Persze, hogy a második legkényelmetlenebb túrát sikerült kisorsolni a BL-re: Hapoel Beer-Sheva

(Tudok egy rövidebb utat Kazahsztánon keresztül.)

Valami ilyesmi volt a preferenciám: Tiraspol, Boriszov, Rijeka, Koppenhága és minden mindegy. Tiraspol elsőre bukott, Boriszov dettó, szerencsére Kazahsztán is. Koppenhága a negyedik, maradt Rijeka vagy Izrael. Nyilván az utóbbi.

Valahogy így nézett ki: 4/6/66,6 (jó/összes/százalék), 3/5/60, 2/4/50, 2/3/66,6, 1/2/50, 0/1/0. Kibaszott hullámvasút.

Odavágó idegenben: július 11. vagy 12., visszavágó itthon (Bozsik, zárt kapu): július 17. vagy 18.

Jöhetnek az utazási tippek, hátha meggyőzöm magam.

(A nagy kérdés, hogy vajon a klub indít-e különgépet, amire fel lehet férni?)

 • Pingback: Persze, hogy a második legkényelmetlenebb túrát sikerült kisorsolni a BL-re: Hapoel Beer-Sheva | Zongoracipelő()

 • csakakispest93

  Valami tipp a turara engem is erdekelne

 • Escape

  Utazási tippek?
  Izraelben lesz a meccs vagy Cipruson?

  • Izraelben. Miért lenne Cipruson?

   • belos

    Terrorfenyegetettség miatt az izraeli csapatok időnként nem otthon játszanak. Idén szerintem erre kicsi az esély.

  • ogy

   Csak a fapadosak jöhetnek szóba, ha a klub nem tervez különgépet indítani.

  • Zs.

   Kerdezd a jatekosokat, ha mar ugyis napi szinten beszelsz veluk ;o)

   • Escape

    szomorkás kis életed lehet ha még mindig ott figyel az agyadban valahol a hátsó polcon az a kis tüske, ami egy napokkal ezelőtti beszélgetés miatt került oda…

    E L E N G E D É S ….

    Egyébként a játékosok, honnan a fenéből tudnák fejből, hogy mi a jelenlegi izraeli biztonságpolitikai helyzet?
    think first

    • Zs.

     Tuske? En csak rohogok rajtad, ha meg nem tunt volna fel ;o)
     De abban igazad van h rad kar a karaktert vesztegetni, igy ezennel be is fejeztem, inkabb intezem az utat Izraelbe. De te menj csak nyugodtan Ciprusra ;oD

     • Tuzpallos

      Ne fejezd be, mert én is jókat derülök a kommenteken! :-D
      De ebben az esetben valóban igaza van Escape-nek.

     • Varga Béla

      Amúgy most szerintem Escape-nek igaza van.Mondjuk neki könnyű olyan kapcsolatrendszerrel.Tuti haverja neki Korhut is,csak nyilván nem osztja meg velünk,kettejük privát beszélgetését.

     • Zs.

      Basszus, hogy neked milyen igazad van! Hát hogy is felejthettem ezt el!?
      És még afölött is könnyelműen átsiklottam, hogy 2006-ban valóban előfordult, hogy az izraeli csapatok nem játszhattak otthon. Igaz hogy az már 11 éve volt, de bármikor kitörhet a negyedik intifáda, és akkor megint mehetnek külföldre. Tehát én kérek elnézést, valóban igaza van!

     • Varga Béla

      Ennyi.Escape ezt is megmondta.Készüljünk Ciprusra,mint ő.😂

 • 58914020 .

  Erik van der Meert, a Honvéd vezetőedzője: „Nehéz lesz – mondta a holland szakember a kispestiek hivatalos oldalának. – Ez egy nehéz sorsolás, mert az izraeli csapat nagyon erős együttes. Tavaly játszottak az olasz Interrel és kettő nullára nyertek Milánóban. Izraelben jó a futball minősége, egy futball országról beszélünk. A büdzséjük magasabb, mint a miénk, de ennek ellenére még így is ötven-ötven százalék az esély a továbbjutásra. Az NB I-ben már megmutattuk, hogy a büdzsé nem minden.”
  Barak Bakhar, a Hapoel Beer-Seva vezetőedzője: „Ahogy az előző szezonban láthattuk, nincs olyan, hogy szerencse, ezt a magyaroknak is megmutatjuk – idézi a szakembert a csapat hivatalos Facebook-oldala. – Tisztességesen felkészülünk a párharcra, szokásunkhoz híven a maximumot nyújtjuk majd.”

