Tudom, hogy Újpestre megyünk, de ezt nem állhatom meg szó nélkül

Kelly hősei, hülyemlsz, Soros György, van itt minden.

A szurkolók támogatják az MLSZ stratégiai céljait és eszközeit

– ezzel a címmel publikálta az MLSZ az elmúlt hetekben futtatott “kérdőívének” az eredményeit. Azért tettem idézőjelbe, és raktam át dőltbetűssé a kérdőív szót, mert ha nem teszem, akkor a bennem lévő szociológus spontán öngyulladásba tör ki.

A lényeg, hogy publikálták az “eredményeket” (l. a formázás okait fent) azzal a felcsapással, hogy a szurkolók támogatják. Tessék a 8. pont “grafikonjához” lapozni, hogy lássuk, mennyire:

Szövetségi aggyal gondolkodva a bekarikázott érték azt jelenti, hogy a szurkolók mintegy fele szerint a sportszerű szurkolás egyáltalán nem fontos. Ez például annyira találkozik az MLSZ stratégiai céljaival, hogy

22 forduló alatt 79 büntetést osztottak ki, összesen 13 millió forint értékben, és ennek csaknem felét (34 esetben) az MLSZ szidalmazásáért!

Ba-da-bammm-tssssssh – hallom a dob-dob-cintányért a háttérben vihorászó zenekartól.

Azt a részt most hagyjuk el, hogy a kérdőív olyan alapvető szakmai minimumnak nem felelt meg, mint

 • az összevethetőség, értelmezhetőség biztosítása, vagyis nem ártott volna valamiféle ellenörzőkérdéseket beletenni. Teszem azt:
 • nem (férfi? nő? nem mindegy); kor (fiatal? idős? nem mindegy); lakhely (nb1 közelében? alföldön, mindentől távol? nem mindegy); anyagi helyzet (egyáltalán van pénze a focira? nem mindegy)
 • aktív meccsrejárás? egyáltalán kitől akartak kérdezni? akik járnak meccsre, vagy akik járnának?
 • mivel biztosították, hogy egy szurkoló/érdeklődő csak egyszer töltse ki az ívet?

De tényleg, mit akartak egyáltalán?

(Azt pedig végképp zárójelbe, hogy már az első “grafikonnál” kilóg a lóláb. Itt az NN I. és az NB II. csapatszámáról kérdeznek, és a válaszolók  70%-a szerint a 10-12 kevés. Ismételjük át a címet: A szurkolók támogatják az MLSZ stratégiai céljait és eszközeit)

Mindegy, úgyis Újpestre megyünk

Fáy, Bozsik, Megyeri – egy bajnokságon belül a harmadik stadionban játszunk az Újpesttel. Nem rossz. Ráadásul a 2007-es kupadöntő óta először szurkolhatunk az eredményjelző alatti szektorból, vagyis onnan, ahol eddig a lilákok.

A Megyeri út valahol a magyar futball állatorvosi lova.

 • még 2001-ben, az első Nagy Stadionépítési Program keretében adták át, mint a Bemutatópéldányt. Hamar kiderült, hogy nem 800 millió, hanem 3+ milliárd az ára (akkor még ilyen összegek repdestek), hogy a födém túl rövid, ezért a nézők eláznak, hogy a VIP/sajtó részt elcseszték, egy faállványzaton kell álljon tizenöt éven át, és hasonlók.
 • a Megyeri út, tehát a korábbi vendégszektor felőli oldalra még egy irodaház is épült, amiben az átadás óta egy percig sem járt bérlő, hogy most felújítsák, mert kell az, nagyon szükséges.
 • fél évig képtelenek voltak átadni, mert vagy az építő csúszott, vagy az Újpest FC és TE nem tudott valamiben megegyezni, vagy az MLSZ kötekedett, netán a katasztrófavédelem és hasonló szakszolgálatoknak nem tetszett valami.
 • mindez persze nem zavart senkit, a beton töredezett lett a felújítás után, a gyepre nem költöttek, tehát meccset ugyanúgy nem lehet rajta rendezni télen.
 • a vendéget átrakták a kisutcákba, ami alapvetően reális ötlet, hogy a stadion “főbejáratát” végre a hazaiak használhassák, azonban teljes hülyeség is, mert az újpestiek szépen belakták a szektoruk mögötti részt az elmúlt évtizedben, vagyis remek kis móka lesz átsétálni a békésen sörözgető tömegükön a senki által nem ismert és állandóan eltévedős kisutcákban, merthogy

Tisztességes ember évente csak egyszer megy Újpestre, amikor a csapata ott játszik.

– tartja az otthonról hozott mondás.

