Azért a seggnyalásnak is legyen már határa

Tény, hogy az idén tizedik alkalommal megrendezett hatcsapatos nemzetközi U17-es futballtorna, a felcsúti Puskás–Suzuki-kupa története nem az egy-egy alkalomra meghívott külföldi sztárcsapatok sikereitől hangos: hiába lépett már fel Felcsúton a Feyenoord, a Dinamo Zagreb, a Hagi Akadémia vagy a Genk is, a négy eredeti résztvevő – amelyeket Puskás Ferenc életútja köt össze, vagyis a házigazda Puskás Akadémia, a Budapest Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz – dominanciáját egyikük sem fenyegette még. (via Bodnár Zalán @ NSO)

amelyeket Puskás Ferenc életútja köt össze
amelyeket Puskás Ferenc életútja köt össze
amelyeket Puskás Ferenc életútja köt össze
amelyeket Puskás Ferenc életútja köt össze
amelyeket Puskás Ferenc életútja köt össze
amelyeket Puskás Ferenc életútja köt össze
amelyeket Puskás Ferenc életútja köt össze
amelyeket Puskás Ferenc életútja köt össze
amelyeket Puskás Ferenc életútja köt össze
amelyeket Puskás Ferenc életútja köt össze

 • Laszka

  En a hireken nevettem mar kinomban. Nem azzal kezdtek, hogy a Real nyerte a kupat, hanem azzel, hogy a felcsut lett a 3. :D

 • Pingback: Azért a seggnyalásnak is legyen már határa | Zongoracipelő()

 • A69W

  Meg kell nézni ki írta, Zalánunk megpróbálja a Gyurinkat is felülmúlni!
  A tanítvány a mesterét übereli….
  Szép páros!

 • Carpethy

  Nem értem, mit lehet ezen nem érteni…? Hisz’ ott született, a felcsúti grundon focizott (aminek helyére épült később a pfla stadion).
  A Honvédban csak kevés időt töltött, szóra sem érdemes.
  Ja, nem.

 • Szakáll

  Szerintem ez egy jó példa arra, hogyan lehet szánalmasan hiteltelenné tenni egy patinás újságot. Szégyen.

 • Csaba Horváth

  Csak egy “továbbá” és némi szórend hibát vétett Bodnár. Nézzük el egy amatőr újságírótól. :D
  Helyesen így néz ki a mondat:

  hiába lépett már fel Felcsúton a Feyenoord, a Dinamo Zagreb, a Hagi Akadémia vagy a Genk is, a négy eredeti résztvevő – vagyis a Budapest Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz amelyeket Puskás Ferenc életútja köt össze, továbbá a házigazda Puskás Akadémia – dominanciáját egyikük sem fenyegette még.

 • A69W
  • Csaba Horváth

   Csodák nincsenek. Lehet igazolniuk egy rakat jó játékost, ha azokat nem rakja össze egy normális edző. Igaz Pintér már bizonyította, hogy tud bajnokcsapatot csinálni, csak kérdés, hogy képes lesz-e rá, ha az egész futballtársadalom nyomása alatt lesz.
   Ami itt a magyar labdarúgásba folyik, kicsit olyan, mint amikor a 3 éves fiammal leültünk társasozni. Valahogy mindig úgy jött ki a lépés, hogy az ő bábúja került előre, az ő akarata érvényesül. Vicces volt, de tudomásul vettük, hogy még nem érett meg a társasjátékhoz. Eltettük egy kis időre a társasjátékot, míg felnő a hozzá. Ezt kéne a magyar labdarúgással is. :)

 • KisBundás
  • Csaba Horváth

   Szerintem ez kölcsönös….

   • KisBundás

    Abszolút :)

 • medvepuszi

  szerintem is vicces, szerencsétlen nyilván élvezi azt is, ha itt osztjátok, a gazdája ugyanilyen. ezek annyit hazudnak már önmaguknak is, hogy elhiszik a kis álomvilágukat

 • Pelso
 • Andris Koncsol
 • Granero

  Nem a seggnyalasnak, csakugy mint emberi hulyesegnek, nincs hatara :)

 • Pelso

  Rossi postolt 1 órája és arról beszél, hogy nem a pénz miatt lépett, hanem inkább a koncepcióhiány miatt…
  https://www.facebook.com/marcorossi1964/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf

  • medvepuszi

   Gondolom, holnap jön a válasz blogban. Ez még elcsunyulhat, asszem Rossi se jön vissza, amíg Hemi a tulaj :)

   • medvepuszi
    • A69W

     Ez a nyomdaipari melléktermék, még a Blikk színvonalát is jóval alulmúlja……kis érdekesség, hogy a reklám-bevételeinek 97 százaléka állami hirdetés. http://hirtv.hu/ahirtvhirei/a-ripost-reklam-beveteleinek-97-szazaleka-kozpenz-1396705
     Az újságírás legallja,amit ez és ezek művelnek, vett már valaki a kezébe a metrónál osztogatott ingyenes Lokál újságból például?
     Mindegy, hogy mi csak szenzáció legyen, ha van valóságalapja, ha nincs.
     Ne legyen benne 10 egyszerű mondatnál több egy cikkben, mert az a hülye olvasó, úgy sem olvas többet.