  • 58914020 .

   Tökös az izraeliek edzője…

   Nagyon hiányzik nekem Rossi karizmája, vele szerintem még esélyeink is lennének.

 • László Szilágyi

  Nem verhetetlen az izraeli csapat. Nem kell elájulni attól, hogy tavaly mit csináltak, mert pont semmit sem ér idén. Ha ők is úgy álltak volna az Interhez, hogy jobb az olasz csapat, akkor nem fordítanak otthon. Hinni kell magukban a srácoknak, mert lehet nagyot lépni, csak úgy kell küzdeni ahogy láttuk nemrég. Amúgy hasonló kategória a játékosállománya mint a fradi-vidi párosnak, amit ugye láttunk a pályán már porban vergődni…

  • 58914020 .

   Ezeken a naív, gyermeteg gondolatokon már a 90-es években túl voltunk. Túl kellett volna, hogy legyünk…

   Ahogy Hemi bácsi mondja, “merjünk szerények lenni” és egyelőre az álmodozások helyett tisztességgel készüljön a csapat.

  • Sanzi

   aha…
   A jól tolódó Győr találkozott utoljára izraeli csapattal… jól szétfutották, kipasszolták őket…
   Sajna a 2. legerősebb csapatot kaptuk… Koppenhága után. Bate jó lett volna. na mindegy, ezt a házit kell megoldani!

 • Zsolt67

  December 30-a óta hetedszer írják ki az új stadionra a közbeszerzést, vagyis eddig 6(!!!) sikertelen kiírás volt. (http://www.kozbeszerzes-online.hu/budapest-bozsik-stadion-labdarg-sportltestmny-fejleszts—mdosts-1908124-restricted.html?) Jó lenne tudni, hogy mi folyik itt? Hemingwaytól ezt nem tudjuk meg, szerinte még ki sem írták a közbeszerzést (most éppen egy közgazdásznőt oszt ki habzó szájjal). Csak úgy eszembe jut, hogy az első Orbán-kormány alatt akartak építeni Dél-Pestre egy utánpótlásközpontot, stadiont pedig nem. Lehet, hogy ez az új stadion-projekt mindvégig csak kamu volt? Majd közlik, hogy ők mindent megpróbáltak, de sajnos nem akadt kivitelező. Ez már eddig is botrány!!! Ráadásul az új akadémiát miért hívják majd Dél-pesti Utánpótlásközpontnak? Miért nem Honvéd, vagy pl. Tichy Lajos Akadémiának?

  • László Szilágyi

   Ez tényleg nevetséges!

  • prison miki

   szerintem egyszerűen nincs kivitelező. egyszerre épül a fehérvári, szombathelyi, diósgyőri stadion, plusz az új Puskás, nem beszélve az úszó vb-ről meg a rengeteg új építésű lakásról. én abban reménykedem, hogy csak azt várják, hogy felszabaduljanak a kormányközeli kivitelező cégek.

   • Zsolt67

    Reméljük igazad van, de ha ez így van, akkor egyhamar nem lesz felszabaduló kormányközeli kivitelező…Márpedig mindenképpen el kell kezdeni a bontást még a választások előtt. Ezért volt ostobaság Hemingway csökönyös ragaszkodása ahhoz, hogy előbb az u. p. centrumnak kell elkészülnie. Nem igaz, hogy nem lehetett volna megoldani, hogy legalább párhuzamosan épüljön a kettő

    • prison miki

     szerintem nem volt ostobaság, mert az is nevetséges, hogy egy első osztályú csapat + egy akadémia 2 db nagyméretű füves pályán osztozkodik, amiből az egyik a centerpálya. Ha belegondolunk hogy mennyi értéket teremt az akadémiai munka, és e mellett 14 év alatt kb 2x sikerült megtölteni a stadiont (illetve éveken át 500-1000 körüli átlag nézőszámmal operáltunk), akkor én is inkább az UP központot tartom a fontosabb dolognak.

