Napikispest 2017.01.12.

 • Deák István // egy mosonmagyaróvári védő nevét dobta be a kisalföld.hu.
 • Nyilatkoztam a rangado.hu-nak az átigazolásokról. Terjedelmi okokból tisztességgel megvágták, de a gondolatvilág azért remélem átjön belőle.
 • Blogolt az Öreg // további részletek a szokott helyen.
 • Kemenes Szabi // a Reggeli Startban rólunk is beszélt. Diplomatikus, mint mindig.
 • Ikenne-King // hosszabbított 2018 nyaráig.

Mindenki nyugodjon meg, Belekben, a török edzőtáborban lesz HAJSZÁRÍTÓ minden szobában! És műhöld is!

Bónusz // még a nyáron megegyeztünk egy kameruni akadémiával, onnan jövő héten érkezik két játékos az NB III-as csapatunkhoz.

“Napikispest 2017.01.12.” bejegyzéshez 55 hozzászólás

 1. jól beszéltél Hanta…! :) bár ezt a mondatot nagyon diplomatikusnak érzem : “Azonban az is látszik, hogy Rossinak általában igaza volt.”… általában igen, de évekig képtelen volt elfogadni, hogy Boti a legjobbunk bal védőbe és sajnos Danit is iszonyat bénán kezelte :/ ettől persze suttyó még nem kéne, hogy ott kössön ki, ahol… de a lényeg, hogy Rossi iszonyat önfejű és a tények sem mindig zavarják…kíváncsi vagyok Laczkó szerelme hogy alakít!
  és persze ennek is hogy van pofája idejönni, mikor nemrég átqrta a tulajt… :) ja mennyei…

  1. kérdés, mennyire volt szava anno Cordella idejében.. volt az a téli felkészülés, amikor Prosser valami pazar formában játszott, aztán a padon jegeltette, vissza is esett.. Daru dettó, vagy amikor Botkát elküldték

   1. ne is mondd…(nem lehet véletlen, hogy a 2 mellőzött lépett le) Daru helyett meg ezt szerencsétlen Kabangut istápoljuk lassan 2 éve… szabó művek.

    1. Kabangu nem a másodedzőnk? Annyit hallok felőle, biztos komoly posztja van a csapatnál.

  2. sokkal kevesebb időt kapott, mint pl. Filip és sokkal többet tett hozzá az őszhöz…Vasas elleni szöglet, Hali elleni gól fél fordulatból…MTk ellen…és mindig látványosan javult a támadófocink, amikor pályán volt… ha szerinted ezt jól kezelte Rossi, akkor nemtom… :)

   1. Jól kezelte a f@szt !
    Elkezdtem nézegetni, hogy Prosser mennyit játszott, az MLSZadatbank oldalon. De olyan vacak az oldal hogy belefáradtam.
    A lényeg, az első pár meccs “elemzését” követően, hogy a bajnokság kezdetekor, pár meccsen nem hogy
    -nem volt kezdő
    -nem játszott csereként se
    -de a KERETBE se volt nevezve!
    utána 8 perc, 24 perc meg ilyenek meccsenként.
    Nem csoda ha elvágyott a játékos, mivel tavasszal UGYANEZ várt volna rá. ( tekintve hogy amikor Ősszel rúgta a gólokat, akkor se lett alapember csak csereként számított rá.

    Az pedig hogy hova ment– tényleg nem jó.
    De nyilván hemingway az “instant income” híve.
    Felcsút pedig mindenkit megelőzve (!) ajánlott egy nagy összeget érte. Hemi pedig gyorsan döntött.

     1. Vagyis a teljes játékidő 29%-át töltötte a pályán…

      Nem sok.

      Ha teóriákat akarok gyártani, akkor ha 100%-ot lett volna pályán akkor 3,5-szer ennyi góllal már most vezetné a gollövő listát.:)

      1. Én úgy gondolom, hogy 22 évesen nem kell megsértődni, ha egy Lanzafame és egy Eppel kiszorít a kezdőből (Kosztát muszáj volt játszatni a fiatal szabály miatt). 3-nál több támadót pedig nem bírt volna el a keret. Látszott, hogy Rossi tudja, hogy jó képességű támadó, de valami kevés volt, keveset védekezett, nem játszott annyira jól össze a társakkal. Ilyenkor vagy még keményebben odateszi magát, hogy próbáljon fejlődni, hogy beverekedje magát a kezdőbe, vagy elmehet máshova, ahol nincs akkora verseny, vagy mások az elvárások. Úgy is nézhetjük a 29%-ot, hogy baromi jól jártunk, mert nálunk nem volt alapember, de mégis viszonylag magas áron el tudtuk adni.

