Ma véget ér az első teljes kör, és bár a tavalyi bajnokság csak ekkor indult, azért nem árt képbe kerülni, hol is tartunk

Bp. Honvéd – Vasas @ Bozsik stadion, 20:30

A tartalomból //

 • Októberben nem játszunk bajnokit a Bozsikban!
 • Kassai viszi a meccset, ennek nyilván nem örülünk.
 • Egy elmélet arról, hogy miért vagyunk jobbak a Vasasnál, miközben pont ugyanabban a lavórban pancsolunk.
 • És az elmaradhatatlan teljesen érdektelen statisztika.

1.

 • Szeptember 30. // Honvéd – Vasas
 • November 4. // Honvéd – Felcsút

Kettő között válogatott, Sopron (Haladás), Debrecen (Diósgyőr) és Balmazújváros (meglepő módon Balmazújváros), vagyis nagyjából 1300 kilométer autókázás. Bénán jött ki, de ez van.

Amúgy stadionok építése előtt, illetve átadása környékén besűrűsödik a pályaválasztói jogok felcserélése, volt, hogy a Kecsó kétszer is idegenben játszott egész tavasszal, a Videoton dettó, most a Diósgyőr és a Haladás bizniszel, szóval még semmi sem biztos, de most nagyjából valószínű, hogy a Bozsik off októberre. Illetve nem, mert az U19 október 18-án otthon fogadja a Sutjeska Niksicet, a megjelenés erősen ajánlott.

2.

 • Kassai az utóbbi időben meglepően kevés NB I-es meccset vezetett.
 • Kassaival nagyon nem megy nekünk.

Az alapvonali sporik Erdős és Solymosi lesznek. Utóbbival mostanában a Diósgyőr és főleg Bódog perlekedik hangosan, csütörtökön az Everton – Apollon Limasszol Európa-liga meccsen alapvonalkodott, szóval meccset ugyan nem kap, de nem is pihentetik, mint a Videotonban Felcsúton nekünk fújó Bognárt. Erdős az elmúlt időben meglepően sokat fúj nekünk, totálisan semleges.

Kassai azonban nem. Az még magyarázható valahogy, hogy miért csak 33 százalékát szerezzük meg a meccsein a pontoknak, mert ugye ő a legnevesebb magyar spori, akit természetesen a rangadókra tartogatnak, ott meg előfordulhat, hogy nem nyerünk mindig, és még az átlagosnak mondható 48 százalékos teljesítményünket sem hozzuk. Bla-bla-bla.

Kassai az elmúlt egy naptári évben mindössze két meccset fújt nekünk, vagyis mégsem a legfontosabbakra küldik már. Sőt, március óta (Újpest, 1-1) jön nekünk egy tizivel.

Ami inkább érdekesebb, hogy tavaly októberben, november-decemberben és idén április és augusztus között is volt egy komolyabb kihagyása, ami már nem indokolható a nemzetközi kötelezettségeivel. Talán lassan kimondható, Kassaival több a gond itthon, mint a haszon vele. Egyszerűen nagyképű, lenézi a fél NB I-et, a meccseken játssz a sztárocskát, mert ugye ő viszi épp a legtöbbre a magyar futballból, lekezelően bánik a játékosokkal, de simán bratyizósan egy Juhásszal (nem pont vele, a kaliberre tessék gondolni). A szurkolók persze az ilyen apróságokat azonnal észreveszik, gyűlölik is Kassait mindenfelé.

Vissza kéne tényleg kicsit venni az arcából, mert amúgy nem lenne rossz spori.

3.

Premisszák //

 • A Honvéd kerete alapvetően nem jobb a Vasasénál.
 • Remili nem Lanzafame.
 • EvdM és Oenning valahol egykutya.

Na, próbálom elmagyarázni. Tavaly egy Lanzafaméval és egy Rossi-féle elképzeléssel voltunk jobbak a mezőnynél folyamatos játék mellett, tehát mind a harminchárom fordulót figyelembe véve. Rossi felfogta, hogy hagyjuk ezt a támadást, a meccsek labdával uralását, lehet azt labda nélkül is (miközben a birtoklást is hoztuk egyébként), lényeg, hogy legyünk stabilak, bármelyik pillanatban tudjuk hozni a játékunkat, legyen elől pár meccset eldönteni képes emberke, miközben az ellenfél képtelen kibontakozni. Ennyi.

EvdM és Oenning ezzel szemben a futball játékos oldalát erőlteti. Tavaly ősszel a Vasas játszotta az egyik legjobb focit az NB I-ben, vezették is a bajnokságot sokáig, aztán jött a törvényszerű összeomlás. EvdM se indult rosszul, lendületből hoztuk a meccseket, még a játék is néha jó volt az új rendszer(ek)ben, aztán jött a törvényszerű összeomlás, és a négy meccs két pont. Valamiért azt hiszem, hogy ez a két edző többet néz ki a csapatából, mint amennyi valósan benne van.

Egyik keret sem Videoton vagy Fradi, hogy domináljon, viszont mindkettőt elég ügyes játékosok alkotják ahhoz, hogy egy jó koncepció mentén eredményes legyen. Vélhetően Rossi erre jött rá az elmúlt években, aztán ahogy jöttek az eredmények, a csapat is elhitte a saját legyőzhetetlenségét – év valóban azzá is vált.

Idén viszont a Vasas és a Honvéd között annyi a különbség, amennyi Lanzafame és Remili között. Egyik oldalon sem érezni azt a többletet, amivel kiugró szezont lehetne hozni. Tisztes iparosmunkák becsülettel, de semmi több. Ezt hívják harmadik-hatodik helynek, a szerencsétől függően.

Remélem érthető voltam. A Vasas és mondjuk az Újpest elleni meccsek oda-vissza lesznek az igazi szintmérők idén, és a remény, hogy fel tudjuk szívni magunkat a valódi rangadókra.

