Napikispest 2017.08.30.

 • játékoskeringő // augusztus 31-én zár az európai átigazolási piac, amiről az Öreg azt mondta, hogy ha nem változik semmi, akkor a hajrából kimaradunk. Viszont felmerült egy új helyzet, ami miatt a védelembe és a középpályára igazolni fogunk, ha tudunk.
  • “Az elkövetkező két napban valószínűleg már nem. De a dolgok úgy alakultak, hogy valószínűleg szükségünk lesz még két igazolásra az elkövetkező napokban, hetekben. Mind a középpályára, mind a védelembe tervezünk egy-egy igazolást. Ezeken eddig nem dolgoztunk, de most úgy látjuk, hogy szükségessé vált.” (GFH)
  • Lehet, hogy a tartósan sérült King és Pölöskei helyére? Akkor minek kellett Villám és Deák? Azt mondjuk tudtuk, hogy középen szűkösen leszünk, hiszen látjuk, egy fiatal ott fog kezdeni (Herjeczki, Tömösvári, Banó-Szabó), a maradék két-három posztra pedig jelenleg van egy Nagy Geri és egy Kamber – mivel Pölöskei, Holender és Gazdag sérült. Ez pedig tényleg kevéske.
 • fegyelmi bizottság // 200 ezret fizetünk, mert szidtuk Tőzsért és a bírót. Az mondjuk fura, hogy egy játékos büntetlenül mutogathat ki egy MLSZ rendezte mérkőzésen, de a szurkolók nem mondhatják azt, hogy ez nem tetszik nekik. A bíró meg mindig hülye volt, van és lesz a nézők szemében, nem is értem miért kell ezért forintszázezrekre lehúzni a klubokat.
 • menetrend // F.A.N.T.Ö.R.P.I.K.U.S az MLSZ végre hajlandó volt elkészíteni a 9-10-11. fordulók menetrendjét, vagyis legalább szeptember végéig tudunk valamennyire számolni az NB I-gyel. A Magyar Kupát persze még mindig nem sorsolták, pedig általában azt is szeptemberben szoktuk elkezdeni valami vidéki településen – szerdán.
  • 9. forduló // 09.16. 20:30 Honvéd-FTC @ M4Sport
  • 10. forduló // 09.23. 20:30 Videoton-Honvéd @ M4Sport
  • 11. forduló // 09.30. 20:30 Honvéd-Vasas @ M4Sport
  • A versenynaptár szerint amúgy szeptember 20-án lesz a Magyar Kupa 6. fordulója, amiben elméletileg már érdekeltek az NB I-es klubok is.
 • nagyinterjú // Vécsei Bálinttal a csakfocin.

“Napikispest 2017.08.30.” bejegyzéshez 144 hozzászólás

  1. Tudom hogy nem hiszed el a transfermarktnak,de Vecsei 200 000€,a Nagy Adam pedig 3,5millio €
   .

   1. A Vécsei > Nagy nekem is meredek picit, de a fenti különbség is erősen túlzó. Részben nyilván pont annak köszönhető, hogy egyikük stabil válogatott, a másik nem, amit meg nem értünk.

    1. Igen,az is benne van.589 azt gondolja ,hogy a trsfmarkt valami Blikk vagy Bors online fele oldal.Azok valami adatbankbol veszik a számokat,minden club vagy manager ott néz körül először,ha ad vagy vesz,hogy ki mennyi.Világos,hogy nálunk fordítva lennének a számok.

     1. A tr. közösségi szerkesztésű oldal, különböző mutatókra, adatokra alapozva becsült értékekkel. Tehát ha pl Vécsei a magyar kapitányok gyakran megkérdőjelezhető válogatási elveinek köszönhetően 2 helyett 20-szoros válogatott lenne (ahogy egy Lang Ádám, pfff), a mostani többszörösére taksálná a transfermarkt is

      1. Nézd meg a Vecseit rajta.Ott a grafikonon a szamsor.Egyébként ha keresnék pld jobbszelsot és mondjuk lenne rá 200 000€,én sem telefonalgatnam körbe mondjuk Afrikat,hanem beneznek oda.

 1. Egész jó kis válogatottat lehetne összehozni a Storck által mellőzöttekből.

 2. “Eddig semmilyen komolynak mondható ajánlatról nem tárgyalunk” = Ha nem toldjátok meg gyorsan a kínált lóvé(ka)t, nyista üzlet!
  Kb. ezt tudom elképzelni. :) Ja, illetve :(

 3. Nem, szerintem középre jön ember a védelembe. Az a legégetőbb.

  1. Mert egy védelem erősségét nemcsak a keretben található védők száma, hanem azok minősége is meghatározza..

   Bobál mellé kell valaki, akkor Baráth mehet ki baloldalra, ahol egyébként eleve visszatér Holender – őt ugye, nem sorolta fel most már sérültként Hemingway, ha jól emlékszem.

