Brutális hét, második felvonás

Az utolsó katartikus Vidi elleni idegenbelink, mikor Perea császár verte a győztes gólt a végén. A képen Nagy Geri, Hidi és Daud köszönti a puhos gólvágót.

Az álmunk egyik fele elszállt sajnos. De nincs idő a szomorkodásra, mert hétvégén fontos mérkőzés lesz. Győznünk kell, hogy életben tartsuk az álmunk másik felét. CSAK!” –írja Baráth Boti a népszerű közösségi oldalon, és nem tudok vele vitatkozni. Holnap Felcsútra látogatunk a szerdai MK-fiaskó után a másik (papíron) legerősebb hazai csapat ellen. Soha könnyebb napokat, yeah!

Helyzetünket (és várakozásaim) nem könnyíti meg, hogy én bizony a hétkezdéskor pont ettől a második meccstől féltem jobban, semmint a harmatosabb formát futó Fradi elleni visszavágótól. Attól is tartottam persze, de a csúcsformát pengető délszláv kontingenssel büntető fehérvári udvari klub bizony még meggyőzőbb recens formát prezentál, mint a másik állami alakulat. A balkáni kommandóból ráadásul Sulicot Kispesten is szívesen láttam volna bármikor az utóbbi években, Lazovics az ő Lanzájuk (és ha félreteszem a klubsovinizmusom, nem tudom eldönteni melyikük a nagyobb penge), Hadzics fényévekkel hatékonyabb a 2012 tavaszi kispesti névrokonánál, Scsepovics a klasszik éles második csatár (a’ la Mancini/Ravanelli/Agüeiro, vagy mondjuk saját példát véve Vivi Vancea). Áhh, nem is sorolom. Nem egy álomellenfél, na.

Amiben kicsit bizakodhatunk, az annyi, hogy itt aztán nyomhatjuk a klasszik rossizást: beállni sündisznóba, és rohantatni kontrákkal Lanzát/Kosztát vagy visszafejeltetni eléjük az Eppölmarcira (copyright by Hemy úr) felívelgetett labdákat, aztán ha egyet begyűrünk valahogy, akár jól is alakulhat a meccs. Persze vigyázzunk – az Újpest is vezetett a csúti “katlanban” (muhaha), aztán a végén mégis szomorúan távoztak.

Amitől még inkább tart az örök aggódó lelkem, az pedig az: vajon milyen hatással lesz a csapat lelkivilágára a szerda?

 • jó esetben leesett a dupla teher, és most már felszabadultan, csak a bajnokságra lehet koncentrálni, egy „nincs mit vesztenünk” attitűddel nyakon öntve…
 • rossz esetben viszont az elmúlt fordulók zsinórgyőzelmei és az ezek által okozott nyugalom és önbizalomszufficit helyett hirtelen beüthet egy „helyünkre kerültünk”,  / „mi sem vagyunk verhetetlenek”  érzésvilág a kisagyakban, ami ha elkezd bénítóan hatni, akkor Isten mentsen a következő hetektől…

Kezdő tekintetében Koszta/Gazdag valszeg vissza, szerintünk Laczkó is, az MK-ban berotált arcok (Vaszke, Boti, Geri) sejtésünk szerint retúrjegyük második szakaszát beváltva postafordultával ülhetnek vissza a padra. Többen megjegyeztétek kommentben, hogy egyikük se muzsikált nagyot a zöldek ellen, nekem nagy bajom nem volt egyikükkel sem (lásd a beszámoló poszt dőlt betűs részeit), sőt, de tény: a játékhiány meglátszik rajtuk. Ami, megjegyzem, nem meglepő.  Mindegy, ezt már 100000-szer kitárgyaltuk, lényeg, hogy sajnálom az ő elvesztegtésüket idén, de az is igaz, hogy az utóbbi x forduló kezdőközéppályás-sora (fiatalszabályi kötelezettségek ide vagy oda) nem muzsikál mindenképp cseréért kiáltóan, és Laczkó is kezdi felvenni a fonalat. Ettől függetlenül valami megoldást mindenképp kéne találni a két srác játékperceinek növelésére. Mondjuk, a nem épp a rugalmasságáról ismert Mister felé e kéréseink falrahányt borsószemek lesznek csupán…

A Vidi tehát pihenten, egész héten csak ránk készülve vár minket az első helyezés visszaszerzésére ácsingózva. Az, hogy álmodhatunk-e tovább, vagy a szerda után jön még egy józanító legyintés, kiderül holnap. Egy biztos: véglegesen eldőlni semmi nem fog a hétvégén, akármi is lesz az eredmény. Viszont az első igazán klasszikus koratavaszi délutánra minden esély meg van, a friss széna-, föld-, fű- és feudális pökhendiség-illatú Váli-völgyben. Élvezzük ki minél többen!

 • Pingback: Brutális hét, második felvonás | Zongoracipelő()

 • István Hereb

  Bármi is lesz, még vasárnap is bajnokesélyes lesz a Honvéd!

 • 58914020 .

  Minimum egy dōntetlen nagyon fontos lenne.

 • Sanzi

  Teljesen más meccs lesz mint a fagyi elleni. Itt nem kell mindenáron nyerni! Döntetlenre, vagy pici 1:0-ra meg tudunk mi játszani!