+1 // Az elmaradhatatlan statisztika

Megnéztem a Hemingway-éra félszezonjait a megszerzett pontok százalékában. Az ugye egyértelmű, hogy a tavalyi bajnokság harmadik körében mutatott 75,8%-ot még sokáig nem fogjuk überelni, inkább az az érdekes, hogy EvdM hova hozhatja be a csapatot az első teljes, és a vizsgált időszak huszonötödik köre után:

 • ha győzünk // 58% // a hatodik helyre lesz elég. A 2016/17 3. és 2. kör; 2012/13 tavasz; 2007/08 ősz és 2006/07 (utóbbi kettő Supkával) lesz csak előtte, vagyis egy bajnoki cím kétharmada, egy bronzos tavasz, és egy rommá nyert 2007-es naptári év. Nem rossz. Supka negyedik helyes ősze például 55,6% volt csak.
 • ha döntetlen // 52% // akkor is csak a nyolcadik helyik megyünk vissza. Az előbb említett Supkán kívül még Morales 2009/10-es tavasza (53,3%) kerül elé, amivel konkrétan benntartott minket.
 • ha viszont kikapunk // 48% // akkor hozzuk a sokéves átlagot, és kijelenthetjük, se előre, se hátra, minden a megszokott kispesti mederben, mert ennyit jelent pár pontocska. Rossi, Supka és Morales ha minden klappolt, akkor ennél szinte mindig jobbat tudott, mindenki más pedig rosszabbat, különösen szegény Sisa tréner és Vérhód, de utóbbi nem is maradt sokáig, előbbi pedig nagyjából kitakarította az öltözőt.

A részletes táblát szerintem csak hétfőn teszem ki, addig még úgyis ki kell beszélni a meccset.

“Ma véget ér az első teljes kör, és bár a tavalyi bajnokság csak ekkor indult, azért nem árt képbe kerülni, hol is tartunk” bejegyzéshez 328 hozzászólás

   1. Kár Már holnap kezdhetne,edzőként is jó és saját nevelés is.Minden passzol a mostani helyzetben.

    1. Gondolom ki kellene vásárolni a szegedi szerződéséből és erre Hemy nem fog áldozni semmit.

     1. Hát akkor ki kéne,mert a holland nem vált be,kár is vesztegetni az időt.Vagy megint lőni ilyen zsákbamacskat külföldről?!

      1. Tele van az ország igyen idehozható magyar edzőkkel, előbb lesz a KisMélyöly itt edző mint a Supka hidd el :)

       1. Röhej! Itt mindenki az edzővel van elfoglalva, ahelyett, hogy belső védők és támadó középpályás (már aki góélt is képes rúgni, nem úgy, mint Gazdag, meg a legújabb ifjú titán) igazolását sürgetné…
        .

  1. Hagyjátok már azt a félkegyelmű diszkóbohócot! Miért vagytok belé szerelmesek?

   1. Ő jutott eszembe.Ismeri a közeget,a körülményeket,kötődés,idő hiány,ilyesmi.

    1. Szerintem egy gyengekezű simulékony alak, aki szakmailag sincs top – on. Bőven elég volt itt kétszer!

     1. Az én véleményem szerint ő sem emberileg sem szakmailag nem Honvéd szint. Ennyi.

      1. De mondok egy jobbat!
       Az addigi utolsó bajnoki pálzaedzőnk!
       Kis László! a miniMenotti!

      2. Ne izgass fel ostobasággal! Írtam fentebb, hogy nálunk az olasz vonal jött be leginkább. Aldo hasonló volt anno egy fos kerettel, mint Rossi.

       1. Ott nem az volt a baj, hanem az, hogy Pini embere volt… vagy Kis Zsolté??? már nem is tudom.

        1. Pini “kukáztatta” mivel ő volt a többségi tulaj és talján is ugye…Aldo volt a legjobb húzása emlékeim szerint.

         1. szvsz az Genito volt! mármint a legjobb húzása… vagz Benjamin? vagy Abraham… vagy a kis brazil???

 1. Mivel nálunk az olasz vonal jött be leginkább, én visszaszerezném Aldo-t, ha már a “remake” nél tartunk!

  1. 1. Nem az edző hagyja ki a kihagyhatatlanokat!
   2. szvsz sokkal nézhetőbb a játékunk, mint Rossi alatt!
   3. tegnap még tizit is hibáztunk!
   4, a 2. góljuk méteres lesről indult!
   5. magyar bírók vs. Honvéd!
   6. Kassai!

   Nem edző kérdés van!

   1. Ekkorákat nem betliztünk Rossival! Nálam a top meccse a debreceni volt az utolsóelőtti fordulóban, ott gálajáték volt!

   2. Most néztem meg az összefoglalót! Bele se rakták a meg nem adott gólunkat!
    Véletlen?

    1. Igen, ez nekem is feltűnt. Egyébként milyen indokkal nem adták, mert ezt ott a helyszínen nem tudtam kideríteni?

     1. Igen de a labda közelben sem volt. Nem egy labdát birtokoló játékos mezét húzta. Mezőnyben sem fújnak semmit.

    2. Hát azt én se raktam volna bele, piszok nehéz lenne megmagyarázni kassai hülyeségét.

  1. Tudsz valamit? Keresik az új edzőt? A blogmesterek is nagyon hallgatnak.

  2. A tartalékcsapat sem igazán brillírozik a keze alatt sajnos.

   1. Azért most hétvégén is 6 játékos volt a kezdőben,akik az első csapat keretéhez tartoznak,mégis kikaptak egy Szekszárdtól.Ezt azért mégse kellene és azért erre nem lehet azt mondani,hogy az eredmény nem fontos,mert nem az U19-cel álltunk fel.Egy középcsapatban vagy annál rosszabbban hogyan tudnak a játékosok fejlődni,ha nem sűrűn nyernek?Az lehet,hogy nem juthatnak fel NB2-be a pár éve bevezetett szabály miatt,de egy nem túl sikeres csapatban nem is tudom,hogy hogyan lehetne fejlődni,ha nincs sikerélmény?