   Tehát esélyes, hogy Holender lesz már a Paks ellen.

  2. Kambernek jobb a középpálya, 3 belső védős felállásbál nem elég 3-4 bevethető ember, kell oda még
   valaki.

 4. 1. Lehet most olvasták csak a bejegyzésed.
  2. Ez tavaly is így volt.

 5. Lehet sérülten jobb alkupozicióba volt Hemingway…. :) Amolyan magyar Kabangu lesz a srácból.. :D

 6. Csodálkoznék, de úgy legyen! Heminek vmikor (talán a chaten, vagy egy blogjában?) volt egy elejtett megjegyzése: “legfeljebb ha valaki más fizetné a kiszemelt gázsiját..”, vagy ilyesmi. Talán vhonnan kölcsönjátékosban lenne esélyünk nagy fogásra, de azt meg 31-ig le kéne zongorázni, tehát nem valószínű.. amire most utalt, a következő hetekben szerződés nélkül maradtakból halászgatva nehezebben lesz minőségi erősítés

 7. 20:30-as bajnokik zsinórban –> az mlsz is olvassa a blogot ezek szerint, mert valaki múltkor kiszámolta itt, h az esti meccseken több pontot szóunk el 😊

  1. Szombat 20:30 nem éppen szurkolóbarát időpont. Pl. gyereket akkor már viszel ki meccsre.. :(

   1. A tömegközlekedes sem a legidelisabb mar a meccs utan, nem beszelve a Hatar ut biztonsagarol, sötetedes utan….

    1. Igen…az ember egyedül kimegy, nem arról van szó, de hogy ebből családi program legyen, az elég kizárt. Nem pontosan értem, hogy a Balmaz meccsekkel miért nem lehetett felcserélni? Egyrészt egy Balmaz meccsre a kutya nem kiváncsi, így tök mindegy, hogy 18 órakor üres a stadion, agy 20:30-kor. :) Másrészt meg örülök a tévés meccsnek, de elég nagy szívatás, hogy legalább a hazai meccsek egyikét nem tudták korábbra tenni.

     1. Előbb-utóbb megéljük a spanyol modellt is és a 22.00 órás kezdés is lehetséges lesz:) Addigra lemegy az összes konkurens szappanopera, idióta vetélkedő és jöhet a MECCS!

      Boldog békeidők a kilencvenes évek elejéről, amikor 11.30 órakor is kezdődött még mérkőzés:) (igaz akkor is a TV közvetítés miatt volt ez az időpont)

    1. Nálunk, ha Honvéd meccs van és nem vagyok kint, ez az alap!!!
     1. hagy meccset nézni,
     2. ,ha nem, az anyukája rászól, hogy apa kedvenc csapata, hagyd meccset nézni!!!
     :D

     1. A 8 éves fiam már tudja a dalokat, megkérdezi, hogy hogy állunk, stb. Viszont ha elkezdi nézni a meccset, egyrészt sok neki a 90 perc – mondjuk a fele is, sőt, néha még nekem is :-) meg rengeteget kérdez, ami néha megterhelő tud lenni. De szülinapra már a kisebbik is Honvéd-mezt kap :-)

      1. Az én fiam most kezdi az iskolát, januárban lesz 7 éves, és 5 éves kora óta szinte mindíg jö velem (persze nem a fél9 es meccsekre…).
       Ő is kívülről fújja az összes rigmust, néha otthon is rájön a “ki nem ugrál…”, bár őt még jobban érdekli a Hot-Dog mint a meccs. De van Hot-Dog, így van meccs is. Okay… :D
       A keresztfiamat is elkispestesítettem!!! Ő már élvezi a meccseket, hangulatot, ja és focizik is, a helyi nehagydabbában… Bozsikos. ő már 10.
       Ők ketten tudnak ám szurkolni, meg Hot-Dogozni!!! :D

     2. Nálunk még csak 3 éves a gyerek, annyira nem köti le a tévés meccs (élő mérkőzésre még nem volt alkalmam vinni).
      Ettől független a Vidi elleni 1:0-s győzelmet ketten szurkoltuk végig…a részemről az első félidőben szinte végig tolt “Csak a Kispest…ééééhhh, Csak a Kispest ohhh” és a “Ohhh vörös-feketét”, “Ki nem ugrál nem kispesti” kezdetű szurkolói dalok olyan mély nyomott hagyott benne, hogy azóta is a nagy részét önállóan elő tudja adni.. :) És a Csak a Kispest és Hajrá Honvéd alap mondattá vált nála. :D