  • István Hereb

   Pici 1:0 jó lett volna szerdán is ;-)

 • Tibor Fehér Első

  Ha.nem tudnám hogy a Vidivel játszunk,azt gondolnám ebből a felkomfbol,hogy a Barcelona vár ránk holnap,baszki!

 • A69W

  Egy nagyon jó interjú Csuhay Józseffel a Vidi honlapról. Nem kis hiányèrzetem van azzal kapcsolatban, hogy nálunk miért nem lehet ilyeneket olvasni!
  http://www.vidi.hu/index.php?mobile=1&page=news&nid=20901

 • A69W

  Ajánlom mindenki figyelmebe, hogy a klubhonlapon megtalálható a legújabb fegyelmi határozat eredetben!
  “Eljárás alá vont sportszervezettel” és benne további hasonló gyöngysźemekkel a valós foci vilagtól elrugaszkodott agyament gondolkodásmóddal és filozófiával átitatva!
  Tudom, hogy “Színház az egész világ” de könyörgöm ez egy stadion és ez egy foci meccs, ahol mindig is volt és mindig is lesz “csúnya” beszéd! A pirotechnika rész pedig egyenesen felháborító! Javaslom akkor legyenek jegyszedö nénik a stadionban, csengessenek, legyen függöny, díszletek, ügyelő és ígerem egyszer sem fogom a bírót szidni!

  Nem akarok a “dögöljön meg a szomszéd-zöld- tehene” hibába esni, de aki kint volt az hallhatta, hogy a jólnevelt kulturált statiszta zöld “szurkolók ” is folyamatosan kiabáltak a fenti határozatban foglaltaknak megfelelő rigmusokat! Úgy látszik – Orwell után szabadon – az egyenlőknél itt is vannak egyenlőbbek….

  • medvepuszi

   Az fb egy vicc. Szerintem pl. a “soha ne kelj fel” ezerszer büntetendőbb, mint a szarfradista stb. Mellesleg a szkenneresel jövőtáborátó zúgott utóbbi Kispestre és Újpestte hangszerelve, több verzióban is, de azt nyilván nem hallotta az mlsz-ellenőr :/

  • Csaba Horváth

   Szerintem már annyi büntit kiosztott az MLSZ-FB, hogy igazán összeírhatnák, hogy miért mennyi büntetést lehet kapni, persze klubbonként beárazva, mert ahogy elnézem az is eltérő szabályozás alá esik.
   Lehetne kitenni egy büntetésre szánt összeg kasszát a bejárathoz, és amennyi összejön a meccs elején, annak függvényében káromkodni vagy pirozni :D
   Esetleg lehetne egy egyezményes kódolást csinálni a “Kurva anyádra”, a “Buzi mlsz-re” vagy “Szar fradistákra”. Esetleg olaszul kiabálni ezeket a szitkokat, idegen nyelven úgyse beszélnek ezek a sötét parasztok az mlsz-ben. :D

 • Eriq

  Ettől a meccstől tartok én is, egy X-et elfogadnék a meccs előtt, mondjuk látva a vidi fagyi elleni meccsét talán még sem kell annyira tartani tőlük, meglátjuk. Visszatérve a fagyira, nem létezik h 5x kikapjunk tőlük zsinórban majd a bolondok napján, válogatott szünet utáni első meccs, ami majd szintén 20:30-kor lesz.
  Ami biztos h a Vidi ellen teltház lesz, ma reggel mindössze 362db jegy van eladó, ebből kb. a fele a vendég szektorba. Vigyázzatok, nehogy vki pórul járjon h leutazik, s nem jut majd be! Ott nem fognak átengedni a másik szektorba, úgy mint az mtk ellen tették!
  CSAK!

 • Béla Bá

  Egy unalmas nulla nullát szeretnék ma felcsúton látni, persze, ha nyerünk nem leszek szomorú. És jó lenne valahogy behúzni a bajnokságot, mert vérlázító, hogy minket le sem szar a sportsajtó. (főleg a szőllősisport). A köcsög kaszinós mai nyilatkozata is felcseszett idegileg.

 • Csaba Horváth
  • Escape

   Nem emlékszem arra a részre amikor Proszi megígérte hogy soha nem szerződik valahová.

   Egyébként a sztori többi része stimmel.
   Proszi is átigazolt egy klubból egy másikba…
   És bár igaz, hogy a fizetése többszöröse annál amit a Honvédnál kapott, de neki nem ez volt a motiváció.
   Ő csak JÁTSZANI akart! Ezért ment el.

   • zolee

    OK hogy Neked fájdalmat okoz ha kritizáljuk néha prossert, mert sokakanak fáj ahová pont ALÁÍRT, meg ahogyan ezt tette, tudjuk itt mindannyian hogy Te még kb. őt sajnálod mert ilyen helyzetbe került, DE MIÉRT KELL MINDEN OLYAN KOMMENTNÉL, AHOL VALAKI LEÍRJA VÉLEMÉNYÉT MEG ÉRZÉSEIT SZÁZHUSZONÖTÖDSZÖR IS LEÍRNI UGYANAZT…
    Komolyan nem értelek, akinek szemében senki prosser, annak ezután is az marad…Hiába véded.