 2. Vegre! K*rva idegesito es egy paraszt ember ! Maris szivesebben jovok ide

  1. A törlés nem demokratikus. Ő is Kispest szurker csak másként látja. Ne csináljunk itt is rasszizmusféle cenzúrát.

   1. Kizárt, erre felé lakik, nem szoktam fehéren és sárgán kívül mást látni.
    Kabangu játékát én is szeretem. Jól fejel, egyes csapatok egy ilyen adottságra építik az egész csapat játékát, és majd csak lábbal is feljavul.

 3. Itt az újabb video.Laczkót ismét nem látom,hogy kiment volna a közönséghez a meccs után.Ez most már a sokadik alkalom.Ha derogál neki itt játszani (vagy mostanában nem játszani),akkor le is adhatja a szerelését…

 4. Csakhogy tovább borzoljam a kedélyeket, a gyengébb
  szereplést én is a holland edző nyakába varrnám, legalábbis a nagy részét.

  Szerintem volt egy jól felépített védelem, ami jól működött.
  Jól működött, mert a bajnokságot nyert csapat, nem nyílt ki ennyire, így akár
  Bobál, akár Kamber meg tudta oldani a támadók semlegesítését. Ki tudták fejelni
  a labdákat, tudtak szerelni. Most arra vannak a védők „kényszerítve”, hogy
  versenyt fussanak a támadókkal és igen, ehhez lassúak. Sok gólt kapunk azért
  mert nem „pozícióban” kell védekezni, hanem lendületből hozzák ránk a labdát és
  egy gyorsabb csatár könnyebben átjátssza így a védelmet.

  Ez van már tulajdonképpen a szezon kezdete óta, ezt észre
  kellet volna vennie a mesternek. Nem kell erőltetni ami nem megy, lehet más rendszerben
  is játszani. Ráadásul, ha tényleg úgy történt a váltás, hogy már előre tudta,
  hogy jön, akkor lett volna ideje felkészülni a játékosokból, sőt még az
  ellenfelekből is! Ez az, amit hiányolok, illetve ennek nem látom jelét.

  Sokan mondják, hogy a meccsek nagy részén dominálunk, nincs
  nagy baj. Szerintem meg van baj! Igen, dominálunk, de jellemzően, azért mert
  már a fent említett okok miatt, már a meccs elején hátrányba kerülünk. Így az
  ellen, nyugodtabban játszhat, sőt visszaállva ki tudja használni gyengeségeinket,
  mondhatni még örülnek is annak, hogy fej nélkül támadunk, nekik csak ki kell
  várni az alkalmas pillanatot és büntetni, úgy ahogy a Vasas is tette.

 5. Nem tudta kifürkészni! :)
  Amúgy meg tudom, hogy nem empatikus módon viselkedem veletek szemben a sejtelmeskedő írásaimmal!
  Igazatok van abban, ha már nem mondok konkrétumot, akkor jobb volna, ha csendben maradnék!

  1. Igen, de azt el kell ismernem, hogy úriember módon teszed! – Mármint a hozzászólásaid stílusa, hangneme korrekt!

 6. Kassai működéséhez még egyet!
  A meccsen néztem, hogy Nagy Geri az egyik gólhelyzeténél elterült!
  A visszajátszásból látszik, hogy a menteni igyekvő Vaskó vállon talpalta… 16-oson belül ez is szabályos???
  Nem szoktam felb….ni az agyamat már a meccseken, de szombaton k…ra innom kellett egy sört, vodka combót meccs után!
  Kassai… No Comment

  1. Kassairól a népi mondás jut eszembe.
   A szart felteszik a polcra, azt hiszi lekvár.

  1. Igen, hiányolom én is, hogy nem látszik, hogy tanulnánk a zakókból. De azért a kiesés szele messze nem fúj, és nem is fog.

   1. A kiesés remélhetőleg tényleg nem fog fenyegetni minket, ezt én is remélem! De, most lett volna egy olyan “kegyelmi” pillanat amikor a szurkolók is látták értelmét meccsre járni, a kanyar is magasan kiemelkedőt nyújt, és talán még a tulajt is kezdtük elfogadni. Ne, ezt nem kellene eljátszani, mert akkor megint jön a langyos víz.

    1. Ennek a status quonak az elvesztésétől félek. Jó lenne, ha mindig bajnoki címért mennénk, de a realitás alapján megelégednék egy tavalyihoz hasonlóan szimpatikus csapattal, ami nemzetközi porondért megy minden évben és mindig tele vendégszektorokat és kanyart vonzanak.

 7. Ha már edzőváltásról sutyorog itt mindenki!
  Tudja valaki mit keresett Marian Vlak a meccsünkön???

  1. Ha abból indulunk ki, hogy majd két hónapig titkolni tudta Hemingway, hogy Rossi helyére meg van az új ember, nos ennek a függvényében bármit el tudok képzelni. :)
   Mondjuk a blogban én azt nem értem, hogy a Csapat jól betanulta az olasz sítlust, amiből ráadásul bajnoki címet és gólkirályi címet is nyert, akkor miért kell változtatni stílust? :) Szóval ez a magyarázkodás nekem kicsit olyan porhintésnek tűnik.
   Az már világosan látszik, hogy a hátsó résznél kevesek vagyunk, ott vagy Bobállal és Botival kéne egy sportpszihológusnak rendet tenni, vagy igazolni egy használható védőt melléjük, esetleg így ebben a sorrendben. :) Hozzáteszem Hemingway Moralest, Vierchoodot, Pölöskeit is szemrebbenés nélkül elküldte, ha nem jöttek az eredmények, szóval reméljük most is tudja, hogy mit miért csinál.