Újpest város a városban. Néhány éve elromlott a rádiótelefonom, kerestem hozzá szervízt: volt egy Budapesten és egy Újpesten. Az egyik kedvenc utcai (csalamádés!) hamburgeresemből sokáig egy volt Budapesten és egy Újpesten. Sorolhatnám még, de a lényeg, hogy Újpest egy párhuzamos világ, és amitől város lesz egy nagyváros, abból nekik is van plusz egy.

Újpestinek lenni valahogy egészen más, nekem teljes egészében érthetetlen dolog. Szerintem voltam már vagy 15 éves, amikor először találkoztam úgy újpestivel, hogy beszélgettünk is. (Pestlőrinci-kőbányai gyerekként ehhez Budára, Óbudára kellett átmennem.) A lényeg, hogy sosem értettem őket, pedig ugyanazt a magyart beszélik, mint én, csak valahogy teljesen mások. De tényleg.

És ez a lilaság a meccsek egyik értelme. Mivel meg lehet fogni őket, léteznek, ha nem is tudom pontosan elmondani az esszenciájukat (hahahahaha), azért el tudom képzelni az Újpestet, és azt is, hogy az Újpest ellen jelent valamit egy 90 perc. Az Újpest nem Felcsút, mert saját jogán ellenfél, de az Újpest nem Gyirmót sem, mert elég erős érv mellette, hogy létezik.

Az Újpestet verni mindig jó, az Újpesttel valahogy mindig meccset játszunk. Újpesten nincs Fradividisatöbbi-effektus, az utóbbi években talán ellenük lehet a legjobban felmérni a saját erőnket. Hozzánk hasonlóan próbálnak (vagy esetleg ugyanúgy kénytelenek) a saját lábukon (jó, tudom, ez is hahahaha valamennyire) megállni, annyiból gazdálkodni, amennyi van, és ebből kihozni a legtöbbet.

Akár azt is mondhatnám, hogy évek óta a Honvéd-Újpest a bajnokság legfontosabb, futballra leginkább emlékeztető meccse, mert

itt egyikből sem akarnak bajnokot csinálni, nyugodtan lehet minket szidni, szabadon írni rólunk/róluk a sajtóban, kábé függetlenek vagyunk a hatalom játékától, mindössze elszenvedjük, hogy legfeljebb a négy-hat-nyolcadik helyért mehetünk, egy amolyan kisbajnoki címért.

Lehet, össze-vissza hülyeségeket beszélek, de eskü, tényleg így gondolom. (Hurrá, majd megkapom, hogy a sorosgyurkaista Csakblogot mindenféle homályos, civilnek hazudott szervezeteken keresztül pénzelik, ráadásul búvárembereket rejtegetnek a habzó kőbányais korsóik fenekén.)

Szánalom, nem szánalom, de az Újpest – azon túl, hogy mi (mink, hátha vidékről is olvasnak minket*) a bajnokságért megyünk – tényleg az év egyik legkomolyabb rangadójává nőtte ki magát. Egyrészt a történelem, másrészt a fura jelen miatt.

*_ Még egy poppolkulturális utalás, ezúttal ifjabb Mécsre, akit reméljük szintén ugyanúgy Amerikából pénzelnek, mint teszi azt a Honvéddal George F. Hemingway!!!

Bocsi az utolsó pár bekezdésért, de

minden széndákos volt, hiszen most azt kell megértenünk, hogy itt, ebben a magyar futballban jelenleg tényleg minden mindegy, bármit nézhetünk bárhogyan, azt húzunk rá amit akarunk, és én is kifogytam a szópótló szavakból ebben a mondatban, esetleg az izé még ideférne.

Egy dolog maradt fontos, és itt kell kitartani a végletekig:

EZT A BAJNOKSÁGOT MEG KELL NYERNÜNK!

amíg egyetlen törtszázaléknyi matematikai esély is kínálkozik, addig semmi mással nem szabad foglalkozni, le kell szarni az egész világot, röhögni a képükbe, mert csak mi számítunk, és az esély, amiről 24 éve csak álmodozhattunk.

Engedjünk el mindent, próbáljuk meg félretenni a napi gondokat, bajokat (vagy örömöket, a franc tudja már értelmezni ezt a világot), és a Kelly hősei Csodabogaraként küldjük az összes pozitív energiánkat a csapat felé, mert

ez a híd még áll!

Valahogy így:

 • Pingback: Tudom, hogy Újpestre megyünk, de ezt nem állhatom meg szó nélkül | Zongoracipelő()

 • Pelso

  bocsi…kicsit off…de úgy érzem, ezt meg kell osztanom:
  napi ratyi-Botka “hír”…humor :( vagy miafax akart ez lenni…
  “„Mindig a klubhoz érkezik egy e-mail a válogatott behívókról, és utána mi arról levél formájában értesülünk – árulta el a fradi.hu-nak a védő. – Ilyenkor egy szobában vagyunk, és próbáljuk egymást minél jobban segíteni.”” :D :D
  http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-igy-tudta-meg-a-fradi-vedoje-hogy-kerettag-lett-2556925

  • A69W

   Egészségükre:) ez a fradi szív “csodákra” képes!

