Napikispest 2017.08.24.

 • Nagy Geri // továbbra is hatalmas szerelem, pláne, ha olyanokat nyilatkozik, mint a Nemzeti Sportnak. Csak úgy repkednek benne a tételmondatok:
  • “Amikor a kéthetes szünet után visszajöttünk, és elkezdtünk edzeni, arról beszélgettünk egymás között, hogy egyikünkben sincs meg az az érzés, hogy hűha, mi vagyunk a bajnokok! Valahogy hiányzott az eufórikus hangulat az öltözőből. Aztán jött a Hapoel Beer-Seva elleni BL-párharc, a Haladás elleni bajnoki nyitány, majd szép lassan a többi meccs, és azt vettük észre magunkon, hogy egészséges önbizalommal, a győztesekre jellemző mentalitással felvértezve megyünk ki a pályára.”
  • “(…) továbbra is tudjuk, hol a helyünk, de azzal is tisztában vagyunk, hogy a bajnoki cím kötelez. Arról nem szólva, hogy amikor kivonulunk egy-egy meccsre, szurkolóink a „Bajnokcsapat! Bajnokcsapat!” rigmussal fogadnak bennünket – ha netán elfelejtenénk, kik vagyunk, ők emlékeztetnek rá minket.”
  • Talán nem véletlenül lett csékáhelyettes Kamber mögött.
  • El vagyunk kényeztetve a hétre interjúkban, ugye volt még Gróf is a Csakfocinál.
 • MLSZ // Én ezt tényleg nem értem. Az NB II. sorsolása megvan december végéig, napra, órára pontosan (l. pl. MTK), miközben az NB I. csak szeptember 16-ig, vagyis még három meccsre előre.
  • Tisztázzuk: egy hónap múlva játszunk a Videotonnal Felcsúton. Talán szombaton, talán vasárnap, talán délben, talán este tízkor, semmit sem tudni. #TAPS
 • MFA @ NB II. // Hétközi fordulót rendeztek az NB II-ben, és ha már hét elején átnéztük a hétvégi szereplését az exakadémistáinknak, akkor ennek még bele kell férnie. Úgyis szabin vagyok a héten. (Hajtás után.)

Félkövérrel a kölcsönben lévő játékosok.

Budaörs – Kazincbarcika 6-2
Kazincbarcika // Palmes végig a pályán volt, Varga Márkót a 69. percben cserélték be, Constantinescut nem nevezték.

BudafokSzeged 2011 0-0
Budafok // Ihrig-Farkas 68 percet kapott.
Szeged // Farkas Márk végig a pályán volt.

Szolnok – MTK 1-2
Szolnok // Farkas Aurél[1] végig a pályán volt. Gazsi kapus a padonült. Pantovic ???
MTK // Gengeliczki végig a pályán volt.

Cegléd – Győr 2-1
Győr // Erdélyi a keretben sem volt.

Nyíregyháza – Soroksár 1-1
Soroksár // Csillag tíz percet kapott.

Békéscsaba – Mosonmagyaróvár 2-0
Mosonmagyaróvár // Lőrinczy kezdett, a 75. percben Kapacina Valér váltotta. Karacs a padon ült.

Csákvár – ZTE 1-2
Csákvár // Jelena végig a pályán volt és gólt lőtt, Major Barnabás és Gajda Márkó végig a padon ült.
ZTE // Vernes kezdett és a az 59. percben kiállították, Szemerédi a padon ült.

Siófok – Kisvárda 1-2
Siófok // Futó és Kozma a keretben sem volt.
Kisvárda // Erdélyi Botondot nem nevezték.

Gyirmót – Dorog 3-2
Gyirmót // Czár az 58. percben állt be.
Dorog // Vajda és Bora végig a pályán volt, Kovács Dánielt az 58. percben váltotta Göblyös, Kamarást a 74. percben cserélték le.