     • Pelso

      jól jellemzed a “terméket”.
      de konkrétan ez a cikk nem mond ellent Rossi bejegyzésének…sőt!

     • A69W

      Én megértem Hemingwayt és megértem Rossit is.
      Az egyiknek nincs több pénze, nincs állami manna, a másik meg tudja,hogy ilyen kerettel ilyen eredményt mondjuk 10 szezon alatt csak egyszer lehet elérni és a szíve helyett az eszére hallgatott és ezért tovább lépett.
      A kör bezárult, mondhatni patt helyzet.
      Jönnek a szurke hétköznapok, egy teljesen sötét ló holland edzővel, aminek borítékolható e végeredménye. Új koncepció, új játékstílus, kisérletezgetés.
      Állami pénzre, szponzorra semmi esélyünk, egy dolog lehet a megoldás, mert a klub “értéke” most van a legmagasabb szinten, hogy Hemingway értékesíti (ha tudja) egy potensebb befektetőnek.
      Persze ennek tudjuk mennyi a realitása,hogy ebbe a magyar bajnokságba egy kínai vagy távolkeleti befektető fantáziát lát….
      Úgyhogy marad a középszer,mert a takarónk mérete adott és Hemingway nem az a nyujtogatózós tulajdonos.

     • Csaba Horváth

      Szerintem nem szabad ilyen sötéten látni a dolgokat.
      Ha mondjuk csak másodikok lettünk volna, akkor mindenki azt mondta volna, hogy azért jönnek a szürke hétköznapok, mert nem lettünk bajnokok. Az a baj, hogy ez egy olyan történet, ahol mindenkit meg lehet érteni. Rossit is, aki úgy érzi, hogy letett valamit az asztalra, cserébe semmilyen pluszt nem kap a folytatáshoz, meg lehet érteni Hemingwayt is, akinek a vérében van a sprólás, a szigorú klubköltségvetés tartása, amibe nem férnek bele a túl költséges igazolások, egy lutri továbbjutás miatt, arról nem beszélve, hogy a Vidi semmivel sem piacképesebb csapat, mint mi, mégis simán le tudná igazolni a Partizán edzőjét és igazolni mellé pár válogatott játékost. Meg lehet érteni a szurkolókat, akik úgy érzik, hogy elindult a szekér, és nem értik, hogy Hemingway miért kapaszkodik a kézifékben. Szóval az a baj, hogy ebben a történetben inkább meg nem értett vesztesek vannak, akik a magyar foci igazságtalansága miatt a per pillanatnyi örömöket sem tudják normálisan megélni…pedig kéne. Én továbbra is azt mondom, hogy várjuk meg az igazolásokat, várjuk meg a távozók névsorát, az első edzőmérkőzéseket, hogy kit kapunk a BL-be aztán még mindig ráérünk sötéten látni a jövőnket. Továbbra is úgy gondolom, hogy a hollandnak volt ideje a munkájára felkészülni, megfigyelni a játékosokat, szóval várjunk még a kritikus véleményekkel…

     • A69W

      Legyen igazad:) persze nem szabad előre prejudikálni a dolgokat, de nálam ez genetikailag kódolt dolog:) valahol. Ezt a szezont már elvenni nem tudja senki tőlünk, és persze semmit sem lehet előre tudni,de egy tanult kollégám a bajnoki címünkre azt jegyezte meg, hogy “egyszer volt Budán kutyavásár”.
      Továbbra is azt látom egyébként egyedűli kiútnak, előrelépésnek,hogy most kellene értékesíteni a klubbot, persze tisztában vagyok, hogy ennek mennyi a realitása:(
      Mi most a jövőnket az Akadémiára teszünk fel, (sok másra nem is nagyon lehet jelen helyzetben) és azért ebben van némi lutri valljuk be.
      Ha tetszik, ha nem ez az egész labdarúgás csak a pénzről szól, persze csodák vannak, de hosszabb távon ez nem tudom hová fog vezetni.

     • medvepuszi

      Valszeg nem te vagy a célközönsége, ha el tudsz számolni tízig ;)

     • A69W

      …..próbálkozom, próbálkozom, nyolc után még szoktam keverni a dolgokat, hogy most akkor mi is jön,de azért szerencsére egyre jobban megy már:)

   • Pelso

    remélem, hogy nem durvul el…és persze azon is sok múlik, hogy mit produkál az új edző.