     • Zsolt67

      Ebben is teljesen egyetértünk, de talán itt van egy kis félreértés. Én nem az utánpótlásközpontot tartom ostobaságnak, hanem azt, hogy emiatt bukhatjuk az új stadiont. Különböző okok miatt annyira elhúzódott az u. p. központ kivitelezése (pl. a kerületi önkormányzat “hathatós” segítsége), hogy most gyakorlatilag úgy tűnik, hogy nem maradt kivitelető. Szerintem legalábbis párhuzamos kellett volna építeni a kettőt (pl. addig pályák bérlése). Az u. p. központtal kapcsolatban két dolog nem tetszik. Egyrészt a neve (most akkor a Honvédé lesz-e vagy sem?), másrészt, hogy az Akadémia szakmai stábjában egyetlenegy komoly honvédos labdarúgómúlttal rendelkező (egyáltalán labdarúgómúlttal) ember sincs (jó, most talán Pisont az egyetlen). Az is döbbenetes, hogy az Akadémiára csak az nyerhet felvételt, akinek legalább ötéves igazolt labdarúgómúltja van. Az én időmben ez úgy ment, hogy megnézték, mennyire tudsz focizni, kurvára nem érdekelt senkit, hogy addig mit csináltál. Jó, akkor “csak” Détárik, Grószok, Kovács Kálmánok rohangásztak a Honvéd utánpótlásában, és nem körzővel, vonalzóval mérték ki egy gyerek helyét az edzésen. Mondjuk videoelemző sem kellett. Megmondták a szemedbe, hogy játszottál, ha szarul, jövő héten nem voltál a kezdőben. De tudom, én maradi vagyok…

 • Zs.

  Ennek a kulongepnek van barmi realis alapja?

 • VirágPeti

  Zárt kapus meccsnél a stadionon kívül lehet szurkolni? Kivetítőre kitehetnék és tombolnánk kint mint állat.

  • prison miki

   nekem úgy rémlik, hogy van rá szabály, hogy a stadion x km-es körzetében nem lehet szervezett szurkolás. valami olyasmi is rémlik, hogy az egyik isztanbuli csapat botrányosra sikerült stadionon kívüli szurkolása után hozták a szabályt.

  • Granero

   Az UEFA tuti megadja, hogy hany meterre kell lenni minimum, de igen, ez egy bevett megoldas.

 • Sztefo

  Valakik írták a másik topicban, hogy az ellenfél ismeretében még jó is a zárt kapu, mert a hazai meccs után súlyos büntetést kapnánk. Nos én úgy tudom, ha idegenben balhézik bármelyik szurkolótábor, akkor is jöhet büntetés, főleg ha visszaesőkről van szó. Ennek fényében aki kiutazik, kérem, ne üvöltözzön antiszemita rigmusokat, ne keveredjen balhéba stb. Ellenkező esetben vagy 20 évig csak zárt kapuk mögött játszhatunk itthon, amikor nemzetközi kupába kerülünk. Okosan srácok kérlek!

  • prison miki

   ugyanerre gondoltam, hogy nagyon jó lenne, ha a kiutazók figyelnének egymásra, ne üljenek fel provokációknak, hogy nehogy olyan történjen, ami miatt megint kapunk egy büntetést. a tavaszi szezonban szerintem már nagyon jól ment, hogy rászóltunk egymásra, ha valaki elkezdte az ellenfelet szidni, vagy hasonlók.

  • kgyula

   “…aki kiutazik, kérem, ne üvöltözzön antiszemita rigmusokat,”
   Felesleges az intelem, Kispest szurkolók között csak nincs olyan rohadt primitív állat, aki antiszemita rigmusokat üvöltözik. Ha mégis volna, azt leginkább deportálni lellene Romániába, hatalmas felitrattal a hátán, ami azzal provokálná a románokat, hogy ő magyar…

 • 58914020 .

  Eppel Marci-t testközelből tesztelheti akkor a Hapoel…

  • Csaba Horváth

   Azért csúnya lett volna, ha ellenünk mutatkozik be.. :D

   • 58914020 .

    Ja, az fájt volna, főleg, ha még tiziből gólt is lőtt volna..:)

  • belos

   Ha pályára lép a selejtezőben, akkor nem léphet pályára utána egyik BL meccsen sem náluk, akkor sem ha leigazolják. Szóval ha már pályára lép, akkor kicsi az esélye, hogy elviszi bármelyik BL-ben érdekelt csapat.