[1] Azt hiszem a szűkítésnek úgy van értelme, hogy azok, akik a Honvédban játszottak NB-s vagy MK-meccset mindenképp bekerüljenek, viszont fura lenne elhagyni azokat, akik négy évet húztak le az akadémiánkon, mert az végülis valahol saját nevelés. Tehát pl. egy csak nálunk megfordult Kitl nem játszik, azonban az iskolát végigjáró Farkas Aurél igen, hiába csak az U19-es csapatunkig jutott. Lassan gyártok egy listát a figyelendő nevekből, úgy talán könnyebb lesz hétről-hétre (vagy legalább alkalmanként) rájuknézni.


update // valami ilyesmi listára gondoltam játékoskövetés címszóval. Remélem érthető, hogy ki van rajta, és miért hiányzik valaki, ha hiányzik. Természetesen az is benne lehet, hogy valakit véletlenül, netán figyelmetlenségből hagytam le, ebben az esetben mindenképp szóljatok, és felvesszük a névsorba.

“Napikispest 2017.08.24.” bejegyzéshez 74 hozzászólás

  1. A délszláv utánpótlásközpontokban a szakma mondja meg, hogy mi történjen, nem a szülő. A gyerek nem turkál az ételben, és rendet hagy maga után. Sőt: köszönetet mond azért, amit kap.

   1. ez nagyon igaz!
    csak nem akadémia kérdése, hanem egyfajta nemzeti mentalitás, amit nálunk sikeresen romboltak le az elmúlt 100 évben.
    míg a környező államokban még a komcsi rendszerek is nacionalisták volt, addig nálunk irtották a nemzeti érzületnek minden megnyilvánulásait.
    persze ez sokkal összetettebb 2-3 mondatos “megoldásnál”, de valahol ide (is) vezethető vissza.

    1. 1956 események valamint az azt megelőző nacionalista Horthy rendszer nem igazán volt összeegyeztethető a Kádár féle rendszerrel…ne csodálkozzunk, hogy irtottak minden ezzel kapcsolatos dolgot…sajnos.
     Egyébként a kádári rendszerben a fegyelemmel nem volt probléma. Az emberek indentitás tudata volt elnyomva…

     1. Most ez hogy jön ide? A szerbek sem Tito miatt olyan jók most, hanem ki akarnak törni a szegénységből és ehhez edzőnek is meg játékosnak is profin a maximumot kell nyújtani. Mi meg vesszük elő a horthysta uram- bátyám szarságot ami csak a pusztulásba vitt.

      1. horthysta uram-batyam es a cocialista elvtars-pajtas között mi a különbseg? :)

       1. Nem sok de amíg nálunk ezek az elvek működnek addig nemzetközi szinten sehova se jutunk.

       2. A nemzeti büszkeség, kontra internacionalista meleg büszkeség napja.
        Azért egy kicsit más.

        1. en csak arra gondoltam, hogy a fent emlitett protekcio elvü felfogas, mint olyan minden rendszertöl független, tök mindegy, hogy uram-batyam vagy elvtars-pajtas alapon megy, ezert kar kiemelni, hogy Horthysta, mert tök felesleges

      2. Pontosan a szegénység a fő faktor, nem a nemzeti öntudat.
       Nigéria pl több mint 100 törzsből áll össze, egy mesterségesen összerakott állam, nem is beszélik egymás nyelvét, nem egyszer gyilkolászták egymást halomra törzsi alapon, nincs és soha nem is volt egységes nemzeti képük, mégis az utóbbi 20-30 évben azért elég komoly futballistákat adtak a világnak (teljesség igénye nélkül: Kanu, Okocha, Mikel stb.), mert ők olyan nyomorból jönnek, ami mifelénk totál ismeretlen.

       1. Persze ettől még a nemzeti öntudat pozitív értelemben nagyon fontos az élet sok területén, de a futballban az nagyon nem elég, egy plusz faktor lehet csak. USA: az egyik legöntudatosabb nép a Földön, rengeteg pénzt is ölnek a fociba, de képtelenek kinevelni világsztárt stb.
        A balkáni országokban a dél-szláv háború okozta nyomor, kilátástalanság az toronymagasan, ami az utóbbi 20 évben a focijukban kitermelt nagyon sok világsztárt, mert ez egy komoly kiugrási lehetőség nekik, sokszor az egyetlen.

       2. Ez csak egy adalék…mármint a szegénység. Ezzel az erővel, Nigériának kéne a legjobb futballistákat adni a világnak. És olyan helyeken, ahol magas az életszínvonal, ott válogatott szinten – a motiválatlan focisták miatt – gyenge teljesítményű csapatok kellene lenni…ehelyett pl. Svédország, Dánia, Franciaország, Hollandia, Belgium jóval előttünk jár….