  • zolee

   Ez azért elég szomorú, Hemingway ezzel el is ásta magát, mert aki lényegében megcsinálta neki a sikert és lényegében ezzel egy rakás pénzt hozott, azért az emberért nem tett semmit.
   Rossi egy igazi honvéd drukker, tulajdonosunkkal szemben aki egy üzletember emberi érzések nélkül.
   Köszönjük meg Marconak amit a klubért tett, ilyen edzőnk jó darabig nem lesz asszem.
   Ezekután Lanza is menni fog, vagy pedig motivácios gondok lehetnek…

  • áfonya bácsi

   A Vidi meccs után kicsit “elkalandoztam”, ezért késve érkeztem a műfüveshez az ünneplésre. Pont mikor odaértem, Lanza száguldott el előttem keresztben három biztonsági ember közt, megállás nélkül káromkodva. Először azt hittem, esetleg valaki le akarta ráncigálni ünneplés közben az alsógatyáját, de mikor hazaértem, és láttam Rossi lemondását, egyből arra gondoltam, akkor mondhatta el Lanzának, hogy nem marad. Így az is érthetőbb, hogy miért nem vett részt Lanza a meccs utáni csapatbulin, mert az nso-n lenyilatkozott “alig bírtam hazabicegni, úgy fájt a lábam” kicsit kevésbé hihető sztori.

   • Pelso

    az a fura, hogy eddig nem borult a bili… :/ tartok tőle, hogy Lanza is le fog lépni, ha esetleg nem lesz meg a szinkron az új edzővel és tudjuk, hogy hemi nyitott minden jó üzletre…

    • A69W

     Ebben sajnos biztos vagyok Én is.
     Ez az edző-játékos kapcsolat, messze nem egy szokványos helyzet volt, második apját tisztelte Rossiban, szabad kezet kapott a pályán és ezt kizártnak tartom az új holland érában, hogy így lesz :(

     • Zsolt67

      Mindig ugyanaz a helyzet, Hemingway zsugoriságból nem hajlandó nagyobb összeget áldozni a csapatra. Annak idején Morales is ezért lépett le. Azután amikor mindezt a sajtóban elmondta, Hemingway kikiáltotta mindenféle elmebetegnek, pszichopatának. Úgyhogy szerintem itt is el fog durvulni a helyzet. Lanzafamét pedig az új holland edző nem fogja tudni “betörni”. Ő alapvetően Rossi miatt jött ide, így szépen távozni is fog. Mindenesetre nem sokáig örülhettünk felhőtlenül…

   • zolee

    Az is bőven benne lehet hogy Rossi februárban állítólag leült Hemivel tárgyalni és akkor a tabella alapján úgy érezhette jó pozicióban van és esetleg elmondhatja mit szeretne, de mivel még nem volt biztos a szezon kimenetele, megmondta öregnek milyen feltételek mellett maradna,Hemi gondolta így esetleg edző nélkül maradhat és két hónappal szezon vége előtt meg volt holland utód de ezt Rossi nem tudta és innen már nem volt visszaút.Idézem Hemit:
    “Én Amerikai vagyok, nálunk 1865-ben eltörölték a rabszolgaságot. Tehát én nem engedem el Marco Rossit, ő megy. Marco Rossi február környékén döntött úgy, hogy távozik. Éreztem rajta, hogy elvágyik. Azt mondta, hogy szeretne egy erősebb bajnokságba igazolni, és több pénzt keresni. Ezek után, két hónappal ezelőtt meghallgattuk az utódjelölteket, így nekünk jóval a bajnokság vége előtt megvolt az aláírt szerződésünk az új vezetőedzővel”
    Emiatt lehettek szitkozódások meg a debreceni Rossi jelenet szurkolók felé…

    • áfonya bácsi

     Egészen biztos, hogy már hetekkel előbb leszerződtette a Hollandust. Én egy dologra lennék nagyon kíváncsi a Bajnoki Cím után történtekkel kapcsolatban, Rossi a pillanat hevében érezte úgy, hogy be kell jelentenie a távozását, vagy Hemibá parancsolt rá, hogy Marco, mondd el szépen, hogy nem maradsz, mert holnap már bejelenteném a derék Eriket… Bármelyik verzió is igaz, úgy érzem a 24 éve várt ünneplés közben egy kicsit azért arcon lettünk köpve, csak hogy érezzük a törődést.

     • zolee

      Azért az arconütne bárkit ha közölnék vele egy lehetséges bajnokcsapat irányitása alatt tudja hogy meg van már utód itt így volt, mert bejelentés előtt tudtuk már hogy meg van Rossi utódja ezt Rossi egyik családtagja mondta el személyesen, megértem Rossi indulatosságát…

     • áfonya bácsi

      Én mindent megértek, de a bejelentés időpontjával nem Hemibának ártott, hanem azoknak a szurkolóknak, akik szeretik, mint például én is. Ha a játékosok sem tudtak róla előbb, az pedig még nagyobb gonoszság, illett volna kapniuk legalább egy estét az önfeledt ünneplésre. De persze minden csak feltételezés, mondom, simán lehet, hogy Hemibá szólt rá, hogy még ott frissiben le kell mondania. Ez a legrosszabb forgatókönyv, mert Rossi elmegy, jön helyette más, Hemibá viszont itt marad…