      1. Az én kisfiam még csak decemberben lesz 3 éves, de azt már teli torokból üvölti H nélkül az elején, h ‘Ajrá Pittes’, illetve utóbbi időben mintha néha már sikerülne neki a Hajrá Pistest, Hajrá Kippest is. Még a Kispest nem megy, egyszer már sikerült az is neki, szóval szerintem nemsokára tökéletesen megy neki mind a két szó. :)
       Ő is úgy van még vele, h max 1-2 percet tud nézni a meccsből egyelőre. Stadionba majd kicsit később viszem szerintem 4-5-6 éves korában, mert nagyon eleven, 1 percet sem tud jelenleg ülni a hátsóján. :)

       1. Én is sokat gondolkozok azon, hogy meccsrejárásra mi az ideális időpont. Már várom a klasszikus egymás mellett ülős, szotyizós, ordibálós időszakot! :D
        Nem akarom elsiettetni a dolgokat, csak mindig rettegek attól, hogy az óvodába valamelyik okos kitalálja, hogy menjünk tanulmányi kirándulásra az Üllői útra, és a gyerekből egy hitehagyott fradista lesz… :D

  2. Gyanús volt, ezért számoltam ki. Nagyon rossz nekünk az esti kezdés.

   1. Akkor itt az ideje, h erre a csapat rácáfoljon egy sima 3-as győzelmi szériával kimaxolt 9 ponttal a Fradi-Vidi-Vasas trió ellen. :)

     1. Majd elhiszem, h a számok nem hazudnak, ha lottó ötösöm lesz. :)

 8. És akkor a mai nap margójára…

  Pafc -> 500eEUR -> NK Osijek -> Videoton… gyönyörű!!! és ezt így ma, a szemünk előtt!
  így utalnak pénzt tisztáramosva fújcsutról, fehérvárra…

  1. “Pafc -> 500eEUR -> NK Osijek -> Videoton”
   Erről lemaradtam…illetve annyit tudok, hogy a felcsútiak igazoltak Eszékről egy válogatott horvát játékost….de hogy jön ide a Vidi?

   1. Pofonegyszerű!
    Így postáznak pénzt felcsútról fehérvárra… kápise?
    tisztára mint Itália… ott is így adnak, vesznek játékost, hogy a pénzt tisztán tudják áttranszferálni!
    Nyilván, megtehette volna, hogy közvetlenül vesz egy focistát fehérvárról, de így olyanokhoz jutottak akire szükségük van, lehet…
    mint tudjuk az NK Osijek Mészáros Lőrinc tulajdona… kápise?

    Ja igen, tegnap Maricsot eladta a vidi az NK Osijek gárdájának… gondolom ez nem volt meg

    1. Aha, akkor most már értem….ha egyszer beindul a nemzetközi átigazolási biznic… :D
     Anno ilyeneket online stratégiai játékokban nyomattunk. :D De úgy látom ez nagyban is működik.
     Gondolom Maricsot majd pótolni kell valami húzosabb névvel… :D

      1. Hemi nyilatkozta, a fenti tranzakció ezt a verziót erősítheti, de én azért remélem, hogy Gazdag, ha megy is, nem a Vidibe fog….

  1. A levél tulajdonosának az apja ismerte Öcsi bát….neki irta a hatvanas években a levelet madridbol. Nem tudom mennyire olvasható a vége mert a beillesztésnél kisebb lett a felbontás.
   De azt írja hogy a madrid jó csapat de a Honvéd jobb volt.
   A levél magánkézben van……távol felcsúttól. :)

   1. A rőtszakállú gombóc már izzadó homlokkal retusálná ki az utolsó félmondatot, ha a pogimorzsás kezébe kerülne …

    1. Vagy átküldené valamelyik nyomdába, hogy a “jobb” szóból az “o”-t retusálják át “e”-re, és írjál elé, hogy “le”. :D
     Vagy ha ezt nem tudják, akkor a Honvédot írják át Felcsútra. :D

 9. Most nem emlékszek pontosan,hogy melyik Pölöskei srácról volt szó anno s 3 közül,talán 1,5-2 éve olvastam valamelyikről egy interjút,abban az volt,hogy 3 keresztszalag-szakadása is volt,de felállt belőle.A mi Pölöskei fiúnkró szólt az vagy valamelyik testvéréről?

 10. Csak jelzem, hogy még nincs új közbeszerzés stadionügyileg, pedíg az uccsó határidó lejárt már 2017.07.12én… lehet, hogy van jelentkező???

  1. Ez azért egyre nyugtalanítóbb. Kezdődött azzaol, hogy előbb egy, aztán még egy, majd még egy fővvárosi csapat került elénk, így 2015 helyett most már ’18-ban kezdődhet legkorábban az építkezés, most viszont nincs kivitelező… A végén leállítják az egész projektet, és megint pofára estünk, mint 2002-ben. Csak azt nem értem, mi a faszt vergődnek ezzel a közbeszerzési hirdetménnyel, ha ötödször sincs jelentkező. Akkor meg kell bízni valakit az építéssel. Felőlem a csúti gázsszerelő valamelyik cége is lehet a kivitelező, csak csinálják már, a kurva életbe!

