Napikispest 2017.09.08.

(Csak a napló kedvéért, mert az elmúlt napokban inkább padlót fektettem, médiacentert állítottam be, valamint mindenfélével szöszmötöltem itthon, mintsem a bloggal törődtem volna, ráadásul tegnap kinéztem a kőbányai Kraft sörfesztivál első napjára (@untappd), hogy belefussak pár igazán remek darabba. Például a Reketye egy tárkonyos sörébe, aminek – nincs rá jobb szó – meggyespite íze van.)

 • Lanzafame // lett az év játékosa a Hivatásos Labdarúgók Szervezete éves díjátadóján (Eppel Marci a harmadik).
  • Az év csapatába rajtuk kívül még Hidi fért be, egyébként pedig így néz ki: Dibusz – Nego, Vinicius, Juhász, Hangya – Berecz, Gera, Hidi – Eppel, Lanza, Lazovic // vagyis 4 Videoton, 3 Kispest, 2 Vasas és két kötelező kvóta a Fradikából.
 • Lanzafame // interjú a Magyar Időkben.
 • 100 nap // kedden volt száz napos a bajnoki címünk.
 • Kamber // 2020. június 30-ig hosszabbított.
 • Lovric // 2020. június 30-ig hosszabbított.

“Napikispest 2017.09.08.” bejegyzéshez 59 hozzászólás

 1. Kamber és Lovric + 2 évet aláírt, 2020.jún.30-ig.
  http://honvedfc.hu/hirek/ketten-hosszabbitottak/2017-09-08
  Ha kitöltik a szerződést, akkor Lovric pár nappal később már 35, Kamber meg 4 hónap híján 37 éves lesz. Kamber szinte biztos, Lovric meg sanszos, h tőlünk megy “nyugdíjba”.
  Remélem, Kamber marad edzőként nálunk, először mondjuk az U16-ot kaphatná. Nem tudom, mikor láttam legutóbb hasonló mentalitású focistát a Honvédban. Talán Sikesdi, aki elsőre beugrik.

  1. Örülök a hosszabbításnak.
   Szép sorba a többi húzóemberrel is kéne szerződést hosszabbítani (Nagy Geri, Baráth, Bobál, King, Eppel, Lanza, stb.)

  2. Szoval, King, Nagy, Bobal es Holender maradt meg kerdeses akit sajnalnek, az ideny vegen lejaro szerzodesüek közül….King serült, szerintem vele könnyü lesz megegyezni (gondolom a felgyogyulasa utan)….

   1. Igen, szerintem Geriért és Holenderért se kapkodnak (Holender is sokáig volt most sérült), szóval talán velük se lesz nehéz.
    Bobál tűnik első blikkre a legnehezebbnek.

    1. talán… egyre többet játszik.
     nagyon remélem, hogy marad!! (ilyen kaliberű belsővédő elég sokba kerülne)

    2. Egy haverom( nem Kispest szurker) beszélt vele, imádja a Honvédot , de nem jól keres és oda fog igazolni ahol többet kap.

     1. kerdes az, hogy mennyire volt a fizetesi sapkatol, mikor az elözö szerzödeset alairta….ha nagyon messze akkor van esely a maradasara, ha mar a közeleben van akkor nincs….

     2. Szerintem attól legalább nem kell tartani, hogy a fradiba vagy felcsútra megy.

     3. Ha van esze, akkor nem vált Magyarországon belül, mert azzal eltemetheti a külföldi lehetőséget akár egy életre. Egy Fradi/Vidi keretben nem tuti a kezdő hely neki, márpedig ha nem fejlődik, mert mondjuk sokat ül a padon, akkor azzal örökre eljátsza az esélyét, h külföldre mehessen, mert ilyen kaliberű klub akár 2-3 évre is magához láncolhatja egy kecsegtető szerződéssel, aminek a vége szenvedés is lehet. Szerintem ez nagy kockázat neki. Bejöhet ugyan, de nagy kockázat.
      Arról nem is beszélve, h egy-egy rosszabb meccs ezeknél a kluboknál, és kikezdik. Sehol se fogják úgy szeretni a szurkolók, mint nálunk!

      Szerintem olyasmiben gondolkodhat, mint a Hidi. Kimenni külföldre egy erős másodosztályba jobb pénzért + fejlődési lehetőségért. Ha így tesz, megértem, és sok sikert neki.