        1. Ez sokkal összetettebb kérdés, én csak a dél-szláv nemzeti öntudatra reagáltam, h nem az a fő faktor náluk, hanem a szegénység.
         Ha már nemzeti öntudat, a felsorolt példáidból belgáknak ilyen nincs is, vagy vallonnak vagy flamandnak vallja magát (volt flamand kollégám, sokat beszéltem vele erről) – de nem véletlen, h sok nagy futballista onnan is a bevándorlók közül kerül ki –>szegénység.
         Svédek, dánok nem éppen a nagy nemzeti öntudatukról híresek, volt dán és svéd kollégám is, beszéltem velük ezekről.
         Franciák dugig vannak a fociban, így a válogatottban is totál nyomorból érkezett bevándorlókkal.
         Hollandok dettó, egészen addig termeltek világklasszisokat, amíg a szegény gyarmatokról érkező srácok felhúzták mentálisan a színvonalat, és így az őshonos holland fehér srácokból is jobban kitermelődött az igazi tehetség, most egy kicsit megrekedtek, mert a bevándorlóik nagy része is már másod- harmadgenerációs, így már közel se olyan nyomorban nőnek fel.

         Valszeg erről napestig lehetne vitatkozni, és nagyon komoly elemzéseket lehetne erről készíteni.

       3. nem nemzeti öntudatról beszéltem, hanem mentalitásról, mentális erősségről ill. annak hiányáról.
        a nemzeti tudat/öntudat ennek csak egy része, a szláv népeknél jelentős része.
        az afrikai focisták nagy része fizikálisan és futás mennyiségben emelkedik a fehérek fölé, ez 1 más téma… a szegénységből kitörés vágya még senkit sem tett technikás focistává…

        1. Akkor a kommunizmusban, amikor elnyomták a nemzeti mentalitást, miért termeltünk ki világsztárokat?
         A legtechnikásabb focisták döntő többsége a futball történelmében óriási szegénységből jött, lásd pl a brazil világklasszisok stb.

         “míg a környező államokban még a komcsi rendszerek is nacionalisták volt, addig nálunk irtották a nemzeti érzületnek minden megnyilvánulásait.” – téged idézlek, itt nem mentalitásról írsz, érzületről, ami inkább az öntudat megfelelője. Ha félreértettem bocs.

         A sok nacionalista komcsi rendszer összesen nem adott annyi világklasszist a focinak, mint mi a nem nacionalista komcsi rendszerünkben.

         Nem értek egyet a felvetéseddel, de lehet, én tévedek, én ezt sose zárom ki. :)

         1. a világsztárjaink, akiket szerinted a komcsi rendszer adott focinak, nagyrészt háború előtt születtek és nem a rákosi rendszerben szocializálódtak.
          nálunk a komcsi rendszer az elvtelenséggel, korrupcióval és a mentális felkészítés hiánya miatt hatott leginkább morálisan negatívan a focira és tette lejtmenetre a 60as évektől kezdve!
          (és ezek részben orbán mai rendszerére is igazak, sajnos…!)
          az hogy nem lehetett magyarságtudatról beszélni abban a korban, szerintem ez is jelentős tényező volt a mentális hanyatlásban!
          a “merjünk kicsik lenni”, a sportban sem visz sehova.

          1. Én nem az 1950-es évek csapatára utaltam, hanem későbbi világsztárokra, akik futball tudás minőségében világsztárok voltak, de a komcsi rendszer elzárkózása miatt a Nyugattól, nem tudták a megfelelő karriert befutni világklasszis tudásukhoz képest.

           Teljesség igénye nélkül:

           Tichy – 1935 (igaz háború előtt született, de a világháború és az utána lévő komcsi rendszerben szocializálódott)
           Albert – 1941 (világháború alatt született, de még csak 8-9 éves volt, amikor jött a kőkemény Rákosi rendszer, vagyis ő is a komcsik alatt nőtt fel)
           Törőcsik – 1955
           Détári – 1963

           Totál egyetértek, hogy a komcsi időszak mutyizása, bundázásai stb tették a legtöbb rosszat a magyar futballal is, mint ahogy azzal is egyetértek, hogy a mai Viktor rendszerre is igaz, és sokat árthat, de ettől még tudtunk kinevelni világsztárokat, mert “kellő” szegénység volt hozzá, így az igazi tehetség mégis csak utat tört.

