Októberi kupaszerda a Budaörssel Tatabányán

Budaörs – Honvéd @ Tatabánya, 18:00

Alakul ez a Magyar Kupa. A Fradika kiesett Kisvárdán, így biztos nem dönt rekordot, és csinál a történelemben először négyes sorozatot; a Haladás tizikkel kapott ki Tiszaújvárosban úgy, hogy a 90. percben egyenlített egyáltalán. Eddig ennyi az elhullott NB I-esek listája, reméljük nem velünk folytatódik a lista.

Na, de a lényeg, azon túl, hogy újra lesz Gyirmót-Mezőkövesd ebben a valóságban, nem sok mindent tudok hozzátenni a kupához. Persze, tudom,

 • Kemenes Szabi a Budaörs kapusa, kapusedzője, de ellenünk nem játszik, mert sérült;
 • ismerős lehet még Csobánki Ádám (2003 és 2007 között játszott nálunk), a hardcore kispestereknek esetleg a nálunk (is) nevelkedett, és most az NB II. góllövőlistáját vezető Sajbán Máté;
 • amúgy a keretük kivénhedés közelében álló egykori NB I-es perememberekből áll jórészt, valamint Czvitkovics Cicóból;
 • jelenleg az NB II. 13. helyén állnak 18 ponttal, viszont ennek felét az elmúlt öt fordulóban szerezték, vagyis nincsenek annyira rossz formában, mint talán mi.

Nagyjából ennyi ami elmondható róluk, valamint az, hogy azért játsszunk Tatabányán, mert Budaörsön nyilván épül a stadion. Régi futballfellegvár (#nem), baráti polgármester (#nem), önerős beruházás (#nemigazán), szóval minden indokolt – magyarul: szükséges, csináljuk.

Nálunk vagyis rólunk még ennyit sem tudnák mondani. De tényleg. EvdM valamennyire kiszámítható a bajnokikon, ha épp nem gurul el nála a gyógyszer, a kupában azonban még csak sejteni sem tudjuk, hogy mit csinál majd. Vajon érzi, hogy ez az idénye nagyon necces, és inkább itt lehet lehetősége valamit elérni? Játszat egy sima hétvégi kezdőt, alig pár változtatással?

Apropos, tegnap, vagyis kedden nem volt fegyelmi tárgyalás az MLSZ-ben. Vajon miért maradt el? Ebből következik, hogy – ha jól tudom – amíg nincs tárgyalása, Bobál nem játszhat, hiába csak bajnokira fogják eltiltani valószínűleg.

Tényleg még csak gondolatom sincs az egészről. Annyit tudok, hogy kora délután elindulunk Tatabányára, ahol kupameccset játszunk, és majd lesz valami.

Nem is rángatom tovább a klaviatúrát felesleges mondatokkal, lesz, ahogy lesz.

A tévé a Dunaújváros-Vasast adja, stream sem lesz, mint a bajnokikról, szóval aki nem jön, annak marad a szöveges közvetítés, ilyet viszont mi sem tervezünk.

(címlapkép: Tatabánya, kilátás a Kő-hegyről az Újvárosi lakótelep felé. Az egyik legszebb fekvésű magyarországi város levegője évtizedeken át az egyik legélhetetlenebb volt Európában, köszönhetően a város területén található Cementgyárnak, erőműnek és a szénbányáknak. || fotó: fortepan/Magyar Rendőr)

“Októberi kupaszerda a Budaörssel Tatabányán” bejegyzéshez 187 hozzászólás

 1. A szombati és a mai meccs után kiváncsi leszek a legfrissebb Hemingway bloggra….ha most is védi Meert, eret pattintok…

  1. Lemaradtam, a világ végén vagyok, mobilnet is épphogy… Foglald össze két szóban mi történt légyszi.

 2. Érdekelne nagyon,hogy milyen volt a táborban a hangulat a meccs lefújása után.Főleg az,hogy kikezdték-e verbálisan Meert vagy szólt-e kórusban bármilyen az ő távozását sürgető rigmus,illetve a játékosok hogyan reaáltak a meccs végén,amikor kimentek a közönséghez .Örülnék,ha valaki beszámolna majd,aki ott volt!

 3. “Igazi kupacsata volt, olyan amelyet a FA kupaban is hétről hétre láthatunk. A szerényebb képességű ellenfelünknek nem volt veszíteni valója. Sorra dolgoztuk ki a helyzeteket de Fortuna ellenünk volt. Végig biztos voltam a tovabbjutásban! A játekosok lélekben már a Balmazújváros elleni rangadó szellemében voltak a pályán, ezért magunknak tettük nehézzé a továbbjutást”

  Kb. Valami hasonlót várok a hollandtól :)

 4. Az itt a baj, hogy amikor senki sem várta jött az edzőváltás, amikor mindenki várja nem akar jönni!

    1. Állítólag taxizik.
     Sztm. sokal többre vihette volna játékoskét, szédületes bal lába volt.