     • zolee

      Épp elég volt ezt magában tartania addig, én megértem hogy ott mondta el, én is így tettem volna…Rossi temperamentumos és néha hirtelen, láthattuk ezt meccseken is, Hemingway meg makacs és picit egoista, a két ember hossszútávon nem fér meg egymás mellett, én biztos vagyok benne amíg Hemi itt van addig Rossi nem lesz többé edző itt…Remélem és drukkolok neki hogy fusson be egy nagyobb karriert európai szinten, ha van igazság életben akkor sikerül neki, mert ő tényle megérdemelné…

   • medvepuszi

    Ha jól értettem egy olasz Rossi-nyilatkozatot, ő se ment hajókázni a csapattal meg Hemivel, hanem még éjjel hazautazott

    • Csaba Horváth

     Azért szörnyű érzés lehet, hogy eléred életed legnagyobb eredményét, bajnokságot nyersz a Csapattal, akikben ott van több hónapos munkád, mindenki Téged ünnepel, de tudod, hogy ezt a Csapatot nem te fogod a BL-be továbbvinni, és már meg van az utódod, aki valószínűleg azt amit Te felépítettél teljesen más irányba fogja továbbvinni…erről az egészről valahol a Pál utcai fiúk sztorija jut az eszembe, amikor elvileg vert helyzetből nyernek egy komoly csatát, és még egy jót ünnepelni sem tudnak, mert szinte egyből kiderül se grund, se Nemecsek és az egész történet egy kicsit kesernyés ízt kap….ez olyan igazi magyaros sztori. :(

    • 58914020 .

     Azért utazott haza éjjel Rossi, mert másnap hivatalos volt egy családi eseményre, ő volt a keresztapja valakinek. Ez más sztori.

     • medvepuszi

      Mintha az unokája keresztelőjéről lett volna szó. Amit akár egy héttel később is megtarthattak volna..

  • Csaba Horváth

   Hát..ahogy jönnek elő az újabb és újabb részletek, valahogy egy olyan eseménysor körvonalazódik előttem, hogy ott vagyunk az őszi 1. helyen. Rossi visszajön a szabadságról, látja hogy Prosser és Botka távozott, utóbbiról még maga a Mester sem tud. Állunk a kupába, bajnokságban elől vagyunk, új, jelentős igazolás nem jön. Forr az indulat, mert gondolom Rossi nem így képzelte a tavaszt. Jön a Kupa kiesés, és Rossi kijelenti, hogy ezt a bajnokságot végigcsinálja, de ilyen minimálszinten tartott Csapathoz nem adja a nevét. Hemingway nem bíz semmit a véletlenre, tanulva a korábbi keserves edzőkeresésekből el kezd keresni edzőt és közben talál is Meer személyében. Közben jönnek az eredmények, a Csapat egyre biztosabban vezeti a tabellát, egyre kínosabb kérdés, hogy Rossi marad-e vagy nem. Ha kitudódik, hogy már meg van az új edző, akkor abból botrány lenne, a sajtó szétszedné Rossit, Hemit az a Csapat teljesítményének a rovására menne. Szóval teljes hírzárlat, mindenki a bajnokságra koncentrál. A bajnokság időközben befejeződik, meg van az nem várt első hely, talán már Rossi is maradna, Hemingway is újratárgyalna Rossival, de ott az új edző….Rossi túl korán döntött, Hemingway túl gyorsan reagált, már nem lehet visszacsinálni a távozást…valahogy ilyesmi kép kezd kialakulni bennem.

   • A69W

    Tegyük fel, hogy koncepciózusan gondolkodunk…….tehát már megvolt a hollandus februárban, akkor valahol nem értem miért kellett egy germán utánpótlás führert utána ide hozni?
    Tudom, hogy a labdarúgás egy nemzetközi nyelv, de ha én döntöttem volna, akkor biztos egy nációban, egy filozófiában szocializálódott szakemberekben gondolkodtam volna.
    Más.
    Valahol kíváncsi lettem volna arra, ha tegnap modjuk az U17 a felcsút ellen abban a felállásban, játékfilozófiában lépett volna pályára, mint az első csapat mi lett volna a vége?
    Persze bizonyára én vagyok naiv, hogy ennek valahol lehet,hogy így kellett volna lenni.

    • zolee

     Nem februárban volt meg a holland szerződése, hanem május elején…

    • Csaba Horváth

     Lehet a Strock ajánlására érkezett a német edző, akinek az leigazolása az utánpótlás bázis épülésének a(z egyik) feltétele volt…ebben az országban egy ilyet simán el tudok képzelni.
     A holland nem tűnik rossznak, hisz sokat dolgozott az utánpótlásról, talán van fogalma róluk, kérdés, hogy ezt a nagycsapatnál hogyan tudja kamatoztatni.
     Az a baj, hogy valós információk híjján minden csak feltételezés, összeesküvés elmélet, amin lehet Hemingway jókat nevet az irodájában. Én azért örülnék, hogyha Rossi és az Öreg között nem mérgesedne el kapcsolat, jó lenne Rossit egyszer újra a Kispesti kispadon látni. :) És természetesen nem azért, mert az elődjei sikertlenek voltak….mert még egy Morales-Pölöskei-Vierchwood-Sisa időszakot nem akarok átélni. :(

     • A69W

      Abszolút eltudom képzelni! Storck állam az államban a magyar labdarúgásban!

