“Élesben jönnek ki azok a dolgok, hogy ki alkalmas arra, hogy a Puskás Akadémia mezét magára öltse és ki nem”

– mondta a meccs után Pintér Attila.

Segítünk: senki, vagyis csak nagyon kevesen. Persze van, létezhet az a lelkület, mindig lehet reménykedni, de innen árulom el, egy átlag huszonévesben viszonylag ritkán fedezhető fel az érett szervilizmus, és akkor még csak a rovarnál tartunk, viszont bogárnak, vagyis futballistának is kéne lenni. Maradnak tehát a külföldiek, akik azt sem tudják miről szól a Felcsút, és akik ugyan csodálkoznak a falu töküres stadionján, a mindenhonnan feléjük áradó gyűlöleten, de amíg havonta jön az sms a bankszámláról, addig elhitetik: szívük, de legalább a lábuk a klubé.

Még egyszer vegyük át Attila, hátha sokadikra megérted: csinálhatsz bármit, a képződmény, ahová kineveztek vezérbikának soha, de soha a büdös életben nem fog futballklubra hasonlítani. Zsoldosaid lesznek legfeljebb, sőt, kényszerzsoldosaid, hiszen tudjuk, a tegnapi kezdődben is legalább két olyan magyar játékos szerepelt, aki kimondta, hogy nem akar Felcsúton játszani, végül mégis ott találta magát.

Így nem lehet focit csinálni, lassacskán meg kéne érteni, és beelőzni a történelem ítélőszékét, csendben magunktól elbukni, visszamenni nevelőegyesületnek, ha már a bíróság is kimondta, hogy az bizony közpénz, amit a fürge kis mamelukok úgy toltak le talicskaszám hozzátok, hogy az m1-es és a régi 1-es mellett külön szervizutat kellett kiépíteni számukra, hogy ne akadályozzák a forgalmat.

~o~

Mielőtt a meccsről kezdenénk beszélni, mindenképp ejtenünk kéne pár szót a következő sormintáról: 3 – 3 – 4 – 3. Nyugi, nem a három kapusos rendszer elmaradását kérem számon EvdM-en, mert egyrészt Gróffal nagyjából elégedett vagyok, ráadásul átfutva a szabálykönyvet, észrevettem, hogy maximálták a pályára küldhető játékosok számát tizenegyben.

Ez a négy szám nem más, mint az elmúlt négy, Bozsikban játszott meccsen a kapott góljaink száma. 1-3 a Debrecennel, 1-3 a Fradival, 1-4 a Vasassal, 4-3 a Felcsúttal. Négy meccsen a tizenhárom lőtt gólban szép, kapottban viszont, pláne hazai pályán, elfogadhatatlan. Sőt, a nyolc hazain mutatott 15-18-as gólkülönbség egészen arcpirító, ilyen egyszerűen nem szabad, hogy előforduljon mifelénk, és egyetlen kivételnek is azt fogadnám el legfeljebb, ha mondjuk a BL csoportkörében hozzuk össze az újjávarázsolt stadionunkban.

Most is milyen gólokat kaptunk? A látványosan életunt, balbunkóba száműzött Balogh jön fel a szélen, laposan passzol három védőnk közé, Szakály, akinek parlamenti ciklusonként van egy jó meccse, és azzal eladja magát válogatottnak, köszöni szépen, egy érintéssel lövi el a hosszúba.

Három perccel később Lovric ragad be, simán kipasszolják a védelmet, Knezevic pedig fellövi a ficakba. Gólpassz: Szakály, az állás döntetlen.

Szétesünk. Állunk a lelátón, bambulunk ki a fejünkből, a Felcsút kettőt vág, mire mi válaszul fogalmatlanul elkezdünk menni előre, hajt minket a megszokás, valami tavalyról átmentett tűz, miközben érezni, a szitut a pályán belül, magukra utaltan kell megoldaniuk, mert a padról se játékosban, se bármiféle edzői dologban nem várhatunk segítséget.

Közben Salvatore azt mondja mellettem, ha három percen belül nem egyenlítünk, mert az valamiféle lélektani határ, gondolom tudja valahonnan, mégis csak futballedző, akkor nagy lesz a gond. Kamber fejeli előre, Lanza megindul belőle, kettő-kettő, megvan, és három percen belül.

Leekens szövetségi kapitány, Szélesi szövetségi kapitány, mert nekünk ebből is kettő van, valamint CR2 külügyminiszter a tulajdonosi páholyban

De vissza a szétesett, fogalmatlan hajtáshoz. Ha létezne a léleknek, vagy valami ahhoz hasonló, megfoghatatlan hajtóerőnek fizikai megvalósulása, akkor – de inkább ne is így fogalmazzak, hanem pont fordítva: simán lehet, hogy létezik a lélek (vagy valami ahhoz hasonló) fizikai formájában is, mert ott van bizonyítéknak a meccsünk második félidejének közepe, és a lélek, vagy az ahhoz fogalmilag hasonló dolog fizikai formájának a hiánya. Tehát nem volt ott, nem volt meg bennünk, mellettünk, fölöttünk az a valami, ami szokott volt meglenni az elmúlt évben, ami összefogta a bandát, és egyszerűen képtelenek voltunk a birtokában vagy a közelségében hibázni.

A tegnapi Lovric-affér például egész egyszerűen felfoghatatlan és értelmezhetetlen jelenetsor lett volna pár hónappal ezelőtt. Eleve nem pattan vissza a combjáról az oldalvonal felé kifordulva átvenni kívánt labda, nem csetlik-botlik, nem kezd el reklamálni, amikor Szakály két kézzel ellöki, a labda sem pattan vissza a szögletzászlóról, mert a szögletzászló velünk kell legyen, mint ahogy a pálya összes tartozéka, kivéve Andó-Szabó. Gólpassz: Szakály, kettő-három oda.