 • László Papp

  Kocsog Vidi vezet a Dio ellen.

  • László Papp

   Na mar 2 b.ssza meg

 • A69W

  Kis érdekesség a múltkori Soroksári élménybeszámolóhoz. Beadták a licence kérelmet az első osztályra és az MTK pályát jelölték meg “hazai” pályaként, mert a sajátjuk alkalmatlan az nb1-re.
  Ennyit a fradi fiokcsapatságról….. Gondolom kímélni kell a ZÜllőit.

  Másrészt, ha valami csoda folytán elindúlna a Bozsik épitése, akkor a Sori feljutása eseten a Hidegkúti stadion kilőve mint albérlet.

  • László Papp

   Majd mehetunk felcsutra.Biztos ez is a Prosser-Botka biznisz resze

  • Granero

   Pont a multkor filóztam arról hogy a a fagyi persze soha, senkinek nem adta oda a pályáját, gondolom Kubatov nem akar koszos idegeneket a tip-top stadionba. Aztán meg Doll libalegelőzik, hát a jó büdős /%(/%)=( mindkettőnek.

 • Turbo

  Gróf – Bobál D., Kamber, Baráth – Ikenne-King, Hidi, Gazdag, Zsótér, Holender – Eppel, Lanzafame.

 • Turbo

  Bírom, de Boti eddig csúnyán vakon van, sajnos. Ez elmondható mindenkire egyenlőre, gyerünk már!

 • Dagiiron

  Eddig nagyon gyenge..

 • Turbo

  Kis gól is gól. Elég hatékony a helyzetkihasználásunk, egyből egy.

 • A69W

  Elvtársak, Blogtársak Zsótér ezt nagyon beb@zta a jövendőbeli klubjának!

  • MB Kecskemét

   Piszkosul beküldte nekik a kissrác !!!!!!!!

 • Turbo

  Zsótér bombája góltér.

 • MB Kecskemét

  Tiszta 11-es volt !!!!! Köcsög kassai !!!!

 • Turbo

  Kassai és csapata = 0. Ezt hogy nem látta egyik sem??!!!

  • A69W

   “Válogatott bírói kar van a mérkőzésen” valahogy igy mondta Kenézy a meccs elején Kassaira es a 4 másik hülyére!

   Nekem ne mondja senki, hogy ez véletlen és nem tendencia és nincs “iŕánymutatás” és bírói szolidaritás ebben az egészben!

   • MB Kecskemét

    Így van ! Rohadtul nem véletlen… ááá

   • Turbo

    Nem igazán vagyok egy összeesküvés-elmélet gyártó, de átfutott az agyamon, hogy ki van adva: a Kispest nehogy már bezavarjon a Fagyi-Fideszoton kettősnek.

    • wojciech zarzycki

     Szerencsétlen, van képed itt ugatni, miközben 10 büntetőt kaptatok idén? LOL :)

     • Thibby

      Kisbohóc miröl beszélsz???
      5 ponttal vezetnénk a bajnokságot ha a birók nem nyulnak bele…
      Geci ideges vagyok….menj a faszba innen.

     • Csaba Horváth

      Ha a csatárokat 10x felrúgják a 16-n belül az 10 büntit jelent…nem értem, hogy hol a probléma? A probléma inkább azzal van, ha egy csapat csak úgy kap 700 milla közpénzt játékosvásárlásra…nem gondolod?

     • MB Kecskemét

      Te vagy a szerencsétlen te irgalmatlan hülye !!!

     • A69W

      Az elvtárs melyik helyi alapszervezet képviseletében fogalmazta meg kritikáját?

   • belos

    Ha így is van, szerencsére a srácok kurva jól kezelik ezt. CSAK!:)

    • A69W

     Persze ez igy van, de meddig lehet ezt bírni, meddig van igy értelme??
     Tegyük fel Kassai nem volt “szögben” és nem láthatta az esetet. Kérdem Én akkor, hogy az a alapvonali idióta és a másik vakeger partjelző, aki testközelben volt, a szemük előtt történt minden az mit látott??? Nehogy már ez véletlen legyen!

     • belos

      Igazad van. Csak arra akartam utalni, hogy idén nekünk gyakorlatilag az ellenfeleken kívül még a fél világgal is meg verekednünk a bajnoki címért. A srácok ezt idáig nagyon jól kezelik, maximális riszpekt nekik.

 • Dagiiron

  Bazmeg, ez kiállítás és tizenegyes volt..

 • Turbo

  Az előbbi Kassai-közeli képet követően most töröltem le a képernyőt.

 • Dagiiron

  Vezettünk, de magunknak tesszük nehézzé a meccset.. Néha olyan, mintha nem lenne középpályánk..