      A hollanddal kapcsolatban, ami nekem nagy hiányérzetem,hogy jelentősebb felnőtt csapatnál kvázi nem dolgozott semmit, de várjuk ki a végét!

      Valahol abban egyébként biztos vagyok, hogy Rossi fog még a Honvéd kispadján ülni:)

      Hát igen…..nem is tudom elképzelni, hogy ezt a Morales-Pölöskei-Vierchwood-Sisa időszakot, a KispestAfrika korszakot, hogy is voltunk képesek túlélni:)

     • medvepuszi

      Sisát nem említeném együtt a többivel, őt a tipszmixesek fúrták meg :/

     • Döme Sanya

      Morales jó edző volt. Maximálisan kihozta taktikával azt amire akkor az a csapat képes volt.

     • Csaba Horváth

      Az lehet…de egy olyan időszak edzője volt, amilyen időszakra nem szívesen emlékszünk vissza.

   • medvepuszi

    Én úgy vettem le, hogy Rossi egészen a végéig bízott benne, hogy marad. Talán azt hitte, csak tárgyalgatnak a háta mögött mással, de egy bajnoki cím csak jelent vmit.

    • zolee

     Így van, miért ne bízott volna benne, amikor az öreg TV-ben többször is azt nyilatkozta hogy majd a bajnokság végén leülnek vele tárgyalni, de majd biztos leírja blogjában a tutit.Sajátos történet ez egy óriási siker után…

     • 58914020 .

      Hemingway miért nem tudott várni?
      Rossi megkereste magának a pénzt a fizuemelésre, járt volna neki.

  • A69W

   A magyar forditásban info még hogy csak 1 éves szerződést akartak vele kötni.
   http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/427194_rossi_tiszta_vizet_ontott_a_poharba_ezert_nem_a

  • Laszka

   felesleges, utolagos sardobalas, mindket reszröl. teljesen ertelmetlen. nem jo Rossinak, nem jo Heminek, de a csapatnak a legrosszabb.

 • 58914020 .

  Én mindig utáltam, amikor valaki zsigerből szidta Hemingwayt, de ezúttal én vagyok kritikus vele szemben.
  Konkrétan most hazudott… Azt állította a médiában (m4sport, DigiSport) Rossi-ról, hogy ő a pénz miatt ment el és már februárban el akart menni.
  De ez már akkor is sántított, hiszen a Nemzeti Sport múlt hétfői számában Rossi lenyilatkozta, hogy ő maradt volna – csak nem érezte a tiszteletet.
  Most pedig az is kiderült, hogy konkrétan még összegek sem hangzottak el és még egy fizetésemelést sem kapott volna.

  Ez méltatlan!!

  Rossi konkrétan megkereste a pénzét saját magára azzal, hogy kivételes húzásai voltak az elmúlt két évben: Kiemelkedett ezek közül Eppel “feltalálása” és beépítése a csapatba, amivel több százmilliót nyerhetett a klubnak.
  Kérdés akkor, hogy ő most akkor pénzt vitt volna el, vagy pénzt hozott?

  Szerintem utóbbi, Hemingway Rossi távozásával nem pénzt tartott meg, hanem pénzt veszített, hiszen egyértelműen látható, hogy mennyit számít, ha egy csapatban akár csak egy játékos is jól tud teljesíteni és azt egy nagyobb klub megveszi.

  Hibás volt Hemingway koncepciója, hibát követett el és ez eddig rendben, oké, mindenkivel megesik. De ez nem jogosítja fel arra, hogy azzal védje magát, hogy akkor kamuzik és rossz színben tünteti fel a másikat.

  • prison miki

   Én most nem akarom védeni Hemit, szerintem is méltatlan egy 1 éves szerződést adni egy bajnok edzőnek, ugyanazokkal a kondíciókkal, mint az elmúlt 2 évben, de ha jól követtem a híreket, akkor nem hazudott, csak egy óriásit csúsztatott. Ugyanis én úgy emlékszem, hogy nem azt mondta, hogy Rossi többet akar keresni, hanem, hogy egy olyan csapatnál szeretne dolgozni, ahol sokkal jobbak az anyagi lehetőségek, mint nálunk. Ami aztán azt is jelenti persze, hogy többet lehet keresni, de azt is, hogy több pénz van játékosokra és stábra.

 • Zagreus

  Szornyu ami itt tortenik komolyan mondom!! Meg a bajnoki cimunket is be tudjak arnyalni a hulyesegekkel. Ugyanugy Rossi “hibaja” mint az orege. A masik meg hogy miert nem lehetett bejelenteni masnap vagy 31-en tok mindegy de ne az unneples alatt mar baszki !!!!!!!