   1. Hatalmas eső / góleső lett a végére, Eláztam, mint még soha, 15 évesen…Sosem felejtem el azt a napot, estét, éjszakát!!! Piri & Árgyelán, kész… Ott végérvényesen “beszívott” atomjaimmal együtt a KISPEST-ÉRZÉS úgy ánblokk! :) Török Péter, MESTER, és micsoda CSAPAT (tele saját neveléssel, tök jó légiósokkal, meg akik a “régiek” közül még maradtak)!!! Végén Komora bá’ az URB-vel pezsgőzött, hihetetlen volt! Az ilyen napokért lehet a fociba belehabarodni, egy ÉLETRE!!! XD

 5. Valahol azt olvastam,hogy az egyik állítólag Kispesten is nevelkedett.

 6. Sz.pott a Vasas is egy 90.percben kapott góllal.Következő körben még nem kaphatunk NB1-eseket,de kemény lesz ez másod-harmadosztűlyú csapatok ellen is.Remélem,mire oda kerül a sor,hogy belőlük is kaphatunk,addigra szép sorban elfogynak az NB1-esek.

  1. Én nem bánnám,ha valamelyik NB3-as csapatot kapnánk vagy megye 1-eset ,ha van még.Majd ráérünk egy erősebb ellen játszani jövőre,ha már lesz egy rendes edzőnk is,aki rendesen fel is készíti őket.

   1. Mikor volt a sorsolás? Dehisz még csak most ment le a kupaforduló….hogy van ez?

     1. Nem semmi….még le sem mentek a játékosok a pályáról és már sorsolnak?Hova ez a sietség?

      1. Maskor meg az a baj, hogy nem sorsolnak :) Nektek semmi se jó! :)

   1. Ohhh…nem volt meg az infó, hogy a meccs után még egy sorsolást is figyelni kell….gondolom erre is tettél néhány célzást, amit nem sikerült időben kódolnom… :D

  1. Azért egy Balmaz-Dunaújváros sem rossz,hátha ott is kiesik egy első osztályú.Ja,van MTK-Gyirmót is.

 7. Morten Olsen a legújabb jelölt.
  Herczeg András nem vállalta.
  Vicc ez az egész!

  1. Herczeg jó választás lett volna… a kevesek egyike aki hiteles!
   Csertői dettó!
   Morten Olsen??? 1 év mire megismeri a lehetséges jelölteket!
   vicc! de az is, hogy nem vállalja!

 8. Legjobb 32-ben Gyöngyös az ellenfél…elég sok alsóbb osztályú csapat van, úgyhogy kis szerencsével még 2-3 fordulót el lehet lavírozni nb1-s ellenfél nélkül. :) Szóval jó lenne, ha rendeződne a Csapat körüli ramazuli, mert jó lenne behúzni a Kupát… :P

 9. nso… nyitóoldal : “Magyar Kupa: Vác–Videoton, MTK–Gyirmót a 3. fordulóban
  A Kisvárda a Puskás Akadémia, a Dunaújváros a Balmazújváros ellen készülhet.”
  vajon hány csapatnak kell maradni a kupában, hogy a Bajnok Honvéd meccsét is láthassuk itt a prominens csapatok között ?
  nyomorult szöllősi…

  1. Bezzeg, ha kizúztak volna minket a kupából, akkor címlap lett volna Belőlünk!!! no comment… :(

 10. Picit off : Küldeném ezt a videót minden volt és jelenlegi akadémistának akik teljesítmény nélkül külföldre akarnak szerződni. Nézzék ezt a videót mint követendő példa. Bobál Gerivel kötelezően megnézetném !
  Egy 16 éves kiskölökről van szó, aki már két gólt lőtt az NB1-ban és és nem a külföldről hadovál, hanem próbál futballistává válni alázattal,szerényen,kitartással ! Gróf Dávidnak rúgta első gólját…

  1. Ne mondjál már nekik olyanokat amit nem értenek, nem tanultak. Alázat, szerénység, kitartás, ilyenektől csak megzavarodnak.

  2. Ó, 16-17 évesen még normálisok, picit később száll el az agyuk. :) (Tisztelet a kivételnek!)

   1. Megint csak elképzelhető, hogy igazad van, de mivel Te is kritizálsz most másokat akár vissza is “üthet” az érvelésed.

    1. Nem kel komolyan venni ő ilyen lángelme a 2 év butával és 3 év ostobával.
     Azt hiszi hogy a futball akadémia jobban jegyzett mint a Műegyetem.
     Mellesleg látnok is, igaz azt nem látja, hogy mennyire nevetséges.

     1. Abban azért igaza van, hogy nem mindegy a hangnem amivel kritizálunk. Azt viszont nem fogadom el, hogy “érinthetetlenek” legyenek akár a játékosok, akár a vezetők. A normális hangvételű kritikának szerintem helye van!

      1. Igen, jó gyanítod! Az én álláspontom továbbra is az, hogy kritizálni lehet, csak nem mindegy, hogy hogyan, végül Te is valami ilyet írsz, hát akkor legyen is így a továbbiakban.

     1. Kérdeztem, nem mondtam… :) Próbálom értelmezni a gondolatmenetedet… :)

 11. aki látta a tegnapit…milyen volt a csapat ? volt valami jó is ?
  Pölöskein látszik valami javulás?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.