  2. Ezt már eddig is tudtuk… :) Volt, hogy itt valaki helyesírási hibát jelzet a BHO-s cikkben, és az is javítva lett. :D
   Latabárról nem beszélve, akinek az itteni írását a BHO-n egy közleményben reagálta le. :D

   Szerintem ez a blog kiváló lehetőség az Öregnek, hogy felmérje a szurkolók reakcióit, elvárásait, stb. és sokszor érezhetően ehhez igazítja a BHO-n megjelent nyilatkozatait, véleményeit. :)

 8. Az öreg mai írt.Nem lesz edzőváltás teljesen meg van elégedve az edzővel.Azért rá esett a választás mert a fiatalokat be tudja építeni a csapatba.De idén még nem majd valamikor.Tavaly két játékos volt érett ma nincs ilyen majd valamikor….Elég zagyvaság az egész

  1. Nagyon helyes, hogy nem gondolkodik edzőváltásról, de jó volna már látni azokat a védőket, akikről egy hónappal ezelőtt szó volt. No meg egy irányítani meg lőni is tudó támadó középpályás… Hogy ne legyen már képességbeli akadálya a rövidpasszos, technikás játéknak.
   Nem is értem azokat, akik újból a körömaszakadtáig bekkelő, labdákat előrevagdosó, “majdcsakleszvalami” stílust szeretnék vissza….
   Sajnos, látható volt szombaton, hogy már a Vasastól is le vagyunk maradva. A védőik egész egyszerűen jobb képességűek a mieinknél, és Remili meg Kulcsár mellé meg tudtak szerezni egy Gál Bálintot a Haladástól…

   1. Tény szebb lenne, egy modern támadófutballt nézni, de mint látjuk ez még nem megy. Addig míg ehhez nincsenek meg a feltételek meg kár erőltetni mert az eredményesség rovására megy.

    1. Hát ez lenne a tulajdonos feladata, hogy azokat a bizonyos feltételeket megteremtse, hozzon játékosokat, mondjuk hasonkló kvalitású védőt, mint Tandia vagy középpályást, mint egy Zelenka volt (de egy, a mainál öt évvel fiatalabb Vaszke is nagyon elférne ott a középpályán).

     1. Igen, ebben egyet értünk! Ami engem zavar, hogy volt ideje felkészülnie a hollandnak. Akár már nevekkel is előállhatott volna, mielőtt belekezd az új munkájába. Vagy ha látta, hogy ez nem az a klub aki megveszi neki a kiszemelt játékost akkor meg, agyalhatott volna olyan taktikán ami jobban fekszik a csapatnak.

   2. “majdcsakleszvalami” Rossinál dobogó és bajnokság! :)
    most meg 3 hazain kaptunk 10 gólt… ne vicceljünk már! :( semmi sem véletlen.
    lehet fikázni a csapatot, de ez a csapat lett bajnok, amikor hozzáértő edző irányított!
    majd idejött 1 tapasztalatlan noname valaki, aki nem tett mást, mint szétszedett 1 bajnok csapatot,
    ezt jól összekutyulta, majd felszórta a pályára és páran azt mondják erre a kóklerségre, hogy csapatépítés meg sokpasszos játék…tényleg ne röhögtessük már ki magunkat, felállt védelem ellen tehetetlenebbek vagyunk mint Rossinál és a védelmünk romokban.
    ha ez a csapatépítés eredménye akkor elég sz@r a konstrukció… :(

    1. Gondolod, ha Rossi marad,bajnokesélyesek lennénk? De hiszen pont azért ment el, mert számított a visszaesésre, amire csak a bajnoki címtől a realitásérzéküket vesztett szurkolók nem számítottak.

     1. Szerintem akár az is benne lehetne. Mindenesetre ha ő marad és mégis visszaesünk, bár szomorú lennék, nem érezném azt, hogy a k. életbe, mekkora esélyt szalasztottunk el.

   3. Jól mondod, az egyik lehetőség az, hogy kurva ütős anyaggal megyünk neki a “támadó focinak”, amit sokkal jobb nézni, mint a bekkelős szart (tavaly azért szívesen néztem). A másik, hogy nem erőltetjük a támadó focit.
    Ha én most az utóbbit szeretném, akkor szerinted mazochista vagyok, aki szereti a szart nézni, vagy realista, aki tudja, hogy az előbbi valóra válásának mekkora a realitása?

 9. Nekem jó volt az a taktika amellyel bajnokok lettünk, elnéztem volna az idén is. Nincsennek olyan nagy igényeim, hogy látványos játékkal nyerjünk. Egyelőre csak kapjuk a pofonokat……attól még a nyögvenyelős ki-kínlódott győzelem is többet ér.

 10. Én örülök, hogy EvdM marad. Remélem, rendbe teszi a társaságot, és végül majd örülünk, hogy nem rúgtuk ki az első rossz periódus után. Persze Hemi dolga, hogy ember is legyen, aki a védelem tengelyében biztonságot adjon.

  1. Lentebb írtam, hogy szerintem most az a baj, hogy a védőinknek versenyt kell futni a támadókkal, és ezt nem bírják. Ez szerintem a hibás taktika miatt van így. Azt tudjuk, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy játékosokat vegyünk, akkor a meglévőekhez kell igazítani az alapfelállást. Tavaly ez sikerült idén eddig nem.