EvdM egyetlen cseréje Danilo Lovric helyére a 78. percben. Vissza a gyökerekhez. Ha nem vezetünk az utolsó negyedórára, akkor sorra jönnek be a csatárok. Most egy volt a padon, behoztuk hát azt, és nyilván a leggyengébb láncszem, a két gólban is erősen sáros Lovric helyére, belsővédőből úgyis marad még kettő a pályán, legfeljebb kockáztatunk, Latifu és Holender csak minimálisan játszik majd hátrébb. Ilyenkor már mindegy, pár perc a végéig, a Felcsút vezet a Bozsikban, tényleg mindegy, csatárt be, hátha.

Hát ha az utolsó gól mondjuk Olaszteleken esik, akkor lehet, hogy aszontam volna: Dani, a lófő székely öt méterről befejelte a győzelmet a 93. percben. Vagy: itt most nem Dani volt a ló, hanem az általa (is) lóvá tett felcsúti védelem. Nekik pedig felcsút, azaz fel is út, le is út. Mehetnek haza.

Ezek már István barátom szavai. Olasztelek egy apró, Kovászna megyei falu, ahol valószínűleg futballoznak, miközben megkavarnak fogalmakat, hogy a győzelmet fejeljék be, nem pedig(len) a gólt. Ízes.

“Még egyszer mondom, éles mérkőzéseken dőlnek el sorsok, hogy ki alkalmas és ki nem.” – az gondolom fel se merült, hogy maga a modell bukott el

Bejött. Akkora kibebaszott nagy mázlija van EvdM-nek, hogy bejött. Lanza becsavarja; Banó-Szabó beadja, Danilo befejeli; Pintér bánatosan indul nyilatkozni. Közben Mevoungout kiállítják, Márkvárt csak csodával határos módon maradhat a pályán, ez a Felcsút, lehet majd nyüszíteni, ismét felvenni az elnyomottak sírós maszkját, hibáztatni mindent és mindenkit – vagyis Felcsútként viselkedni. Talán egyszer a köznyelvbe is átkerül, vélhetően a felcsútni formájában. Én felcsútok, te felcsútsz, ő felcsút, a jelentése pedig valami olyasmi, hogy én vagyok az összes üveggolyót és kisautót einstandoló óvodás a nagycsoportban, mégis egyedül találom magam, miközben látom, mindenki más jól érzi magát, szórakozik, legfeljebb nem üveggolyókkal és kisautókkal, hanem fabotokkal, de legalább egymás társaságában. Ha én felcsútok, akkor amiatt sírok, hogy miért hagynak ki belőle, miközben nekem ugyanúgy járna, sőt, jár.


Meccsvideó egyelőre az m4sport.hu oldalán, a fotók pedig a szokott helyről származnak: 1909fotó.

““Élesben jönnek ki azok a dolgok, hogy ki alkalmas arra, hogy a Puskás Akadémia mezét magára öltse és ki nem”” bejegyzéshez 90 hozzászólás

 1. Ez nagyon meleg pite volt. Azt hiszem, ki kell mondani, hogy edzőkérdés van Kispesten. :( Kurva nagy mákja van EvdM-nek, hogy van egy Lanzája. Nagyon nagy para lesz, ha ez így megy tovább. Úgy gondolom, hogy télen edzőt kéne váltani. Nem is feltétlen a tabellán elfoglalt helyezésünk, hanem az ötlettelen játék, és a sok kapott gól miatt.

  Nem tudom, hogy van-e reális esélye, hogy Rossi-t visszacsábítsák, vagy valami hozzá hasonlóan szuggesztív, okos-bátor edzőt hozzanak.

  1. Marco Rossi
   51 perce ·
   Sziasztok Barátaim! Csak szeretnék néhány szót szólni hozzátok, és tisztázni dolgokat. Biztos vagyok benne, hogy a legjobb döntést hoztam idén, amikor ezt a nagyszerű klubot választottam olyan emberekkel az élén, mint Világi Oszkár és Jan Van Daele. Nekik és segítőiknek hála ez a csapat, ez a klub tovább növekszik, fejlődik majd. Mindennek a legmeggyőzőbb bizonyítéka a stadion /ez a csodás gyöngyszem/ és az akadémia. Szeretném leszögezni, a DAC szurkolók egyedülállóak Szlovákiában mind létszámuk, mind pedig a csapat támogatása tekintetében. Ezt mindenki tudja, természetesen én is. Éppen ezért döntöttem úgy, hogy itt maradok. Néhány hónapja azt gondoltam azonban, hogy nem érzem azt a támogatást a szurkolók részéről, amit Kispesten tapasztaltam. Tudom, hogy ez így természetes volt. Hiszen hosszú éveket töltöttem a Honvéd kispadján, itt pedig még csak rövid ideje dolgozom, szóval igen, türelmesnek kell lennem. Ki kell várnom… Ez is a munkám része. Képzett, szaktudással rendelkező ember lévén tisztában vagyok vele, hogy minden hely, helyzet más és más, de az ember szívében mégiscsak a kellemes pillanatok maradnak meg a leginkább, és az átélt pozitív emóciók. Kispest ilyen volt nekem. Dunaszerdahely pedig – tudom, – ilyen lesz. Már érzem. Amikor eljöttem ide, valaki nagyon nem örült az én érkezésemnek, és próbált meggyőzni arról, hogy nem hoztam jó döntést. Ma már az ilyesmi nem érdekel, nem foglalkozom vele, mert tudom, sok ember van, aki támogat, mellettem áll, és én azokért fogok a jövőben harcolni, akik hisznek bennünk, a munkánkban. Mindenütt vannak gyűlölködők, tudom jól, de most szeretném, ha ez a helyzet megváltozna itt, és Ti is teljes odaadással támogatnátok ezt a csapatot. Mert egy család vagyunk. Egy család a boldog pillanatokban, de családnak kell lennünk a csalódásokban, kudarcokban is. Szóval gyerünk előre!
   Hajrá DAC!