           Vannak országok, ahol nem is volt semmilyen diktatúra (főleg nem komcsi) az utóbbi 40-50 évben, mégis sosem tudtak valós futballklasszisokat nevelni, mert nem volt meg hozzá a szegény néptömeg, akik ki akarnak törni.

           Afrika nagyon más tészta. Ott a káosz, korrupció, szegénység, népirtás, diktatúra totális és teljesen érthetetlen ötvözete van, amit mi csak fel se tudunk fogni. Meg van ott még más gond is.
           Vb-ket nem fognak nyerni, de hogy az utóbbi 20-30 évben egy rakás világklasszist adtak a focinak, és még fognak is, mert menekülő útvonal nekik a foci, az biztos.

           Én csak annyit mondok, h szerintem a szegénység a fő tényező egy kisgyereknél, amiből ki akar törni a legtöbb helyen a világból, és nem a nemzeti mentalitás miatt.

           Egyébként szerintem nem áll annyira messze az álláspontunk.

         2. Az 50es evek sztarjait nem a kommunizmus temelte ki (ami ugye 49-ben kezdodott). A kesobbi sztarok pedig talan az elozo kor lenduletebol talan a a nagy szamok torvenye alapjan termelodtek ki, nehez megmondani.
          Az hogy a kornyzezo allamoknak kevesebb sztarjuk volt-e mint nekunk nem tudom, de nem csodalkoznek ha nem igy lenne, ki kovette akkor a szerb focit, en biztos nem :)

      3. Azért a “Hortysta” rendszerben csak játszottunk egy VB döntőt ……persze a párizsi 1938-as ezüstérem a 54-es berni tükrében eléggé elhomályosult és sokan elfeledkeznek erről!

       Hogy mi vitt a “pusztításba” minket szerintem azért ez a kérdés nem annyira egyértelmű…..de azt gondolom nem is a hely témája és 2 mondatban nem is lehet megfogalmazni.

       1. A ’38-as VB 2. helyezés nem lehetett akkora csalódás, mert azidőtájt az olaszok egész egyszerűen jobbak voltak, ami viszont az 54-es német válogatottról nem volt elmoindható.

        1. Nem is a csalódás, nem csalódás itt a lényeg szerintem, hanem az a tény, hogy bizony ez is egy VB ezüst, amit az az “átkos Hortysta” rendszer termelt ki és nincs ez az utókor részéről helyén kezelve azt hiszem.

         1. Azert az mindig orok kerdes marad, hogy az eredmenyek mennyire a (horthysta majd kommunista) rendszer termelte es mennyire az egyeneken mulott. Puskasekat senki nem tomte gyogyszerrel mint az NDK-s uszonoket, ok maguktol voltak olyanok jok amilyenek.
          Kesobb viszont a kommunizmus, minden kozos, senki se felelos semmiert, sz@runk bele hozzaallasa nagyban hozzajarult ahhoz, hogy a vilag elszaladt mellettunk.
          Az is igaz amit fentebb irtatok, hogy a jugoknal nem ez a langyon gulyas kommunizmus volt a 80-as evekben mint nalunk, ezert is jarnak elorebb a fociban mint mi.

         2. Ha jobban belegondolunk egyik ezüstérmet sem a kommunista rendszer termelte ki. Öcsi bácsiék nem az 50-es években tanultak meg focizni. Hanem egy teljesen más kiválasztásos rendszerben, teljesen más képzettségű edzőktől, akiket lassan parkolópályára tettek, vagy kihaltak szép lassan. A foci pedig hol lassabban, hol gyorsabban belesűllyedt a komcsi mosárba a gazdaság mellé

      4. ott azért a “horthysta uram- bátyám szarság” mellett kellet még legyen valami, ami trianon után
       életben tartotta és továbbvitte ez az országot…

     2. De a kádári rendszerben is termeltünk ki világklasszisokat, mert akármennyire is jobban éltünk a legtöbb országnál a keleti blokkban, de akkor is szegénységben alapvetően, és a futball kiugrási lehetőség volt (népszerűség, több pénz, nem hivatalosan engedélyezett arany,ezüst stb csempészés külföldről), olyan dolgokhoz juthattak hozzá futballisták, és kijuthattak külföldre, ha a csapatuk BEK vagy UEFA meccset játszott, amire a hétköznapi embernek esélye se volt.

