Persze ahogy minden hülyeségnek, nyilván ennek sem lesz soha felelőse

A Honvéd Facebook-falára került ki a következő bejegyzés:

Kiderül belőle, hogy a klubkártyákat ingyen lehet meghosszabbítani, viszont

 • nem tudhatod mikor jár le, mert a rendszer sehol sem közölte (illetve a tavalyi bajnokság végén volt egy automata felirat, hogy az első kártyák három hónap múlva lejárnak – amit persze a pénztáraknál jegyet vevők nem láthattak);
 • ha lejárt, mindenképp újat kell kiváltanod (pénzért!);
 • akinek nyáron járt le, vagy lejárat közelben volt, azzal teljesen újat váltattak ki (pénzért!), mert szó sem volt hosszabbítási lehetőségről. (Nem az 1000 forintról van szó, hanem az elvről, ezt mindenképp tegyük hozzá.)

Gondolom időközben rájött valami nagyokos, hogy ha tömegesen vezettették be, akkor tömegesen is fognak lejárni a kártyák, és baj lesz az újak kiadásával, vagy valami hasonló.

Ettől a kérdés még kérdés marad:

 • miért nem lehetett már nyáron is hosszabbítani?
 • egyáltalán valaki végiggondolta ezt az egész kártyahülyeséget tisztességgel?

Mert én eddig csak annyit látok az értelméből, hogy szívni, fizetni, szívni, fizetni, nagyjából ebben az ütemben.

(Mégmielőtt: a lényeg itt nem a Honvéd szidása, ők jófej módon kitették, hogy hol lehet hosszabbítani. A barom az volt, aki erre nem gondolt az első kártyák lejárta előtt. Ha az MLSZ, akkor az MLSZ, ha a Honvéd saját hatáskörben, akkor a Honvéd, de gyanús nekem, hogy a szövetség, mert hosszabbítani ugye egy központosított oldalon lehet.)

(Ami viszont Honvéd: a Benneteket kis bé; a Honvéd-szurkolót kötőjellel írjuk; a klubkártya egy ipszilon; a születésben van el, az “ami alapesetben…” rész a zárójelbe tartozik, mert így értelmetlen a mondat.)

 • Pingback: Persze ahogy minden hülyeségnek, nyilván ennek sem lesz soha felelőse | Zongoracipelő()

 • CSAKA

  És ha már lehetséges ingyen hosszabbítani – amit a nagy többség egyébként is szeretne -, akkor miért kell ehhez egy teljesen felesleges adminisztratív lépés?? Automatikusan is hosszabbíthatnák, kivétel persze, ha jelzed, hogy ezt nem kéred…

  • hahahahha, ezek után ilyen kérdés még felmerül benned? :)
   (amúgy meg annyira rossz minőségű a nyomtatás a plasztiklapra, hogy sokan már a lejárat előtt cserélték, mert teljesen lekopott)

 • Sanzi

  Az enyém a szezon előtt járt le, még lejárat előtt újat csináltattam 1000 HUF ért… nem kajára kell, de azért ez felháborító, az meghog ilyen esetre semilyen kompenzációról nem intézkednek, az meg egyenesen POFÁTLANSÁG!
  Ez tipikus magyaros lehúzás, mint annak idején a vizitdíj is volt!
  Ezek után tényleg mindenki tegyen azért a válogatott meccsén, hogy fizessen a kedves MLSZ! és zárják be a kaput mint visszaeső…

  • XIX.

   Jah, most hogy már vizit díj sincs egészségügy sincs. Ne kerüljünk kórházba, mert nem éljük túl. Mondhatjuk, hogy legyen ingyen mert fizetjük a Tb-t, de abból nem jön ki komoly ellátás, ha baj van, ahogy komoly oktatás se. Mindennek meg kell adni az árát, ha minőséget akarsz.

   • Sanzi

    Ez egyszerűen demagógia!
    Én meggyőződésem, hogy a TB-nk nem keveset fedez az állami kiadásokból! Csak nem oda megy, ahova kellene, ja és én sem vagyok híve a TB-nek, inkább a betegbiztosítást tartanám követendőnek.
    Megjegyzem , hogy a világon mindkettő elterjedt és sok nálunk fejlettebb országban a levont TB után világszínvonalú ellátást kapsz… ingyen!