       1. Kosztát nem volt “muszáj” játszatni.
        hemingway döntött úgy hogy játszatja.
        Amikor pedig nem az edzésmunka, és a tudás alapján állítják össze a keretet az nem feltétlenül egészséges. Valaki kiszorul. Jelen esetben Prosser.
        Ezért elmegy.
        Ennyi.
        Arról, pedig hogy a felcsút ajánlotta érte a legtöbbet, nem ő tehet.
        Mondhatott volna nem-et is, — de tavasszal ugyanúgy a “Kosztát muszáj játszatni” jött volna vissza.
        Minek maradt volna? Hogy a “klubhűség” minta példája legyen a kispadon?
        Egy 22 éves ambiciókkal teli sportolónak ez nem alternatíva.
        Nyilván ha az Ajax kereste meg volna, és ajánlott volna érte annyi pénzt mint felcsút akkor azt választotta volna!
        A “nyáron biztos el lehetett volna adni” meg azért baromság, mert elég nehéz elmagyarázni egy Nyugati klubnak, hogy ” nagyon jó játékos –de csak 29%-ot játszik–mert a tulajdonosnak kell az MLSZ pénz”.
        Nyugaton ilyen nincs— ezért el se hiszik, hogy itt így működik az, hogy ki kerül be a keretbe és ki nem.

        1. Arról lehetett olvasni, hogy angol, lengyel és német érdeklődés volt vele kapcsolatban! Valahová eltudott volna menni, ha nagyon akar, de ez a langyos nb2-es közeg választása, azért Őt minősíti rendesen.
         Az utánpótlás vállogatottbeli mutatói és az nb1-es mérkőzés/gól paraméterei azért kellő municiók ahhoz, hogy külföldre eltudta volna adni magát. Igaz, hogy nemzetközi mércével apró pénzért, de megvette volna valaki és azért az mennyivel más lett volna, mint így.
         Góllövő csatárra mindig is van kereslet!

         1. Szerintem ha lett volna külföldi lehetőség azt választja de mivel tudta hogy Rossi nem számít rá így mindenképpen lépnie kellett.Majd meglátjuk mit játszik és lehet hogy visszasírjuk mint Darut annak idején amikor gólkirály lett.No akkor majd lehet szidni a csapatot összeállító személyt.(még most sem tudom ki az)

        2. Koszta sztm. 22. évesen, ha játéklehetőséget kap messze nem a felcsutba fog gazolni. A keretből számomra ő olyan kvalitású, mint anno Bárányos volt. Ha nem száll el akkor nagyon nagy spíler lesz belőle.
         Proszi magát akarta felépíteni, ezért sokszor nem passzolt amikor kellett volna. Ez nincs meg se Kosztában sem pedig Gazdiban.
         Azt véletlenül se mondjuk, hogy Koszta nem érdemelte meg a lehetőséget!
         Nem vagyok se az apja se az ismerőse, de ő benne megvan az x faktor…
         Proszi meg majd metanulja , a két lépés hátra 1 oldalra, tolódunk… Sokat fejlődhet….
         Vicc az egész…
         Ja és véletlenül se vonjunk párhuzamot Schön és prosszer között.
         Mondjuk félek , hogy nálunk Schön volt az abszolut talentum ott viszont a posztján lesz 6-8 vele azonos képességű.

   2. számomra inkább úgy jött le, hogy amikor kezdett, akkor könnyen beleszürkült a mezőnybe, és nem tett hozzá annyit a játékhoz taktikailag (pl. védekezésben, csapatjátékban). Viszont amikor kellett a gól, akkor a fáradt védők ellen nagyon hasznosan tudott játszani. Ha így vesszük, akkor jól kezelte Rossi.