   2. Nem a szülővel van gond nàlunk sem. A klub se figyel az utánpótlásra. Az edzőnek nagyobb pocakja van, hogy úgy hívják Hagrid. Az u10-et a csepeli büfés Halászi vette át, mert neki van pályája, a leggyorsabb gyerekeket meg kirakta, hogy legyen hely a haveroknak.

 1. Igen…a Csapat folyamatos döbbenetben tart. :) Egyrészt a tavalyi eredményt álmomban nem gondoltam, hogy Rossi távozásával ismételni tudják. Leszámítva a BL-t, egyenlőre még überelni is sikerült. :)
  A Csapat egyébként tényleg csupa nagybetűs Csapatként funkcionál. Nincsenek öntelt, beképzelt sztárocskák, a Táborral sosem látott szimbiózisba kerültek, látszik rajtuk a máshol nem tapasztalható összeszokottság.
  Anno sokat hallottam nagy öregektől, hogy Bozsik annyira ismerte a Puskás mozgását, reakcióit, hogy szinte gond nélkül pakolta a lába elé a labdát, hozta őt gólhelyzetbe. Ehhez ugye kellett, hogy hosszú évekig együtt focizzanak, jóban legyenek egymással. Ez az összeszokottság, a korábbi fluktuáció, soknemzetiségű csapatainknál aligha jöhetett volna össze, ezt az egészet egy amolyan régi idők tündérmeséjének gondoltam…és lám, a mostani összeszokott MFA-sok, évek óta együtt tartott csapatgerinc képes ilyen dolgokra. :)
  Hemingway (és természetesen Rossi mester) nagyon jól felismerte, hogy a fiatalok mellé Kamber, Lanza stílusú rutinos játékosok kellenek, kiegészítve a Kanyar támogatásával…..remélem Kubatov és a balga belga még jóideig rosszban lesz klubjaik Táborával, mert addig minden csapat ellen 12-en fogunk játszani 11 ellenében. :P

  1. Nagyon egyet értek a fentebb leírt kommentel, annyiban kiegészítve, hogy a Kanyar teljesítménye szerény véleményem szerint kb. 1 meccs/ 1 gól arányban adódik hozzá a Csapatéhoz! 😎 Viszont szurkolást tekintve, jó lenne az idegenbeli formát a hazai mérkőzésekre is átmenteni (gondolok itt a Matyók elleni őrületre)!!! Ha volt a 90 perc alatt 2-3 perc üresjárat, sokat mondtam. Erre Nagy Geri is célzott egyébként! Üdv! 🙋

 2. OFF: a szerb iskola meg mindig veri a (felig szerb Vidit) a magyart. Pedig rabeszeltem magam, hogy szurkolok a Vidinek, de feleslegesen ragodtam, ugy tunik… :/

  1. En arra gondoltam, hogy ha az EL-val lenne elfoglalt akkor nem nyerne bajnoksagot, masreszt ha sokat nyernek akkor talan kevesebb penz menne oda kozosbol, de aztan rajottem, hogy hulyesegeket beszelek :D

  2. Próbálok szurkolni a Vidinek, de nem megy. Valahogy taszít az egész modell és a szurkolók is, amik ma a Videotont jelentik. Nemzetközi meccsen egy Vasasért őszintén tudtam szorítani, de ma szenvtelenül nézem, ahogy égnek és kissé kárörvendően konstatálom a szerb oldalon elmaradt piros lapot. Természetesen magyar vagyok, nem szurkolok egy szerb csapatnak, de a Vidinek sem.

   1. Én sem tudok azonosulni, ezzel a klubmodellel, ennyi pénzből arányában nem is olyan jó ez a csapat mint a miénk, kezdem elhinni, hogy idén is meg lehet a bajnokság ez a vidi semmivel nem tud többet mint mi, nem csapat ez hanem egy verbuvált zsoldosbrigád, asszem jelenleg felettük állunk.

 3. A Vidinek magyar bíró vezet? Ja nem, mert ez észrevette, hogy Juhász nem annyira a labdára megy…

  1. Pont ugyanezt írtam egy fehérvári barátomnak. Sunyi féreg egy pali, csak itt szankcionálják is, amihez nincs hozzászokva.

