Húsvétfaktor, Paksfaktor, tökmindegy, de ismét a hullámhegy tetején az őrült tavaszi szinuszgörbén!

A Tábor előtt ünneplő csapat: megszokott kép tavasszal, hihetetlen…

Nagy szerencse, hogy a mai beharangot Hanta vállalta át, így nem kellett az olvasókat lefárasztanom a szokásos tavasz közepi felvezetőmmel, miszerint ha Húsvét hétvége szombatján játszunk itthon, úgyis nyerünk. Elcsépelt beharang helyett így jön a mostani beszámoló, igaz, a lényeg ugyanaz, hiszen persze nyertünk, Húsvét, Paks, ez ilyenkor mindig győztes kombó, pedig nem így nézett ki előtte, ugye.

Ugye? Kedden kikaptunk enerváltan játszva ’kövesden, a Paks meg nagyot hasít egész tavasszal, legutóbb bajnoki címvédőt dorgálva, szóval itt minden kinézett, csak magabiztos hazai siker nem. Annyira nem, hogy Ábellel karöltve egyszerre jósoltuk a délutáni pácolt sajtfalatozás közepette, hogy „ma végleg lezárul számunkra az idény érdemi része”, és ezzel nagyon az optimizmuspápa Hanta sem ellenkezett, inkább bontott még egy IPÁ-t. De tényleg, ki volt magabiztos a mai meccs előtt, nézzünk nyugodtan magunkba. Hát, nem sokan.

Kifele tartva a Bozsikba, azon tanakodtunk, vajon variál-e Rossi a kezdőn a kötelező Baráth-pótlást leszámítva (arra jutottunk: nem fog); és azon, vajon mi lenne a jó taktika (arra jutottunk: hát nem a Paks lerohanása). Persze a Paks is nagy védekező- és kontracsapat, szóval az ő támadásaikra várni olyan lehet, mint egy kvantummechanikai doktori disszertációra Horváth Adriántól, szóval tényleg bizonytalanságok sorával kísértett minket a találkozó.

Ehhez képest az első 20 percben látott üzembiztos szürkület olyan hűen idézte fel a legklasszikusabb Kispest-Paksokat, hogy „öröm” volt nézni. Na de el is hagyhatjuk az idézőjelet: az ugyanis tényleg öröm volt, hogy mi a mezőkövesdi torpanatnál valamivel agilisebben és minimálisan kreatívabban toltuk (no, nem sokkal), a Paks pedig meg sem közelítette sem veszélyes tavaszi önmagát, sem a Diók keddi őrületfociját.  “Ez a meccs még fogható is lenne” – morogta mellettem Öcs, és egyet kellett értsek.

Főleg miután, épp elérve a „lassan jöhetne egy gól, mert akkor érne valamit ez a mezőnyfölény-szerűség” pontot, Lanza pontos beívelését a balladai magányban emelkedő Mindenki Tudjamár  Eppel Gólkirály Márton magabiztosan fejelte a kapuba. Először még úgy tűnt, hátulról érte a labda a hálót, de nem, benn van, 1:0 a 18. percben, remek. Vezetésünk nem változtatott sokat a meccsképen – dominancia és helyzetecskék itt, paksi tanácstalanság ott.

Mondjuk, még egy gól azért jöhetne a szünet előtt, sóhajtoztunk csakblogilag, mikor épp a többiekhez fordulva akartam kérdezni valamit, de fokozódó hördület támad, megfordulok, és bizony a labda épp pattan fel Zsótér előtt, Dönci barátunk pedig úgy megküldi azt, hogy rojtosra mocskolja vele a pipát, mint székely medve a havasi ajtófélfát. A látványtól kollektíven seggre ültünk a srácokkal, bevallom férfiasan, hát mi történt itt, ettől a meccstől paráztunk ennyire? 35. perc, 2:0.