    • Escape

     Nekem “nem fáj” hogy ki miket irogat, akárkiről. Nekem az fáj, — és ezért írom le 125x — hogy ha valaki a tények ismerete nélkül, alaptalanul butaságokat irogat.
     Én – ha a tényeket nézem – ezt látom:
     -Prosser nem játszott.
     -Prosser azt látta, hogy más játszik, attól függetlenül, hogy mit teljesít a pályán.
     -Prosser ezért úgy dönt elmegy.
     -Prosserre érkezik egy indokolatlanul magas ajánlat.
     -Prossernek döntenie kell:
     1.Lemegy felcsutra és játszik
     2.Nem megy le, és kihúz hemingway zsebéből 100milliót = A Honvédban tuti nem játszik
     3. Imádkozik hogy jöjjön egy külföldi ajánlat január utolso 15 napjában, ami olyan magas mint a felcsuté. ( piaci alapon gazdálkodo klub, nem fizetett volna érte ennyit sose)

     Szóval te mit választottál volna???

     1,2,3???

     • zolee

      Én speciel bármit, de ebbe a műklubba nem igazoltam volna, ma is hányinger fogott el amikor 1km-t kellett gyalogolnom több 10 milliárdos létesítményen keresztül, de én speciel kispest érzelmű vagyok ebben a közegben szocializálodtam, meg szüleim amugy is arra tanitottak hogy becsületemet ne adjam el pénzért…Szívok is eleget az életben emiatt, de ez van…

   • Csaba Horváth

    1. Legyél egy kicsit lazább…sokat segítene az itteni megítéléseden.
    2. Prosser játszott. Gólt is rúgott. Egyre többet. Tavasszal több esélye lett volna Rossinál. Lehet belőle is Pintér bébi lesz. :) Ahol feltűnik Pintér, ott lesz ő is :D Vannak ilyen futballista sorsok.

    • Escape

     1. Ok . Laza leszek… ;)
     De az hogy mindig a tényekre hivatkozom , ugy gondolom nem baj.
     2. Prosser NEM játszott. Csere volt. Meccsenként 10-20 perc, az nem játék. A teljes őszi szezon 29%-ban volt pályán. ( és azt is csak “felső nyomás” hatására ).

     TUDOM hogy nem kapott volna több lehetőséget tavasszal semm Rossitól.

     Hogy mi lesz belőle, azt meg a JóIsten tudja. Találgatni felesleges. Sztem

 • László Papp

  Olvastam a kulonbozo oldalakon a kupameccs utani kommenteket,hat mit ne mondjak,hanyingerem van a fradistak legnagyobb reszetol.Attol a felsobbrendu,mindenkit,de foleg a Kispestet lenezo attitudjuktol,ahogy ezek beszelnek mas csapatokrol,meg a szurkoloikrol,meg ahogy kezelik oket,felfordul a gyomrom.Nagyon keves koztuk a normalis.

  • Escape

   Ezért fradisták.
   “Hasonló a hasonlóval” – ahogy a mondás is tartja

   • László Papp

    Direkt nem is szoktam csakfoci,meg nso oldalakon kommentelgetni a cikkekhez,mert nehany fogyatekos megtalalna ugyis,aztan azokkal meg erdemi parbeszedet nem lehet folytatni.Van itt is a csoportbol nehany mazochista,akiknek a neveivel ott talalkozok a kommmentekben,csodalom,h meg birjak,amit ott kapnak.

    • Thibby

     Engem nem zavar……és annyira gyülölöm a fradit hogy jól esik beszologatni nekik

 • zoltan

  8:1-re nyerünk

  • Turbo

   “Nyerjünk” 1-1-re, vagy 0-0-ra. Ha három pont lesz netalán, akkor meg…

 • Turbo

  Ó basszki, Knézy már megint… ‘Csába.

  • Pelso

   ma tuti, hogy beírok az m4nek!!!!
   még pár fröccsöt bekapok és elküldöm q..va…ba az összes nyomorult fideszbérencet !!!

 • Pelso

  Gróf….b+…:/ hol állt ez a csávó??? nem lehet azzal vádolni, hogy olvassa a játékot

  • SeeZo976

   Csakúgy mint szerdán a fradi ellen… Mondjuk a szitu más volt de akkor is…

 • László Papp

  Hat bakker,oszinten megmondva, nem erzem ma a csapatban,h golt rugnank.Eppel,Lanza enervalt,max abban bizhatok,h egy-egy beadasbol talan lesz valami,de tulzottan nem vagyok optimista.Talan a taktika is az volt,h huzzuk ki 0-0-ra,de se ma ,se a Fradi elleni meccsen nem lattam azt,h fel lennenk arra keszulve,h mi van,ha nem mi rugjuk az elso golt. :(

 • kgyula

  Nem baj, jól van ez így …. hadd menjen a Videoton. Minket úgyis beelőzne a Fradi. Márpedig bárki nyerjen bajnokságot csak az ne….

  • MB Kecskemét

   Ezzel CSAK egyet tudok érteni !!!!! Egyébként szar fideoton….

 • A69W

  Laczkónak mi volt a bűne?
  Filip ma sem váltja meg a világot:(
  Zsótér is nagyin halovány sajnos:(
  Nőverő Jenő egyszerűen minősíthetetlen. Nem tudja, hogy a díszpáholyban nincs kihangosítva amit verbálisan össze-vissza nyal itt az éterben azt nem biztos, hogy hallják a jelenlévő potentátok!