    1. van benne vmi, de szerintem a lényeg ott volt, hogy nem volt ez átbeszélve köztük, nem tűnt 1 tudatos edzői húzásnak, inkább 1 olyan esetleges : nem tudok már nagyon mit tenni, jöjjön Dani…
     de abban igazad van, hogy kezdőként néha besült.
     csak -könyörgöm- Filip komplett szezonokat alszik át közben…

 2. Tujvel – Baráth,Tandia, Bobál, Laczkó- Gazdag, Nagy, Kamber (Hidi)- Koszta (Holender),Eppel, Lanza

  1JÓ kapus (Gróf)-Lovrics(Baráth), Bobál, Baráth(Laczkó)- King (Hidi), Gazdag, Nagy, Kamber (Hidi)- Koszta(Holender),Eppel, Lanza

  Tujvel és Tandia nem csak nevesítve értendő, inkább 1 szint, amire -szerintem- szükségünk volna…

 3. És mi van Hajdúval,róla nem mondtak semmit ??? Próbajátékon van,elcseréltük …..
  Nem nagyon mondott semmit sem Rossi a középső védő igazolásáról ???

  1. Törökországba nem visszük, gondolom megpróbáljuk lepasszolni a Paksnak.

 4. gyümölcsök vazzeee… vigyetek szárazkolbászt!
  na… mégis csak kell belsővédő…micsoda fordulat.
  még pár 7 és kapus is kell. :)

 5. Szabiról pár szó : Egész ősszel figyelemmel kisértem a Paksban.Az alapozás után ki volt gyúrva és az első két bajnoki meccsen ezer fokon égett.Utána megunta…Nem jött ki labdákra, nem volt hajlandó vetődni.Sok gólt kaptak róla.
  ezekután idény végén lehozta az NSO hogy ő lett az ősz kapusa :))) Nem tudtam hogy sírjak vagy nevessek hogy a haverok a médiában már megint besegítettek neki :)
  Aztán Csertői elzavarta….ő nem vak….
  Szabi kommunikációja viszont elsőrangú ! Már rég valamelyik sporttévében kéne lennie a sok nyökögő-makogó beszélninemtudó volt-futballista helyett. Kapusnak csapnivaló….
  Még egy gondolat : Ha Rossi megint elmegy szabira majd 1-1,5 évre addig Csertőit el tudnám képzelni a padon…

 6. Prosserel kapcsolatban talán még annyit valahol azt nyilatkozta hogy már egy éve is menni akart gondolom ez össze füghet a kevés játék percel épp eszű edző azt játszatja aki ott akar maradni. Semmit nem tudunk arról mi folyik valójában az edzéseken vagy egyáltalán a klubon belűl. Lehet rossit bántani de az eredmények róla szólnak és a döntései eddig őt igazolják. De majd ha bajnok és kupa győztesek leszünk akkor ez már mindenkit hidegen fog haggyni.

  1. Prosser pont azért akart menni, amiért elment Schön is.

   Prosser e miatt hülye, -Schön pedig rendben van.

   “Épeszü edző” azt játszatja aki megnyeri a meccset neki, leszarja hogy el akar menni a játékos vagy sem. Nyerni akar!

   1. Azért azzal azt hiszem nem kell vitatkoznunk hogy a két játékos ” prosser és Schön ” távozása között van különbség. Nyert rossi elég meccset , vagy nem? Olyan nincs hogy egy edzőt minden játékosa kedvel. Mindig igy lesz aki játszik annak szent az edzője aki nem az keservesen sír és azzon gondolkozik hogy elmegy az nb2-be felcsútra pintérhez játszani. Engem már nem érdekel inkább annak szurkolok hogy a tavasszal Tömösvári pótolni tudja minden nyafogás nélkül ha kell 15 perc alatt is.

    1. tartok tőle, hogy Tömös kevés még ide… Prosser most még döbbenet számomra, de azért megdolgozott évekig, hogy odajusson a Honvéd kezdőbe és lássuk már be, hogy Rossi iszonyat konok… neki Daru sem volt jó, Prosser sem és Botkát is kölcsönadták akkor, amikor már kész játékos volt és letolt volna a Honvédnál is 1 olyan szezont, mint a kecsóban…ezeket csak Ő(Rossi) nem vette észre ? ritka jó szeme van…

     1. Daru 3 gólt szerzett az NB2-ben most ősszel. Szóval nem akarom bántani, de úgy tűnik Rossinak azért nem volt jó Daru, mert valóban nem üti meg az NB1 szintjét.

      1. Daru nem is jatszott tul sokat iden,mert sokat volt serult.Tavaly golkiraly lett,amikor nem volt serult.

      2. Szinte az egész őszt kihagyta sérülés miatt!

       (Darut nagyon benézte Rossi én azt vallom továbbra is, amikor ment a szekér a Loki leakarta igazolni, de végül is jött Pontes és a szlovák veterán csatár mellett döntöttek!)

