Napikispest 2017.07.19.

 • Koszta Márk @ Mezőkövesd // Ezt most nem értjük.
  • Koszta be van nevezve a BL-re, külön jó ötlet egy nappal előtte eladni, pláne, hogy King is sérült, tehát máris kettő mínusz a meccsre.
  • Tavaly 31 meccsen 6 gól, 5 gólpassz a mérlege, ami kvótafiatalként nem gyenge.
  • Rendben, idén már túlkoros, tehát két másik fiatalnak kell a hely a csapatban, és oké, hogy Gazdag (valamint talán Bobál) mellett nehéz lenne még egy 21-21 évest stabilan játszatni, de így azt érjük csak el, hogy nem nálunk épül fel piacképes játékossá, hanem máshol, ahol játszhat. Magyarán amitől előre féltünk, az bejött, és az MLSZ hülyemód kialakított fiatalszabálya igazából pont nem a nevelőegyesületeket segíti, ha megpróbálnának véletlen eredményesek lenni. Játszottál, kiszedtük belőled a bónuszt, mehetsz, mert kettőt egész biztos senki sem fog megtartani évről-évre. (Legalább úgy lenne a szabály, hogy egy U20 és egy U21, akkor lenne plusz egy év kifutásuk a játékosoknak, mert így tényleg csak egy-másfél jut.)

“Napikispest 2017.07.19.” bejegyzéshez 58 hozzászólás

 1. szerintem Eppel-ért nem fog olyan ajánlat jönni, amiért megéri elengedni, még ha el is akarják passzolni.

 2. Kosztát eladtuk. mert most lehetett eladni:
  – jó szezont futott tavaly, csúcsra ért a debreceni 3 góllal (nálunk ezt überelni már nem lenne lehetősége)
  – külföldre eladni esélytelen: onnan nézve, 21 évesen kint már nem fiatal, és nem egy nagy szám, hogy az MB1-ben rúgott 6 gólt.
  – a mezőkövesd annyit fizet érte, mintha sikerült volna eladni külföldre.

  Koszta értelmes arc, tudja jól, hogy:
  – a fiatal szabály miatt idén nem tud lehetőséghez jutni itt
  – játszani akar
  – és teljesen érthető, hogy elmegy a 3x-4x fizuért.

  A büdzsé jól járt, Koszta jól fog járni ezzel.
  Én meg sajnélom, hogy megy. De megértem.
  Sok sikert Márkó :)

  1. Igen, nagyjából ez a helyzet. Lehetett volna talán kölcsönadni, hátha tovább fejlődik és akkor Eppel vagy Gazdag eladása után lehetne stabil kezdő, de nem tudjuk milyen ajánlatok jöttek, illetve van-e bármiféle visszavásárlási opció, vagy továbbértékesítés esetén nekünk fizetendő bónusz a szerződésben. Nem közvetlen riválishoz ment, fizettek érte, több játéklehetőséghez fog jutni. Mindenkinek jó. Nyilván nekünk keserű kicsit a szánk, de hozzá kell szokjunk, éves szinten egy-két arcot értékesíteni fogunk folyamatosan, ha ki akarjuk aknázni a fiatalszabály adta lehetőségeket. Márpedig Hemi ami lóvét lehet, azt ki fogja szedni a rendszerből.

 3. En hiszek abban h a hemi bacsi kepes annyiszor alafekudni a nernek mikozben meg bajnokok is leszunk h a vegen meg stadiont us epitsen a honvednak a kormany.

  Nagy magus az oreg!

  1. Ha meg is épül a stadionunk, akkor is a 8 ezres teljességgel nevetséges, egyetértünk.
   Nem csak a hagyományok stb alapján, de pl ha egy Kisvárdának van 5 ezres stadionja (meg asszem a Paksnak is akkora lesz), akkor az országos és határokon túl átívelő több százezres szurkolótáborral rendelkező Honvédnak minimum 15 ezres járna. Már csak hosszú távú gazdasági stb érdekeket figyelve, ha javul a magyar foci, és elkezdenek sokkal többen meccsre járni, akkor sokkal nagyobb esély van Kispest fanokkal megtölteni hétről hétre egy 15 ezres stadiont, mint Pakson az 5 ezresnek a felét.