   1. Magyar első osztályú tevékenységét “méltattam”.
    Nekem akkor nem egy “jó magyar védő”, hanem egy durva játékos, aki a tekintélyével gusztustalan mód visszaél és feleslegesen sokat szájal. Utóbbi két tulajdonság ugyanúgy sajátja Gerának és Királynak is és amikor a csapatuk az ellen, akkor nagyon nem tud érdekelni, hogy hányszor húzták magukra a címeres mezt és mit tettek a válogatottért.

   2. Ez a Juhasz nem az a Juhasz aki az Anderlechtben es a valogatottban is jo vol. Amiota hazajott elobujt belole a vadallat. A masik ilyen a Gera, mondom szomoruan, mert mindketto nagy kedvencem volt anno.

   3. szerintem nem ugatott, csak sokunknak elege van abból a Juhászból, akit 1-2 éve látunk…
    komolyan mondod, hogy ezzel a féregmentalitással (üt, rúg, csíp, harap és irányítja a bírókat) bírod kedvelni ??

    1. Kamber soha nem engedett meg magának olyan arrogáns viselkedést amit Ki folyamatosan tol

     1. ez elvtelenség, amit itt irkálsz… van 1 bunkó mentalitású focista, csak azért mert magyar még nem fogom azt mondani rá, hogy jó fej.
      Mohács nagyon összetett történelmi szitu…pls. inkább ne menjünk bele.

      1. Azert gondolj bele, hogy senki se ír hasonlokat Torghelléről vagy Kamberről, óriási a különbség köztük és J. között. Szerintem te még mindig a régi Juhászra emlékszel aki tényleg más volt. Azért is fájó mert akkor lett ilyen (ahogy már írtam) amikor hazajött. Vajon miért?

      2. Hát, azért a bundázást ne úgy állítsd be, mint nemzeti hőstett…

     2. faxa… :D tehát, aki többet ért el nemzetközi téren és fideszes csapatban játszik, az lehet nagyképű, agresszív pötsch… ?!
      gratula.
      jóéjt!

     3. Menjél le fehérvárra akkor, és nyald ki a Juhász seggét, aki egyébként szimplán egy favágó. Egy tajparaszt, aki véletlenül tud focizni is egy kicsit amellett. Ne itt idegelj mindenki mást.

      1. Ne sértődj, meg de a te szemellenzősséged is mutat egy szintet. Még a Videoton szurkoló barátom is ugyanígy látja Juhászt, de pont egy Honvéd fórumon van egy ember (egyedüliként), aki isteníti. Idemosod már Mohácsot, Anderlechtet, a válogatottat, a nemzeti öntudatot, Kambert és Lanzát is, de a tényeken semmit nem változtat. A jelenlegi Juhász Roland sunyi, alattomos és arrogáns labdarúgó és öröm volt nézni, hogy nemzetközi szinten nem tolerálják, amit képvisel.

   4. Talán nem kéne felbőszült vaddisznóként viselkedni a pályán és senki nem kritizálná a viselkedése miatt…
    Engem pl. kurvára nem érdekel, hogy mennyit játszott a válogatottban, amikor a mi játékosainkat tarolja… Talán nem kéne keverni a szezont a fazonnal…

    1. Ennek semmi köze a magyarsághoz.

     Majd adjál neki több tiszteletet, amikor megint úgy fejel ellenünk győztes gólt a meccs legvégén, hogy letarolja “felugrás” közben a védőnket, de egyébként is már 2-3-szor ki kellett volna állítani az adott meccsen! Én meg majd akkor is inkább a Kispestnek fogok szurkolni és nem azt nézem, hogy mit csinált a válogatottban, mert semmi köze nem lesz a dologhoz…

    2. Juhász néhány meccs alatt lerombolta amit hosszú évek alatt felépített. Egy alattomos és durva szarhazi lett belőle, amiért csak megvetest érdemel, nem tiszteletet.
     De Koszta pl nyilván igencsak tiszteli amiért kiverte a fogait, ráadásul büntetlenül…

     1. Előtte való héten Bödét is sikerült kiraknia a válogatott keretből,akkor sem bírt már a könyökével.

   5. Undorító, aljas, alattomos féreg. Szégyent hoz bármilyen mezre, amit itt művelt a Bozsikban is legutóbb azért verés jár!!