  • Csaba Horváth

   Mondjuk Jenőt csak annyiba értem, hogy egy rossz mondat, és könnyen repülhet. :D (Lásd Havas)

   • Turbo

    Ha így van, akkor sunyibb, mint gondoltam.

   • Kicsipest

    Ma csak pozitívan és elismerően beszélt a CSAPATRÓL.

 • A69W

  Ez mi a f@sz volt andószabo?

 • MB Kecskemét

  A kiállítás óta sokkal jobbak vagyunk !! Kanyar: respect !!

  • Csaba Horváth

   Igen, úgy tűnik. :) És Jenőnek is feltűnt. :D

 • A69W

  Mocskos bíró, tudtam előre hogy ez az aljas köcsög elcsalja a meccset!

  • MB Kecskemét

   Ondó a neve !!

   • Turbo

    Ondó-Szopó.

 • Ezzel a kamu 11-esel megnyeri a Vidi. Lazovics ütött hátra erre Bobál sárga és tizi.

 • Zoltán

  A második olyan meccs, ahol GRÓF hibájából megkapjuk az első gólt. Futunk az eredmény után, amiben az sem segít, hogy a bíró hülye, és még pechünk is van.

 • László Papp

  A 2. meccs egymas utan,ahol a csapat messze legjobbja a szurkolotabor.

 • Cha-b

  1-0ig nem volt rossz, meccsbe voltunk a hátrány ellenére, aztán jött egy véleményes tizi… A 2. Vidi tizigyanús esetnél megúsztuk, de pont elötte Lanzát hátulról ellökték, 11es, és az az akció ki sem alakult volba… A 3. Nagy Gerié, de akkor állt be, ez van.
  Első gólnál, sztem Gróf nem hibázott, ki kellett lépnie vmennyire, nem tudhatta, hogy Suljic lekészíti, és nem kapura tőr. Ellenben másik stoplis után kéne néznie, a kitámasztásoknál elindulásoknál folyton elcsúszik… És nem CSAK a mai meccsen, minden meccsen. A 3-0 ellenére a kupakiesés jobban fáj, a vidi, meg a zöldek is sokkal jobb kerettel rendelkeznek, és mind2en elöttünk lesznek valszeg a végén. Holender nem lógott ki lefele, de akkor sem tud semmi pozitívat hozzátenni fél éve, felesleges játszatni…

 • Turbo

  Remélem (sőt tudom), az egész csapat rendszeres olvasója a csakblognak, ezért:
  Úgy gondolom, hogy a mai meccsen nem volt ekkora különbség a csapatok között, sőt, emberhátrányban jobban fociztunk, ha kiegyenlítünk senki sem szólhat egy szót se. Merítsetek erőt ebből a vereségből is, nézzetek előre, adjátok ki magatokból a 110 százalékot. Semmi sem veszett még el, én személy szerint büszke vagyok az eddig mutatott teljesítményre. CSAK A KISPEST!

 • manomano

  -nem ezeket a meccseket kell megnyerni, a fidesz 1 és a fidesz 2 ellen minden pont ajándék, a többi meccs nekünk élethalál és ha azokat hozzuk akkor ott leszünk a végén…

 • MB Kecskemét

  Gondolatok a meccsről:
  – Gróf: nem szoktam baszogtatni a kapusokat, de ez az első, nagy hiba volt. Nem baj. Lesz jobb..
  – Ondó Szabó: ge..i mint mindig, ez sem volt kivétel, főleg a 2. félidőben.
  – Rossi: együtt él és ég a meccsel, mint mindig, azért én a besárgult Lovricot levettem volna a szünetben, de nem tette. Most már nem először…
  – a meccsről: MAX tisztelet a CSAPAT-nak. Szembementek az árral minden körülmények között és engem ez érdekel !!
  – Kanyar: hozta amit szerdán láttam, sőt még többet !
  – CSAPAT: ahogy tavaly decemberben mondtam: helyén van a CSAPAT !!
  – én: Örülök. hogy Apám Honvéd szurkolónak nevelt !! Kösz Fater !!

  • László Papp

   Lovrics nalam kezd kicsit az idozitett bomba kategoriaba tartozni.Lehet,h neha nagyokat ment,de egyre tobbszor folosleges sargakat szed ossze,mint ma az elso,elkezd cselezgetni,aztan amikor elveszti a labdat,automatikusan visszahuz,lerant,amiert csak sargat kaphat.Lehet ,kapuban sem artana egy csere most.Megyunk Ujpestre,jon a Fradi,remelem,most nem indulunk meg a lejton.

   • 58914020 .

    Érdekes.
    Nálam Gróf nagyon jól védett,a gólokról egyáltalán nem tehetett (az elsőről sem), egyébként nagyon jól együtt tudott élni a játékkal.

    • Thibby

     Első gólnál nem kellett volna 8 méterre kinn lennie

    • Kicsipest

     A kijövetelei során rendszeresen elindul, megtorpan, majd vagy behátrál, vagy mire elindul már csak imádkozhat, az első gólnál meg túlságosan kint állt (szintén nem először).