   És most az kurva mindegy, h mi is csak 2 ezren mentünk ki a bajnokcsapat idénynyitójára. Egyszerűen hosszú távon teljes gazdasági öngyilkosság, hogy társadalmi bázis nélkül rendelkező csapatokhoz ömlik a pénz (nem írom le a legrosszabb példát, de sejthető, melyik csapatra gondolok …), kb ugyanakkora stadionokat kapnak, mint a Vasas és a Kispest, akiknek országosan nagy szurkolótábora van még mindig az uccsó (asszem 3 évvel ezelőtti) felmérések szerint.

   1. szerintem a 2000 néző a 15 000-es stadionban lenne nevetséges. Az új, elképzelt 8 ezres stadion az elmúlt 15 évben 2x telt volna meg.

    1. Én nem a múltról, hanem a jövőről írtam.
     Elvileg az a terv, h újra felfuttassák a magyar futballt nem? Hogy több embert csalogassanak a stadionokba vagy nem?
     Akkor szerinted hova lehet jóval nagyobb tömeget vonzani, Kisvárdára, Paksra, Felcsútra, vagy az elképesztően bő tradiciókkal és országos szurkolótáborral rendelkező, nemzetközileg a legjobban ismert magyar klub a Kispest otthonába?

     A hosszú távú marketing, gazdasági stb gondolkodás teljes hiányáról írtam a országunk és a futballunk vezetőivel kapcsolatban!
     És mindezt miért? Mert a király nem szereti a klubunkat, plusz a saját falujába kell a 4 ezres stadion!!! Hol vannak itt a normális arányok??? Még egyszer: Felcsútra 4 ezres stadion a névlopóknak egy faluba, Kispestre meg 8 ezres stadion. Az eszem megáll!

     1. Jelenleg 2000 körül van az átlag Kispesten, ha a múltat/jelent nézzük, egy max 5000-es stadion lenne a reális. Ha optimistán tekintük a jövőbe, akkor valóban indokolt egy 8000-es. Amiről írsz, hogy egy jobb minőségű magyar foci esetén több, mint 10 ezer ember járna ki hetente meccsre, egyszerűen képtelenség, de legalábbis semmi reális alapja nincsen Közép-Kelet Európában. Ezek az idők már elmúltak,

      Itt van számszerűen, hogy miről is beszélünk
      A térség bajnokságainak átlagnézőszáma (az első szám a bajnokság uefa koefficiense):
      (14.) Ausztria 7099 – növekedett
      (12.) Csehország 4886 – csökkent
      (17.) Horvátország 2724 – csökkent
      (35.) Magyarország 2645 – növekedett
      (20.) Románia 2573 – csökkent
      (29.) Szerbia 2095 – csökkent
      (31.) Szlovákia 1952 – csökkent
      (32.) Szlovénia 1373 – csökkent

      Ha nagyot álmodunk, akkor sem valószínű, hogy a következő 10 évben megelőznénk Ausztriát azokban a kulcsmutatókban, amik a nézőszámot befolyásolják.

      1. Az idei szezonra az MLSZ középtávú terve szerint két főtáblás csapat és 9000-es átlagnézőszám kellene. Aha :))

      2. Ezekkel tisztában vagyok én is.
       A probléma, hogy nem ugyanarról beszélünk.
       Én a korrektségről, a fair versenyről, az arányok betartásáról beszéltem.

       Még egyszer: ha már stadionokat építenek, akkor vajon mi indokolja, hogy Felcsútra egy 1500 fős faluba egy 4 ezres stadiont építenek, míg egy agglomerációval együtt 2 és fél milliós világvárosba egy 8 ezres stadiont egy olyan klubnak, aki külföldön sok helyen egyet jelent a magyar futballal, óriási tömegbázisa van, és a két klub tradíciói, mint innen a Mars.