   6. Az akkori Anderlechtben kezdőként belső védőt játszani évekig, azért nem volt kis dolog. Tény, hogy már a játéka sem olyan és a viselkedése is irritálóvá vált. Érdekes, a nyilatkoztai alapján korábban az egyik legintelligensebb magyar focistának tartottam.

  2. Így van. Ez a spori vélhetően nem ismeri Juhászt, ezért kiállította, amikor ki kellett állítani. Bárcsak a magyar játékvezetők is ilyen jól kezelnék az alattomos “verekedését”.

 4. Gyengének érzem a vidit. Főleg hátul. Amit itthon a Balmaz nem fog megbüntetni, azt a Partizan megteszi. Össze vissza szaladgálnak a vidisták, remélem ezután szétesnek az NB1-ben is. Tudom, hogy gyerekes csupacsupa rosszat kívánni, de nem érdemelnek szerintem túl sok mindent :)

 5. megmondom őszintén eddig nem nagyon hatott meg a fradividi szereplés, de épp ma gondoltam rá, hogy szurkolok a vidinek… erre, mire odaérek a TVhez, már ki is estek… :/
  pedig megvolt bennem a szándék.
  +2 gondolat a rendszerek és csapatok, mentalitás kérdéskörhöz :
  Juhász nagypofájúroli…ugye megszokta, hogy mb1ben mindenkit lekönyököl majd lebaxa a bírót.
  kellett volna szólni neki, hogy ez nem olyan meccs lesz.
  a másik ez a Suljic gyerek…talán 2 éve áradozott róla az indexen 1 libsi fociagytröszt, hogy miatta érdemes meccsre menni…valóban..és jó pofánverni, hogy elment rajta a meccs.
  + 1 gondolat : feltéve, de meg nem engedve!! ha van 1 Kamberjük + 1 Lanzájuk, (soha ne legyen!!) akkor ma talán még esélyük is lett volna…

  1. Suljic jó kis játékos, tegnap hülyeséget csinált, sok mindenkit le lehetne írni az alapján, hogy elment rajta egy meccs. Nekem az Újpestben nagyon tetszett a játéka.

 6. Végigszenvedtem ezt a “rácos” grundfocit, kár volt. Szerencsétlen 85-ös Nagyöregeket sajnálom, akiket meghívott a főnök, és látták a maiakat… Hiába a talicskázott lóvéhalmaz, a szponzorok logói ki se férnek már a mezükre! A futball Istene igazságot szolgáltatott ismét!!! Jah, a szerb zsoldos-klikkről szakmailag no comment. Szurkolói szempontból a sírásók megágyaztak alaposan a debilsnek, most hallom őket az uccsó 2-3 perben… És a legfontosabb tény, hogy igazolódott az a tény, hogy nem érdemelte meg a vidi a bajnoki címet, mert a hapoel ellen ezzel a formájukkal égtek volna, mint annó a Reichstag!!! 😒

   1. Én 0:3 fogadtam volna, el is buktam volna. 0:4 nem igazán fogadtak.

 7. Én azért komolyan szurkoltam nekik. Naívan, eszetlenül játszottak, de ha ők lövik az elsőt, továbbmehettek volna, és az itthon nekünk sem jött volna rosszul. Mindenki nagyot égett a végén, kivéve – szokás szerint – minket.
  Azért a Bordeaux-t kiverni szép teljesítmény volt.

 8. Azért ha azt nézzük, a kieséskor milyen eredményeket értek el a magyar csapatok, akkor egyedül nekünk nincs miért szégyenkezni!
  Vasas összesítésben 7:3-al esett ki, a Fradi szintén, a Vidi meg 4:0-al.
  Ehhez képest a mi 5:3-as kiesésünk egész vállalható, pedig akik ellen kiestek a magyar csapatok (Beitar,Midtjylland,Partizan,Hapoel), szerintem a miénk volt a legnehezebb ellenfél, plusz nekünk volt itthon zárt kapu, és nem idegenben, mint a Vidinek. Bezzeg mi idegenben a sivatagban játszottunk telt háznyi fanatikus előtt, ahol nem vallottunk szégyent!

  Egyedül a Vidi Bordeaux elleni továbbjutása a kakuktojás, és megsüvegelendő tett, de sajnos az az érzésem, hogy a franciák még az első meccs után is lekezelték a Vidit, mert érezték, az úgy lett 2:1, h simán rúghattak volna 4-5-öt, ha komolyan veszik, és a visszavágóra se tudtak fejben felpörögni. Ettől még szép volt a Viditől, gratuláltam is hozzá akkor, de a tegnapi az megint a magyar foci megszégyenítése volt!