Várjuk ki a végét, mantráztam szünetben a többieknek a kötelező RW realizmust, de valahol belül már én is tudtam, itt ma nem lesz gáz. Utólag nem is értem, miért ríttam belül egész héten, Húsvét szombat, itthon, ez évek óta mindig tuti siker; Paks, tavasszal itthon, ez évek óta mindig tuti siker; Apu színházba ment Anyuval nagy önfeláldozóan, ez évek óta mindig tuti siker. Tényleg, mitől féltem?  Persze azért nem kell elbízni se magunkat, de tényleg jók voltak az esélyek a második 45 előtt…

Amik aztán be is igazolódtak. A Paks úgy látszik, most pihent egyet fejben-testben a tavaszi szárnyalás közepette. Hiába jött a bohócliger szinten néhanapján veszélyes Koltai és kisSzakály szúnyogduója, kölcsönRikárdó tábornokkal együtt, egyszerűen a zöldeket ma semmi sem pörgette fel, még a vidámságában már „mindenki tudja már hogy Heffler a gólkirály” rigmust költő és arra idvezülő Ábel kollega orgánuma sem, igaz, mi sem tettünk már hozzá ekkor érdemit a meccshez. Lanza nem igazán volt elemében elöl a gólpasszán túl, a középpálya is inkább csak Tesco gazdaságosan zakatolt, a frissítésnek érkező Koszta és az időhúzó csere Balázs sem tett le komolyabb névjegyet ma este. Egyedül a kb. 25 percet kapó Nagy Gerit tudom dicsérni, aki olyan természetességgel vette fel (a mondjuk nem túl nagy) meccstempót, hogy kullancskodásával e kis idő alatt is romokba döntötte a paksi támadószekció minden kreatív energiáját.

A lefújás előtti percekben már az ezúttal civilben feltűnő Lovifotós boldogított minket legendás humoreszkjeivel, és ezt nem is bántuk. Ugyanis nincs is hálásabb dolog, kedves nézőink, kedves hallgatóink, mikor hátradőlve csak a lefújást várod, azazhogy de, mégpedig az, amikor a lefújás után rögvest kiderül, hogy a listavezető Vidi beégett otthon a Mezőkövesd ellen (WTF), és ismét az élre áll a csapatod. Na, az nem egy rossz dolog.

Mondd meg a Faternak, legközelebb is menjen irodalmi estre, és akkor szép idényünk lesz!”- küldi üdvözletét mosolyogva az Öregemnek Apu korzós cimborája hazafelé, át is adtam, jelentem becsülettel.  És az estének itt még mindig nem volt vége, vacsi közben ugyanis Tesóval még csekkoltuk a Fradi újabb rommá sülését, az Üllőin a Vasas ellen, ami csak azért nem 1000%-os kéj, mert a Vasastól tartok ám, nehogy itt a surranó pályán megint elkezdjen vigéckedni az angyalföldi team. Hiába övéké a legnagyobb szimpátiám a 3 idei nagy ellenfél közül, azért ne jöjjön meg nagyon az az angellandi (DIRR) étvágy.

No mára viszont minden jó ha jó a vége, mondanám, hisz egy átlagos hétvégén, miután nyertünk és az eredmények is remekül alakultak, már csak az elégedett lefekvés várna, de bakker, 6 forduló van még hátra, milyen 6 hét lesz ez, emberek, én meg ülök itthon, gépelem be ezt a posztot, és olyan kurva ideges vagyok, mint az államvizsgáim előtti hetekben voltam, ez nem igaz. Nem igaz…

Az viszont igaz: most kell megélni és kiélvezni ezeket a pillanatokat, mert valljuk meg, jó eséllyel hosszú évekig megint nem lesz ilyen. Úgyhogy revideálom az előbb leírtakat: most mégis elmegyek aludni egyet, elégedetten. Honvédom, Te meg menj tovább, amíg bírod. Bírnod kell!!!

“Húsvétfaktor, Paksfaktor, tökmindegy, de ismét a hullámhegy tetején az őrült tavaszi szinuszgörbén!” bejegyzéshez 36 hozzászólás

 1. Szép este volt, gratula a Fiúknak! Amennyire tartottam a meccstől, annyira nem kellett izgulnom közben. Szokatlan érzés volt! :) Végig kézben tartottuk a mérkőzést, és a második félidőben hozott TESCO gazdaságos játék is elég volt ahhoz, hogy megtörjük a Paks tavaszi szárnyalását és folytassuk a sajátunkét. Donát a forduló gólját lőtte, nagyon meg kellene tartani Őt! Úgy hallottam, hogy Zsótér szívesen maradna, gondolom Hemi pénztárcáján fog múlni az ügylet. Ismét jó ránézni a tabellára, és már egyre jobban hiszek abban, hogy ez így is marad! Ámen.