  • VirágPeti

   Bizony, én is így éreztem! Hogy ezt abban a felemelő pillanatban bejelenteni…! Elcseszte az ember hangulatát azonnal. Persze voltak hozzászólások, akik azt írták, rendben van ez az időzítés. Azt meg tudom érteni, hogy ez “égette” Rossi lelkét, és minél hamarabb meg akart már szabadulni a titkolózás terhétől. Bizonyára a bajnoki cím múlt volna rajta, ha a távozását nyilvánosságra hozzák már tavasszal. Nagyon lehangoló, és “ez-is-csak-a-Honvédnál-történhet-meg” érzésem volt azonnal. Nem is tudtam felhőtlenül örülni, azóta se tudok.

 • VirágPeti

  El tudnám képzelni Rossit új tulajdonosként. Komolyan.

  • KisBundás

   Hemi el is adná a klubot, hiszen megmondta: minden eladó, persze csak tisztességes áron! :)
   Egyébként én is, persze ennek aligha van realitása

 • Triton

  Nehéz úgy véleményt mondani, hogy nem ismerünk minden részletet. Szerintem Rossi valóban pénzt kért, csak nem úgy ahogy Heminway sugallja. Nem csak a saját pénztárcáját akarta teletömni, hanem olyan csapatot akart, amivel továbbra is sikereket érhet el. Mondhatni nemzetközi kupát érő helyet akart a következő szezonra is! Hemingway is mindig ezt mondja és így akár konszenzus is kialakulhatott volna. De, úgy látszik, kettejük közül valaki csak lózungnak használja a „nemzetközi kupaszereplés” kifejezést…

 • Lassie Tizenkilenc

  Tegyük rendbe gyorsan a dolgokat :
  Nem kell bűnbakot keresni hogy ki a hibás.Pusztán annyiról van szó hogy a tulajdonos és az edző két külön ösvényben gondolkodik.Eddig azonos ösvényen meneteltek mert találkozott a közös cél.Most kettéválik az út.
  Nézzük Rossit : a portfolióját építi egyre jobb és jobb eredményeket akar elérni. Lehet hogy fizetési igényei nem nagyon voltak, de újabb nagy durranást akart elérni a bajnokság után, mégpedig az előzetesen betervezett Európa Ligában akart nagyot alkotni mert arra már felfigyeltek volna nagyobb csapatok, így nagy eséllyel pályázhatott volna egy év múlva valami erős európai csapat kispadjára.
  Erre olyan erősítési kérése volt ( a saját fizetésével ellett volna) ami legalább 4-5 hazai szinten meghatározó drága futballistát kellett volna idehozni a sikeres kupaszereplésért.
  Nézzük az Öreget : Van egy büdzsé amiből gazdálkodni tud.Ez a saját pénze.Szponzort nem küldenek sajnos államilag.
  Már februárban lenyilatkozta a chaten hogy ha a kupában indulunk jövőre akkor fölösleges idehozni 4-5 komoly kaliberű játékost több dolog miatt. 1. Sokba kerülnek. 2. Egész évben fizetni kell a magas fizetésüket (Annyival kevesebb jut akadémiára,egyéni képzésre) , 3 bontják a sztárocskák a csapategységet a hozzáállásukkal illetve hogy jóval többet keresnének itt mint a saját nevelések. Tehát felborulna az egyensúly.
  Konklúzió : Mindkét fél kötötte az ebet a karóhoz. Rossi a kupára erősítést kért. Az Öreg azon az elven van hogy a meglévő kerettel legalább ugyanannyit fogunk tudni kupázni mint tavaly a fradi.Ők beleöltek euromilliókat és ugyanúgy csak 1 kört tudtak menni :)
  Személyes véleményem : NAgyon szeretem Rossit, elismerem munkáját.DE! A személyes ambíciója felborította volna a nagynehezen összehozott egyensúlyt.És úgy érzem hogy drágán megvett zsoldosok helyett sokkal inkább megérdemli a nemzetközi szereplést egy NAgy Gergő , egy Gazdag Dani , egy Koszta, egy Tömösvári, stb.
  Emellett újabb karriermodell vázolása lenne a fiatal akadémistáknak hogy nem kell 15 évesen külföldre menni, amikor itt ha végigjárják a lépcsőfokokat akkor bemutatkozhatnak európában….
  Ezzel összecseng hogy egy utánpótlásedző jön a nagycsapathoz…
  Rossit várom majd vissza. Ugyanúgy ahogy pár éve , amikor a megszerzett bronzéremmel turnézott európában kispadért de nem kapott.Majd közel egy év semmittevés után újra motivált lett egy Honvéd kispadra..
  Elképzelhető hogy idén Debrecenbe fog szerződni.Már áprilisban azt rebesgették a verebek hogy mindenben megegyeztek ott, csak azért nem írt alá mert sanszos volt hogy kiesik a Loki.
  Nagy pénzek fognak most odaáramlani (Andy Vajna) tehát ott tovább tudná építeni karrierét.
  Várjuk a fejleményeket….