 • A69W

  Hemi kesztyűben, a bírók bundában, az újpestiek nemzetőrnek öltőzve!
  Szép ez a márczius!

 • Dagiiron

  Továbbra is szarul játszunk..

 • ius

  Hidi sokat árt

 • Kovics

  Saját magunkat fogjuk megverni ma!

 • ius

  Egyszeruen jó ez az ujpest

 • ius

  Eppel is nagyon gyenge ma

 • Turbo

  Ezek szerint nem tudta meg Ffejkassai a szünetben, hogy tévedett. Mert ezt akkor befújta volna. Na részemről ennyi a bírózás. Egyelőre. Inkább CSAK!

  • MB Kecskemét

   2DB 11-est nem adtak meg !! Én bírózok !!

 • ius

  Kabagu lyukat rúg. Kõszi Rossi. Kisszõgi variáció nevetséges

 • National Hiphop

  Kabangu a csodafegyver, bakker…

  • Vizi Viktor

   Csoda fegyver, mert nem kell győzelmi prémiumot adni okéj?

   • National Hiphop

    Zsokéj

 • ius

  Villam csere bzd meg

 • ius

  Itt csak Lanza meg Zsótér akart nyerni.

 • w-fred

  kabangu takarodó.

 • László Papp

  Ezt elkurtuk!!!!

 • Dagiiron

  Szarok voltunk, de 2 tizit nem adtak meg nekünk… Kurva anyád Kassai..

 • ius

  Egy bajnok csapat nem állhat ìgy hozzâ

 • Thibby

  KassIt meg kéne keresni…..

  • Thibby

   És meg kérdezni hogy lehet ekkora fasszopó. ……nagyon ideges vagyok a csaló gyökérre. Olyen 11est nem lehet elnézni….

   • MB Kecskemét

    Ultra up !! Erre !!

 • Turbo

  Tizenegyes, kiállítás. Eldőlt volna, de nincs ha. Ezt nem foghatjuk csak a bíróra, Darknak elveszett a lába, akkora lyukat rúgott. Ja, még valami: ROHADJ MEG KASSAI. A CSAPATODDAL EGGYÜTT.

 • ius

  Zsòter nem õrült a gòljânak. Egy uriember.

 • kgyula

  Rohadjatok meg hülye faszkalapok a rögtön labdavesztésbe torkolló kisszögleteitekkel! Aki hülye, haljon meg! Mentek a picsába, a középmezőnybe az ilyen Baráth-féle kis flegma középszerű gecikkel…

  • István Hereb

   Naaaa…

 • papparam

  Nagy kalap szar ez az Újpest, de szépen hozzásüllyedtünk ma sajnos. Bár ettől még nyerhettünk is volna, de asszem saját magunkkal kéne játszanunk, hogy egyszer ne ellenünk fújjanak. Á, mit akarunk mi itt, ebben az irányított szarban?

 • László Papp

  Bakker es mar csak 3 ponttal megyunk a hulye fradi elott.Szepen elolvadt a 8 pont elony.Ez a kocsog Ujpest is miert nem a fradi ellen hajtott inkabb igy.

 • Turbo

  Nyugodjunk le, most már csak előre kell nézni. Jön a Fradi, elsején. Az egy szintmérő lesz.

  • A69W

   Meg jön az andoszaboberkekassai, el van döntve, hogy mi itt nem lehetünk bajnokok.

  • Thibby

   Nem lesz szintmér ö mert telefossuk a gatyánkat ellenük mindig, ha esetleg n em akkor meg jönnek az andoszabokassaik…..és szopunk tölük menetrendszerüen

 • Thibby

  Nem szarok voltunk hanem utaznank ránk a birók!!!!! Ezen a meccsen volt több kisebb nagyobb birói itélet amivel belenyultak a meccsbe….
  A kupábol is birók ejtettek ki…..most pedig két pontba került……
  Tüntetni kellen a kurvaanyjukat

  • VirágPeti

   Teljesen igazad van. Bojkottálni kéne a bajnokságot, de nem csak nekünk, hanem a többi tíz (nem állami) csapatnak is. Vérlázító, hogy tolják a 2 kedvenc csapatot! A híradóban is örömködve írták ki és mondták, hogy nyert a fagyi meg a videoton. Többi csapatot meg sem említették. Mintha nem is léteznének. Mintha Mo-on nyilvánvalóan csak fagyi és videoton szurkoló lehet az ember, semmi más. Miért nem a paksról vagy az emtékáról örömködnek?? Azok is nyertek ma! Annyira átlátszó és szánalmas hogy tévésektől, újságíróktól kezdve bírókig mindenki alá van rendelve annak, hogy valami megalomán beteg elme mindenképpen ftc videoton egyeduralmat akar a magyar fociban! A többi csapat csak arra kell, hogy meglegyen a 12 csapatos létszám. De nincs illúzióm, semmi sem fog történni, csak nekünk szúr ez szemet, megy minden ugyanígy tovább.

