőszámnövelésről, miért nem hajlandó tenni is érte valamit? (Észrevételem szerint itt egy alapvetően jó gondolat kifejtése mellett erősen hiányzik a kiszámítható környezetre való törekvés elvárása, hogy a mérkőzések ott és akkor legyenek, ahova és amikorra ki voltak írva, és hasonlók. Nem volna utolsó szempont végre figyelembe venni a nézők igényeit is.)
  • miért büntet az MLSZ olyan megnyilvánulásokért, amik ugyan nem szép dolgok, de a társadalmi együttélés normális velejárói? (Egyet tudok érteni az Öreggel, hogy a nyílt rasszizmus, xenofóbia és hasonlók még egy stadionban sem férnek bele a véleménynyilvánítás szabadságának fogalmába, miközben az ellenfél aktorainak szidalmazása igen. A futballmérkőzés egy módosult mentális állapotba helyezi az egyéneket, és ha magának a mérkőzésnek a megtartása jelenleg legális, akkor fogadjuk el ezen tudatállapotok megnyilvánulásait is.)
 • Fáy utca // Domonyai próbálja magyarázni a dolgokat, de így is csak egyre zavarosabb lett.
  • tehát amíg az MTK egy év eleji rossz döntése miatt most a talajjal próbál ügyeskedni, addig nem fogadja el érvként, hogy a hirtelen jött ajándékot a Loki és a Diósgyőr is kihasználja a saját javára? Fura ez nekem.
 • blog // apró változást eszközöltünk a moderálási elveinken, igazodva a magyarországi gyakorlathoz.

“Napikispest 2016.03.18. /2.” bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. A Szövetség munkájával kapcsolatos elégedettségét fejezte ki Hemingway valóban.

  Tudom, hogy annyira szorosan nem tartozik ide az alábbi téma, de valahol talán azért mégis.

  Nyakunkon az Európa Bajnokság és 23 csapat már bejelentette hivatalosan milyen mezben lép pályára a vállogatottja, csak a magyar szövetség egyedüliként nem tett ilyet.

  Volt az adidasnak egy szavazása decemberben http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20151217-a-magyar-labdarugo-valogatott-meze-a-franciaorszagi-foci-eb-n.html és ezen a szurkolók szavazata alapján (2 nagyon egyszerű stílusú mez közűl lehetett választani…..) és egy ókonzervatív modell lett a győztes, de erről még semmilyen hivatalos bejelentés nincs, hogy ebben is játszunk. (elnézve mások szerelését, remélem, hogy nem ebben fogunk játszani végűl is)

  Az országnévre kattintva ezen a linken http://www.footyheadlines.com/2015/09/euro-2016-kits-overview.html lehet böngészni ki-miben játszik majd az EB-n, egyedűl a magyar rész inaktív.
  Szerencsére visszatért a józan ész és a tradíció és változott a FIFA direktíva és már nem kell a német vállogatottat tiszta fehérben, a spanyolokat tiszta vörösben látni!
  Szerintem szenzációs mezek születtek!
  Számomra az:
  – Albán – (Macron!)
  – Észak-Ír
  – Török (szenzációs)
  – Horvát
  – Belga
  – Írország
  vállogatottjainak a szerelései a legszebbek!
  A 24 ország a mezgyágyártó cégek alapján így oszlik meg:
  Nike -6 ország. ( Francia, Angol, Lengyel, Török, Horvát, Portugál)
  Joma – 1 ország. (Román)
  Macron – 1 ország. (Albán)
  Puma – 5 ország. (Svájc, Szlovákia, Cseh, Olasz, Ausztria)
  Adidas – 9 ország. (Wales, Orosz, Német, Ukrán, Észak-Ír, Spanyol, Belga, Svéd, Magyar)
  Umbro – 1 ország. (Írország)
  Errea – 1 ország. ( Izland)

  1. az albán mez nagyon ott van :) a legegyszerűbb talán a román mez, de összességében tényleg jók a mezek.
   A mi mezünk “hagyományosan” a színével győz nálam :) mert az tényleg egyedi :)

 2. Nehéz kérdés ez az egész. Én például meglehetősen közel állok a rasszista és xenofób elvekhez, ám mégsem hinném, hogy ennek kinyilvánítására egy futball mérkőzés lenne a legmegfelelőbb helyszín, vagy úgy egyáltalán bármelyik is. Magamban gondolok, amit gondolok, és kész. Hemibá ráadásul az én nézőpontom szerint eleinte megtett mindent, amit lehetett, rendbe hozatta a pályát, a kiegészítő létesítményeket, és az első Supka korszak alatt összehozott egy magyar szinten minőségi keretet, ekkor jártam is meccsre rendszeresen, még akár vidékre is. De ahogy nőtt a magyar játékosok igénye, úgy nem nőtt a Hemibá által osztott fizetések mértéke, így évről évre rosszabb kerettel vágtunk neki a bajnokságnak (kivéve az olasz bundás Lanza időszakot, de az egy olyan csoda volt, ami még egyszer nem fog itt megtörténni). Engem nem az 1500 forintos jegyár tart itthon, hanem az, hogy nem egy Nagy Geriért szeretnék a legjobban rajongani, hanem egy minőségi támadó középpályásért, olyanunk meg nem volt kb. 5 éve. Szóval ezért neheztelek rá, mert ha egy keretben van egy Kamber-Hidi-Nagy G.-Csábi védekező középpályás négyes, amelynek szerintem mindegyik tagja magyar szinten több, mint megfelelő képességű, akkor a legjobb kiárusításával és fizetésének megduplázásával viszonylag alacsony plusz költségek árán hozhatna egy olyan irányítót, akire már évek óta várok, és szerintem nem csak én…

 3. off. az nb1.hu-tól kiég a szemem :(
  Amúgy tényleg hihetetlen ez az 2 meccses közvetítés…

  1. Az biztos is, nagy varázsló volt, aki kitalálta a fekete alapon fehér karakterek világát… Kedvenc fotós oldalam, a dpreview.com ilyen még…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.