  • Laszka

   valahogy en is igy latom a szitut. egyik reszrö rosszul esik, mert ez lesz a maximum amit elerhetünk, masreszröl meg örülök, hogy a racionalitas erösebb

  • Kispestfansopron

   Teljesen korrekt amit írtál.Én is így látom.

  • István Hereb

   Hurrá, egyetértünk. Egy dolog, amit az érzelmek diktálnak, és egy másik a realitás. Köszönjük meg Heminek és Rossinak is ezt a csodálatos idényt, a többit meg úgysem látjuk előre, ahogy az idén is a többség a 6-10. hely környékére várta a csapatot.

  • Tony Soprano

   Ez van. Az az igazság, hogy Rossit és Hemi bácsit is megértem. Persze ha akkora anyagi hátérrel rendelkeznénk mi is mint pl: az épp általunk megvert, legyőzött Videoton, akkor most valószínűleg továbbra is Rossi az edző, mert akkor lehetne még 1-2 milliárd irányított állami segitség……

  • Csaba Horváth

   Igen..egy újabb korrekt összefoglaló. Mondjuk engem csak annyi érdekelne, hogy Rossi vajon mikor tudta meg, hogy nem Ő lesz az edző? Mert ha már májusba meg volt Rossi utódja (mert februárba nem tudtak megegyezni), akkor nyilván, mikor biztosnak látszott a nemzetközi szereplés, akkor Hemingwaynek nem volt érdekébe olyan ajánlatot adni Rossinak, amit esetleg elfogad, hisz akkor mit csinál Meer-rel?
   Én inkább valahogy úgy látom, hogy mindketten “taktikáztak” és jól megszívatták egymást.
   Ugyanis Hemingwaynek a februári egyezkedés lett volna az érdeke, hisz valljuk be nem volt realitása a bajnoki címnek, így egy kisebb ázsiójú edzővel kellett volna megegyezni, Rossinak meg valahol az volt az érdeke, hogy később egyezkedjenek, hisz akkor már látja, hogy hogyan áll a Csapat helyzete, több minden ki tud sajtolni Hemiből a nemzetközi indulásra való hivatkozással.
   Rossi nem járt jól, mert most kereshet Csapatot, és bár csúcson hagyta abba, de azért a folytatás elmaradás miatt rossz a szájíze, és úgy gondolom Hemingwaynek sem lehet fenékig tejfel, hisz Rossival nyilván könnyebben vette volna az akadályokat a Csapat a nemzetközi kupába, mint egy frissen kinevezett edzővel…arról nem beszélve, hogy bár én bizakodó vagyok, de azért az edző-Csapat kapcsolatot is újra kell építeni.
   Ami az erősítést illeti, abban igaza van Rossinak, hogy egy BL siker a Klubnak és neki is nagyon jó lett volna (pláne, hogy a BL jó pénzt fizet), viszont Hemit is meg lehet érteni, hisz nem kockáztathatja a klub rentabilitását, fizetőképességét mondjuk egy korai kieséssel.. :(
   Én inkább úgy látom, ahogy a vidi, fradi mögé beállt az állam, a Kispest esetébe is a magyar futball érdeke lett volna, hogy megdotálják a Csapatot a nemzetközi siker érdekében. És ehhez elég lett volna, néhány szponzort ideirányítani….de úgy látszik a magyar futball érdeke és a magyar futballt kedvelő vezetés érdeke nem mindig kerül közös nevezőre… :(

   • Laszka

    A fradinak es a vidinek az az erdeke, hogy nekünk jo utanpotlasunk legyen, es hogy a legjobbjainkat egy ket ev NB1-es ideny utan elvigyek magukhoz. Ha a klub gazdag, joval többet kellene ertük fizetni, ezert nem erne meg nekik.

    • Csaba Horváth

     De én nem azt írtam, hogy a fradi és a vidi érdeke, hanem azt, hogy ahogy a fradit és a vidit támogatták, amikor nemzetközi kupába indultak, így mi is megérdemelnénk, mert a jó szereplésünk érdeke a magyar futballnak.

  • Kriszta

   Ezt amúgy honnan veszed?

   “Erre olyan erősítési kérése volt ( a saját fizetésével ellett
   volna) ami legalább 4-5 hazai szinten meghatározó drága futballistát
   kellett volna idehozni a sikeres kupaszereplésért.”

  • zolee

   Igazából hazudott Hemi ezek a tények, ellentmondóak nyilatkozatai nyilatkozta májusban hogy leülnek Rossival tárgyalni, utólag meg hogy jóval bajnokság vége előtt meg volt már új edző….Lehet hogy ezt kellett csinálnia, a bajnoki cím érdekében, de ezek tények…

 • Döme Sanya

  Most olyan motivált a csapat, hogy a BEK-ben teljesen felesleges elindulni.
  Azt se tudjuk, hogy idetalált -e egyáltalán az új edző.