   • Thibby

    Holnap kéne kezdeni a góól studiojánál…..az érkezö szakértöknek kéne elmagyarázni hogy tegyék szóvá!!!!! Bozsik már csak az apja emléke elötti tisztelgésböl…..

    • VirágPeti

     ők is a rendszer részei. Utolsók közt lennének bármit is szóvá tenni. Elvtelenek. Pénzimádók. Sajnos ez veszett fejsze.

    • Granero

     Bozsik Peternek semmi koze a Kispesthez, kis tulzassal mar az apjahoz sem.

     • László Papp

      Mostanaban mar Knezy is sokkal szebben es dicserobben beszel a Kispestrol,mint Bozsik valaha tette.

   • zolee

    Kicsit elvonatkoztatva, hogyan választanak meg szavazók egy olyan pártot akik közpénzt saját meggazdagodásukra használják? egyáltalán miért megy el szavazni ember ebben az országban?
    Azért mert birkák vagyunk…Ennyit a politikáról, sajnos a bajnokságot is politika dönti el így már ez se maradt meg nekünk drukkereknek.

    • VirágPeti

     Egyetértek. Az egész szavazósdi, demokráciásdi csak egy színjáték. Nagyon nagy bajok vannak, de világszinten is, nem csak itt, sajnos.

    • Pelso

     ezért nem mentem és vszínű nem is megyek szavazni :/ és csakis ez lehetne az igazi jelzés ennek a “demokráciának”, ha nem mennének el szavazni az emberek!!
     DE szerintem ne essünk át a ló túl oldalára: a tegnapi meccset több ponton megnyerhettük volna a béna bírók ellenére is, de tegnap vhogy nem ment…
     (azért azt lássuk be, hogy KV sokkal többet ártott a f(idesz)TCnek, mint nekünk )

   • Granero

    Igaz csak sajna pont forditva van: nem ket allami csapat van hanem ketto nem az…

 • 58914020 .

  Igazságos a döntetlen, Lanzafame volt a legjobbunk.

  A védelem nem tűnt éppen áttörhetetlennek, előrejátékunk pedig nagyon gyenge volt…
  Sajnos, messze kerültünk a bajnoki címtől.

  • László Papp

   Nekem kivetelesen ma hosszu ido utan Holender is tetszett.

   • ius

    Én sem láttam még ennyit kûzdeni.

   • Dagiiron

    Így van, ma jól nyomta..

    • László Papp

     Viszont ma meg ott volt Boti,aki lefele logott ki helyette.Mar az elso felidoben csinalt hulyesegeket,a 90. percben tortentekrol meg mar ne is beszeljek.

  • MB Kecskemét

   Az rendben van, hogy messze vagyunk a bajnoki címtől. De az hol igazságos, hogy elvesznek 2 jogos tizit ?????? Ez minden csak nem igazság !!!

 • zoltan

  1) 0-1NÉL MIÉRT DARK JÖN BE? MIÉRT NEM NAGY GERI?
  2) Az alapvonali partjelzők szopatnak szét minket.
  3) Le kéne állni ezzel a 85. percben leviszem a sarokba dologgal, mert nem megy.
  4) Remélem Hidi nem hosszabbít. Hideg ráz tőle amúgy is, most meg ott a meccs a lábában, erre 15-ről 2 méterrel fölé rúgja,

  • Gabesz

   Azzal kezdeném,hogy nincs középső védő tartalék és b.hátvéd tartalék sincs !!! Nem véletlen,rossi még akart igazolni középső védőt !!! Holender nem balhátvéd,Kamber nem középhátvéd ! Eppelt lefogják és annyi,Lanzát már nehezebb lefogni,ezer százalékos 11-es volt,ezt egy híres nemzetközi bíró nem teheti meg
   hogy nem fújja le és a partjelzők,alapvonali bírók miért nem segítettek a bírónak ?????

   • Thibby

    Mert parancsba van adva hogy a vidinek kell bajnokságot nyerni

 • Thibby

  Azt vegyétek már észre hogy Kassai elcsalta!!!! 30 percbe. Kettővel mentünk volna ha korrekt. 5 biró volt a pályá körül!!!!!! Ugye nem hiszitek hogy elnézte mi nd???????
  Ha nem csal a biró 2-3 góllal nyerünk és mindenki tapsikol………most meg ostorozzátok a csapatot!!!!! Gondolkozzatok már!
  Kabaré ami ellenünk folyik…..a groupamában gyakorlatilag kézilabdás mozdulattal dobnak nekünk gólt……..szerintetek ilyeneket el lehet nézni?????