 • Kertész Péter

  Kemény lesz ez… Ha kérhettem volna 3 csapatot, akit kerüljünk el, abból az egyik ez lett volna…

  • 58914020 .

   Ha úgy játszana a csapat, ahogy egy Atletico játszott, vagyis minden labdára ráugranak, ráfutnak, rávetik magukat, még a csatárok is, akkor lehetne esélyünk.

   De ahhoz kellett volna egy vezér, egy karakteres edző, akit elveszítettünk.

   Nagyon remélem, hogy a holland edző nem erre a meccsre akarja majd felépíteni a nagy tiki-takát, mert akkor csúnyát éghetünk.

   Nagyon hiányzik majd nekünk a szuperkupa meccs, ami az egyetlen hasznavehető felkészülési meccsünk lehetett volna a selejtezőkre, ráadásul egy jónak tűnő fradi ellen.

   • Kertész Péter

    Igen, az első éles meccsünk rögtön a selejtező lesz a himihumi edzőmeccsek után…

 • Escape

  Off:
  Eddig is mondogatták focis körökben hogy elég buta a srác, de hogy fél év alatt sem tudott megtanulni vaalmilyen szinten németul, az gáááz!!!
  Úgy–, hogy tudta hogy a karrierje mulik rajta!
  http://m.nemzetisport.hu/legiosok/legiosok-kleinheisler-nemetul-es-angolul-sem-beszel-ez-nem-segit-2575941

  • 58914020 .

   Nincs ezzel semmi probléma, csak legalább itthon játszott volna jól…

  • Szakáll

   A focit nem érti, ez a baj.
   Látszólag csak futkos össze-vissza.

  • belos

   most majd gyakorolhatja a kazahot :D

   • 58914020 .

    :D

 • Béla Bá

  Túra nem tűnik bonyolultnak. Repülővel Tel-Avivig utána át vonattal Beer Shevaba. 112 km a távolság a két város között. Csak anyagilag bírd! Amúgy nem tűnik drágának a vonat. Ha jól néztem oda vissza 3500 forintnak megfelelő sékel, csak hát az a fránya repülő út. Ráadásul én meg még rettegek is a repüléstől.

 • 58914020 .
  • 58914020 .

   Korhut:
   “Az izraeli a magyar bajnokságnál gyorsabb, tempósabb, magasabb az iram, több játékrendszerben játszunk.”

   • 58914020 .

    Egyszerűen felfoghatatlan.

    Izraelnek semmilyen futballmúltja nincs és – még – a válogatottjuk sem erősebb a mieinknél.
    HOgy lehet, hogy mégis több néző van ott, hogy egy csapatnak folyamatosan 16 ezren vannak a stadionjában, amikor kisebb ország, mint a mienk???

    Mi az, amit mi ennyire elcseszünk?

    • VirágPeti

     Nagyon jó kérdés! Nekem is ez jár a fejemben folyamatosan! Félek ott kell keresni az igazság egy részét, hogy itt olyan mértékű agymosás történt az utóbbi évtizedekben, ami végzetessé vált a magyarság szellemi talapzatának és önbecsülésének a tekintetében. Maguk a szurkolók(!) szajkózzák nap mint nap, hogy a magyar bajnokság szar! Eleve lesajnáló a közbeszéd még a itthoni top csapatokkal szemben is. A kölykök fejét telebeszélik, aminek eredményeként már 16 évesen külföldre tipliznek, akár egy svájci, skót vagy olasz sokadosztályt is hatalmas “előrelépésként” élve meg. A fiataljaink a nyugatot imádják. A kissrácok bárszelóna mezben futkosnak. Sokszor a konzumidióta apuka is. Az átlagember hitvallása a fanyalgás saját magunkkal szemben: a “magyar-az-szar”. Na, ezen a mentalitáson kellene változtatni, tűzzel-vassal irtani, kiközösíteni. Lehet hogy ettől nem javulna meg 1 csapásra minden, de nemzeti öntudat nélkül ez a sportág nem fog felívelni. Amíg ez nincs, addig beadják nekünk ezt a futballmúlt nélküli országot, mint olyat, akitől félnünk kellene. És mi elhisszük. Már aki.