       De legyen a példa a Vidi.
       Semmi ésszerű magyarázat nincs arra, hogy ők egy 20 ezres stadiont kapnak, mi meg 8 ezrest. Ez nem indokolható semmivel.
       Illetve egy valamivel igen, de arra jobb nem gondolni.

       És még sorolhatnám a példákat.
       Aránytalan, unfair stb. velünk szemben.

       Nekem semmi bajom azzal, ha csak 8 ezres stadiont kapunk (úgy is ez lesz végül, már ha megépül a stadion), ha cserébe Vidi szintén ekkorát vagy kisebbet, Paks, Kisvárda, Mezőkövesd, Balmaz stb egy max 2 ezer főset, Felcsút meg nagyon max 300 főset. Az arányok miatt sarkítok persze.

       1. nem jól állsz hozzá szerintem. arra koncentrálj hogy a miénk elég lesz-e nekünk, és ne arra, hogy más mennyivel nagyobbat kapott, mint ami indokolt lenne. szerintem te is tudod hogy a vidi és a felcsút miért kap aránytalanul nagy stadiont. Ha felcsútból indulunk ki, akkor kb 100 ezres stadion lenne indokolt :D

        1. Ok persze, h tudom, miért a Vidi és a Felcsút..
         Csak valahogy nekem nagyon nem tetszik, h ha már az adófizetők pénzét szórják, akkor legyen benne bármi hosszabb távú, indokolható, észérvekkel magyarázható döntés.
         Meg hát az igazság érzetemet erősen bántja, h a politika megint szeretett klubomat köpi szemen… Az egész stadionproject egyfajta megalázása lett a klubnak, amikor a futottak még kategóriába raktak minket ilyen Kisvárda meg mittomén ki mellé.

         1. “h ha már az adófizetők pénzét szórják, akkor legyen benne bármi hosszabb távú, indokolható, észérvekkel magyarázható döntés.”
          Nagyon nehez lenne az elmult 8 (?) evbol _barmit_ talalni amit igy csinaltak volna :)
          De tenyleg nezd meg mondjuk a sokkal fontosabb oktatast, hogy ott milyen katyvasz van es mi a “strategia”.

          1. Igen ez így van.
           Ettől még ha igazságtalanság éri a csapatomat, azt szóvá teszem.

    2. ja igen, azt nem írtam oda, hogy a bajnokságra gondoltam. Első sorban a bajnokságból kell szerintem kiindulni, és az nagyon halovány. Kupadöntő ugye nem lesz már a Bozsikban, nemzetközi kupával nehéz tervezni, a Hamburg óta egyszer se volt meg a 8000 hazai pályán (reálisan nézve a Hapoel ellen se lett volna meg- bajnokságban 2000 néző volt, és a Hapoel nem számít sztárcsapatnak, ráadásul hátrányból megyünk)

     1. Miért ne lehetne kupadöntő? Ezt a szabályt is pár évente váltogatják.

    3. Tök igazad van. Nézzünk meg egy Loki-meccset, hogy néz már ki az 1039 néző, ahogy az elvesznek az egyébként nem is olyan óriási stadionban. Egy félig-kétharmadig teli nyolcezres már igazi katlan tudna lenni.

    4. Nem korrekt az elmúlt 15 évet, vagyis klubunk fennállásának messze legrosszabb időszakát venni alapnak.

     1. Szerintem pont, hogy korrekt. A korai 90-es években még Nagykanizsán is 10 ezren jártak meccsre. Más idők voltak.

   2. Ha a felcsutnak 3500 as stadionja lehet akkor nekunk szazezres jarna :)
    Egyebkent nem ugy van, hogy bovitheto lesz?
    Fenn van valahol, hogy milyen lesz a stadion?