 • Lassie Tizenkilenc

  Na értékeljünk higgatan : Megnyerhető meccs volt , de nagyon le van eresztve a csapat. Minden ellenfél már tudja hogy úgy lehet kikapcsolni a játékunk ha 90 percig szorosan embertfognak.
  Az újpest irgalmatlan nyomás alá helyezett, mást csapatot 3-4 góllal vertek volna, jó csapatuk van.
  Nálunk : Grófot azonnal lecserélni!Hajmeresztő dolgokat művelt!! Mindenki tette a dolgát. Zsótér a gólja mellett hihetetlenül nagyot játszott !! Megint a szemét csaló Kassain ment el a meccs. 20 percig még egész korrektnek tűnt, de utána kezdte megint a szokásos mutatványát…
  Jót fog tenni a szünet, mindenki fel fog tudni töltődni.Viszont azt nem értem hogy hogy bírta az újpest ennyire végig erővel ? Mert lehet presszingelni 10-20 percet…na de 90-et ????

  • Thibby

   Nem preszingeltek csak kb 20-30 at

 • Kicsipest

  Úgy gondolom, hogy elsődlegesen (már megint) a bíró miatt vesztettünk. De, ha már nem kaptuk meg a büntetőt, nem ilyen játékot kellett volna játszanunk! Alig volt nálunk a labda, nem voltunk elég harcosak, védelmünk átjáróház volt, levegőbe lógott az egyenlítés. Hidi kihagyott százasa és Dark luftja nem fért bele. Dark az MTK ellen jól szállt be és a Debrecen ellen is adott egy gólpasszt, de azóta csak kerékkötője a csapatnak és a mai utolsó perces hibája… Villámot minek igazoltuk? Amennyiben jövőre is az élmezőnybe akarunk lenni, igazolni kell egy normális kapust is, Gróf és az ő kiijövetelei!

  • Hidy

   Valóban nem játszottunk jól, de a csapat erejét mutatja, hogy ettől még simán nyertünk volna, ha Lanza egyértelmű buktatásáért megadja a mocskos csaló a tízit és kiállítja Balajczát. 0:2-ről nem vesztettünk volna pontokat. Ráadásul a második félidőben Zsótér kapu előtti lökése is befújható lett volna. Szerdán a Barcának befújt második tízi előtt kisebb szabálytalanság történt!

   • Kicsipest

    Én is így gondolom! A szünetben tuti, hogy megtudta, hogy szabályos tizit nem adott meg nekünk, így még egyértelműbben be kellett volna fújni a büntetőt!

   • Sanzi

    És Di Maria esete???
    Nem kell itt bírózni, Zsótér esete nálam hatalmas védői megmozdulás, Lanza féle eset tizi volt, de a labda sajna rossz irányba ment, szvsz megviccelte Kassait.
    Nekem jobban szemet szúrt Kassai viselkedése a játékosokkal… a BL ben nem így gesztikulál, beszél a játékosokhoz, mint amit az NB1 ben megenged magának.
    Kabangu, Villám azt se tudja hol vannak.
    Inkább MFA-sok kapnának helyet. Tömösvári miért nem kap lehetőséget ezzel a bantuval szemben???

 • László Papp

  Lehet,h jol fog jonni a bajnoki szunet most nekunk,bar abbol mi nagyon ritkan szoktunk jol kijonni.Eppel teljesen indiszponalt volt,de o mar jo ideje,csak kodorog a palyan,azota amiota kijelentette magarol,h elete formajaban van.Kicsit fel kene razni a gyereket,mert ennek nem lesz jo vege.Ha kov. meccsen kikapunk a zoldektol,amire a birokat ismerve eleg jo esely van,akkor mar a dobogo is kezd necces lenni.Nem szeretnek megint 1646 napot varni ,h a csapatot az elso helyen lassam!

 • nethool
  • Granero

   hehehe
   – szerintem te már a meccs előtt erre készültél é alig vártad, hogy posztolhasd :)
   azért jó volt :)

 • Paal

  Az Újpest ma jobban akart, így megérdemeltek az 1 pontot. Kassai két tizit is benézett, így Rossit nem tudom hibáztatni, mert ült volna a taktika. Dark a végén amatőr hibát vétett.
  3 hét van kitalálni valamit a Fagyi ellen, remélem sikerül majd legalább egy x-et összehozni, bár a lényeg az azt követő 10 meccsen lesz. Lesznek keresztbeverések, így még nem dőlt el semmi! Nem szabad azt a meccset sem túlgondolni!