   1. honnan tudod, hogy megint nincs nyertes??? tudod, vagy csak tipp?
    már meg kellett volna hosszabbítaniuk a beadási határidőt… mondom, az uccsó hat idő 07.12 volt.

    1. Csak gondolom, mert hallgatnak róla.Feltételezem, ha lenne, már megjelent volna a honlapunkon.

   2. Az öreg erdekervenyesito képessége nulla,zero,nothing(szazadjara),tőlem (ezredjére)mehet.Akademista-ha nincs 185/80,az is mehet,még akkor is,ha az akadémian született vagy jobb a Messinel.

   3. Nem jelentkező nincs, hanem folyamatosan változtatják a kiírást.

 11. És szerinted őket úgy kommunikálja így le az öreg, hogy ” eddig ezzel nem foglalkoztunk, de most úgy alakult, hogy dolgoznunk kell rajta..”?!
  Sajna nem ez van a háttérben!

 12. Latifu elhúzza a fejét…….talán jobb is mert senkinek nem kívánok agyrázkódást egy győzelem miatt.

  1. Inkább mintha pont a felugráshoz akarna lendületet venni, ezért rugózik, sajnos pont akkor, amikor a labda a feje fölé ér. Elkésett. Mondjuk nem tudom, mennyit futott neki Bódi, talán pont azzal csapta be, hogy hirtelen lőtte el.

  2. Azért ez attól is függ, kinek mennyi a “vér a pucájában”…
   Vagy negyven évvel ezelőtt Mészários Bubu (Vasas) a tatabányai Csapónak – akinek ágyúlövés-szerű löketei voltak – egyik szabadrúgását visszafejelte a mezőnybe (majdnem a másik kapuig pattant a zsuga) , csak úgy, brahiból. Az egész Népstadion röhögött… :)

 13. Kojak nyilatkozta a meccs után, hogy Latifu és Gróf is hibázott. Ő a főnök, én hiszek neki…

 14. Most nézem éppen az m4-en a “Naposoldal” címmel menő DVTK tv-t. Ilyen is van…..
  Aranyosi Peterrel, interjúkkal.
  Nagyon profinak tűnik az egész!

  Már fel sem teszem az ide illő kérdést, hogy vajon……?

 15. Simon Ádám szerződését felbontották Szombathelyen,pedig minden fordulóban kezdő volt.Szerintetek nálunk milyen lenne?

  1. Kizárt! Nála valami nagyon megtört….

   Ellenben akkor Bognàrt viszi a Vasas….

   1. Vigye.Ilyen bognár féléket mi nem az akadémiarol hozunk,hanem bármelyik villamosmegállóbol az Ady Endrén.

    1. Miért nem jelentkezel jatékosmegfigyelőnek a klubhoz, ha ilyen jó szemed van:) A 42-es villamos viszonylatán esküszöm holnap majd nyitott szemmel járok én is:)

     1. Reggel 8 korul egy oreg piros wolksvagenben egy nagyon magas gyerek elfog halytani a Bozsik mellet. Szerintem idő huzó cserenek jo lennek 😂😂

     2. Vannak úgynevezett standardok.A Honvéd nem szaladgál a sepsi után.A Honvéd nem igazol egyik Makiföldről sem cserejatékosokat(Zsótér,kisbognár).És Zlatan nem megy próbajátékra

  2. Mint a poloskei meg a kisbognár.Szar.És ezt halál komolyan mondom.

  1. De. Van még 3 óránk és 13 percünk rá. :)

   Na vajon elmegy valaki?

    1. Na,kérlek szépen,máshol talán igen.Az öreg majd utólag bejelenti,mint a Kosztát.Mi meg nézünk,mint a fényevő a napfogyatkozáskor,ahogy mondani szokták.

     1. Most mit aggódsz…mondta Hemi, ha valaki távozik, akkor igazolnak helyére játékost. King lesérül fél évre, egyből jött Latifu. Egyébiránt azt is mondta Hemingway, hogy egy-két héten belül érkezhet új játékos védelembe és középpályára. De az miért kell, hogy azt jelentse, hogy azért, mert távozik valaki. És ha menet közben rájöttek, hogy rövid a kispad, vagy találtak valami használható embereket ezekre a posztokra, csak még tart a tárgyalás velük, akkor mi van? Tudom, hogy Hemingway fóbiád van, de továbbra sem értem, hogy miért gondolod azt, hogy Hemingway ártani akar a saját csapatának?