       1. Jó, lehet igazatok van. De azért ha pl. jobb lenne Eppelnél (azonos poszton játszanak), akkor rég nem az NB2-be nyomná még mindig.

        1. Ezt nem mondta senki, hogy jobb, de amíg nem volt Eppel emlékezz vissza kik játszottak helyette!

         11 vagy mennyi légiós jött azon a télen, amikor kirúgták Kispestről!
         Siófokon és a téli felkészülés alatt ontotta a gólokat, de nulla azaz nulla nb1-es meccsen kapott bizalmat!
         Pld. a Kone nevezetű akkori titkos csodafegyverünk nulla teljesítménnyel, folyamatosan sérültként jóval előtte volt a csatárok rangsorában!

     2. Várok.
      Majd idővel kiderül, kinek volt “igaza”.
      Jó döntés volt-e a játékosoknak a váltás.
      Addig meg mérgelődök. (de nem “áruló-kurva-szemét” jelzőket dobálok. Semmi értelme.)

      1. én nem qrváztam egyiket sem… csak mélységesen csalódott voltam… :/ és ez ha alább is hagyott, nekem konkrétan fájni fog, ha zöldben vagy abban az ocsmány sárgában meglátom a srác’okat…

     3. Igaz én csak a fradi ellen látam de szerintem akkor remekül szált be nem félt a párharcoktól és majd nem gólt is lőt. Bár igaz az kevés hogy megítéljem ennyiből

   2. És lám, Nagy Geri még mindig itt van. És úgy sejtem itt is lesz még igen sokáig, ha padoztatják, ha nem.

    1. ez, Rossi bénasága mellett, csak Geri NAGYságát mutatja… sajnos kevés ilyen van manapság.

     1. Szted ha Nagy Gerit BÁRKI hivná, bárhová, nem menne el?
      Inkább ül a padon???
      Milyen sportolói hozzáállás már ez?
      Ahogy írták többen is, “kicsit megalszik a tej a szájában” típus, lehet ezért jó neki a padon üldögélni.

      Ha Prossert hívta volna bárki más, nem ment volna oda?
      Nyilván neki sem az álma az NB2ben játszani, de ahogy írtam, a felcsút “erőből” oldotta meg a dolgot.
      Még az igazolási szezon elején, még mielőtt külföldön beindult a piac, bemondtak egy magas összeget érte. Hemingway külföldi csapattól se kapott volna többet érte. Persze hogy lezavarta a játékost felcsútra.

      1. Azért a vigyorgós, öntelt képek + Pinyő decemberi és mostani szopkodása nem azt mutatják, hogy prosszert “zavarni” kellett felcsútra.

      2. én szeretném azt hinni, hogy többről szól ez Nagy Gerinél, mint hogy szeret padozni…

   1. Tényleg !! Akkor nem vele szerzett bronzot ki tudja hány év után a csapatod nem ő tartotta bent a csapatott amikor télen még szarban voltunk ?Most is nem vele vagyunk dobogón a bajnoki címért esélyesen ? Olyan csapatunk van hogy bárki játékát képes lefolytani az nb1 ben és ezt csak neki lehet köszöni. Ha az eredmények nem róla szólnak akkor nevezd meg az edzőt aki ezt megcsinálná egy szinte alap büdzsés csapatból. Ja és az nb1 ben minden csapat és a vezetőik elismerik mert egy szar edző.

    1. Aki jobot játszatja évekig,kemenest védeti évekig, kis mancinit játszatja, és 1-0 ás vezetésnél hevesen integet a csapatnak hogy áljanak vissza támadás helyett……..ne haragudj de az nem lehet jobb közepesnél.
     Természetesen vannak a szakmában akik udvariasságbol dicsérik……de érdemes a sorok között olvasni már akinek megy!

 7. Azért így is lehet: “Nagyon sokat köszönhetek a Honvédnak, hiszen itt kaptam meg a foci alapjait, a kispestiek indították el focis pályafutásomat, ezért mindig hálás leszek nekik, ezúton is köszönöm a segítséget és a támogatást.” Schön Szabolcs nyilatkozata

 8. Szerintem örüljünk, hogy megosztva a tabella élén állunk. Bízzunk a fiúkban, és a mesterben.
  Az utóbb idők igazolásai, azért bőven +.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.