  2. hogy tenné már rendbe, amit ő cseszett el…??? :/
   sajnos totálisan indokolatlannak érzem az optimizmusodat. :/

  3. Én általában optimista ember vagyok, de téged még én is irigyellek! :)

 11. bár nem könnyű bármi újat, okosat írni az 1-4 után, de hol vannak kedvenc bloggereink ?
  lehet, hogy titokban az öreggel tárgyalnak és hamarosan bemutatják az új edzőpárosunkat… :)
  //viccnek vicc…de szerintem velük is előbbre tartana a csapat :(

  1. Mostanában elég durva dolgok hangzanak el néha a hozzászólások közt, remélem nem érkezett valami feljelentés az oldal ellen… Szombaton órákig nem lehetett hozzászólni a cikkhez, valaki ki is lett tiltva, már ezek sem voltak túl jó jelek…

   1. ááá…semmi olyan nem hangzott itt el, ami más fórumokon is ne jelenne meg naponta, máshol akár még sokkal durvábban.
    szerintem RW+Hanta is kicsit unja már ugyanazt leírni 7ről 7re…és keresik a szót, keresik a hangot :)

    1. Egyébként mitől volt az,hogy szombaton nem működött az oldal,vagyis nem lehetett kommentelni,csak kábé egy nappal később kerültek fel a kommentek az oldalra?

     1. Jaja…akkor ezek szerint nem csak az én “rendszeremben” volt a hiba….

     2. az tényleg nagyon fura volt, nem láttam még ilyet… valami jóváhagyást írt ki a komment plugin és 10 órás volt az utolsó komment.

      1. Adott a rendszer egy napot, hogy mindenki lehiggadhasson. Képzeld el milyen kommentek jöttek volna egyenesbe.

        1. Akkor nem csak előre, hanem hátra is volt lehiggadási időnk. Ez már a korszerű technika, mindenre gondol.

     3. Nagyjából.
      Frissítettünk a disquson, hogy mobilon jobban nézzen ki, és bekapcsolva maradt egy régi kódrészlet, aminek már nincs kapcsolata a szerveroldalon. Ezt érezte úgy, hogy moderált a kommentelés.

    2. Csakhogy a hozzászólásokért is a szerkesztők felelősek. Ha például egy 14 éves srác “okoskodik”, többen elküldik a pitába, és ezt sírva elmeséli drága jó apukájának, aki esetleg dúsgazdag és simán beperel mindenkit, aki a kicsi fiát bántja, akkor nem a hozzászólók kerülnek bíróság elé, hanem a szerkesztők. Nekem itt most túl sok a véletlen egybeesés… Persze ne legyen igazam.

     1. :) Nem tudok semmit, csak a jogrendszer ezen hülyeségét. Abban egészen biztos vagyok, hogy a Szerkesztő Urak állították le szombat este a hozzászólásokat, hogy ne legyen bajuk mások indulatosságából. Nem mindig szabad dühből leírni mindent, egyszer jópár éve én is tettem itt egy olyan elég durva megjegyzést, ami után Szerkesztő Urak megkértek, hogy viselkedjek, ehhez azóta is próbálom tartani magam, több-kevesebb sikerrel. :) Tudomásul kell venni, hogy ez nem a facebook vagy hasonló oldal, ahol a hozzászólásokért a hozzászóló felelős, itt minden egyes betűért Hanta és RW vállalja a felelősséget.

   2. Nem volt kitiltva semmi, a disqusnál egy régi kód maradt bent az oldalon, amit közben töröltek a kiszolgáló oldalán, így állt elő az a fura helyzet, hogy csak moderálással lehetett kommentelni, miközben mi a meccsen erről semmit sem tudtunk.
    Tényleg, ez a kitiltás honnan jött? Hadd ne olvassak végig mindent :)

    1. Elég jó volt az időzítés a Disqusnál, mivel valóban igaza van Döme Sanyának, a 4:1-s vereség után elég sok durva komment született volna, ha mindenki kiadja a dühét… :D

     1. Kizárásos alapon ez lesz a megfejtés. Bár ez most furán hangzik, miután kiderült, hogy kizárásról szó sem volt. :)

    2. Valaki eltűnt a hozzászólásaival együtt, akivel többen is összeszólalkoztak szombaton. Azt sajnos már nem láttam, miket írt, mert aznap nem olvastam kommenteket, így már bármit el tudtam képzelni… :)

 12. “Játékoskeretünk, amely kiválóan alkalmas volt a Rossi-féle védekezőbb felállásra, nem tud egyik napról a másikra átállni egy másféle játékra, amiből mi egy jellegzetes Honvéd-stílust szeretnénk építeni. Csak nem gondolja senki, hogy amikor mi elhatároztuk a stílusváltást, egy probléma nélküli üdv-menetet képzeltünk el?”
  stílusváltás b+………:D :D
  pls help…csak hogy tutira jól értem-e!?
  versenyben voltunk, majd bajnokok lettünk azzal a xar Rossi-féle taktikával és már közben el kezdte keresni azt az embert, aki, majd játszat 1 másik taktikát ?
  akkor nincs több kérdésem…

   1. az öreg világbajnok az önigazolásban és már-már a politikusi szintet súrolja magyarázkodásban.

  1. Most, pont az a baj, hogy nem a játékosokhoz van szabva a taktika, hanem az edző kitalált valamit és azt erőlteti. Nem nézi, hogy mire alkalmas a keret.

     1. Ráadásul még Eppel gyengébb játékát is a holland számlájára írom. Mikor tavaly gólkirály lett befejező csatár szerepkörben játszott. Most meg egy betömörült védelemmel szemben kellene befordulnia, sok védővel a nyakán. Egyszer egyszer meg is tudja tenni, de nem vagyok biztos benne, hogy ez az ő stílusa. Lanzának sem jut elég hely, kénytelen cselezni forgolódni, ő klasszis megoldja, de utána nem tud kinek passzolni. Nem jönnek a szélen az emberek marad a birkózás a védőkkel. Lanzának egy hibája van talán, hogy mostanában könnyen elesik. Általában lökik, és húzzák ugyan, de ha várna egy kicsit, lehet könnyebben befújnák a bírók. Míg tavaly volt jó néhány szabadrúgásunk veszélyes helyről, mostanában alig akad ilyen. Persze ez a bírók hibája is.