  Persze nem tudjuk, ha a Hapoel teljesen komolyan veszi a párharcot, akkor mennyi lett volna a vége, mert odakint 30 percet, itthon a Bozsikban max 20 percet fociztak teljes intenzitással, ami a továbbjutáshoz kellett, ám ettől függetlenül, mi nem omlottunk össze, és felálltunk, míg tegnap a Vidi 0:1 után érezhetően összeomlott, és a kritkus 15-20 percet az első kapott gól után nem tudta átvészelni, kapott még kettőt, és kaput.

  Juhász jelenség: én évek óta mondom, az egyik legtúlértékeltebb labdarúgó kis hazánkban, s mivel én anno középhátvéd voltam, ezért különösen figyelek a “posztomon” játszó futballisták teljesítményére. Nem értem, ő és Gera miért nem vonulnak vissza, mert 2 éve totálisan leépítik a renoméjukat, és sokan erre fognak emlékezni, amikor végre szögre akasztják a stoplist.

  1. Teljesen igazad van Juhásszal kapcsolatban. Sajnos a magyar játékosok, ha elérnek valamit, elszállnak, azt hiszik, már mindent megengedhetnek maguknak, ahelyett, hogy alázattal tennék a dolgukat, példát mutatva fiatalabb játékostársaiknak. Valahogy úgy, ahogy – mondjuk – Lanza vagy Kamber teszi. Igaz, ők nem magyarok…

  2. Én úgy ültem le a tv elé, hogy szurkolni fogok a magyar focinak, mint tettem azt a Vasanak a Beitar ellen. Megmondom öszintén, ennek a videotonnak nekem nem sikerült. Az a sok gusztustalan, többi csapatot lekezelö hozzászólás, amit a szurkolóik egy része megengedett magának a Bordeaux kiverése után, eljutatott oda, hogy örömmel néztem, ahogy szénné égnek. Juhász kiszórásának meg különösen örültem, a legprimitivebben játszó védö az nb1ben. Az állandó pofázása meg különösen elleszenvessé teszi a számomra, ha volt válogatott, ha nem. A Partizan egyértelmüen gyengébb, mint a HBS volt, szerintem a vidi szerbjei simán leadták a meccset. Remélem ezután nem hallom tölük többet az egyi kedvenc riposztjukat, a bundás olaszt.

  3. Igazad van, de sajnos, szerintem, ezek már nüanszok annak fényében, hogy ismét nincs magyar csapat, amely megérné a kupaőszt… Legfőképpen persze a mi kiesésünk fáj, hogy az 5:3 vagy a 7:3 a szebb eredmény, az nem vigasztaló különbség.
   Viszont azt látjuk, hogy a Vidi nem verhetetlen idén sem, a nagy fogás Henczi játéka kifejezetten csalódás volt tegnap, annyira önző és nem hatékony módon ügyeskedett.

 9. Még a Juhász-témához: így is lehet nyilatkozni a bíróról, pedig kiállították és volt egy jóindulatú sárga a szerbeknél. Nézzük a jó dolgokat is.

  Felesleges bírózni

  – Először magunkban kell keresni a hibát. Ahhoz, hogy 0-3 volt az eredmény, a bírónak semmi köze nem volt. A kiállításom utána jött. Az igaz, hogy az első sárgát semmiképp nem mondanám jogosnak, bár Simek Péter szakértő úr azt mondta, hogy az első is sárga volt. Lehet, hogy jobban látta, de szerintem nem volt az. A második az tényleg butaság volt, nem jellemző rám, azt sem mondanám, hogy elvesztettem volna a fejem. De a bírózást feleslegesnek érzem, nem érdemes foglalkozni ezzel.

  1. Nem Rolika.,rád nem jellemző…Soha nem is volt ugye?!…Én 2 percig tapsoltam,amikor kiállítottak.Szégyen ,hogy itthon a bírók állandóan szemet hunynak a folyamatos ámokfutásodnak és minden héten ezt eljátszhatod következmények nélkül!Úgy látszik,külföldi bírókat kellene alkalmazni Vidi meccseken ,aztán előbb-utóbb behúznád a füled-farkad az 5. eltiltás után.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.