  1. Zsótér, Koszta, Gazdag, Nagy Geri. Ez a jövő középpályája. Gyémánt alakzat. Elöl Lanza Eppel, hátulra 4 védő.

   1. Azért Gazdagnak még sokat kéne javulni…. tegnap figyeltem ( a múltkori véleménycsere miatt), a nagy átlagához képest nem volt jobb, egy két szabálytalanság, némi futogatás egy pár passz, ez kevés. Kicsit lelankadt önmagához képest. Fel kéne turbóznia magát, hogy ebben a négyesben megfelelő harcossággal sebességgel, tettrekészséggel a csapat javára váljon….De ez a középpálya jó lenne mert ha Zsótér és Geri gólképes (láttuk már Őt nagy gólt rúgni), a többiek is képesek lennének rá…

 2. Kellemes Húsvét ez így :-) CS.A.K!!!
  Meccs előtt természetesen nagyon örültem volna a 2-0-nak, most is örülök, de van egy kis hiányérzetem. Bosszantóan sok volt a hiba, 1-0 után bedobásokat gyök2vel végezzük el, miért? Mindig kiengedjük a labdákat, ahelyett h megjátszanánk azokat. Számomra két játékos volt, aki játszotta a futballt, a két gólszerzőnk EPPEL és ZSÓTÉR, utóbbi elképesztő mennyiséget futott, nagyon kíváncsi lennék h hány km jött össze neki, a gólja meg, atyaég, jó kis bal lába van!!! De jó lenne megtartani. Szép volt. Lanza első gól előtt ügyes volt, utána??? Többen a cseréjét követelték a tribünön, le is hozta végül Rossi mester. Összességében ahogyan a előttem is fogalmaztak, kár volt a 2. félidő Tesco gazdaságos játékért, legalább 1-et még rúghattak volna a fiúk, de természetesen jár a GRATULÁCIÓ! Vasas ellen kíváncsi leszek melyik arcát mutatja majd a csapat, vendégszektort kötelezően meg kell tölteni. Amúgy nagyon kevesen voltunk a Bozsikban (kb. 2000 néző) tegnap, miért??? CSAK!!!

  1. Ezt én sem értem, miért veszünk vissza a sebességből a vezetés után, ez már sokszor megbosszulta magát. a kegyelemdöfést a harmadik gól formájában bevihettük volna, ha Koszta hamarabb áll be.

 3. Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve.

 4. Pár szóban a mérkőzésről : Az első félidőben megszerzett előnyt nem szépen,de okosan taktikusan megartottuk magunkat nem széthajtva, gondolva a következő fordulókra is.Nem volt szép és élvezhető a 2. félidei játék de ilyenkor ez az olaszos célfutball kell.
  Jól sikerült a frissítés, érezhető volt hogy dinamikusabbak a játékosok mint kedden.Gróf ma időben érkezett így nem volt üres a kapunk .)))
  A játékosokról : Bobál Dávidon láttam nagyon motivált volt.Látszik vissza akarja verekedni magát tartósan a csapatba.King játékát nézve az elmúlt hetekben….borzasztóan nem hiányzik botka….
  A meccs embere megint Donát lett. Valahogy meg kéne dumálni a csapatát hogy még egy évre engedje el kölcsönbe.Ez az opció mindenkinek jó lenne!
  Elől Lanza Eppel duó pont annyit adott ki amivel meg lehetett nyerni a meccset.
  A beszálló Koszta nagyon dinamikus volt, kezdi visszanyerni formáját végre.
  Balázs Zsolti pár perceinek örülök,hadd szokja a csapatot , mert ha ittmarad jövőre , mindenképp kell egy pihent csatár a nemzetközi meccsek után a hétvégi nb1-es meccsekre.
  szeretném ha Rossi maradna a nemzetközi kuákra, de ha esetleg eligazol, vagy valamikor elmegy szabira 1-2 évre tőlünk, akkor szivesen látnám Cserőti Aurélt a padon…
  Kis OFF : Sokan pedzegették (többek közt én is) a Diósgyőr doppingolását a héten. Nem volt emberi és életszerű amennyire hirtelen megnőtt a fizikai teljesítményük. Sokan kollektiv doppingvizsgálatot követeltek. Hát bizti nem mertek bevenni semmti a a Hali ellen mert a szombathelyiek szétfutották és lekeménykedték őket….