 • Czibulyás Dániel Pál

  Nekem hál’ Istennek nem volt, most sincs és nem is lesz!!! Anno bojkott idején nem jártam, Szolidaitás… Utána Bérlet a Kanyarba, idegenbe meg nem kérték Sehol! Online meg letojom az egészet, kényelmesen nem élek, sótlanul satöbbi… Jah: Még egy adalék, múltkor hazain gyönyörű látvány volt a rögtönzött konfettieső a zászlókat kiegészítve, úgy 10-12 jegy legalább fel lett áldozva becslés alapján! Say No Modern Calcio!!! Freedom For Ultras!!! 📣❤😎⚽😈

  • Sanzi

   ne sértegess… :D
   én kifejezetten szeretem a jegyvásárlást elintézni 3 perc alatt és nyugisan inkább a parkolóhellyel + a bemelegítés megtekintésével hangolni a meccsre…
   und, du speak ganz gut english… :D

  • Zoltán Ujfaludi

   ok, de például Debrecenben szerintem már nem fogsz a helyszínen jegyet kapni, és kártya nélkül meg nem lehet online vásárolni….

 • Lassie Tizenkilenc

  Off: Vernes Rikító megcincálta a vinklit :) Most értettem meg az elhíresült mondatát miszerint ” kinőttem már az NB1-et” :)
  https://youtu.be/9mjgG4KP1Ls?t=147

 • nethool

  Lehet, hogy nyelvtanilag “kis bé” a helyes, de nekem valahol a lelkem mélyén jól esik, hogy “nagy Bé”-vel írták…

  • Akh12.147.
   Hivatalos iratokban és levelekben a megszólítás első szaván és tulajdonnévi tagján kívül nagybetűvel szokás kezdeni a megszólításban szereplő közneveket is (de a mellékneveket, kötőszókat már nem), például: Tisztelt Nagy Úr! Tisztelt Osztályvezető Úr! Mélyen tisztelt Asszonyom és Uram! Egyéb esetekben a megszólítás első szaván és tulajdonnévi tagján kívül a többi szót kezdhetjük kisbetűvel is, például: Drága Ilonka néni! Kedves barátom! Édes jó anyám és apám!

   Azokat a közneveket, névmásokat és névmási szerepű határozószókat, amelyek a megszólított személyére vonatkoznak, szöveg belsejében általában kisbetűvel kezdjük, például: Légy szíves, barátom, látogass meg bennünket! Arra kérem a polgármester urat, szíveskedjék ügyemet kedvezően elbírálni. Bárcsak itt lehetnél te is! Valószínűleg önöket is érdeklik fejlesztési terveink. Örökké hálás leszek neked a segítségedért. Melegen érdeklődött irántatok. – Fokozott tisztelet kifejezésére azonban az ilyen esetekben nagy kezdőbetű is alkalmazható, például: Szeretném, Apám, ha nem értene félre. A legfőbb érdem az Önöké. Szeretnék mindig Veled lenni. Két (vagy több) szóból álló megszólításoknak ilyenkor is csak az első szavát kezdjük nagybetűvel: Bocsássa meg, Igazgató úr, hogy soraimmal felkeresem! Tisztelettel emlékeztetem Államtitkár asszonyt arra, hogy… stb.
   http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh12

   Persze, lehet nagybetűvel is, de ha mindent így kezdünk írni, akkor erodálódik a forma, amit egyébként jogosan, “a fokozott tisztelet kifejezésére” tettünk félre. Sőt, a folyamat nem áll meg, jön a Magyar, Holland, Budapesti, Debreceni és egyéb alak, ami meg végképp nem szép.

   (Nem kötekszem, csak jelzem, hogy nekem nem tetszik az ilyen, hivatalos tájékoztató felületeken a magyar nyelv szabadon kezelése, a slendriánság, mert ezeket olvassák sokan, így terjednek a rossz alakok.)

   • papparam

    Ennyi. A Himnusz is szép, de azzal, hogy minden meccs előtt lejátsszuk, degradáljuk.

    • Sanzi

     Csak jelzem, hogy a világ sok pontján lejátszák a himnuszt a mérkőzések előtt!
     Nehogy még azt gondolja bárki, hogy ez magyarkodás!
     Ettől még a Himnusz nincsen degradálva!
     Én az iskolákban is, minden reggel lejátszanám, hogy a nebulók indentitástudatát erősítsék.

     • Latabár

      Csak annyi baj van a Himnuszunkkal, hogy letargikus, síránkozó, mástól /Istentől / várja a segítséget ahelyett, hogy tűbe/lázba hozna!
      Ha netalán az öltözőben sikerült felpörögni a meccsre, na a Himnusz után tuti lehet kezdeni újra…

     • papparam

      Pontosabban nem a Himnuszt degradáljuk, hanem azokat az eseményeket, amelyek ünnepélyesek/jelentőségteljesek és valóban igénylik az eljátszását.