 16. Lezárult.
  3 hónapja egyfolytában megy a károgás, rettegés, h nyáron elmegy a Lanza, Eppel duóból az egyik, esetleg még Gazdag, valamelyik Bobál, Nagy Geri, Gróf külföldre szerződését is vizionálta itt valaki.
  Erre ők mind maradtak.
  Szemét Hemi, hát nem kiszúrt a károgókkal? 😊 Most mitől fognak rettegni januárig? Visszafogott lélegzettel várom… 😃

  1. azert meg varjunk addig amig frissetenek a honlapon, amugy egyetertek :). Azert mondom, hogy varjunk, mert gondolom sokan elmentek kölcsönbe, es meg azokrol sincs sok hir….

   1. Jogos, de kölcsönbe szerintem az általam felsoroltak közül senki se fog menni, max egy-két fiatal megy el, vagy partvonalon kívülre került játékos, pl Villám, mert ha felépül King akkor a Latifuval karöltve a két nigériai lesz a posztra előrébb a sorbam, míg Villám harmadik számú lesz. Bár állítólag Latifu jó középső védőben is, ha felépül King, megnézném ott, mert pl Lovricnál gyorsabb.

  2. Azt hiszem, én azok közé tartozom, akiket Te „károgónak” nevezel. Igen, én is tartottam attól, hogy nagyobb kiárusítás lesz. Szerencsére most nem így történt, így kapaszkodj meg, mert megemelem a kalapom Heingway úr előtt! Remélem a jövőben is marad ez a tendencia, és hosszú távon egységes maradhat a csapat. Nem azt mondom, hogy innentől ne adjunk el senkit, mert ez tudom nem lehetséges. Csak azt szeretném, hogy ha minőségi játékos megy el, akkor hasonló játékossal legyen pótolva!
   (A károgásról meg annyit, hogy véleményem szerint egy-két esettől eltekintve ezen a fórumon kifejezetten kulturált hozzászólások születnek. Igen, vannak akik kritizálnak, de azt normális hangnemben, érvekkel alátámasztva teszik. Ráadásul évek teltek el úgy, hogy még alapja is volt a kritikának, mert Testardik, Mancinik, Jobbok rúgták a bőt nálunk, kiegészülve néhány ingyen megszerezhető labdarúgóval. És ez nem is volt olyan nagyon régen. Szóval az előzményeket tekintve volt aggodalomra ok.
   Ezért tartom kicsit pikírtnek a „károgó” szót, amit használsz. Persze lehet ilyen jelzőket használni, mert most neked lett igazad, de talán épp ezért kellene a „győztesek” intelligenciájával kezelned a helyzetet, mindjárt kulturáltabb lenne a hozzászólásod! )

   1. Igazad van. Akinek nem inge, nem is veszi magára.
    Tudod, május 27-én bajnokok lettünk 24 év után. Lehet az azt követő hetekben nem olvastad (főleg Rossi azonnali távozása után), amit itt egyesek megengedtek maguknak hangnemet Hemivel és a klubbal szemben az felháborító volt, nem csak nekem.

    Velem személyesen is volt már cinikus az öreg, mégse írtam olyanokat róla soha, hogy “buzi”, “köcsög”, és a még legkeményebbeket nem is említettem, amelyekben származására, és elkötelezettségére tettek nagyon sértő megjegyzéseket.

    Ide ha feljöttél az utóbbi hetekben bármelyik nap, akkor is biztos volt olyan, aki porig alázta egy-egy kommentben, mert tuti elad valakit ez a “rohadék”, sőt volt olyan, aki szerint majd szándékosan fogja gyengíteni a csapatot ebben az átigazolási szezonban.

    A stílusom pikírt volt? Igen. Nem szokásom. Elnézést kérek érte.
    Csak borzasztóan irritált ebben a pár hónapban a felé irányuló stílus, negatív hozzáállás, miközben egyszerre lettünk bajnokok, adtuk a gólkirályt, és a legjobb játékost az NB1-ben (Lanza). Asszem erre nagyon rég volt példa.
    Az én pikírtségem semmi ahhoz képest, amilyen stílusban fröcsögtek itt emberek a nehezen, de büszkén kivívott bajnoki címünk óta, amire több mint két évtizedet vártunk!

    1. Azon még nem gondolkodtal,hogy12 év alatt nem nyertünk bajnokságot,abban az öregnek is van felelőssége,te fiú?!

     1. Bizony, mert ha nem vette volna meg a csapatot, akkor már megyei és NBIII-as bajnokok is lettünk volna évekkel ezelőtt.