      1. Igen igazad van, biztos sok összetevős a dolog! Nem akarom túlspirázni a dolgot, de ha már támadófoci, az jutott eszembe, hogy mi lenne ha Danilo és Eppel lenne elől, Lanza meg kicsit visszább osztogatná nekik a labdákat. Talán abból kisülne valami. ( ez csak egy gyors ötlet, nem néztem azt, hogy lehetne fiatalt, és megengedett mennyiségű légióst berakni ha így lenne)

      2. Szerintem a legtöbb bíró most is befújja nála azt is, ami nem annyira fault, de kezd elterjedni, hogy folyton dobja magát. Kassai direkt szívatta, és sajnos többnyire jogosan. Fociban zseniális, de azért ezen változtathatna.

  2. Ez a támadó foci hangoztatása egy maszlag, egy gumicsont, semmi más.
   Nem tudja a holland egybefogni a csapatot, és nem is tudja fanatizálni öket.
   Most legalábbis ez látszik.

 13. Végeredményben ez volt évekig, nekem nem furcsa. Sajnos volt idő megszokni. Kár, hogy ezek szerint a tavalyit nem fogjuk megszokni.

  1. Ha lenne egy törvényszerű visszaesés, azt meg is érteném. Szomorú lenne az is, de ami most van, az inkább egy egy hirtelen zuhanásnak tűnik egyelőre. És ez látszott már az 4-5. forduló környékén, csak akkor még mázlival/lendületből/akarásból hoztuk a meccseket. (Még jó, hogy azokat hoztuk…)

   1. de miért csak a negatív dolgoknál evidens, hogy valami kiugró, a normálistól/elvárhatótól eltérő történik? szerintem a bajnoki idény elképesztően, szinte mesébe illően kifutott koreográfiája sokkal kevésbé volt törvényszerű, mint most a 6. hely.

    1. Lehet, hogy igazad van és azt kéne nézni, hogy örüljünk, hogy bajnokok lettünk.
     De én ilyenre egyszerűen képtelen vagyok. Talán túl elfogult vagyok, nem tudom, de én mindig a maximumot akarom a Kispestek. Ha én úgy érzem, hogy ez a csapat egy jó taktikával, hatalmas akarással, a maximumot hozva (nem mázlis eredményekkel, hanem simán) képes lenne az első 3-ban lenni 11 forduló után (márpedig úgy érzem), akkor bármi más elfogadhatatlan számomra. Akkor is, ha előtte zsinórban 3 bajnokságot nyerünk, mert nincs köze hozzá.
     Hatalmas tiszteletem mindenkinek, aki azt elérte, köztük Hemingwaynek is, de ami most van, az most van.

    2. Így van, szerintem a 6. hely kicsit mázlis is, ill. az előző szezonból átmentett dolgoknak köszönhető.

    3. Tavaly vitte a csapatot az akarás, és a lenézés. Most ez nincs. Rossi tudta fanatizálni a játékosokat. Mert ehhez kevés időt töltött még itt.

   2. Értem, hogy szomorkodunk és tényleg nem sok a bíztató jel az utóbbi meccseken, de az “ennyi” sztem túlzás, van még 22 forduló.

 14. “Az edzőváltás után szerettünk volna egy sokkal játékosabb, élvezetesebb, de ugyanakkor eredményes futballt játszó csapatot építeni.”
  Szerintem ez csúsztatás.
  A “támadóbb foci” ötlete valójában már szerintem minimum 1-fél évvel Rossi távozása előtt kipattant Hemingway agyából, minden egyes nyilatkozatából az érződött tűnt ki, hogy bár Rossit jó edzőnek tartja (“Marco kiválló edző, akivel a megfelelő időben egyeztetünk a hosszabbításról”), azért nem eléggé. Meert is már hónapokkal előtte megtalálták, ahogy le lehetett szűrni az infókból.
  Szerintem azt gondolta, hogy ez a keret többre is képes, csak nem elég jó az edző. Aztán közben megnyertük a bajnokságot, de ebből nem azt szűrte le, hogy Rossi mégis jó edző, hanem hogy a keret olyan erős, hogy még egy gyengébb edzővel is képesek voltak nyerni, tehát nincs más hátra, mint a szebb játékra koncentrálni. Ráadásul amit ő eldönt, az már el van döntve, Rossinak mindenképpen mennie kellett, “támadó szellemű” edző ide.
  Sokszor írja, hogy ő nem szól bele a szakmai munkába, mert nem ért hozzá. Nem vitatkozok vele. Mondjuk természetesen minimum stratégiailag mégis beleszól, hiszen edzőt és játékosokat nagyrészt ő hoz. Kár érte.

  Na mindegy, a lényeg, hogy megéltünk már gyenge szezonokat, sose jó átélni, ha gyengébbek vagyunk, nem arról van szó. De ami most megy az egyedi. 24 évig nem nyertünk bajnokságot, de olyat, hogy egy felépített, kurva jó csapatot leamortizálnak, méghozzá nem kiárusítással(!), még egyáltalán nem láttam.

  1. Ja és nem Hemingwayt akarom gyalázni, ha egyszer szobrot állítunk neki, adok bele én is bőven, egyszerűen azt gondolom, hogy idén egy nagy esélyt szalasztottunk el egy buta döntés következtében, ennyi. Leszarom, ha tizedikek vagyunk, vagy a másodosztályban, eddig sem aszerint jártam ki, hogy hanyadikok vagyunk, csak bosszant ez az utóbbi pár hónap.

   1. Hát, szerintem ez túlzás. a visszavágón látszott, hogy ha akarják, a tizenhatosról sem jövünk ki. Megnyomtak 20 percet, addig a labdát sem láttuk, és összesítésben 3 gól előnynél vettek vissza. Olyan sebességkülönbség volt, hogy bárki lehetett volna az edző.

    1. Én is úgy érzem, hogy sokkal több keresni valónk lett volna egy olyan masszív csapattal, mint a tavaszi, hiába erősebb a Hapoel. Sajnos ez nem derül ki soha, mert az már egy szétesett csapat volt, amelyik játszott ellene, főleg itthon, az első 20 percben (na jó, igazából ezt sem tudjuk, mert ugye ki látta? Buzi MTVA. :)).