     • Thibby

      Nemzeti öntudat és büszkeség….ez a kettő jól mondod. Meg kell nézni az ellenfelünket, ök iszonyú büszkék , összetartóak és lenéznek mindenkit. Az első kettő nagyon messzire repithet egy csapatot.

    • Laszka

     Az örök nosztalgiazas az elcseszes elsö pontja…a regi mindig jobb, ami van az meg sz@r.
     Arany csapat lassan 70 eve kezdett el együtt jatszani, es meg mindig roluk almodozunk, es emlegetjük öket, amikor mar alig elnek akik lattak öket jatszani. Mar egy eve folyamatos nosztalgia van a tavalyi EB-röl. Nagyszerü dolog volt, kielveztük minden pillanatat, de ma elmult. A jelen es a jövö fontos a mult csak emlek es statisztika….

 • Sztefo

  Mindenesetre a sorsolás előtt egy héttel megfogalmazott vágyaim egyáltalán nem jöttek be. Azt szerettem volna, hogy vagy egy olyan csapatot kapjunk, aki ellen nagy az esélyünk (moldáv bajnok pl), vagy egy közeli túra, ahol még nem jártam (Salzburg).
  Hát egyik se lett. Bevágtak minket a sivatag közepébe, és nem mi vagyunk a párharc esélyesei. Nekünk ez még jól jöhet! Lenézett szinte mindenki minket a bajnokságban, és tudjuk, mi lett a vége … :) Könyörgöm, nézzen le minket az izraeli csapat, és verjük őket oda-vissza! CSAK! :)

 • Döme Sanya

  Nem tervezek nagy változásokat csak áttérünk a 5-ről 4-es védekezésre, Kabangunak szárnyakat adtam már repült is, és leszokunk az előreívelésékről, áttérünk a rövid passzos játékra. Mi lenne ha jelentősen változtatna?
  Nincs jó előérzetem, kizúgunk mint pinty a kupából.

  • kgyula

   Nem baj, ha kiesünk, legalább nem kell két sorozatban is helytállni (ami a magyar csapatoknak amúgy sem szokott sikerülni), és csak a bajnokságra koncentrálhat a csapat..

 • gabokokcka

  Arról van hír, hogy ki az a három fiatal, aki az első csapattal készül?
  Hogy legalább lássuk, mely posztokon tervezünk fiatalokat bevetni?

  • László Szilágyi

   Ha Simon Miki interjúra utalsz a három fiatalnál, akkor az azt jelenti csak, hogy az u19-es korosztályból kap lehetőséget három srác. A valóság viszont az, hogy az nb3-as keret egy része már amúgy is a 98-as korosztályból volt. Az első csapatban is látott Tömösvári mellett Banó-Szabó Bence, Biró Ákos, Herjeczki, Soós, Váczi, Király, Gergényi, Bodrogi, stb. simán felnőtt futballra érett. Bármelyik ott ragadhat az első csapatnál, így szerintem még korai posztot mondani. Ki tudja mit játszat majd a belga…

 • László Szilágyi

  A Vasas már játszott is a Beitarral vasárnap. És láss csodát nyertek. Kb ennyire szükséges beszarni nekünk is.
  http://nb1.hu/nemzetkozi-labdarugas/el-leendo-ellenfelevel-sikerult-a-vasasnak-edzomeccset-jatszania-vasarnap

  • Cha-b

   Azért egy edzőmeccsből nem lehet következtetéseket levonni. :)

  • papparam

   Játszhattunk volna velük mi is gyakorlásképpen, lehetett volna tapasztalatokat szerezni, kincset érne most egy meccs egy izraeli csapattal.

 • Zs.

  Akkor tipp a turara: Wizz ugye repul TLV-ba, kis szerencsevel/ugyesseggel 40e korul kihozhato a karika, szoval nem egy egetvero osszeg. Debrecenbol meg olcsobb bir lenni, hatrany h onnan csak vasarnap es szerdan van gep, tehat ha kedd a meccs, akkor vasarnap ki szerda vissza, ha pedig szerda akkor szerda ki vasarnap vissza. Vagy lehet menni egy hetre, ahogy pl mi is fogunk, es akkor mar korulnezunk kicsit, meg doglunk a tengerparton.