   1. “Napok óta beszélnek róla. Talán néhányan az újságokban is olvasták. Rengeteg csodálatos üzenetet kapok, mindez nagy büszkeséggel tölt el. Néhány nappal ezelőtt pontosan ezen az oldalon arról írtam, hogy érzek Magyarország iránt /második otthonomnak neveztem/. Amikor az újságokból tudomást szereztem arról, hogy talán én vagyok a magyar futball válogatott egyik szövetségi kapitány jelöltje, a szívem megtelt örömmel. Jó néhány évet töltöttem el Magyarországon, és amikor csak tehetem, visszatérek. Nagyon szeretem a magyarokat, a kultúrát, a futball tradíciót, de el kell mondanom valamit. Igyekszem becsületes és pofi lenni, akár a munkámról, akár a magánéletemről van szó, így szeretném leszögezni, hogy egészen mostanáig nem kaptam semmilyen megkeresést, és érvényes szerződésem van a DAC csapatával.
    Pillanatnyilag a holnapi Zólyombrézó elleni mérkőzésre koncentrálok, ugyanakkor szeretném megköszönni azt a sok szeretetet, ami az igazat megvallva nagyon jól esik a lelkemnek. Arra emlékeztet, hogy minden múltbeli esemény ellenére talán mégiscsak jól végzem a munkámat, ha ennyien kellemes emlékeket őriznek rólam.
    Sok szeretettel ölellek benneteket!
    Marco”

 2. Én azt nem tudom megérteni, mi a jó abban, hogy a három védőnk passzolgatja egymásnak a saját térfelünkön a labdát, majd valamelyik hátrarúgja Grófnak, aki belerúg egy hatalmasat. Amennyiben szerencsénk van, saját emberhez megy, ha nem ellenfélhez (vagy oldalvonalon kívülre). Miért nem passzolnak a védőink előrefelé a középpályásoknak? Rengeteg támadási lehetőséget bukunk el így, ráadásul mindig benne van a lehetőség, hogy egy röviden hazaadott labdából gólt kapunk (tegnap össze is jött).
  Nagyon örülnék, ha Hemi megpróbálná minél előbb Lanza szerződését meghosszabbítani (pénz nem számít), mert ha ő is elmegy, nagy gondjaink lesznek!

  1. “mi a jó abban, hogy a három védőnk passzolgatja egymásnak a saját térfelünkön a labdát, majd valamelyik hátrarúgja Grófnak,aki belerúg egy hatalmasat” Ahol én ülök a környezetemben mindenki ezt kifogásolja különböző jelzőkkel minden meccsen.
   A mérközés utolsó percei fantasztikus volt,hatalmas élménnyel lettem gazdagabb!

   1. Én még nem hallottam senkitől, hogy ezt a visszapasszos játékot milyen jól csináljuk. Mindenki inkább nagyokat káromkodik.

    1. Lehet,hogy nem volt érthető,még egyszer mindenki káromkodik a tili-toli visszapasszos játékon

 3. Pár szóban a mérkőzésről :
  Mivel már mindenki kielemezte, így a gólokat venném sorra :
  1-0 : A kulcs az volt hogy Filip a szélről odaért, ahogy a sérülése után mostmár többedszerre is!Nagyon kellenek azok a gólok is amik nem a csatárduótól jönnek.
  1-1 : Fura, de jó döntést hozott Kamber és Banó hogy nem bántották Szakályt.Ha ebben a szituban ő elesett volna akkor 11-es és kiállítás és már ott elment volna a meccs.
  1-2 : Sajnos a rafinált Knezevic túljárt Gróf Dávid eszén! Ha megnézitek a felvételt, balkötőben benézett jobbra hogy kinek adjon be, utána bebombázta a rövid felsőbe.Biztos kielemezték Dávidot hogy inkább az alsó sarkokat védi.
  2-2 : A kulcs mozdulat Marcié volt, mégha bele sem ért a labdába mert ezzel kizárta a fejelni akaró védőt, a labda útja nem szakadt meg. Davide klasszisát jelzi hogy tökéletes mozdulatsort mutatott be: Kizárta a szakállvokált a labda elől, bal felé húzott hogy semmiképp ne tudjanak elékerülni,volt “pofája” elhúzni a kirobbanó kapus mellett, és csak a zsenik tudják így estükben kicsavarodva a rosszabbik lábukkal ilyen pontosan bebombázni.Nagyon nehéz szitu volt, mégha könnyűnek is tűnt !
  2-3 : Ivánt szeretjük de télen kell egy Tandia-klón gyilkológép, aki 130 kiló izom,10 mp alatt futja a 100-at, és már a szemével megöl. Gróf Dávid picit hibázott mert tanítják hogy vetődésnél ne nyíljon szét a lába. (Imádunk Dávid!Az új hajszín jól passzol a klubszinekhez :)
  3-3 : Hezitált picit a bíró mert nem mert a hatalom ellen ilyen szituban 11-est adni, viszont nem lehetett elkummantani a szabálytalanság tényét.Salamoni döntés volt a szabadrúgás a vonalról.
  A szabadrúgás kulcsmozzanata : Davide belesúg Banó fülébe…aki odamegy a falba..és az elrúgás előtti utolsó ütembem (még épp szabályosan) meglöki Márkvártot, aki így nem tud felugrani rendesen… a keletkezett résen pedig Davide végigfuttatta a fejében kiszámolt fizikai képletet ami picit a Newton törvényeit is kellemetlenül feszegette.
  4-3 : Az első kulcspillanat ahogy a jobbról jövő picit rossz beadásra Marci elindult, ellentmondástnemtűrően kiszorította a hátvédet a játékból és elérte a labdát a vonal előtt.Ha ez nincs akkor bedobás és 3 sípszó.
  A 2. kulcs hogy Banó ki tudta egy jobbracselle mozdítani a védőjét hogy aztán tisztára játszva magát ballal finoman benyesse pontosan 6 méterre középre.Fiatal játékostól , ilyen élesben csodás megoldás volt.
  Majd Danilo bólintott amiben erő is volt illetve a másik sarkot nézte meg,Hegedüs picit belépett jobbra,Danilo pedig baloldalra fejelte rá.