  2. Húúúh, de nagyon rejtélyes. Sejtető, mondtad is meg nem is.

  3. Szerintem a nicknevedet javítsd át Nostredamusra.
   Az írogatott mindenféle rébuszos dolgokat, amit aztán később az emberek kénye-kedve szerint lehetett értelmezni.
   Ez ilyen “Volt egy álmom…Hemingwayjel voltunk egy bowling pályán. Az öreg hosszasan válogatott a bowling golyók között, miközben a szomszéd pályákon sorra döntögették a rekordokat. Aztán gurított egyet, de a golyó félrecsúszott és csak néhány bábu eset el. Hemingway mérges volt, mert látszódott hogy a versenybe nagyon rosszul állunk. Aztán újra keresett egy golyót és azzal már tökéleteset gurított…Ennyi volt az álmom, jelentsen bármit is. Úgy érzem történni fog valami “—–) pár hét múlva edzőváltás, majd jön a komment: “Az álmom valóra vált”.
   Nagyjából ilyen szintűek a kommentjeid…és nagyon kérlek továbbra is, hogy vagy konkrétumokat írjál, vagy ne okoskodj utólag, hogy Te megmondtad. :)

   1. Hemingway nyilván nem egyszerű ember, dörzsölt, mindenkin átgázoló ember. Ha nem így lenne, nem lenne milliárdos és a magyar futtball már rég beszippantotta volna, mint a Stadlereket, Gázsszereket, Lombardokat és még sokáig sorolhatnám. Én Kispest szurkolóként csak azt látom, hogy jönnek-e az eredmények, vagy nem jönnek. Nyilván aki napi szinten dolgozik mellette, az kőkemény, nem éppen pozitív kritikát is meg tud róla fogalmazni, jobban látja az események folyását, mint egy mezei szurkoló. De…azzal egy szurkoló sincs előbbre, ha egy-egy többértelmű, kétes jelentésű kommentel bizonytalanságot hagysz benne, akkor amikor minden napos, akkor állítod, hogy hamarosan viharok lesznek. Honnan tudod? Miből gondolod ezt? Miért nem mondod el konkrétan mi van? Ezekre a kérdésekre már nem vagy hajlandó válaszolni. És ez itt az óriási kibaszás, mert elbizonytalanítasz olyanokat is, akik egyébiránt próbálnak hinni az Örergnek…szóval ezért kérlek, hogy állítsd le magad. Vagy konkrétan fogalmazz, vagy maradj inkább csendben.

    1. Jelenlegi állapotot teljesen jól vázoltad, jól látszódik, hogy honnan indultunk, hova érkeztünk és nagyon nem látszódik, hogy merre is tartunk.
     De a feléd való kritikám nem erről szólt. Pontosan tudod mit mire mondtam.

     1. Hemingwayt lehet szapulni….az elmúlt 10 évben azért jól látszódott, hogy simán pattan le róla minden felé intézett negatív kritika. :)

      1. Látod ebben is egyetértek. Hemingwaynek több olyan dolga volt, amit nem is változásnak, hanem inkább “megértésnek”, “jó észrevételnek” hívnék.
       Ilyen többek között:
       – Jó a szurkolókkal, különösen a Táborral jóban lenni
       – A szurkolók jobban vevők egy saját nevelésű (akár kicsit gyengébb) játékosra, mint egy bizonytalan tudású (tömeg)légiósra
       – Néző csalogató programok még több embert vonzanak a stadionba
       – Ha kiáll a szurkolókért, azért a szurkolók nagyon hálásak tudnak lenni
       – Néha megéri mélyebben belenyúlni a pénztárcába, mint minden évben olcsó légiósokkal küzdeni

       Igazából főleg ezekben a dolgokban látom nála a változást. És a fentiekből kiindulva érzem úgy, hogy Eric maradása sem egyfajta harakiri a részéről, hanem tudja mit csinál, meg vannak a maga okai arra, hogy egyenlőre ne keressen más edzőt.

       Persze, minden jogod meg van, hogy kritikát szórj az Öreg felé, ha úgy érzed, ettől nem is tiltalak, vagy tilthatlak el, nekem csak az ilyen “fontos változás előtt állunk, hatalmas szívás lesz pár héten belül, de ennél többet nem mondhatok” dolgaidtól ráz a hideg. :)

       1. Bedobtál egy újabb szálat (Gács Pali) és totál elvesztettem az így is elég nehézkesen látott fonalat. Kiszálltam a beszélgetésből, igyekszem figyelmen kívül hagyni a rébuszokban leírt viharfelhőkről szóló sztorijaidat, vagy majd egyszer fussunk össze, és négyszemközt mesélj el mindent. Igérem nem fog ide kikerülni. :)

 15. Kedves Blogger Urak! Úgy érzem magam mint a hűséges kutya akinek a gazdi mindig ad csontot amin rágódhat, de most valmiért elfelejtette.. 😉Nem lesz beszámoló?

 16. Komolyan ilyenen kell köcsögösködni??? Marketing része ez is gondolom! :-)

  csakfoci.hu

  “Ahogy minden játékosnak, nekem is nagyon fontos az első mesterhármas és a labda, amivel megszereztem ezt. Kicsit furcsálltam a hozzáállásukat, de úgy látszik, nem valami megértőek. Sajnos azóta sem sikerült megszereznem, de addig nem nyugszom, amíg az enyém nem lesz, úgyhogy ez az egyik feladatom a héten. Ha kell, fizetek is érte, hogy ne érje veszteség a klubot”

  Remili Mohamed szerette volna elkérni a Honvédtól a mesterhármasával véget ért fővárosi rangadó után a labdát, de egyelőre nem járt sikerrel a Vasas támadója (Bors)

  1. Mondjuk tényleg kicsinyes dolog, ha egy labdán megy a húza-vona….a vereséget méltósággal kell viselni.

  2. Amúgy, az is lehet (elég nagy eséllyel), hogy minden gólt másik labdával lőtt.

   1. Ez olyan jelképes dolog lett volna Remilinek. Szerintem hatalmas fair-play járt volna Hemingwaynek, ha meccs végén átadja a labdát Remilinek… Így maximum most a bulvár csámcsog a sóherkodásán. :( Elvégre mikor is volt utoljára, hogy valaki mesterhármast rúgott ellenünk a Bozsikba? (Hahó, Hanta!!)