  1. Aurél B tervnek szerintem is tökéletes. Van kispesti kötődése és nagyon jó edző!

  2. Nem cél futball volt, hanem ennyire telik… Képtelenek ziccerig vinni egy kontrát.

 5. Nagyon jó most Kispest szurkolónak lenni. Amennyiben megvernénk a Vasast, legrosszabb esetben is ezüstérmesek leszünk! Félek, nehogy a fradi elvigye Rossit Eppellel együtt! Remélem, Hemi nem fogja meggyengíteni a csapatot, ha elad valakit, akkor azt is csak a kupából való kiesés után és szigorúan csak külföldre!

  1. Dollnak élő szerződése van, ha Kupát nyernek, akkor semmi okuk nem lesz Doll elküldeni..pláne, hogy egyrészt sokba kerülne a lelépése, másrészt Kubatov is kitart mellette…ettől független, lehet, hogy a fradi megint kap egy kis állami dotációt és veszélybe kerülhetnek a legjobbjaink…amúgy ha fosni kell, akkor már jobban lehet fosni attól, hogy Kisvárda és Felcsút személyébe két államilag kitömött, jó játékosokra vadászó csapat érkezik az nb1-be….és ennél a két csapatnál nem igazán számít (egyenlőre) a pénz…lásd téli átigazolási szezon. :(
   Ezért lenne jó megnyerni a bajnokságot, mert egy bajnokok ligája (akár csak előselejtező) minden játékosnál motiváció a maradáshoz….bár még így is elmondható, hogy van az a pénz, amire Hemi papa azonnal igent mond… :(

   1. A kupából az első körben kiesünk, az átigazolási szezon meg augusztus végéig tart….

  2. Dollt nem fogják elküldeni, mert az annak a beismerése lenne, hogy valami nem működik, hogy hiba van a rendszerben. Erre a politikus vezetők ma nem képesek.

   1. Rossi védekező olaszként van elkönyvelve, és mint tudjuk a fradi az “játssza” a focit. Nem hiszem hogy szóba kerülhet náluk. – Amúgy Lackó Zsoltot egy darabig nem fogom elfelejteni neki, remélem nem ezen fog elmenni a bajnokság.
    Amúgy a játékosaink ha figyelnek akkor nem mennek egy ilyen játékostemetőbe mint a fradi, Kleinheisler is teljesen leépült. Botka is kezdhet búcsúzni a válogatottságtól.

 6. Ugyan annyira nem hiszek a statisztikába, de a tabellát nézve érdekes dolgot vettem észre. Szigorúan matematikailag nézve 8 csapatnak van esélye bajnokságot nyerni, szintén 8 csapatnak van esélye kiesni, és ami a legdurvább számomra, hogy matematikailag 4 csapat is úgy áll, hogy ki is eshet, de akár bajnok is lehet. Az még nem eldöntött, hogy ez a szoros eredmény a Csapatok kiegyenlítettségéből fakad, vagy a bajnokság alacsony színvonalából….mindenesetre érdekes momentuma ez a hazai futballnak. :) Hozzáteszem, hogy szerencsére, vagy nem szerencsére de sehogy sem domborodik ki a tény, hogy a legkisebb és legnagyobb költségvetésű csapatok közt több miliárd forintnyi különbség van, valamint, hogy egyes csapatok több légióssal álhattak ki bizonyos esetekben, mint ellenfeleik.

  1. Na,akkor a másik hét csapatot nyugodtan húzd ki,baszki,mert ezt Mi nyerjük!

  1. Persze, csak mivel nem elöl játszik, nem nagyon kerül olyan helyzetbe. Így marad a távoli, 20-ról meg nehéz kis gólt lőni, kénytelen “beérni” ezekkel. :)

 7. Asszem itt az ideje az ilyen, utóbbi években kocameccsrejáróvá züllött egyéneknek, mint én megerőltetniük magukat és az utolsó 6 meccsen 100%-ban megjelenni. Figyelmeztetek mindenkit, ebben a mai világban (röhejnek érzek már ilyeneket mondani, de akkor is igaz) bármi megtörténhet. Lehet, hogy a következő években is ott leszünk közel a tűzhöz, de az is, hogy mondjuk az elkövetkező 10 évben nem lesz ilyen. Lehet, hogy kiesünk, lehet, hogy megszűnünk.
  Most , 6 fordulóval a vége előtt vezetjük a bajnokságot, hihetetlen. Meg kell lennie, mindenkitől 100% kell! Mindörökké Kispest!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.