  A 3 kapott gól nagyon sok.Az első félidőben éreztem szervezettséget, mindenki integetett mindenkinek ha eltért a taktikától.Mentálsian nagyot mentünk.A Debrecen kikapott, a fradisták egymást késelték….én már csak egy pezsgőt bontok…

  1. Remek észrevételek, én még annyit tennék hozzá, hogy valamikor a két utolsó gól között volt Holendernek egy nagyon harcos és ügyes labdaszerzése szélen, ha közvetlenül nem is volt köze a gólokhoz, és így kulcsmomentumnak sem nevezhető, de én akkor kezdtem el reménykedni, hogy itt még lesz valami váratlan.

   1. Viszont haragszanak a játékosok Filipre valamiért? Bantóan sokszor volt üresen a bal oldalon, alig kapott labdat:(

    1. Már a balmazi meccsen is feltünő volt . Azt hiszem Meer taktikai áldozata mert állandóan Latifut ( akkit a spiker a holywoodi színésznő után egyfolytában latifának nevezett) kell játékba hozzni mert az ő feladata lenne beívelni Eppel fejére. Igaz rájőhetne hogy ez neki nem megy. Majd talán ha King visszatér.

    2. valszeg azert mert a bajnoksag elejen a baloldalunk erösen lyukas volt…

  2. Igen..az nekem is feltűnt, hogy Lanza szinte minden szabadrúgásnál valamilyen taktikai elemet visz a történetben. Ami számomra nagyon pozítiv, hogy pl. Banó-Szabó ezt maradéktalanul képes is végrehajtani. :)
   Azt hiszem, ha Hemingwaynek (vagy az akkori tulajdonosnak) van esze, akkor Lanzából edzőt csinál. Mert láthatóan iszonyat nagy karizmával bír, és a kisujjában van a szakma. A fiatalok meg láthatóan csüngnek a szavain….

   1. Lehet igazad van nem tudom…de abban biztos vagyok, ennek a két játékosnak a hozzáállása, tudása, és játékosok közti tekintélye példamutató. A Kispesthez való kötődésük meg nem kérdőjelezhető meg. :) Pár év múlva kiváncsi lennék mit tudnának edzőként kihozni az aktuális csapatból. :)

   2. Lanza az egyeni kepzeseket tudna kivaloan csinalni. Nem is ertem, hogy miert nem csabitgatjak abba az iranyba klub vezetöi…ket harom kivalaszott ifju csatar, vagy vedö helyezkedeset, mozgasait, es rugotechnikajat kivaloan fejleszthetne.

  3. a negyedik gol kulcs momentuma, tenyleg Eppele volt, hogy nem adta fel es meg elerte a labdat….
   Amit viszont nem ertek, hogy miert nem lehet egy rendes golosszefogalalot csinalni? mennyibe kerülne a teljes tamadast vegig mutatni, es nem csak az utolso 2 passzt (bar az elözö idenyben, Hidi golpasszat a fradi ellen is csak a visszajatszasban mutattak es szemböl…)
   Több taktikai elemzest es teljes tamadasokat szeretnek latni, az ellenfel labdavesztesetöl…

 4. Mostanság Lanzafame tartja a lelket a Honvédban,lelkes,mindent megpróbál,végigbírja,hál Istennek nem sérül meg,buktatják felkel,megy tovább,esze van a focihoz,akar,lelkes,mindegy melyik lábra jön,nem áll le,az utolsó percben is ugy hajt,mintha még sok lenne vissza,nem fárad el.
  Nélküle most eléggé a hátsófertályban lennénk,valahol a Szombathely vonalában !!!!
  A klubhonlap szerint az összeállításban Latifu a balhátvéd ????? Még egy percre sem láttam a baloldalon !!
  Védelmünk sajnos nem elég szilárd több gólt megakadályozhattak volna,Gróf is sok mindent megfog,de most is legalább két gólt megfoghatott volna.
  Szélsőjátékunk abban merül ki,hogy az ellenfél térfelének közepénél a szélről előreíveljük a labdát a tizenhatosra.
  A szélsőknek el kellene vinni a labdát az alapvonal közelébe és onnét beadni,hátrafelé adni a labdát !
  Eppelt kellene egy kicsit kimozdítani a jelenlegi impotens állapotából,rossz nézni,hogy próbál,nem megy neki semmi.

   1. Jaj, Villámot ne! Latifu nem olyan rossz, nem gondolom, hogy miatta kapunk ennyi gólt. Az sem biztos, hogy az ő hibája, hogy a térfél feléről tolja a beadásokat. Lehet nem szabad följebb mennie. Bírjuk ki, Miniuralkodó már rehabilitál, majd csak visszatér! Aztán meg lehet, hogy ő sem mehet majd alapvonalig…

    1. Megérdemelne az esélyt. Rossinal csereként sokszor játszott! Latifuval sajnos nem csak a beadasokkal van baj :(
     Nem hiszem hogy félvonal stop van egyébként! Filip is liftezik rendesen a túloldalon!

     1. Filip is csak a tizenhatosig megy a szélen,nem megy le az alapvonalig beadni !!!!

 5. Pintér “gondolatához” még, hogy a tizenhárom pályára lépett játékosa közül kiket igazolt ő, és kiket örökölt:

  Márkvárt – 2015 július, örökölte
  Vanczák – 2016 augusztus, örökölte
  Hegedüs – 2016 szeptember, örökölte
  Prosser – 2017 január, Pintér
  Szakály – 2017 február, Pintér
  Hegedűs – 2017 február, Pintér
  Balogh – 2017 július, Pintér
  Poór – 2017 július, Pintér
  Bacelic-Grgic – 2017 július, Pintér (Kövesdről, tehát az előző csapatától)
  Mevoungou – 2017 július, Pintér (előtte Kövesden Pintérnél játszott)
  Knezevic – 2017 július, Pintér
  Molnár – 2017 július, Pintér (Kövesdről)
  Perosevic – 2017 szeptember, Pintér

  Vajon mire gondolhatott Attila? A csapat legjobbjai egyébként egyértelműen a Pintér előtt érkezettek voltak, plusz Knezevic és Szakály.
  Tényleg, minek vásárolt úgy össze szinte egy teljes csapatot, harmadrészt a saját volt csapatából, ha alig pár hónap, és azt nyilatkozza róluk, hogy többen is méltatlanok a Felcsút mezére?