     • László Papp

      Meg szerintem lecserelhetne a cipojet is,mar nem eloszor csuszik el,amikor elindul.

     • Paal

      Kispesten és Felcsúton is szar a talaj. Ennek ellenére valóban feltűnően sokat csúszkált.
      A Fradi ellen viszont volt két hatalmas bravúrja, nálam azok miatt bérelt helye lenne. Egyre több a nagy védése, ami sztem biztató!

 • 58914020 .

  Egy héttel ezelőtt írtam, hogy még korai a túlzott optimizmus és igazam lett.

  Innentől a Videotont nagyon nehéz lesz letaszítani az élről, magabiztosak lettek, együtt vannak most.

  Mindenesetre jó érzés volt egy olyan meccset nézni, ahol a Honvéd a tavasszal még listavezetőként utazik a második helyezetthez. Még éppen annyira vagyok fiatal, hogy ezt nem nagyon élhettem át eddig.

 • Kicsipest

  Támadójátékunk nagyon enervált volt az első félidőben, csak ívelhettünk, nem voltak felépített támadások (ma King is észrevehetetlen volt). Az első gól előtt mi mehettünk volna létszámfölényben a Vidi kapuja felé, de Kamber eladta, hiányzott hátul, Gróf – nem először – túlságosan is kint állt a kapuból. Lovric mit akart az első sárga előtt, az ö technikai tudásával és gyorsaságával belevezeti három emberbe a labdát? Utána a felesleges sárga, majd ennek tudatában úgy ment oda a második lapja előtt az emberre, ahogy (utána két percre Juhász szintén sárgával a neve mellett hasonló szabálytalanságot követett el, lap nélkül). A tizenegyes meg nevetséges volt, kifelé kellett volna ítélni, de ha Bobál volt a szabálytalan, akkor is csak szabadrúgás. Gróf kijövetele viszont büntető volt. A létszámhátrányos játékunk és a szurkolók előtt le a kalappal! Kár, hogy a Vidi és a fradi elleni négy meccsen, egy pontot sem szereztünk! Remélem, nem torpanunk meg és a jövő héttől újabb győzelmi szériába kezdünk (beleértve az április elsejei fradi meccset is)!

  • Thibby

   Nem volt tizi szerintem scsepovics müesése. Mielött kontakt lett volna már eldobta magát.
   Ami aggasztó volt nekem hogy Lanza és EPpel súlytalan volt…fradi ellen is

   • Kicsipest

    Azért tegyük a szívünkre a kezünket, ez benne volt a pakliban. Sajnos az eredmény eltúlzott, ekkora különbség nem volt a két csapat között, ki tudja mi lett volna, ha nincs a kiállítás (de volt).

   • 58914020 .

    Azért voltak súlytalanok, mert nem kaptak labdát.
    Így egy csatár nem tud mit kezdeni.

    Egyébként szerintem ahhoz képest Lanzafame nagyon játszott. Remélem, marad még egy szezont legalább.

  • thpreg

   A majdnem-tizi előtt Gróf már megint elbénázta, ha hamarabb ki mer jönni, simán felszabadít, és nem kell elütnie a csatárt, én legalábbis így láttam, de vissza kell majd nézni. Nem is értettem, miért nem állítja ki Grófot és ad büntetőt.

   • MB Kecskemét

    Igen, a majdnem tizi csak majdnem tizi maradt. A csatár már régen a levegőben volt, miután dobta magát, ettől függetlenül megtörtént a kontakt. Ott éppen szerencsénk volt. A csatár nagyon rájátszott. Nem úgy mint Kamber Vogyicska ellen az MTK meccsen… az így utólag valóban jogos tizi volt, elolvasván a szabálykönyvet.

  • László Papp

   Ami engem kezd zavarni egyre jobban,az az,h mintha nem is lenne kozeppalya.Hatul passzolgatnak,aztan Lovrics vagy Kamber belebikazik egyet a labdaba lesz,ami lesz alapon,de ennek nagyresze nem megy emberhez.A masik variacio az,h Hidi hatrebb mozog,h elkerje a labdat,aztan o bikazik bele egyet,de a vegeredmeny sokszor ugyanaz,johet az ellenfel.Holenderrel meg most mar honapok ota csak eggyel tobben vagyunk a palyan.Szogletekbol teljesen veszelytelenek vagyunk es mostanaban Lanza beivelt szabadrugasai sem jelentenek veszelyt.

 • Thibby

  Sajnos ez egy irányitott bajnokság…..pénzel,szabályokkal,birókkal….mi pedig szegényház vagyunk a hatalomnak köszönhetően

  • Kicsipest

   Volt már ilyen a mi javunkra is :-) .

   • 58914020 .

    Igen, 50 évvel ezelőtt – egy diktatúrában.

    Ne erre hivatkozzunk már…

    • Kicsipest

     Ez a modern diktatúra! Mi a nép csapata vagyunk!

    • MB Kecskemét

     Ami most van az nem az ?? Bocs nem politizálok, csak kijött hirtelen…

     • 58914020 .

      Nagyon nem az… Örülj neki, hogy nem éltél diktatúrában.