 • Eriq

  Kb. agyf@szt kaptam a meccs végén, 88′-ben mi volt az a kis szöglet??? Darkot remélem végre elfelejtjük, eddig CSAK a dvsc ellen lépett be jól a játékba. Szegény Marci, amióta azt nyilatkozta, hogy élete formájában van, nem igen megy neki, bár tény sokat melózik a középpályán (nekem kicsit Szalaira emlékeztet :-)) Lanza szituja egyértelmű tizi volt, bár jobban is megoldhatta volna, pl. úgy h berúgja!!! Hidi helyzete, legalább a kaput találta volna el, illett volna!!!
  Április 1-jén bolondok napján fagyit ütni kell, nem létezik h 5ből 5x kikapjunk tőlük. Hihetetlen h mindig ellenünk állnak fel. Válogatott szünetből remélem jól jövünk ki, köv. 3 meccsből min. 7 de inkább 9p kellene.

 • VirágPeti

  Mocskos kassai. Köszönjük emelesz. Nem vagyunk hülyék és vakok. Látjuk mit műveltek.

 • István Hereb

  Az volt a pech, hogy ahogy Lanza eltolta a lasztit, pont abba az irányba gurult tovább, mintha Balajcza ütötte volna el. Plusz Lanza nagy műeső, élőben én is szabályosnak láttam, de a lassításokból egyértelmű volt a tizi… nagy kár a két pontért. Lanza zsugája Hidi ek zseniális volt, ő onnan be szokta rúgni.

  • MB Kecskemét

   OK. De minek van 5 bíró ?? Azért, hogy segítse azt a szerencsétnek faszt. (Bocs a többi 4) Akinek ki volt adva, hogy a 3 pont ma nem megy Kispestre !! Most el vagyok keseredve… És ezen a sör sem segít.

 • Sanzi

  Nehéz mit mondani!
  Sajna nem érdemeltünk győzelmet, de azért ennyire a végén kapni gólt nagyon agyfasz!
  Kabungabunga… hááááát, ekkora luftot.
  Lanza – Balajca eset nagyon nehéz volt, sajna rossz felé rúgta Lanza, olyan irányba ment a labda mintha Balajca ütötte volna el, ezt nem varrom Kassai nyakába, de az alapvonali integetők ma a faxnak vannak… na mindegy.
  kb. 3x lőttük ki a lbdát a gól vonal környékén!
  Hidi helyzete válasz Rossi kérdésére, hogy miért nem viszi a Vidi fagyi kettős.
  Kár a két vesztett pontért, bár nem értem, hogy mi a faxért ordított Rossi Kamberrel a végén???

 • Zoltan

  Egészen konkrétan Dark miatt veszítettünk. Kontráinkat rendre profin megakasztotta, és a végén az a luft, pont volt az “i”-n.

 • Szakáll

  Nem leszek ezzel népszerű, de ha Lanzafame nem tizenegyesből akart volna gólt rúgni, valószínűleg nyerünk. Szabálytalanság volt, de amatőr dolog onnan nem megpróbálni a kapuba rúgni…

 • Őszintén szólva ez a Kassai egy pökhendi szarrá érett, mióta a Doll panaszt tett, nem is vezetett a ződeknek. Nekünk nem volna szabad ezekkel foglalkozni, mert a foci rovására megy.. Lanza csalódást keltett, mert az ő tapasztalatával, rutinjával az a gólt és a győzelmet meg tudtuk volna szerezni, erre fölborult, mint a hónapos retek. Botival sokáig nem volt semmi bajom, de bármit csinált lefújta kávé, hiába reklamált… Ezt a bantut elgázolta az utehenger, a harmadiknál már alig állt a lábán. Ő nem kell ide. Fel kéne építeni kissé a bandát, mert komolyabb szélsőjáték(osok) nélkül nem maradunk a dobogón,az előrevágott lasztikat meg leszedik a majd’ kétméteres favágók. Most már hiányzik Proszi…. Gólt is csak azért rúgtunk, mert azt nem lehetett nem megadni.

  • Pelso

   nagyon hasonlóan látom… Kassai védelmére’ csak annyit lehet felhozni, hogy Lanza olyan szintén jobbra tolta el a kapus mellett, hogy elsőre tűnhetett úgy, mint ha B. ütötte volna a labdát… :/ én sem értem, miért a 11-esre hajtott.
   eléggé leült a csapat, nincsenek azok a villanások elől, amiket korábban produkált Lanza, Marci, Proszi. :/
   Gróf – 100x leírtuk, nem dobogós csapat szint(sőt, kevés nb1esnél lenne kezdő) és valóban érthetetlen, hogy Kabangu miatt el lettek felejtve Tömösék… Rossi logika :/

   • Lanzáról nekem eszembe jut a futóbolond Dombi, berohant a 16-osra és felbukott. 11-es, aztán még egy és soha többet nem ették meg a bírók még azt sem ami valóban az volt. Erre a sorsra jut a dicső talján.
    Rotálni kéne a kapusokat is, mert emlékezzetek Kemenesre, mikor tuti volt a helye, mentálisan akkora lufi lett belőle, hogy.. na mindegy ami volt elmúlt. Valahogy jobban (mindenféle módon), össze kéne szedni a csapatot. Elbaxtunk a 8 pont előnyből ötöt.