  1. Már régóta úgy vagyok Pintérrel, hogy nem érdemes már elemezni az általa elmondottakat. Kész ennyi.
   Az arcát volt érdemes elemezni, amikor Danilo bebólintotta. :D

  2. Igen, mert az nb2-ben nem játszhatott volna külföldiként. De amúgy jogos, valóban illett volna jeleznem, és nem csak azt, hogy Pintér visszahozta.

  3. Attól, hogy ő igazolta, attól még csalódhatott bennük. :) Persze ettől független a felelősség az övé, hisz a taktika, az erőnlét, a mentális felkészítés a vezetőedző feladata. Azt hiszem télen Felcsúton komoly játékosmozgások várhatóak, ismerve Pintér csapatépítési rendszerét. :D

 6. OFF : Egy vitaindító :
  Az elmúlt fordulókban súlyos összegekre büntetett minket az MLSZ szurkolói rendbontásokért.Például több százezret fizettünk a “buzibotká”ért, többszázezret a “mocskosMLSZ”ért.A bajnoki döntő pirotechnikai látványelemekért ingünket,gatyánkat lehúzták rólunk.Az újpesti tábor múlthéten bedobott egy wc ülőkét apályára többszázezerért, és huhogott, amiért zártkapus meccse lesz (Velünk)
  Ezek tudatában kommentben írd le, szerinted mi lenne a méltő büntetése a fradinak ahol :
  -patakokban folyt a vér
  – Kést tudtak bevinni meccsre !
  – Szurkolók olyan súlyos sérüléseket szenvedtek hogy 3 embert a mentő vitt el.
  -Ahol a tömeg meglincselte a saját szineiért szorítókat.
  Ezzel elriasztva többszáz vagy ezer tisztességes szurkolót, akik tuti nem fogja agyerekét kivinni legalább fél évig meccsre.
  Ki mit adna ?

  1. Mivel az első ilyen jellegű eset volt és a magyar labdarúgás érdeke hogy telthazas labdarúgó mérkőzések legyenek a jövőben is, figyelemve véve a szenzációs hangulatot, irásbeli figyelmeztetesre gondoltam! :)
   Illetve a következő 2 hazai mérkőzésen megemelt rendezői létszám mellèkbüntetés!

   Kb. Valami hasonlót várok! Esetleg 2 telepitett véradó állomás kihelyezése a bejaratokhoz.

   1. Egyetértek!Fő a nézőszám a többi nem számít.

    A lincselés nincs a szabály könyvben ezért nem lehet büntetni,pirotechnika nem volt elég látványos,ezért ejnye-bejnye jár,a durva beszólásokat elnyomta a hangos szurkolás.

  2. Plusz meg nem engedett piró, székek égetése, és gyanítom trágár szavak is elhangzottak. :)
   Ismerve az mlsz politikai összefonodásait azt hiszem fel van nekik adva a lecke… :)

  3. Én egy ilyen A4-esre nyomtatott kiírást látnék szívesen a grupi bejáratánál “Nagyszabású koncertek, vásárok, mulatságok megrendezésére alkalmas focipálya kiadó, a hét bármely napjára, 2018 májusig.Jelentkezni csak szóban, a párt székházban”

  4. Minimum 5 zárt kapus meccs, az adott szektor teljes bezárása a szezon hátralévő részére, 20 millió forintos büntetés.

   De nem lesz ilyesmi, az okokat mindenki tudja, aki Magyarországon él és nem tök hülye.

 7. Minden elismerésem Báno-Szabóé, hogy még a krasznodari merkőzéssel a lábában ilyen kimagasló játékot produkált! Remélem előbb utóbb a gól is összejön és ezzel végképp befogja a károgók száját!

   1. Az a löbböles az elsö felidöben amit Lanza be is tudott meg adni, nem volt csunya :)

 8. Sziasztok!

  Nekem úgy tűnik, mintha az Öreg nem tudna mit kezdeni a bajnoki címmel. Az rendben van, hogy szeretett volna olyan helyen végezni, amivel nemzetközi kupában indulhat a csapat, de a bajnoki címet mintha nem tudná kezelni.
  Magyar szinten egy jól működő akadémiát sikerült felépíteni. Játszanak NB1-ben, NB2-ben fiatalok. Sikerült egy jó edzővel egy jó csapatot összerakni, amivel szeretett volna eredményt elérni. Ez sikerült is, de most hogyan tovább?
  Ha 2-3. helyen végzünk, vagy kupát nyerünk, akkor van eredmény,van nemzetközi indulás, de még van lehetőség azt mondani, hogy van még cél. Lehet tovább csapatot építeni. De így egyből,mintha sok lenne.
  Most nem látom merre tovább. Valahogy ez az európa egyetlen szponzor nélküli bajnok csapata szöveg is ezt a tanácstalanságot sugallná.
  Kérdés, hogy előre akar-e lépni az Öreg, vagy megyünk vissza a posványba. Tudunk-e előre lépni, vagy túl magasra lett téve a léc és nem tudunk vele mit kezdeni?

  Az biztos, hogy ahhoz, hogy előre tudjunk lépni, és esetleg nemzetközi porondon is tudjunk előre lépni, több pénz kell.
  Szponzor nincs, tehát arra nem lehet építeni. Állami pénz nem fog több jönni, erre kár építeni. Marad az ötletesség.