     • medvepuszi

      Amikor benne éltünk, akkor sem tudatosult nagyon sokakban

     • MB Kecskemét

      Örülök :)) Nekem elég az is amit Nagyapám mesélt róla, Ő megjárta a Don kanyart…

     • medvepuszi

      A módszerek kifinomultabbak

     • papparam

      Ugyan, akkor itt volt egy szovjet hadsereg. Ami most van, az csak rajtunk múlik, magunknak köszönhetjük.

  • Jól látod….

 • Stad

  A kiállítás után nagyon jól játszottunk, simán benne volt az egyenlítés, csak sajnos a bíró megint a Vidi javára ítélt egy olyan tizit ami, ha egyáltalán Bobál szabálytalan volt, akkor is a tizenhatoson kívül volt.Csoda hogy Rossi idegei bírták. Ilyen hibák nem férnek bele, a vicc az, hogy a Vidinek 2 fordulóval ezelőtt az Újpest ellen is hasonló állasánál belenyúlt a meccsbe a bíró. Így nem lesz nehéz kitalálni, hogy ki lesz a bajnok…

  • Sanzi

   igaz, de nem feledd Gróf esetét Scsepoviccsal. Gróf piros, + bünti.

   • Stad

    Akkor már eldőlt a meccs 2-0 után esélyünk nem volt visszajönni. Így nem is érdemes összehasonlítani a 2 szitut. Ezzel a hibával gyak. eldőlt a meccs, utána már csak max kozmetikázni lehet, kijavítani nem. Plusz ha megnézed az egész akciót Lanza tizenegyes gyanús esetéből indult a kontra, amiből lett a Gróf Scsepovics eset.

    • István Hereb

     Az nem volt tizi, de legalább Lanza megpróbálta. Meg szokta :-)

 • 58914020 .

  Bobál Dávid egyébként ma nagyot játszott

  • papparam

   2 Bobál Dáviddal hátul a bajnoki címért mennénk. Mondjuk így is. :))

   • MB Kecskemét

    :))

  • Thibby

   Igen! Vidi be is jelentkezik érte nyáron.

  • Pelso

   szinte nem is volt gyenge meccse!! olyan semmiképp sem, amin meccsek mentek el (Kamber v. Lovrics esetében ez már nem biztos,h elmondható)

 • Tony Soprano

  Ez az geci bíró, már nem először ítél tévesen a kárunkra. A videoton erős nincsennek erre ráutalva, persze mindenképp bajnokot kell belőlük csinálni, hogy is nézne az ki…..mikor ennyi pénzt bele invesztáltak.

 • medvepuszi

  Ez a Vidi sok pontot hullajt még gyenge csapatok ellen bealudva. Nekünk nem szabad hozhatót hibázni, és bármi lehet

  • László Papp

   En egyedul a Paksban bizok ellenuk,foleg h asszem Pakson lesz a meccs

   • medvepuszi

    Tökmindegy, hol, a többség nyilván beáll ellenük, és az első félidőben láthattuk, mire képesek ez ellen: semmire. Sokszor fogják még fél vállról venni az ellenfeleiket, és néha rá fognak faragni

 • Paal

  Andó-Szabó stílusát én szeretem, de ezt a meccset nagyon elcseszték..
  – Egy nagyon jó játékvezetőt az különböztet meg a jótól, hogy tudja, hol a helye. Amikor az első játszik a másodikkal, akkor nem nyúlok bele a meccsbe egy ilyen véleményes kiállítással. Sztem a második sárgánál kellett volna Lovriccal beszélnie, hogy a következő esete, bármit is csinál, sárga piri lesz.
  – Bobál tizi. Ezt a segítők (valszeg az alapvonali, de lehet, hogy az asszisztens) cseszték el nagyon, mert a visszajátszáson egyértelműen látszott, hogy Bobált megrántották, azért esett el és abból a mozdulatból lett a tizi. Ha az első részét a kontaktnak nem látjuk, akkor egyértelmű tizi. Gondolom így lesz bevágva az összefoglalóba..
  – Lanza tizi – kereste a kontaktot, de láttunk már ilyenért büntetőt
  – Ellentámadásból kialakult helyzet. Sztem tiszta tizi volt még talán pirossal is.. Gróf otthagyta a lábát.

  Első gólra nem mondanám, hogy Grófé volt, ha nem látnánk hetek/hónapok óta, hogy rendszeresen kint kóricál az ötösön kívül. Szerencsére magyar szinten csak a Vidi/Fradi játékosok között vannak olyanok, akik ezt ki tudják használni. Sztem a Vidisek készültek erre a héten. Ettől függetlenül a jobb szögzárás miatt én ezt nem tartom feltétlenül hibának, de számítani kell az emelésre..
  Lackó cserét érti valaki? Megsérült? Holandert nem akarom bántani, de vékony a teljesítménye és nagyon hiányzik az egészséges önbizalom a játékából.
  Kinget többet kellene támadásba engedni.
  Hidi nagyon takaréklángon égett ezen a meccsen.
  Gazdag játéka egyre inkább beérett, amíg korábban egyértelműen a fiatalszabály betartása miatt éreztem, hogy játszik, most már egyre inkább saját jogon is beférne. Koszta lendületes játéka nekem hiányzott.
  Lanzára sajnos egyre jobban felkészültek az ellenfelek, kevesebbet tud villanni..