      1. Ha lettünk volna… A Kecskemét pl. még mindig a megye 1-ben villog.

       1. De a házi gólkirályunk tuti nem állt volna meg szaros 16 találatnál. :)

     2. Atyavilág! Te miről beszélsz? Milyen felelősség? Hemingway véletlen nem egy megszűnés előtt álló, adósságokban úszó Klubot vett át? Abból épített fel egy stabil költségvetésű Klubot, újította fel Stadiont saját pénzből, felhúzta Magyarország legsikeresebb Akadémiáját, és nulláról fel lett építve egy nagyrészt saját nevelésű fiatalokból álló bajnokcsapat, amit egy bronzérem és két Magyar Kupa valamint jópár sikeres nemzetközi porondon elért győzelem egészít ki!
      Nem értem, hogy milyen felelősségről beszélsz, mikor olyan csapatokkal szemben lett ez az eredmény elérve, akik jóformán költségvetési támogatást kapnak az adósságaik rendezésére és válogatott labdarúgók igazolására…..

      1. Mert te biztosan tudod,hogy más nem vette volna meg a brandet ,akár az nb III-bol,mi?!

       1. Ja…ilyen Koncz, meg Pini féle szerencsevadászok….hagyjuk már.

        1. Minek olvasod akkor?A te sótlan bejegyzesid talán jobbak?

      2. Meg gondolom,hogy több mint egy evtizede senki sem akart nálunk hirdetni,vagy hogy egy évek ota nyereseges club nem kell senkinek,meg hogy az 5-600 000000 milliós EU-ban nincs egy kurva cég sem,aki epitene nekünk egy stadiont!”Atyaég”

   2. Amikor egy kommentelő Eppel távozásának valamelyik szennylapba megírt hírére egyből azt írja, hogy “buzi Hemingway csak a zsebed tömkédésén jár az eszed”, “mindenkit adjunk el, ezt akarod Hemingway?”, meg hasonló ékes bejegyzések repkednek, azokat simán lehet károgónak hívni. Sőt..elég visszaolvasni pár kommenttel lejebb, hogy valakinek még az átigazolási időszak utolsó napján is az volt a rögeszméje, hogy Hemingway sunyiba kiárusítja a Csapatot. Az ilyeneket szerintem teljesen korrekt dolog helyre tenni egy Sztefo féle bejegyzéssel.
    Ha Te a mérsékeltebb vonalnak érzed magad “károgás” terén, akkor ne vedd magadra, amit Sztefo írt.
    Hozzáteszem, ezen átigazolási időszakok fő tanulságai:
    1. Tényleg annyi faszsságot le tudnak írni a botrányéhes újságok, hogy ilyen átigazolási ügyekben tényleg csak a BHO-t érdemes figyelni.
    2. Hemingwaynek vannak/voltak érdekes húzásai, de azért elmondható, hogy az utóbbi években sokkal szurkoló barátabb hozzáállása van mind a kerethez, mint a Klubot övező dolgokhoz, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy a korlátozott anyagi lehetőségekhez képest nagyon jól alakítja a keret tagjait. Egyáltalán nem önmaga (és a szurkolók) ellensége.
    3. Az, hogy melyik csapat kit igazol, milyen értéke van a csapatuknak a miénkhez képest, az teljesen lényegtelen…mert tavaly (és talán idén is fogjuk) bizonyítottuk, hogy egy csapat értéke a végső eredmény tekintetében csak egy adalék a sok egyéb tényező közül.
    4. Minden tudatok építésnek meg lesz idővel a gyümölcse, és minden eszetlen kiköltekezésnek meg lesz a maga böjtje….

   3. Azért itt páran durván nyomták a pesszimizmust. Megnyertük a bajnokságot, és még el sem kezdődött a felkészülés, már látták szomorú jövönket. A csúcs az Eppel esete, aki egy meccset kihagyott, és sokan már elbúcsuztak tőle. Ez a hozzáállás nagyon idegesítő tud lenni, én nem érzem túlzónak a károgó jelzőt.

   4. Azert a tisztan latasert, hogy miert volt zavaro a karogas:
    a csapat gerincenek meg ket evig szerzödese van (talan Gazdag a kivetel). Miert lenne az erdeke Heminek, hogy most eladogasson mindekit? Most olcson, a megegyezett költsegen megtarthat egy bajnokcsapatot, ami nem hiszem, hogy 3.-nal rosszabb helyen vegez az ideny vegen.
    Jövöre mas lesz a szituacio, aki nem ir ala hosszabitast azt eladjuk. Hemi jozan paraszti esszel gondolkodik, es szamol. Persze lett volna az a penz, amiert megszabadul nehany embertöl, de a fent emlitett okok miatt jo magasan allapitotta meg a kivasarlasi arat, hiszen nem kell eladni minden aron.
    Tehat minden karogas teljesen felesleges volt. majd jövöre, addig meg lazulas es elvezzük Eppel, Lanza es Danilo jatekat :)

    Persze, meg nem 100%, hogy nem adtunk el senkit tegnap ejfelig, ha megis, akkor biztos vagyok benne, hogy baromi nagy penzert megy el, ami finanszirozza a csapat költsegvetesenek jelentö hanyadat :)