  Utánpótlás:
  Miért csak most jut eszünkbe, hogy szakmai útra kéne menni? Ez miért nem az akadémia alapításakor lett alap? Nem csak a gyerekeket kell oktatni, hanem az edzőket is! A csapat mennyi pénzt költ továbbképzésekre? Méghozzá nemzetközi továbbképzésekre? Mert anélkül csak magyar szintre lesznek jók a játékosok. Tehát pénzt nem fognak termelni. Sajnos.

  Játékos igazolás/eladás
  Rövid távon ezzel lehetne pénzt csinálni. Ehhez jól jönne egy olyan játékos megfigyelő,aki nem csak kilóra hozza ide a játékosokat, hanem próbál minőséget hozni, akit utána el lehet adni. Amiből utána már lehet jobb játékos(oka)t hozni. Tudom leírva nagyon egyszerű, de nem lenne példa nélküli a dolog!

  Hemy eddig szépen kordába tartotta a csapat költségvetését és szépen építkezett. Lehet, hogy nem mindig népszerű a döntése, de az élet igazolta. De most szintet kellene lépni. Itt most nem látom az irányt.
  Az akadémia még sokáig nem fog jelentős pénzt termelni a jelen állapotok szerint. Külsős pénzt nem látni. Tehát csak a játékos adás/vétel marad. Erre viszont nem látni jeleket.

  Honnan lesz pénz a továbblépésre? Mert ha egyszer szép csendben mindenkinek elkezd lejárni a szerződése és ingyen fognak itthagyni bennünket, akkora pénz mellett csapat sem lesz.

  Na, én most itt látok bizonytalanul. Erre lenne jó választ kapni, hogy mik az elképzelések. Milyen más lehetőségek vannak?

  1. A szintlépéshez pénz kell, ezt tudja Hemi is. Azt meg nem tudja/nem akarja előteremteni (és ebben semmi negatív él nincs most). Addig marad ami van. Szerintem az is kurvajó már, hogy NEGYEDIKEK vagyunk a tabellán és “edzőkérdésről” meg ilyenekről beszélünk itt is. Érdemes ilyenkor kicsit kizoomolni, és megnézni hogy nézett ki 5-6 éve a klub, a szurkolók, a körítés meg minden. Kicsit értékeljük magunkat, amit elértünk/elérünk.

   1. Azt mindenki tudja, hogy pénz kell hozzá! :D
    Én arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lesz? Mik a tervek?

    A 4. hely nagyon jó. Az edzőkérdés jogos. De ha pl Rossi visszajön akkor mi lesz? Lesz attól előre lépés? Nem. Legalábbis nemzetközi szinten. Most kicsit más kellene. Erre mi az ötlet?
    5-6 év alatt sikerül sok mindent elérni. A kérdés van-e tovább? (persze hogy van. a fő kérdés: HOGYAN?)

    1. Mivel szponzor nincs, sem irányított, sem piaci, így máshonnan sem lesz. Így meg nincs értelme előrelépésről beszélni. Az európai középmezőny aljához még a vidi-fradi kettős költségvetése is kevés a jelek szerint, mi meg attól is nagyon messze vagyunk.
     Szóval szerintem azért nincs hogyan, mert nincs ilyen terv sem.

     1. Annyi pénzből, mint ami a vidi-fradi párosnál van, itt EL lenne.
      Ha a honvéd tud igazolni Lanza szintű játékost, akkor a Vidi és a Fradi nem tudna? Na ne má! Csak ott nem kell ügyelni a pénzre, mivel van. Lehet túlfizetni játékosokat. Picsán kéne rúgni őket.

      Az baj, ha nincs terv. Egy üzletember így nem gondolkodik. Ha így gondolkodik, akkor az sorvadás.

  2. Az a baj,hogy az MFA nem tud ujabban érett,felnőttek közt helytálló játékosokat adni.A 92-es 93-as korosztály volt ami talán megfelelt,majd egy-egy a későbbi korosztályokból.92.Baráth,Vernes,Vólent …
   93. Nagy Geri … 94-95. Holender,,Bobál…96.Gazdag,Koszta … 97. nincs ! 98-99-2000.Nem elég érettek,vékonyak,nem elég magasak,nem elég gyorsak !!! Meg kell nézni az NB III-as csapatunkban
   játszókat,szinte csak vereség van és nem hiszem hogy olyan szinvonalas lenne az NB III. hogy ilyen szereplést el kellene fogadnunk !! Gergényi,Nemes,Bodrogi,Fehér,Falussy Hegedüs,Cseh szóba sem kerülhet a nagycsapatnál egy pár perces bemutatkozásra ! Tavaly még megvolt a két 20 éves Gazdag,Koszta és a véletlenül sikerült idehozni fél évre Zsótér személyében,de nem lett felkészítve az ez évi
   két 20 éves,pedig Hemi azt mondta,ha nem lesz az akadémiáról akkor majd hozunk más csapatból.Nem hogy nem hoztak,de még a Kosztát is elengedték,Zsótért sem tudták itt tartani !
   Hozták a Deákot aki állandóan sérült,Villámot nem merik bevetni,valószínű nem üti meg a szintet!

 9. Nézem az összefoglalót, és meglepő módon az az érzésem, hogy a kommentátor nekünk szurkolt. :) Danilo góljánál szinte üvölt. :)

  1. amit viszont a meccs nagy részében művelt, az kritikán aluli volt, konkrétan alá bírt menni Knézynek! :/
   én levettem a hangot egy idő után.

   1. lehet a meccs végére lett Kispest-szurkoló. mondjuk megértem. :D

    1. végül is még 10-15p és Pintér sem bírta volna tovább : szerzett volna 1 Honvéd-sálat :)

   2. Ezzel most abszolút nem értek egyet, szerintem alapvetően objektív volt, és szerintem a góloknál azért lelkesedett (függetlenül attól, hogy ki szerezte), mert így jobb, érdekesebb lett a meccs. Képben is volt, Latifu neve kivételével :) Én százszor inkább őt hallgatom, mint Jenőt (egyébként egy fiatal, még rutintalan szpíkerről beszélünk).