  Mindenesetre nem kell kétségbe esni, megszédültünk a magaslati levegőtől, legközelebb majd az utolsó forduló utánra kell odakerülni! :) Reálisan nézve nem az a magyar futball érdeke, hogy mi legyünk a bajnokok, nálunk nem lesznek milliárdok a BL selejtezőhöz való erősítésre.. Elég lesz nekünk 2-3 fordulót vitézkedni jó esetben az EL selejtezőkörökben.

  • Csaba Horváth

   Amit leírtál azzal szinte 100%.ig egyetértek. Viszont ezzel nagyon nem: “Reálisan nézve nem az a magyar futball érdeke, hogy mi legyünk a bajnokok, nálunk nem lesznek milliárdok a BL selejtezőhöz való erősítésre.. ”
   A fradi és a vidi is az utóbbi időben súlyos százmilliókat költött erősítésre és meddig jutottak a BL-be? Innentől kedzve nem mérvadó, hogy mekkora kötlségvetéssel szaladnak neki a BL-nek a magyar csapatok….

   • Paal

    Az elmúlt években összességében a Videoton egész korrektül tolta, a Fradi viszont szégyen! Dollnak már az első kiesésbe bele kellett volna buknia.
    Én úgy érzem, hogy a mostani Vidi keretet már csak kicsit kell erősíteni, hogy BL selejtezős indulásból egy legalább EL csoportkör összejöhessen egy szerencsés sorsolással.
    Hosszú távon akkor van az nb1-nek jövője, ha évente 1-2 csapat legalább csoportkörig jut, mert kell piaci alapú bevétel is, vissza kell kerülni a nemzetközi vérkeringésbe!
    + az is jó lenne, ha ismét 5-6 csapat indulhatna a nemzetközi kupákban!

    • Csaba Horváth

     “vissza kell kerülni a nemzetközi vérkeringésbe!
     + az is jó lenne, ha ismét 5-6 csapat indulhatna a nemzetközi kupákban!”

     Ez így van. De erre a Kispest is képest. Mindig mentünk 2-3 kört az EL-be az utóbbi időkben. Nyilván egy felduzzasztott anyagi hátterű csapatnak ez könnyebb, de csak elméleti szinten. A fradi bizonyította, hogy a gyakorlat nem mindig így van.

     Egyébként úgy gondolom, hogy nincs probléma, hogy lecsúsztunk ebben a fordulóba az első helyről. Legalább nem velünk foglalkozik a média, nincs teher, nyomás a srácokon. A lényeg, hogy ne szakadjunk le az dobogós mezőnytől és csináljunk egy jó hajrát. :) Körbeverés igencsak jellemző a mezőnyre, szóval az elkövetkező fordulókban bármi megtörténhet. :)

     • Paal

      Az a baj, hogy Csányi azt nyilatkozta, amikor MLSZ elnök lett, hogy a nemzetközi kupában induló csapatokat meg kell erősíteni. Ez az utóbbi időben odarendelt szponzorokat, költségvetési extra támogatásokat jelentett. De amikor mi indulhattunk, még egy mezszponzort sem voltak képesek nekünk elintézni..

     • Sanzi

      Azt te meg honnan veszed? A mi szurkolónk a mostani külügyminiszter! Hemi nem Garancsi, ez az ok!

  • Sanzi

   nézzük.
   Az első gól előtt mi támadtunk és Kambi papa csúnya labdaeladása kellett. A gól szenzációs volt.
   Lanza esése, nálam sárga… neki!
   Bobál esete vicc kategória, Gróf esete meg egyszerűen bohózat volt.
   A kiállítás szvsz jogos volt, Lovric lábának semmi helye mellmagasságban!
   Helyenként jól játszottunk, de a mostani Vidi szenzációs!
   Lanza formán kívül van, Eppel cseréjét egyszerűen nem értettem. Kabangu Eppel nem csereszabatos! nem azonos szint! Kabangu labdával sem találkozott, míg Eppelben mindíg benne van a gól!
   Menjünk csak tovább és az uccsó fordulóban kell az élen állni!!!

   Hajrá Kispest!

   • Paal

    “Lanza esése, nálam sárga… neki!”
    Csak a piros-fekete szemüveg iratta velem is, hogy láttunk már ilyenért tizenegyest! :) Ennél finomabban nem lehetett jelezni, hogy messze nem volt 100-as szitu! :)

   • István Hereb

    Így van. A Bobál-tizi volt az egyik nagy hiba, a másik, hogy a végén nem adott még egyet ellenünk.

 • belos

  Nem érdemeltünk vereséget, járt a taps a srácoknak a végen, emberhátrányban is küzdöttek a túlerő és a bíró ellen. Menni kell tovább, harcolni és bízni. CSAK!