     4. Erre CS.A.K. annyit reagálnék érdemben, hogy tudom azt persze: Ebben a “ragyogó” világunkban a pénz irányítja az emberi “dolgok” 99%-át, DE!!!
      Szeretnék majd a hátralévő éveimben Szurkolóként látni egy olyan saját nevelést, akinél igazán számít a klubhűség és lojalitás a színekért, a Csapatért! Akit nem “visz el” sem a lóvé, sem az üres pufogtatások, önjelölt menedzserek az álomkarrierről, etc…
      Aki szakmailag újra a régiek dicsőségébe illik úgy Istenigazán: Egy csiszolatlan gyémántot látni felcseperedni Minálunk, és nem az első adandó lehetőségnél repülne ki az Oroszlánbarlangból!!! :)
      Persze, ez egy futball-utópia, ha úgy tetszik Részemről, de álmodni-remélni jó és kell, kötelező!!! “Míg Élek, Remélek” ;) Lásd -> BAJNOKCSAPAT 2016/2017, ki gondolta volna tavaly ilyenkor… ;)

  3. Amennyiben jól emlékszem, amikor életbe lép az új szerződésük – hiába magyar állampolgárok – elvesztik a futballmagyarságukat és légiósnak számítanak. Amennyiben ez igaz, furcsának találom, hogy magyar állampolgárként külföldinek minősülnek, illetve duplán fontos lesz, hogy nemzetközi kupában induljunk és öt légióssal állhassunk fel a bajnokikra. Ha tévedek, én kérek elnézést! Amúgy, egyre több a légiós a keretünkben (Lanza, King, Danilo, Kabangu, Latifu). Az igazi öröm az lenne, ha Lanzával sikerülne hosszabbítani!

 2. A Hemingway által említett új igazolásokról van valami, hír? Tud valaki valamit?

 3. Aktuális videó : A napokban lesz 26 éve hogy a nemzetközi kupában egy Dundalk nevű kis ír csapattal összekerültünk. Egy mocsok 1-1et sikerült kiizzadni.
  Pár érdekesség a meccsről a fiatal szurkolóinknak :
  -Az edzőnk az akkori legelismertebb szakember volt, a tegnap 76. szülinapját ünneplő Mezey György volt.
  – A 100%ig magyarokból álló csapatunkba ekkortájt érkeztek meg az első légiósok.Viorel Vancea és Ádi Negrau (Fuu de jó kis játékosok voltak!)
  -Akkoriban nem az MLSZ-t vagy egymást szidták a szurkolók hanem a rendszerváltás miatt kivonuló szovjet katonák részére hangzott kórusban a “Ruszkik haza” rigmus . (0:26-nál)
  -A legeslegszebb mezünkben futballoztunk ekkoriban.Ez a garnitúra akkor az európai elit csapatok által is használt volt.
  – Volt mezszponzor, mégpedig a Fiat. Akkoriban nem volt ritka hogy multik béreltek felületet a mezeinken. Ilyen volt például a Renault ,az Axe , vagy a Gösser.
  -A meccs visszavágóján sikerült továbbjutni.A mostani NB3-as csapatunk edzője, a Legnagyobb Király , Pisont Pista kivégezte,lemészárolta ezt az ír csapatot.
  26 éve volt…

  1. Lassie XIX. kommentjének margójára:
   Akkoriban egyébiránt nemcsak a “külföldre termelő” gigamultik jöttek a GRANDE’ KISPEST után “koslatva”, hanem pölö a kispesti Meki is szponzorálta a klubot, nem is kis összeggel. Az már CS.A.K. egy külön sztori a történetben, hogy magánkézben volt a kispesti egység: Volt szerencsém a kft-ben melózni úgy jó 7 esztendőt, jól ismertem a Tulajt, volt érzéke az üzlethez, az biztos…
   Ezt támasztja alá az alábbi kiadvány is + a jegyekre is rá volt “printelve” az Aranyíves logó! ;)
   https://uploads.disquscdn.com/images/8506ace203895b656dac3f4f91848fdd63265a490c8d4eb047de27e134c4af79.jpg

   1. Tééééényleg !! :) sőt ha jól emlékszem még olyan akció is volt hogy ha bigmekket vettünk akkor a jegy felmutatásával féláron vehettünk hozzá sajtburgert. Meccs után mindenki rohant zabálni a mekibe :) Meg csak Gössert ittunk amikor az volt a mezszponzorunk ! A csajokat pedig az Axe cool cedar illattal csábitgattuk el…mivel az volt a mezünkön :) Az egész Északi Kanyar AXE illatban fürdött :)

    1. Volt egy olyan “játék is” hogy mindig készült 1-1 felvétel a szurkolókról a kiadványba. Majd bekarikáztak valakit a fotón és az kapott valamilyen ajándékot, jutalmat a következő meccsen.

     1. De ez sehol nem volt a III. Kerület meccsekhez képest, ahol a tombolán például olyan dolgokat lehetett nyerni, mint Skoda szélvédő, vagy egy ingyenes nyírás Budapest első topless hajvágó szalonjában… :D De mondjuk akkoriban többen voltak Óbudán másodosztályú meccsen, mint múlt hétvégén Kispesten a Loki ellen, úgyhogy nem meglepő, hogy engem soha nem sorsoltak ki. Pedig 12 évesen eléggé érdekelt volna, hogy mi a fene az a topless hajvágás… :)

     1. Michael Jackson – Mystery Tour + Ital megvan Srácok??? Hatalmas szponzorációs-felhajtás keretében tele lett plakátolva, molinózva a Stadion, és a szünetekben szólt a kampány-demó: MYSTERRRÍÍÍ DRINK!!! ;) Micsoda élet volt akkor, és valaki mekkorát kaszált ebből, Te jó ég! :) Amúgy sosem kóstoltam, Hál’ Istennek! https://uploads.disquscdn.com/images/fbb869216aaf1fe764266701be961cae5aa273921bcb450ec85e3191a267284b.jpg

    2. A Gösser nálam is emiatt volt favorit. AXE Mirage arcszeszt használtam, az bejött a csajoknak. – Ma már nem értem hogy minek kell arcszesz egyáltalán, nem használok és semmi baja az arcomnak.