    • László Papp

     Es legkozelebb a Fradival jatszunk.Nem is folytatom a mondatot.

 • Idézet a hulladéklapból:

  “Davide Lanzafame megduplázhatta volna a kispesti előnyt, de fellökte őt nagy helyzetben Balajcza Szabolcs (honvédos verzió)/mentett előle parádésan az utolsó pillanatban Balajcza Szabolcs (újpesti verzió) – a pártatlan felek inkább egy büntetőt kértek számon Kassai Viktortól.”

 • VirágPeti

  A vasasnak csütörtökön lesz az elmaradt meccse, ha azt nyerik, utól is értek, lehet hogy lecsúszunk a 3. helyre. És 3 hét múlva pont olyan pozicióban jön a gagyi-fagyi ellenünk, hogy az egész média arra lesz kihegyezve, hogy felléphetnek a dobogóra ha nyernek, mi meg megyünk a levesbe. Iszonyú lelki nyomás lesz rajtunk, megtetézik majd kommunikációs terrorral meg alattomos játékkal, kétes bíráskodással ellenünk és a meccs végén mennybe mennek, hogy boldog legyen az egész ország hogy a ződ banda már dobogós. És erre megint pont minket választott ki a sors, hogy asszisztáljunk hozzá, totálisan meg leszünk szégyenítve, tán még kiállítás is lesz nálunk, “alattomos durvaságért”, vagy bármit el tudok képzelni. Hatalmasat kell javulnunk játékban, taktikában (Rossi!) és mentálisan is, ha ezt a forgatókönyvet el akarjuk kerülni!!!

  • wojciech zarzycki

   Az alattomos játékon azt érted, hogy a bundás olasz arcba könyökli az ellenfél védőjét, vagy szándékosan rácsúszik az alapvonalnál, amikor már kiment a labda? A kétes bíráskodást mondjuk értem, 4 meccsen vertünk el titeket idén, ezeken csak a honvéd kapott egy kamu 11-est, a Fradi nem. Kiállítás nem volt egy sem. Miről beszélsz, szerencsétlen?!

   • csakakispest93

    Te mekkora mazochista vagy ember hogy fradistakent egy kispesti blogba irogatsz? Eszembe nem jutna a gusztustalan brigadod közelébe se menni

   • Csaba Horváth

    Jéééé egy mundérbecsületet védő szkennerhuszár! :D Megsimogattad már az új kabala-tyúkotokat? :)

   • VirágPeti

    Ti alattomosak vagytok akkor is, ha nem szabálytalankodtok. Meg kell nézni gerát mit művel! Állandóan presszionálja a bírót a reklamálással. Gusztustalan mű klub vagytok, mű szurkolókkal, csupa agymosott divatdrukker.

   • Kispesti

    Te pöcs fagyista

 • Gabesz

  Úgy látom mindenki Darkot is hibáztatja,igen hibázott nem találta el a labdát a saját kapunk előtt.De nem ő a hibás,nem neki kell takarítani hátul,esetleg besegít a védőknek.Elől sem tudott sokat tenni,többször lefejelte a labdát,még nem őtőle kell várjuk a csodát,pláne,hogy már amire ő bejött alig volt támadásunk,alig volt nálunk a labda.A mérkőzés azon ment el,hogy nincs középső védő tartalékunk,nincs b.hátvéd tartalékunk,Holender nem b.hátvéd !!!A legnagyobb baj,hogy nincs középpályánk,az ellenfél egyből ráhozza a támadást a védőinkre és a tizenhatosunkra,ott pedig kapkodunk,bénázunk ! A kapusunk nem megbízható,sok hülyeséget csinál.A támadásainkat a védők indítják,nem a középpályások,keveset van nálunk a labda,főleg a középpályán,mindig visszaadják a védőknek,hogy ők indítsanak,ahelyett,hogy ők szerveznék a játékot és többet lenne nálunk a labda.
  Rossi cseréit is megkérdőjelezem,inkább Nagy Gerit kellett volna behozni megerősíteni a középpályát,a védekezést.Sajnos a széleken gyengék vagyunk,az ellenfél minden támadása végigmegy és ha középre adnak ott meg akkora káosz van,legfeljebb ha elrugdaljuk a labdákat,minden az ellenfélhez megy.Taccsot sem tudunk dobni az is mind az ellenfélé.Szögleteknél is bénázunk,miért kellett ott rövidben játszani,beadás helyett.Szögleteknél a középső védők is előremennek,nagyon labilis ha előrevágják a labdát a hátrahagyott védőink felé.

 • Pingback: A Megújulás Évtizedének hirdették, elköltöttünk rá párszáz milliárdot, mégis ugyanúgy sehol sem tart a magyar labdarúgás – Csak a Kispest!()