 • László Papp

  Francba,h a Vasas meg a zoldek is nyertek ma. :(

 • Gabesz

  Ezt a meccset Gróf és Rossi számlájára írom !!! Nem tudom miért kellett Laczkót lecserélni ???? Rossi miért Holendert hozta be helyére ???? Ott volt Boti is és akkor Lovric kiállítása után is teljes lehetett volna a védelmünk.
  Gróf állandóan kinn áll a kapuból az ötösön kívül.Az első gól tisztán az övé ! és a harmadik is.Laczkó után Holenderrel nem volt balhátvédünk.Sajnos a jobb oldalunk sem az igazi,Kinget átjátszák könnyen ,csak előrefelé jó King.Végre a kiállításig nem középső védőt játszott Kamber,sajnos a középpályán sem hozta a régi meghatározó játékát.Egy gólt róla kaptunk,ő vesztette el a labdát.Védelmünk és középpályánk többször kinyílik visszatámadásokkor.Sajnos Zsótér sem volt jobb mint Koszta kb azonos szintet képviselnek.A mérkőzés Rossi cseréjén és Gróf kaputól kinn tartózkodásán ment el.Koszta kicsit hasznosabb védekezésben és támadásban is és
  jól lő kapura és fejel is.

  • Kicsipest

   Boti nem volt ma nevezve.

  • István Hereb

   Hát, én nem értek egyet. A harmadik gólnál Geri volt határozatlan, utána egy az egyben állt szemben Lazovics Gróffal. Az első talán igen. Rossi meg nem tehet arról, hogy nem mennek be a helyzetek, a játékunk nagyon is rendben volt.

 • Lassie Tizenkilenc

  Mivel mindneki leírt már mindent, csak pár konklúzió :
  – Az őszel a heti 2 ellenfelünktől is kikaptunk, mégis fel tudtuk tornázni magunkat az első helyre.Az lesz majd a mérvadó amikor a kisebb csapatok ellen játszunk.
  – Grófot nagyon jó kapusnak tartom !De mintha picit agyban elfáradt volna.Most kéne egy higgadt Horváth Andris a kapuba.
  -Eppel Marci is picit el van fáradva.Erre utal hogy picit lekésik mindenhonnan, utána meg szinte sírógörcs hogynem sikerült.1-2 meccsre be kell jelenteni egy kamusérülét(húzódás) hadd töltődjön, hadd jöjjön ismét formába.Ennyit ma egy Balázs Zsolti is hozott volna.
  -Kiismerték a játékunk és teljesen ízekre szedték és felkészültek belőlünk! ez a hét tanulsága ! Ősszel hasonló volt a helyzet, de akkor Rossi kitalálta ezt a 3-5-2-t amivel megint megleptünk mindenkit.Most is kéne valami vadiúj dolog amivel meglephetjük újra az egész mezőnyt.Illetve kell 1-2 meglepetésjátékos akiből nem nagyon tudtak eddig készülni (Balázs Zsolti, vagy középpálára esetleg Csábi Misu 1-2 meccsre.hátra 1-2 meccsre Palmes , Göblyös aki belefér a fiatal szabályba.Edzőmeccseken nagyon jól mozgott.1-2 meccsre fel lehetne készíteni, ha teljes szezonra nem is elég a teljesítménye.Pörgős, gyors, olyan igazi agresszív szúnyog :)
  – Ebből a két meccsből nagyon szarul jöttünk ki.Ettől tartottam a fradi vereség után.Viszont a csapat bemutatta hogy idegenben 10 emberrel is tud tényező lenni.Ez nagyon nagy dolog !

  • Thibby

   Játékunkat annyira ismerték ki hogy tudják Lanzára épül…..ha labdát kap hárman állják körül. Fradi ugyanezt csinálta. És készülhetünk mert a többi csapat is három emberfogóft rak majd mellé,más kreatív játékosunk nem nagyon van.

 • papparam

  Gödörben vagyunk. Ez azt jelenti, hogy a 2 sokmilliárdos állami csapatot “csak” mezőnyben focizzuk le, az egyiket emberhátrányban, a befejezéseknél viszont sajnos nincs szerencsénk… Ok, nem vagyunk elég pontosak.
  Nem baj, majd kimászunk belőle.
  CSAK!

  • zolee

   Soha ne legyünk nagyobb gödörben, 7 győzelem után kikaptunk, bajnokok úgysem leszünk, ezt ma ismét világossá tették, de én ezt eddig is tudtam, legyünk dobogón az már hatalmas teljesítmény, mindenki nagyot küzdött ma, elismerésem a CSAPATNAK!

 • VirágPeti

  Gratulálok a csapatnak, odatették magukat a fiúk. 10 emberrel is mentünk előre, és nekem úgy tűnt, jobbak voltunk. Sajnos a góllövéssel hadilábon állunk, hiába van lanza és eppel. Nekünk kell 10-15 ziccer egy gólhoz, míg a legfőbb riválisaink az elsőből betalálnak ellenünk rendszerint. úgy érzem az nb1 minden csapata ellen képesek vagyunk dominálni, nincs félnivalónk senkitől. Lehet h vannak drágább keretek meg nagyobb “sztárok” máshol, de Mint csapat, mi vagyunk a legjobbak. A játékvezetés részrehajló volt és jelenleg ez a magyar foci felemelkedésének legnagyobb kerékkötője. Nem értem mi a f..ért kell még ezzel is azokat a csapatokat segíteni, ahol amúgy is soxoros a költségvetés! Követeljük az egyenlő elbírálást a pályán és a játékvezetők mindenek felett állásának és bírálhatatlanságának a megszűntetését! De nincs semmi baj, menni kell tovább, 1 pont hátrányunk van, az semmi! CSAK!