  2. Sok-sok különbség, pl. ehhez képest milyenek a mai pályaszéli edzői nyilatkozatok :(

 4. Nekem nagy pozitívum a honlapon, az “Ezen a napon…” címmel megjelenő “hír sorozat”, amely az éppen aktuális születésnapos hajdani legendákra emlékezik meg! (most éppen Gyimesi László, dr. Mezey György)
  Csak így tovább!!

 5. Néztem a játékoskijárót és abban az volt a műsor végén,hogy Paks – Budapest Honvéd Szombat 17.00. Most mi van ilyenkor?

   1. Ezen ne csodalkozz, ezek a f@szkalapok meg a tabellat sem tudjak rendesen megcsinalni.
    A meccs vasarnap lesz.

    1. Én tudom, hogy vasárnap lesz, de se a szerkesztők, se az a buta szőke műsorvezető csaj, se a “szakértő” “Bozsik” Péter nem vágja…

 6. Amugy hatalmas marketing fogas lenne h hamar a fagyinal Pepsi van leszerzodnenk a rendes Colaval a szinek stimmelnek.

 7. A fradi 6 vagy 7 idegenlégióssal kezd. Most hány idegenlégiós szerepelhet egyáltalán?

  1. Azért ez utóbbi annyira nem sikerült jól. Lásd BAJNOKCSAPAT! :)

  2. A Fradi nem hat vagy hét légióssal kezdett, hanem öttel… Just for the record, no offense:)

    1. Dibusz, Böde, Varga, Lovrencsics, Leandro, Otigba (attól, hogy fekete még magyar…) – magyar

 8. Közben elolvastam a szabályt, akár 11 légiós is játszhat.

  1. Pont ezen gondolkodtam most,hogy mi a szabály,mivel a felcsútban is van 5 légiós a kezdőben.Én azt hittem,ők is csak 3-mal játszhatnak,mivel az Újpest nem indult a kupában.De ha meg te azt mondod,hogy 11 is játszhat,akkor meg mit sírt a Pintér múltkor?

   1. játszhat akármennyi, csak kevesebb szerencsejáték pénzt kap

 9. Vaskó idén tippmixezik vagy tényleg ennyire be van lassulva? Az őszi szezonban már a negyedik olyan bajnoki meccsét látom, amin úgy mozog, mintha egy órája ébredt volna másnaposan.

 10. Koszta is elment Kövesdre,hogy majd állandó lehetőséget kap.Aztán néhány kivételtől eltekintve jó,ha játszik 15-20 perceket.Ennyi erővel Kispesten is maradhatott volna,ennyi szerepet itt is kapott volna.

  1. azért nem “bántanám”, mert több játék reményében elment.
   már többször szóba került, hogy a rendszer béna és átgondolatlan, mert nem a hosszútávú jó szakmai munkát támogatja (mikor is 1 fiatalt folyamatosan be lehet építeni a csapatba), hanem esetükben 1 évig jön a + pénz, aztán semmi.
   tipikus mai Mo. a célok nagyrészt még elfogadhatóak lennének, de a megoldások… :/

   1. Szerintem nem csak csatárként kell számbavenni Kosztát ,a középpálya mindkét oldalán sőt középen is számolhattunk volna vele.Kosztát elkengedtük,Pölöskeit meg idehoztuk miért jó ez így ??
    Most azt jelentette be Hemi,hogy középpályára meg középső védőt,balhátvédet keresünk ????

    Most hogy sérült volt Holender,Gazdag,Pölöskei és most Nagy Geri is kihagy egy meccset,milyen jó lenne,lett volna Koszta !!!! Szerintem nagyon is fejlődő képességű volt Koszta sokat fejlődhetett volna Lanza mellett !!! Nem lenne szabad elkótyavetélni tehetségeinket ! Jobban kellett volna előre gondolkodni,mert most csak ügyes,felkészítetlen fiatal játékosaink vannak.Azt is m,ondta Hemi,hogyha nem lesz MFA
    -s érett játékos a két fiatal helyre,hozunk máshonnét,de nem hoztunk !!!

    1. Akármennyire is utálom a felcsútot,meg az akadémiájukat,de azért mégis kinevelt egy Makrait meg egy Óvárit,akikről túl könnyedén mondtak le,közben meg Diósgyőrben 20 évesen húzóemberekké váltak.

 11. Ma fel kell kötni a gatyát, tarolt a Fradi, (igaz a spori olyan tizit is befújt, hogy a jutalma lebegett a szeme előtt) a Vidi meg vezet előttünk tekintélyes gólaránnyal (is). Nem kétséges, hogy a Hali lefexik…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.