     1. Ezen mar tul vagyok, kulcs, potolhatatlan jatekos nincs köztük, es nagy reszukkel ( Holender, es Nagy Gergö) lesz is megegyezes. Kambert kicsit feltem, hiszen az uj szabalyozas szerint a szerzödese lejarta utan nem szamit majjd “magyarnak” hiszen nem lehet mar magyar valogatott. Lovricsot nagy valoszinüseggel elküldjük….Bobal a mostani fizetesetöl függ (mennyire van a plafontol…) Kinggel a serülese miatt könnyü lesz megegyezni,
      Eppel Marcinak es Barathnak meg masfel eve van…
      Villam es Laczko nem lenne elviselhetlen veszteseg…Latifu sem gyözött meg meg….szoval sirankozasra nincs ok….

  3. A karogast az aggodassal azért ne keverjük már össze!De továbbra is állítom;öreg,poloskei tipli,Kosztat vissza
   .

   1. És mitől lenne jobb, ha az Öreg menne? Vagy menne a levesbe az egész Klub (lásd. Pécs, Kecskemét, Győr, stb.), vagy valami politikai erő aprócska játékszere lenne, bizonytalan jővőképpel…..

   1. bocsánat, de inkább szétröhögtem magam a színárnyalati okfejtésen:)

  4. csak, hogy lasd kinek mikor jar le a szerzödese :) Latakáááááááááááár :)

   2018.06.30:
   Lovric, Kamber, Laczko, King, Latifu, Villam, Csabi, Nagy, Holender

   2018.12.31:
   Barath, Gergenyi, Eppel

   2019.06.30:

   Grof, Horvath, Gazdag, Pölöskei, Danilo, Lanzafame

   2020.06.30:
   Deak

   1. Jövöre komplett uj csapatot kell epiteni…ez szinte biztos, de majd foglalkozzunk ezzel jövöre amikor kiderült nehany hosszabitas, meg eladas. de aki mindig a jövö miatt aggodik, az soha nem elvezheti a jelent :)

    1. “De azt engedd meg nekem, hogy a jelent kissé ismerve, aggódhassam a jövőn!”

     Kis hamis! Te tudsz valamit…aztán majd megint jön Hemipapa, hogy minden okés, sok a vészmadár… :D

    2. Miert, mert nem ült le egy friss bajnok jatekossal hosszabitani? teljesen racionalis döntes, hiszen ilyenkor az ember a csucson erzi magat es asszerint is keri meg a jarandosagat, nem beszelve arrol, hogy a menedzser is ratesz egy lapattal, a te többet ersz, többet erdemelsz dumaval….majd telen jönnek az elsö hosszabitasok…egy 3.-4. helyezett csapat tagjaval….

      1. A munkahelyeden ki mondja meg, hogy mit csinalj? :) csak nem a fönököd, vagy a tulaj?. termeszetesen leülhetett volna velük most is, de olyan igenyekkel talalkozott volna, hogy ugy gondolta jobb ha var addig mig a kedelyek es az euforia alabbhagy, es majd a dolgos hetköznapok alatt leülnek targyalni….

       1. Ha Oszi bacsi mindig megkapja a penzet, akkor tenyleg hülye :) Ha Oszi bacsi, össze-vissza csuszasokkal kapja meg vagy nem kapja meg, akkor nem biztos, hogy hülye. Na es persze mi van akkor, ha Oszi bacsi munkaltatoja nem akarja atvenni Jozsi bacsit? tele van az elet kerdesekkel :)

   2. Már csak 10 hónap és lejár a szerződésük. Ez aggasztó. Ráadásul Laczkó is…
    Most már én is látom azokat a bizonyos jeleket az összeomlásról. Próbáljunk együtt örülni minden apró sikernek ami még hátravan.

    1. Ezt face to face is elmondanád ,alneves tökös csávó?!

    2. Baszki, megint kezded ezeket a nostredamusi homályos jóslataidat itt előadni. Írd le, hogy mi van, ha pedig félted a popsid a lebukástól, akkor inkább maradj csöndben.
     Tök feleslegesen csinálod a feszkót. Jó lenne, ha konkrétumokat mondanál, és nem nyomnád ezeket az apokaliptikus szövegeidet….
     Nem is csodálom, ha vérmesebb fórumtársainkból ezzel kihozod az állatot….