    1. Na ez meg a másik, hogy a kiírásban minimum befogadóképesség van megadva, ráadásul amíg nincs kivitelező addig gyakorlatilag semmi se biztos. Lehet, hogy még fognak változtatni a kiíráson.

     1. Ja mint az MTK palya ahol nem fert el a rovid oldali lelato, rohej :)

    2. A Felcsút stadionjában mondjuk pont nem a 3500-as befogadóképesség a durva, hanem az, hogy 3.500-as stadiont lehetett volna tized annyi pénzből is építeni, vagy még kevesebből, csak nekik Makovecz stílus, meg látszó gerendás tetőszerkezet kellett. Egy faluba. Totál bohózat, ha belegondolok. :) De ahogy lentebb is írták, az a hülye, aki ezt hagyja.

     1. Az egesz egy agyrem a Ceaușescu parhuzamtol kezdve a harminc eves akademistakon at a zseni gazszereloig. Orkenyi groteszk, kar hogy nem fikcio.

  2. Fölösleges, hétvégén is kétezer ember lézengett, miközben a bajnoki cím utáni első meccsünk volt. Teljesen jó lesz a 8000-es stadion, ha meg olyan nemzetközi meccsek jönnek, amire tódulna a nép, át lehet menni a Puskásba vagy a grupiba. Mondjuk Fehérváron is vicces lesz az a stadion, kongani fog az ürességtől.

  3. bőven elég nekünk a 8 ezres stadion. sajnos a videoton 25 ezres stadionját lőtték túl. hétvégente kétezren vagyunk kinn.

   1. Egy 12 ezres stadiont karban kell tartani, komoly fenntartási költségei vannak, későbbi felújítása is drágább. Egy olyan helyen, mint Miskolc, Zalaegerszeg, Szombathely, ahol megtöltik a stadiont ez kifizetődő. Egy Székesfehérvár sosem a tömött stadionjáról volt híres. Most fut a szekér, nem számítanak a költségek…de komoly problémák lesznek, ha egyszer elzárják azt a bizonyos pénzcsapot….lesz még a Vidi pénzügyi csőd határán…..

   2. Pár celebbel nem lennénk kisegítve, ha meg a trendiséget nézzük, akkor úgyis a fradi mindig trendibb lesz, mint a Honvéd. Meg nézd meg Debrecent, szép új stadion, 7-szeres bajnokcsapat és a kutya sem kíváncsi rájuk.

   3. ja, a figyelmét is felkelti, és ha rendeznek ott havonta koncerteket meg egyéb rendezvényeket, akkor fenn lehet tartani gazdaságosan.
    debrecen, fradi, felcsút – és még sorolhatnám a modern és látványos stadionokat, teljesen üresek. a fradi rendelkezik a legtöbb nézővel magyarországon, és átlagban 5-6 ezres a nézőszám. akkor miről beszélsz?

    milyen celebekre gondolsz?!

 4. Mert csak kapufa jött össze? Az forma kérdése, szerintem jól játszott mindkét meccsen.

  1. Jó volt szerintem is.Bezzeg ha bemegy a kapufa,akkor most mindenki a csúcsformájáról beszélne.

  2. Eppel görcsös lett a válogatott meccs miatt, a többieken látszik hogy felszabadultak, önbizalomtól duzzadnak. Hasznos volt Marci mindkét meccsen, de látszik, hogy nagyon akar bizonyítani, és ez egyelőre nem sikerül, de át fog szakadni a gát, mint Lanzának a Gyirmót elleni meccsen, össze se lehet hasonlítani az azt megelőző produktumát az azt követővel.

   1. Ja, talán görcsöl kicsit, de ezért kár. Ha hasznosan játszik és a többiek emiatt szereznek gólokat, akkor felőlem soha ne lőjön gólt, ugyanúgy játszatnám, elismerném.