 • Zoltán

  De kár, hogy nem én nyertem meg a 45 milliárd forintot az osztrák Euro Millionen lottón :)

 • Tibor Fehér Első

  Uraim!Itt a Rossi termelte a pénzt (Éppel,Lanza,bajnokság stb),nehogy már valaki is az Öregnek adjon igazat!Ha egy alkalmazott keresi nekem a pénzt,megemelem a fizetését,különben nem üzletember vagyok,hanem egy hülye!!!

  • 58914020 .

   Pontosan így van, én is ezt írtam lentebb….

  • Csaba Horváth

   Rossi azt írta, hogy a Csapat erősítését szerette volna kijárni Heminél, amit nem támogatott Hemingway…az egy év hosszabbítás ugyanazzal a pénzzel csak hab volt tortán. Egyébként – független attól, hogy nem tartom szerencsésnek előre pesszimistának lenni – én is kezdem úgy érezni, hogy jobban kellett volna ragaszkodni Rossihoz, mert egyre jobban rajzolódik ki, hogy itt nem egy másik (erősebb) Csapathoz való igazolás volt a nem maradás oka… :(

 • VirágPeti

  Az új edzőnek nem kellett volna már színre lépnie? Megjött már? Miért nem mutatták még be? Miért nem nyilatkozik? Nagyon nagy kérdés, hogy a csapat magja és ő hogyan találják meg az összhangot! Illetve milyen elképzelésekkel jön? Megtartja a csapat stílusát, vagy a saját elképzelésére akarja formálni és mindent felforgat? Azért (is) nagy probléma Rossi távozása, mert megindíthat egy olyan mértékű játékos elvándorlást, ami esetleg nem történt volna meg, ha ő marad. Nem hibáztatom sem a Papát, sem Rossit, mert mindkettőnek meg tudom érteni az álláspontját. De aki szív ezzel az egésszel, az a csapat, és a szurkolók. Valahol nonszensz és a józan ésszel pont szembe megy, hogy felépítek valamit, aztán rögtön le is bontom, hogy kezdhessem jövőre elölről. Vagy ha nem is bontom le látványosan, de kiveszek az építményből egy olyan alapkövet, ami előrevetíti középtávon annak a lehetőségét, hogy “magától” leomlik az egész. Ez is csak ebben az eszement “piacgazdaságban” képzelhető el. Állandó kavarás, variálás, újrakezdés, körbe-körbe járás, 1-2 pillanatra a csúcsra jutás, aztán nosza, töröljünk el minden eredményt, hogy kezdhessük elölről újra.

  • Andris Koncsol

   Ha az új edző tudja egy ideje, hogy jön, akkor nyilván van már elképzelése új játékosokra is. Viszont az esetleges új igazolásokat kb még ezen a héten kéne megejteni, ha kevesebb mint egy hónap van az első tétmeccsig, ugyanis kell idő, míg összeszokik 3-4 új ember.

   • VirágPeti

    Ha lesznek egyáltalán újak. Vagy csak perememberek, fillérekért, akik majd a padon (se) ülnek. Az igazolásokhoz egyeztetnie kell Hemivel. De olyan büdös nagy kuss van, hogy gyanítom, megint majd ömlesztve kapjuk több hét történéseit az arcunkba. A szurkoló kíváncsi állatfaj. Egy 3 soros hírt legalább, hogy “megjött és folynak az egyeztetések”. Csak hogy ne álmodozzak feleslegesen, hogy egy nagy csavarral esetleg mégis visszatér/marad Rossi.

    • Granero

     Igen, igy van szurkolok tajekoztatasa a kozzosseg epites fontos resze (lenne). Nagy szerencseje a klubnak hogy van ez a blog…

 • 58914020 .

  http://nb2.hu/hirek/ketszeres-magyar-bajnok-edzo-szegodhet-az-mtk-hoz

  Supka az MTK-nál? Inkább ott, mint máshol. Szerintem nagyon jó edző, az MTK nagyon jól fog járni vele, sajnos.

  • Granero

   A Feczko lett vegul. Felkeszulhetunbk hogy a kovetkezo par hetben mindent es mindennek az ellenkezojet is megirjak :)

 • Gabesz

  nagyon méltatlannak érzem Rossi távozását,úgy érzem nagyon könnyedén engedte el Hemi ! Valahogy volt egy érzésem Hemi tavaszi nyilatkozataiban,hogy nem akarja,mindig csak azt mondta,hogy majd a bajnokság végénél ujra leülünk és tárgyalunk.Úgy érzem Rossi már tudta kissé kezelni Hemit és nem fogadott el tőle akármilyen igazolásokat.Rossi meg szerette volna,hogy érdemeinek megfelelően értékeljék és segítsék abban,hogy most ismét előrébb léphessen és mégjobb csapatot alakíthasson ki.
  Tudom az idő sürget,a felkészülés miatt,de nem így kellett volna elintézni Rossit,sokkal nagyobb megbecsülést érdemel,mint edző,mint ember és mint Honvéd FAN.