    1. Varga Ákos messze nem rutintalan, Eurosporton volt eddig, és számtalan focit közvetített, igaz nem ilyet, “csak” Bundesligát :)

    2. jaja… Latifa :) , Lovric/Kamber keverés… Danilót csak amiatt nem keverte mondjuk Botival, mert keveset volt a pályán. :D
     a góloknál valóban mindig “örült”, de a köztes időkben folyamatosan a Honvédot ekézte.
     amiatt sajnos már nem kapott esélyt nálam a 3. és 4. gól élő közvetítésére :)

 10. Szeptember végén azt mondta Hemibá, hogy egy védőt és egy középpályást akarunk igazolni. Mikor, 2022-ben? Fájóan rövid a kispadunk…

  1. “Nem külső, hanem belső erősítésre van szükségünk.”

   Ez azt hiszem elég beszédes! :(

 11. Szeretném megköszönni a Tábornak, hogy rákezdtek a 77. percben a Marco Rossi-zásra. Tisztán láttam, ahogy Erik körbenéz, “Marco Rossi, az meg ki a fene lehet? Biztos az a szép darab néger srác, aki ott melegít már órák óta, becserélem, hadd örüljenek…”
  Ja és persze ha már 77, szeretném megköszönni az ebben a számú mezben játszó névrablónak is, hogy a sztratoszférába lőtte 2-3-nál a meccslabdájukat.

  1. Nyilván egy kétperces villáminterjúból nem lehet mély következtetéseket levonni, de én úgy látom, hogy Rossi fullon képben van a Honvéddal, követi, hogy mi történik Kispesten, még ha ezt nem is vallhatja be kamerák előtt. Másrészt úgy érzem, hogy ő is nagyon megbánta, hogy nem maradt a Honvédnál.

   Szerintetek van még visszaút neki a mi kispadunkra?

   1. Egyszer már volt egy sikeres visszatérése…ezt inkább Hemingway cseszte el, amikor nem számolt azzal, hogy bajnokok leszünk és középszerű szerződést ajánlott, majd mikor nem közelítettek az álláspontok, akkor inkább más edző után nézett.
    Ha Rossi akarna jönni, akkor jobb megoldást nem is találhatna Hemingway. Kérdés, hogy Hemingway meg tudja-e illetve meg akarja fizetni-e Rossit, aki láthatóan Dunaszerdahelyen is fordulóról fordulóra tornázza fel az értékét. :)

   2. reméljük igen!!
    csak -tartok tőle- ahhoz nagyon gáz helyzet kell, hogy szabó belássa a tévedését.

  1. Hanta gondolatmenetéhez kapcsolódva, felcsúton soha, senkiből nem lesz jobb játékos, mint érkezése előtt volt!
   Pl.. Prosser vagy Márkvárt tehetséges, szimpatikus fiatal volt a nevelő klubjában, de ebben a fertőben egyszerűen megálltak a fejlődésben és szimpatikus itt senki sem lehet… Márkvárt válogatottsága is vicc kategória. :/

 12. pár észrevétel még a meccsel kapcsolatban : Latifu érkezésekor úgy éreztem, hogy megvan King pótlása, de ez a csávó a legnagyobb alibi lett Laczkó mellett, talán már Buksin is túltett, ahogy díszkíséretet adott az első gólnál, a 2. gólt is jobb oldalról kaptuk és Latifa’ sehol…sőt a gól után a háttérben mutogat valamit… nem hiszem, hogy Villám ne kaphatna min.. 1 félidőt ezen a poszton.
  kis Királyt pedig nagyon várjuk vissza, az elfutásokkal, precíz beadásokkal és az alap csupa szív játékával!
  szegény Lovricsot kicsit sajnáltam, mert alapvetően lelkes és csinálja a dolgát, de nagyon ütemtelenül mozog és amit a 3. gólnál művelt, az nagyon gáz… :/ így nem lehet elnyomni 1 védőt! (vagy ha igen, akkor az eredmény ismert :/ )
  Eppel nagyon keresi önmagát, talán, ha King visszatér, akkor több használható labdát kap…
  Pölö végre felhozta magát az átlagos szintre (hiányolom tőle a korábban gyakori távoli bombákat! )… A többiek nagyot mentek az utóbbi 2 meccsen!
  Nagy Geri hiányzik néha, de az esetek nagy részében Gazdi és BSZ kimondottan ügyesen tolják a középpályát.
  Ígéretes még, hogy BSZ egyre jobban összhangba kerül LAnzával!
  Lanza pedig lassan nem írható le szavakkal, mert már “CSAK” 1 érzés, olyan jobbik fajta Honvédos érzés…
  ahogy az O lábaival totyorog a labda mögött, majd beveri a legfontosabb pillanatokban…eufória!!!
  utoljára Détárinál éreztem hasonló “Ő majd úgy is megoldja” feelinget…és ahogy lelkesíti a csapatot, az is csúcsteljesítmény (ezen a téren jelentősen hozzátesz a hiányosnak tűnő edzői ténykedéshez is)!
  EVDM – úgy érzem, továbbra sincs erre a keretre, csapatra hangolva. :/

  1. “A többiek nagyot mentek az utóbbi 2 meccsen!”
   Igen..ez nekem is feltűnt. A három haza vereségnél valahogy olyan érzésem volt, mintha a játék ilyen edzőbuktatás irányába menne….és most az utolsó két meccsen úgy hajtanak, mintha EVDM megmentése lenne a cél. :) Kérdés, hogy a hollandus tett rendet a fejekbe, vagy ez csak egy fellángolás, esetleg más van-e a háttérbe. :) Mindenesetre a felcsút elleni második félidei küzdés nagyon meggyőző volt. :)

   1. azt írta Rossi, hogy nehezen alakul a kémia a DACos szurkolókkal.
    én úgy érzem EVDMnek még a csapattal is necces a kémia, nemhogy a táborral. :/
    szóval, szerintem nem miatta mennek, kicsit “önjáró” lett a csapat.