  3. Erre a szitura nem emlékszem, de pl a gólunkban nagyon fontos szerepe volt Eppelnek, hogy a Kamber által kicsit hosszan előre ívelt labdánál, nem engedte a Hapoel védőknek kifejelni a labdát, leütközte mindkettőjüket, így tudta Nagy Geri begyűjteni, és Laczkónak visszapasszolni, aki beadta, és Lanza befejelte. Főleg oldalsó kameraállásból látszik, mennyire fontos volt Eppel ütközése.

  4. A Hapoel ellen mindenkinek nehéz, főleg hogy az az első tétmeccs, sőt, első komolyabb ellenfél a szünet után…

 5. Igen, 1 meccs a Sturm elleni szekuk tulsagosan hatarozott fellepeseert, es 1 meccs vojvodina szurkolokra tett homofob megjegyzesek miatt

  1. Hat ha most tovabb megyunk akkor kovi korbe meg zartkapu,
   De ha kovi korbe kiesnenk a bl 3selejtezos korebol
   Akkor bejutnank az El 4 selejtezos korebe es ott mar nem lenne zart kapu

   1. Tehat ez a mai gyozelem meg biztosan minimim 2 hazai merkozest jelentene

     1. Igen elirtam , ha tovabbjutunk es eddig amig nem irtad fel se tunt, koszi :)

   2. Szerintem ha lenyomnánk a Hapoelt, majd a litván/bolgár valamelyikét, akkor play-offot játszunk a BL-ért, és ha veszítünk, már nem kell tovább küzdeni, hanem automatikusan EL-csoportkörben vagyunk. De lehet, hogy rosszul tudom.

    1. Igen ez igy van ha a bl3 korebe esel ki akkor => el 4 kor
     Ha bl4kor akkor => el csoportkor

   3. Pontosan, ma este a zártkapus büntetések idei letudásáért játszunk tulajdonképpen. :)

 6. igen. sőt, ha nem jutunk tovább, akkor még mindig marad egy zárt kapu, nem évül el.

 7. „Szép emlékekkel távozom Kispestről, örök élmény marad a bajnoki cím, a kispesti szurkolók által teremtett hangulat illetve a csapatszellem. Sok sikert kívánok volt klubomnak. Azt egyelőre még nem tudom a hétvégi meccsen játszom-e, de remélem hamarosan bizonyíthatok a pályán”
  Így is lehet távozni!
  Sok sikert kívánok neki!
  Biztos vagyok benne, hogy ő lesz az első, aki az akadémia után – tehetsége és megfelelő hozzáállása okán – szép karriert fut be!

  1. Nah ez az, ossze lehet vetni a ket gerinctelen arulo nyilatkozataival. Van nemi kulonbseg…
   Ide el lehet igazolni. Illetve ahogy akkor is irtam, barhova el lehet igazolni, kiveve ket helyre.
   Sok sikert neki!

 8. 2 meccset. 1 meccset kaptunk a Vojvodina meccs miatt, de a felfüggesztett eltiltás is bejött és így sajna 2 meccs zártkapus

 9. Tovább gyengül a keret… Össze lehet majd vetni a Debrecennek ötöt vágó csapatot (kispaddal együtt) a szombati kezdővel. A két húszévest meg ki lehet tenni az ablakba.
  A tuilajdonos az ostoba “pótoljuk” válaszával persze meg tudja nyugtatni az oktalanul is reménykedő szurkolót, aki nem gondol utána annak, hogy az sem mindegy, ki ül a kispadin: egy Vasziléjevics vagy egy 18 éves akadémista…

 10. Ki lesz a következő? Eppel? Mert hogy jött Danilo, minek annyi csatár? Jött a “visszautasíthatatlan ajánlat”? Különben is: “pótoljuk”.
  Mindenesetre az eddigi mérleg mínusz hat gól és mínusz öt gólpassz…
  Azért kár volt felkorbácsolni a tavasszal a szurkolói érdeklődést, ha most a lepusztulás következik….

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.