Mastodon

Akadémistáink alsóbb osztályokban

Nem mondom, hogy hagyományteremtő céllal, mert nem ígérem, hogy mindig lesz rá időm, de mivel most van, így legyen egy poszt azokról az egykori akadémistáinkról, akik az NB II-NB III. környékén mozognak.

Lassan ugye el kell jönnie annak az időnek, amikor tisztességes enbés csapat már nem létezhet exkispesti (exemtékás, exfelcsúti, bármi exakadémista) nélkül, mert akárhogy számoljuk, nagyjából 30 fős keretekkel a három legfelsőbb osztály 30*(12+20+3*16)=2400 játékost jelent, ami átlag 20 fős akadémiai osztályra számolva 120, osztva az ország akadémiáinak számával (ez legyen mondjuk hat), azt kapjuk, hogy 20 évnyi végzős évfolyamból kijönne az egész. Tehát elkerülhetetlen, hogy mindenhol nagyon sokan legyenek a kluboknál tenyésztett labdarúgók.

(A kispesti akadémia nagyjából egy évtizedes, emlékeim szerint az első végzős évfolyam a 2010-es, vagyis már nyolc, nagyjából 20 fős eresztésnél tartunk. Vajon hol lehet ennyi játékos?)

Félkövérrel a kölcsönben lévő játékosok.

NB II.

Kisvárda-Gyirmót 3-0
Erdélyi Botondot (Kisvárda) nem nevezték, ahogy a vendégeknél Czárt sem. Utóbbi a Gyirmót II-ben játszott hétvégén.

Dorog-Nyíregyháza 3-0
Vajda Dániel, Kovács Dániel és Bora György is kezdett és végigjátszotta a meccset, Kamarás 94 percet kapott, Göblyöst a 89. percben cserélték be. (mindenki Dorog)

Kazincbarcika-Budafok 2-1
Palmes kezdett és végig játszott, Varga Márkót nem nevezték. Constantinescu 61 percet kapott, igaz, ő már nem a mi játékosunk. (mindenki Kazincbarcika) Ihrig-Farkast a 63. percben cserélte le Prukner mester a vendégeknél.

Mosonmagyaróvár-Cegléd 0-1
Lőrinczy Attila  77 percet és egy sárgát kapott. Kapacina Valér a 60. percben állt be. Karacs a padon ült. (mind MTE)

Győr-Csákvár 2-1
A Csákvárra igazolt Gajda a padon ült végig, Major 19 percet kapott, Jelena pedig a keretben sem volt. Erdélyinek (Győr) kezdőként egy félidő és egy sárga jutott, a helyére Kabát jött.

ZTE-Siófok 5-2
Vernes (ZTE) a 77. percben állt be Balázs Zsolt helyére, majd egy percre rá gólt lőtt. Szemerédi (ZTE) végig a padon ült, Kozma Richárdot (Siófok) nem nevezték, Futó Zsombor pedig lassan egy éve sérült.

MTK-Vác 3-0
Gengeliczki (MTK) végig a pályán volt.

Soroksár-Budaörs 2-1
Csillag Dárius (Soroksár) végig a padon ült.

Szeged 2011-Szolnok 2-0
Farkas Márk 66 percet és egy sárgát kapott a Szegedben. Farkas Aurél 78. percet játszott a vendégeknél, míg Gazsi kapus padozott. Pantovic idén még a keretben sem volt, vajon vele mi lehet?

NB III.

Dunaharaszti-Kaposvár 0-3
Bíró Tamás végig pályán volt a Dunaharasztiban, Mendebaba Szása 80 percet kapott, Kovács Gergely 20-at, Ivicevic végig a padon ült.

BKV Előre-Csepel 0-3
Váczi Dániel végig a padon ült a Csepelben.

Nyírbátor-Tiszaújváros 3-1
Márton András végig játszott, Kapacina Kevin pedig 67 percet kapott a Tiszaújvárosban.

Pápa-Ajka 1-2
Nagy Mihály Krisztián (Ajka) kezdett és gólt lőtt, valamint kapott egy sárgát, ahogy múlt héten is, igaz, akkor lap nélkül. Csemer Gyula (Ajka) szintén végig a pályán volt, és múlt héten szintén lőtt egy gólt.

Jászberény-Tiszafüred 2-1
Tisza Kálmán két gólt lőtt, Fejes János pedig végigjátszotta a meccset a Jászberényben.

Érd-Pénzügyőr 5-0
Mind az öt gólt Czuczi Marci kapta, viszont egyiket se a saját nevelés, de még nem akadémista Koós Gabi rúgta. A hazaiaknál Pintér Nikolasz végig a pályán volt.

Iváncsa-Duna Aszfalt (Tiszakécske) 0-2
Polyák stabil kezdő a Kécskében.

Hódmezővásárhely-Makó 2-2
Ablonczy Gerjén nyáron került Hódmezővásárhelyre, ahol fix kezdőnek tűnik. (A Vásárhely mindkét gólját egy exünk, Faggyas Milán lőtte.)

Putnok-Cigánd 4-2
Szala Ákos nem volt a putnoki keretben. Vajon egyáltalán Putnokon van még?

Nyilván nem teljes lista. Alapvetően azokat tartalmazza, akik a nyáron, valamint akik a közelmúltban mozdultak, vagy bemutatkoztak már az élvonalban, és most legalább az NB II-ben játszanak, vagy valami komolyabb teljesítményük volt az NB III-ban.

Ha valakit kihagytam, toljátok be kommentbe, hogy rá tudjam frissíteni.


update // mivel remeksok játékosunk megjelent az alsóbb ligákban, olyanok is, akikre már nem is emlékeztünk sokan (thx, Laci), így ha lesz folytatása a gondolatnak, akkor kénytelenek leszünk leszűkíteni a játékosok körét, mondjuk azokra, akik

  • nálunk vagy máshol bemutatkoztak az NB I-ben, vagy
  • nálunk bemutatkoztak a Magyar Kupában, vagy
  • nálunk bemutatkoztak az MFA NB II-es vagy NB III-as csapatában.

ha ezt nem tennénk meg, egyszerűen kezelhetetlenné válna a mennyiség, mert pl. a nálunk csak U18-ig jutó, de azóta az NB II-es Budaörsben játszó Deli Marióval mit kezdenénk? sosem lesz ennyi időnk.

szóval lesz egy szűkített lista (pl. mint az akadémiai debütánsoké), akikre viszont tényleg érdemes majd változó időközönként ránézni.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||