    1. Én is épp ezt akartam írni! Szerintem is “önjáró” lett a csapat. A Felcsút meccsen legalábbis nagyon ezt lehetett érezni. Csak állt EVDM és fogalma sem volt mit lépjen. A végén Daniló jutott az eszébe ami jól sült el, de ezen kívül tényleg kicsit kívülállónak tűnt.

     1. Önjáró lett a Csapat…igen..ez így jól hangzik. Viszont télen (és nyáron) a lejáró szerződésű játékosok pótlásáról, az új igazolásokról, esetleg nem megfelelő játékosok szerződésbontásáról Meernek kell gondoskodni, legalább javaslati szinten. Akkor ki fog helyette “önjárni”? Szóval azért lenne jó tudni, hogy Meernek tulajdonképpen a Csapat szerepléséhez mennyi köze is van…

      1. tartok tőle, hogy nem sok.
       nagyon fura helyzet (pont erről “vitáztunk” nem rég Áfonyával), mert kívülről csak az látszik, hogy nem működött az új hadrend és igazából ez még mindig Rossi csapata és taktikája, főleg az utóbbi 2 meccsen.
       az is milyen béna -és mennyire árulkodó! – hogy EVDM azt nyilatkozza a szombati meccs után, hogy mind1 milyen védelmi rendszer játszik, mert mindig sok gólt kapunk! :)
       ez persze nem igaz, mert a balmaz ellen nem kaptunk, szombaton persze kaptunk rendesen…de egyel többet lőttünk… ami az Ő taktikájával ritkán sikerült hazai pályán.

       1. Azért legyünk őszinték, az, hogy Mr. Lovresz orra esik egy fűszálban, akárhány védő esetén is gólt eredményez. És sajnos az idén sokkal több ilyen bénázás van, mint tavaly. Nem mondom, hogy ez nem lehet közvetve Meer hibája, illetve a játékrendszeré, de 8 védőnél is gólt kapunk, ha ilyen töketlenek vagyunk hátul. Illetve Knezevic első góljánál is a bepassznál el kellett volna rúgni a labdát, de csak belebotlania sikerült a védőnek, talán Boti volt az, ha jól láttam.

        1. Kamber volt. Elég érdekes mozdulattal próbálta blokkolni a labdát

        2. a sok ilyen eset arra utal, hogy zavar van a fejekben,
         lehet keresgélni az okokat, de a megfejtés a végén, az edző személye lesz… :/

    2. Jó mondjuk ne feledjük, hogy Rossi nem megváltóként ment a DAC-hoz, hanem László Csaba helyére, akit az ottani közönség nagyon szeretett, pláne, hogy Ő is magyar ember. Kvázi ugyanaz volt a helyzet, mint ami nálunk. Nem az eredménytelensége miatt lett elküldve László, így a DAC szurkolók úgy érezhették, hogy Rossi fúrta ki a szeretett mesterüket. És ahogy mi is úgy éreztük (érezzük), hogy Rossi munkája látszik még mindig a Csapaton, így a dunaszerdehelyiek is valahogy így lehetnek. Független attól, hogy a két csapat edzőváltásánál az új edzők képességei, tudása, mentalitása összehasnonlíthatatlan.
     Én azért remélem, hogy a DAC-nál idővel Őt is olyan tisztelet és imádat fogja körbevenni, mint itt Kispesten, és egyszer újra bebizonyíthatja, hogy itt Kispesten tud további csodákat művelni. :)

 13. Lanza ezt a szeretet sehol máshol nem fogja megkapni, ha valaha is eligazol innen. Rossi is ezt pedzegette, aztán rászólhattak, és rögtön kiadott egy nyilatkozatot, de amit legbelül érez, azt közvetlenül a DAC-Slovan után mondta el, az egy spontán, de nagyon őszinte kinyilatkoztatás volt.
  Davide a vörös-fekete Isten! :)

 14. remelem nem, mert az elöre jatekunk sokkal kreativabb volt mind eddig…

 15. “Élesben jönnek ki azok a dolgok, hogy ki alkalmas arra, hogy a Puskás Akadémia mezét magára öltse és ki nem”
  Ezen a mondaton sokat gondolkoztam, és egyetlen gondolat jutott az eszembe:
  Ez a megállapítás alapvetően a felelősség lerázásáról szólt, viszont jobban végiggondolva az edzőre is vonatkozik….

  1. Közben van olyan játékosuk (Latifi), aki az albán csapatával kiharcolta az EL részvételt, de a csoportkör helyett a felcsútot választotta. Mellesleg a selejtezőn az ő gólja döntött. A felcsútba persze nem fér be…

   1. Azért a felcsúton lehet, hogy anyagilag Kánaán focizni, de:
    – biztos, hogy nincs meg az a valahova tartozás érzése, mint mondjuk egy Kispestnél, Fradinál, Újpestnél, Debrecennél vagy éppen a Videotonnál…az említett kluboknak van múltja (és jővője is) Felcsútnak nincs.
    – hatalmas frusztráció lehet, hogy bármely ellenfelüknek van szurkolótábora, akik szinte eredménytől függetlenül lelkesíti, biztatja őket, a felcsútiak néhány Hajrá Puskás molinón kívül senki sem lelkesíti (esetleg az M4 riportere :D )
    – ismerve Pintér csapatépítési stílusát az is komoly dilemma lehet, hogy félévenként nagyjából , évenként szinte teljesen kicserélődik a csapatuk, ennyi új arccal megtalálni a közös hangot szerintem képtelenség ilyen rövid idő alatt.
    – további nem túl önbizalomnövelő tény lehet, hogy a lakájmédián túl minden csatornán szidják őket, lefitymáló véleményeket kapnak, ha kiderül, hogy hol fociznak.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.