   • Zs.

    Ellenben ha mar nyelveszkedunk, a cim stilisztikailag nem helyesebb lenne igy: Persze ahogy semmilyen hulyesegnek, nyilvan ennek sem lesz soha felelose? ;o)

 • dzsahasz

  Csak egy kis kiegészítés: a lejárati dátumot a klubkartya.mlsz.hu oldalon már egy jóideje lehet checkolni. Az enyém október végén fog lejárni, így a mai post után azonnal meghosszabbítottam 2024-ig. Egyből körbeküldtem az infot az irodában, és más csapatoknak szurkoló kollégák jelezték, hogy nekik nem működik (pl. Hali), mert kiírja a honlap, hogy a klub még nem teremtette meg a feltételeket az on-line updatehez, így forduljanak klubjukhoz, hogy mindez mikor valósul meg. (Fradit és DVSC-t (nagyerdei kártya?) maga az oldal is hirdeti, hogy velük nem is lesz erre mód.) Szóval nekem ebből az jött le, hogy ez egy új dolog, melyhez mi az elsők között csatlakoztunk, illetve akár az is lehet mi jártuk ki a lehetőséget az MLSZ-nél. Ettől még persze jogos minden megjegyzésed Hanta, ez egy szép magyaros story again, de talán a Kispest most igazán dicsérhető.

  • Köszi a kiegészítést. Amúgy a klubkartya.mlsz.hu oldal csak pár hónapja létezik egyáltalán – legjobb tudomásom szerint – ebben a formájában, előtte sehol sem lehetett látni, mikor járnak le a kártyák. Az MLSZ-es nekem pl. le is járt, és már hosszabbítani sem tudom. Persze se egy email, de egy figyelmeztetés :(

 • papparam

  Nekem jött mail, hogy le fog járni, hát csináltattam is újat a Fardi meccs előtt. Személyesen, sorbanállással, pénzért.
  Nem baj, fasza a rendszer.

  • papparam

   Ja és nem az ezrest sajnálom, azt szívesen kifizettem volna online, hanem az időt, amit erre elbasztam.

 • Zoltán Ujfaludi

  Egyébként mikor lehet újat kiváltani, mert nekem lejárt még a nyáron…..és szeretnék Debrecenbe menni :)

  • szentike

   Nekem is lejárt a nyáron, és most meghosszabbítottam! Veszprémből nem egyszerű felrohangászni egy új kártya miatt, így nagyon meg is örültem, hogy a lejárt kártyát is meg tudtam hosszabbítani!

 • Döme Sanya

  2:6 ennyit a tehetségről és a fizetésekről.

  • Latabár

   Amikor megverték a németeket, k.ssban voltál! Egy dícsérő szó nem sok, de annyi sem jött ki belőled!
   Ahogy alkalmad van f.kázni, azt viszont egyből kihasználod!
   Undorító!!!

   • Döme Sanya

    Nem az az undorító hogy valaki elmondja a véleményét, ha nem az aki mindenbe belepofázik.
    Te értékítéleti válságban szenvedsz. Le lettünk iskolázva. Szégyen.

    • Latabár

     A győzelem pedig dicsőség!

     • Döme Sanya

      Öreg, én még neked nem sokat írtam.

     • Latabár

      Öreg! Mi a különbség az között, hogy te másokat szapulsz, míg én téged?!

     • Szurkoló

      Szerintem semmi. Negatív a hozzáállása mindenhez csak kritizál ezerrel.Nem szeretnék vele egy térbe kerülni mert a negatív energiája nem lenne rám jó hatással!

     • Latabár

      Így van!
      Elvárja a minőséget, a fejlődést, miközben örökké degradál!
      Gondolhatod milyen kreatív, életvidám környezete lehet…

 • Gabesz

  A zárt kapus edzőmeccsről annyit,hogy azért csinálják ilyen formában,hogy kipróbálhassanak próbajátékon lévő játékosokat.A közelmultban is volt rá példa,még az összeállítást sem adták meg és az ellenfél honlapjáról sem lehetett megtudni !!!!! Nem tudom miért ez a nagy titokzatosság ???!!!!
  Azt látom hogy az MFA-ból kikerülő játékosok egyre jobban tünnek el a homályban,Pl.Mahalek Marcell DVTK-ban fakóban,próbálkozás a nagycsapatban,majd alacsonyabb osztály és még tudnék sorolni.

 • Tóth István

  Én is most hosszabbítottam igy 2026 igy nem kell hosszabbítanom