     1. Nem kell hozzá nagy ész hogy kitaláldAki eddig nem írt alá az nem is fog és majd ingyen elmehet

  1. Ideges itt valaki?Inkább a csajom menjen,mint a Lanzafe.

 17. Azért Latifu elhúzta a fejét a labda útjából. (Igaza volt az edzőnek, aki ezt megjegyezte.) De hát akkor nem kell odaállni…

 18. Nem semmi, ezek szerint minimum télig szinte együtt maradt a bajnokcsapat. Leszámítva Hidit, Zsótért és Kosztát, akik bőven benne voltak a jó szereplésben. Cserébe viszont itt van Danilo. Én nem fogadtam volna rá, most le a kalappal Hemingway előtt, nyilván voltak ajánlatok, de egy szint alá nem ment.
  Így pláne kár, hogy új játékrendszert keresgélünk, mert nehezebb lesz megvédeni a címet, de legalább többet izgulhatunk. :)

  1. Mindez ahhoz képest, hogy pár nappal a bajnokság után milyen sokan – pontos információk hiányában – szidták (itt is) Hemit, hogy mekkora ez, meg az, amiért kiárusítja a bajnokcsapatot (Lanza, Eppel, Kamber, Gazdag, Bobál). Aztán elment Hidi és Zsótér, akikről már tavasz óta tudjuk, hogy nem maradnak, illetve az egy szem Koszta, akiről tavaly még azt se tudtuk, hogy létezik. Szerintem pozitívan zártuk az átigazolási szezont, senki egy rossz szót sem szólhat a tulajdonos úrra!

    1. Amúgy, azt szerettem volna kihozni, hogy ahhoz képest, hogy mi nem kapunk ajándék milliókat, irányított szponzorokat, sikerült egyben tartani a bajnokcsapatot. Erre nem sokan számítottak, köztük Te sem!

     1. Na ebben ne légy olyan biztos…
      Eppel és Gazdag biztos kaptak!
      Sőt Lanzát is sokan akarhatták!

     2. Tuti kapott, ne aggódj. Azt is tudom képzelni, hogy utálja most Kubatov/Garancsi/Mészáros/F.om tudja, vagyis az egész banda, hogy nem adta oda magyar szinten jó pénzért őket.

   1. Én speciel már korábban is figyeltem Kosztát, és komoly potenciált láttam benne.
    Majd az idö eldönti hogy alakul a karrierje Kövezsden.

 19. Azért nem elhanyagolható tény, hogy tele a padlás volt jugo exfocistákkal európa… akik nem kicsit lapátolnak alá honfitársaiknak. érdekes, hogy ezt az egykori magyar tehetségek, akik ugyancsak kint ragadtak, valahogy nemhogy nem teszik meg még kerülik is a magyar tehetségeket…
  Csak jelzem, Csobot Kevin, vagy éppen Schön Szabolcs esetét… szvsz mind a ketten hasonló, vgyx nagyobb kaliberek mint ez a srác… mondjuk 15mil Eur… ellenben ingyen, vagy minimális pénzért mennek és ódákat zengenek róluk.

  1. Mindig eszembe jut, hogy Meszaros Bubu ugy lehuzta Petryt amikor valamelyik nagyobb portugal csapathoz szerzödött volna, hogy a klub elallt a szerzödestöl…de Dardai sem szakad meg, hogy valamelyik fiatalt a Hertaba vigye. Sok a duma az összefogasrol, de keves a tett :(

   1. Miért vinné? Van egyáltalán valaki a magyar akadémisták között, akiért érdemes kimenni a meccsre? És valóban csak azért, mert tőle mindig látni valami extrát? Talán Zsótér lehetett volna ilyen, ha – mondjuk – 17 évesen nyújtja azt, amit tavasszal, húszéves korában.
    Más kérdés, hogy errefelé az edzők sen nagyon adnak bizalmat fiataloknak. Állítom, hogy ha a 17 éves Bobál Gerinek – akiben pedig ott volt az “isteni szikra” – nem háromszor tíz percet ad Rossi, ma meghatározó játlékos az nb1-ben, de lehet, hogy már külföldön játszik.

    1. 17évesen ez a Zsótér folyamatosan szívott az akkori Honvédosoktól (Bobálék korosztálya)… a csúcs az a 7-0 -s Puskás kupa döntő volt.
     Azon persze érdemes lenne elgondolkodni, hogy mi történt közben, hogy Donát az egyik legjobb bal oldali támadó lett amíg mi csak Bobál Dávidot tudtuk beépíteni ebből a korosztályból!
     Bobál Geri az MFA eddigi legnagyobb kérdőjele és sajnos lassan Csábi Misu is ide sorolható, akit 16-17 évesen mindenki kiemelkedőnek tartott abból a korosztályból.
     Jó lenne tudni, mennyi múlott a személyiségeken és mennyi az akadémiákon, hogy itt tartanak ezek a srácok…

 20. Csak Lanza pótolhatatlan, ezért egy percig sem izgultam. (bocsánat rettegtem)

  1. Pótolhatatlan valóban nincs, csak nem mindegy, hogy egy olyan kulcsjátékost, mint Lanza, mikorra és kivel tudnánk pótolni….

   1. Dolly, nem pótolta az elődjét, csak külsőben nagyon hasonlított rá. Semmi több.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.