     1. Köszönöm az infót…hát az sem most volt. :) Ő vajon megkapta a labdát? :D

     2. Ha minden igaz az volt az a meccs, amikor a kapufáról visszapattant hozzá a labda és abból szerzett gólt… Az szabálytalan volt, mert 2-szer egymás után ért a labdába, úgy hogy közben más játékost nem érintett. 😀

  3. Ha elkérte, tényleg gyökér dolog volt nem odaadni, ég a pofámról a bőr a klubunk helyett is.

   Ám a tények kedvéért, ez nem volt mesterhármas, ezek szerint Remili se tudja mit jelent ez:

   – mesterhármas: ha közte semelyik csapattársam nem lő gólt (a harmadik Vasas gólt Gaál Bálint lőtte)
   – klasszikus mesterhármas: ha közte se egy csapattársam, se az ellenfél nem lő gólt (ez a tétel két helyen bukik, harmadik Vasas gól ugyebár Gaál, ami egyben a mérkőzés harmadik gólja volt, a negyedik gól a meccsen Danilo, az ötödik a meccsen újra Remili).

   Remili három gólt lőtt sajnos, de ez nem mesterhármas.

   1. Nagyon unszimpatikusan nyilatkozott Remili.
    “Ebben a meccsben több volt stb…” Elmegy ő a …
    Nekem úgy tűnt, hogy ezzel is csak egy újabb fricskát akar adni, és egy jó mód, hogy a bekerüljön a sajtóba.
    Azt, hogy melyik labdával rúgott gólt sem ő, sem más nam tudja megmondani.
    Ez ahogyan már alább is írták nem volt mesterhármas.
    Arra is kiváncsi lennék milyen stilusban kérte a lasztit.
    Szóval ha én lettem volna ott, biztos nem adtam volna oda egy ilyen nagyképű arcnak.

  1. ;)
   Inkább nem írok semmit…a marketingröl teljesen mást gondolok, a nézőszámokat meg majd nézzük meg kicsit később és stadion ügyben az első buldozer megjelenéséig én már semmit sem hiszek el!

   1. Valóban nőttek a nézőszámok, valóban lehetett látni marketingmunkát, de azért egy objektív értékelés megemlítette volna, hogy a bajnokságért mentünk és ahhoz képest, nagyon elenyésző a növekedés. Sajnos. Vagy nagyon igényes közönség vagyunk, vagy nagyon sz..unk bele már a Honvédba. :(

    Én lehet az első betonoszlopokat is megvárnám és csak utána kezdenék el hinni.
    Hungáriát várom már, mert sokkal jobb hangulatot fogunk tudni csinálni benne és tudok tömegközlekedéssel is menni hazaira.

  2. A legjobb marketing, ha a Csapat jól szerepel. Ha hozzuk a mérkőzéseket, harcolunk a bajnoki cimért, akkor jön a nézőszám emelkedés is.

  3. Ezt a részt meg tényleg nem értem:
   “Jelenleg többek között azon is dolgozunk, hogy szurkolóinknak a mai
   trendeknek megfelelő, divatos ruhakollekciót tudjunk kínálni, országos
   lefedettségű bolthálózaton keresztül, közelebb hozva a csapat termékeit a
   drukkerekhez.”

   Lesznek a H&M-ben Honvéd mezek? Csak valami ilyenre tudok gondolni…..szerintem ezzel nagy baj nincs egyébként, OldBabar az Antarktisztól – Bázarekettyésig mindenhová küldött már mezt és szerintem ez a dolog működik!
   A mai trendnek megfelelő ruhakollekció esetében pedig, ha komolyan gondolják nem biztos, hogy azt a Macronnál kellene kezdeni :) Nagyon jó a cég, de annyira le@arják a magyar piacot, hogy itt sokat várni ettől nem lehet.

   1. Eleve milyen név az, hogy MACRON. Főleg ha az Emmánuelre gondolok.

    1. Neked is mindig csak az erotikus filmeken jár az eszed:) ……in memoriam Sylvia Kristell.

 17. Ja és ha legközelebb jön egy új edző, le kell ültetni és megnézetni vele az elmúlt 30 tétmeccsünket, abból vegye le, hogy ki a jó és ki a szar, ne előben, b.meg. Sőt, bassza meg.

 18. “A hullámzás oka, hogy a csapatban ekkor még nem értek be teljesen a fiatal játékosok, de már akkor látható volt, hogy milyen teljesítményre képes Gazdag Dániel, Bobál Dávid és a többi a Magyar Futball Akadémián nevelkedett futballista. (a fiatal szabály szerint játszottak)”Itt a TÖBBIN van a hangsúly!Kosztán kívül akin túl is adtunk(JÓ PÉNZÉRT?)senkit nem építettünk be a csapatba.Most sincs rá igazán nagy esély.Nézve a csapatot a transfermark szerint Herjeczki ,Tömösvári ,Banó-Szabó néha játszik de legtöbbször pad Gergényi ,Bíró, még padon se és persze ott van Bobál és Csábi akik még padon se ülnek az előbbi még nb3-ba se.Az hogy folyamatosan építi be a fiatalokat nem látszódik a cseréknél sem még 5-10 perc lehetőséget sem kapnak.Könyörgöm legalább ne írjatok ilyen valótlant!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.