 • Andris Koncsol

  Hali – DVTK – Balmazújváros az első három fordulónk :D

  • ogy

   Meg a negyedik is meg van, az első számú kedvencünkkel.

  • Sztefo

   ok ez eddig 4 győzelem 12 pont :)

 • Tuszek

  A wizz Tel-avivba oda-vissza kb 70 e ft és ez már csak több lesz.

  • Zs.

   Ez eleg valoszinu. Amikor eloszor neztem 25 volt, de mar csak 32ert sikerult megvenni.

  • viktor csorna

   170000 Ft wizz air
   Kedd-csütörtök

   • Tuszek

    Elkezdtek fogyni a jegyek így feltolták az árát. Lehet, hogy a csapat ezzel megy?

   • Zs.

    Wtf??? Annyiert meg ki az a marha aki megveszi??? El Al 77e…

    • Sztefo

     Jelenleg egy picit visszacsökkent, 142 ezer most a kedd-csütörtök.
     + ugye a vonat Tel-Avivból Beer-Sheva-ba, két éjszaka szállás, meccsjegy, kaja-pia
     180-200 ezer ft összesen. Ez baromi sok.

     • Zs.

      Aha, ennek max a felebol is ki lehet hozni, meg most is. Es eleg csak szerda reggel menni, maris csak egy ejszaka szallas kell.

     • Sztefo

      Lehetséges. Nem volt időm nagyon kutakodni.
      Csak a wizzairt néztem reggel, a kedd-csütörtök (mivel azt vetette fel a fenti kolléga viktor csorna) 142 ezer Ft volt oda-vissza wizz-el, a szerda-csütörtök meg 124 ezer Ft. Ebben a szerda-csüt esetben valóban egy éjszaka, plusz a vonat, plusz meccsjegy, kaja-pia, nagyjából 160 ezer Ft.

      Én sajnos nem tudok menni, de ha kijön 100 ezer vagy azalatt, akkor légyszi írd le a konkrét példát, mert gondolom, sokakat érdekelhet … Előre is köszönöm.

     • Zs.

      Ugyan nem hiszem h valoban sokakat erdekelne, de tessek:
      Ki szerdan Debrecenbol, vissza penteken Budapestre, Wizz most 76e.
      A maradek 24bol kijon a ket ejszaka szallas, busz Beer-Shevaba, kaja-pia. Meccsjegy meg meg kerdeses hogy mennyi lesz.

     • Sztefo

      Ok köszi.

      Kiváncsiságból megnéztem, már nincsen visszafelé jegy pénteken, legközelebb vasárnap.
      Debrecen-Tel-Aviv szerda-vasárnap 56480 Ft most, Debrecenbe oda-vissza a felnőtt vonatjegy 7500 Ft Budapestről. A vonatútra Tel-Aviv Beer-Sheva oda-vissza valaki azt írta 3500 Ft, fogadjuk el. Az utazási költség így durván 67 ezer Ft.

      Ám ez esetben sajnos ez 4 éjszakát jelent kint, szállás + kaja-pia + meccsjegy.
      Alsó hangon a 4 éjszaka szállás + kaja-pia az durván 40 ezer, plusz a meccsjegy.

      Összesen ez nagyjából 120 ezer Ft, és elég sok utazás.

     • Sztefo

      Gyorsan megnéztem Budapest-Tel-Avivot, kicsit jobb lett a repjegy.
      Szerda-péntek oda-vissza 83490 Ft + helyi vonat 3500 + 2 nap szállás és fogyasztás kb 20 ezer + meccsjegy –> összesen kb 110 ezer Ft.

      Egy utazási iroda most simán lecsaphatna egy ilyen 2 nap 2 éjszaka repjegy, szállás, meccsjegy kombóval. Ezt ajánlanák 60 ezerért mondjuk, szerintem lenne rá jelentkező.

 • marklar

  a gugli szerint csak 36 óra kocsival :-)

 • Sztefo

  Olcsóbbak lettek a repjegyek wizzair-nél.

  Jelenleg így néz ki:
  júl 12-14 szerda-péntek Budapest-Tel-Aviv 61980 Ft.
  júl 12-16 szerda-vasárnap Debrecen-Tel-Aviv 45980 Ft.