Napikispest 2017.11.13.

 • játékoskeringő // november közepe van, így időszerű kitenni a hagyományos játékoskeringős posztunkat, ahol egybegyűjtünk minden pletykát és tényt. Elérhető innen, vagy a megszokott helyéről, a menüsorból, ahol természetesen megtaláljátok az összes átigazolási szezont is 2011/12 nyara óta.
  • amúgy az első fecskék: Bobál Gerit szeretné a ZTE, Kabangu távozhat a télen, Bobál Dávid, King és Nagy Geri még nem hosszabbította meg a nyáron lejáró szerződését.

“Napikispest 2017.11.13.” bejegyzéshez 133 hozzászólás

 1. Az Öreg nem alkuképes.
  Valami nagy csodának kellene történnie ahhoz, hogy maradjanak. Dávidnál, Gerinél tuti…

 2. King sérült , Őt nem fogják elvinni sehova. Bobált az őszi teljesítménye után nem tudom ki vinné. Max. itthon Kisvárda.

  1. Hidi azért alapember volt. Bobál eddig csak pár meccset játszott végig. De kívánom hogy sikerüljön neki, képességei megvannak hozzá. De szerintem még két kiugró szezont lehúzna itthon jobb feltételekkel mehetne jobb helyre.

   1. A magyar bajnoksagban kiugro szint semmire, vagy legfeljebb a kazah elsöosztalyra eleg. 23 eves jatekos mar egy kesz jatekos, nem fiatal, nem is öreg. Nem hiszem, hogy nemzetközileg nagy karriert fog befutni, nem ez most a tendencia.

    1. Sajnos az önnizalma a béka segge alatt jeleneg. Ennyi hibával n lesz ebből kazah egy sem…

  2. Minek? Látjuk a válogatottat. Több mint a fele külföldön “fejlődik”.
   Lassan nincs olyan ország akitől még nem kaptunk ki.

 3. Dark telen out
  Most tette ki insta storyba az nso cikket bekarikazva , es hozza irva hogy szeret mindenkit a csapatnal es igy a honvednal kiveve egy embert , es ezert jobbnak erzi a karrierje szempontjabol , hogy telen elmenjen …
  Sanszos hogy a zsenialis “sztaredzonk” az …
  Elintezte az egyetlen hasznalhato cserenket , danilot leszamitva

  1. nyilván van der meer köti össze a cipőfűzőjét minden nb3-mas meccs előtt is

  2. Na ezt az egyet meg én tudom belsős információból, hogy nem az edzőről, hanem egyik játékostársáról van szó. :)

   1. Nálam messzebb szerintem senki sincs a tűztől, de ezt a sztorit sajnos tényleg megbízható forrástól hallottam. :)

    1. Mármint, hogy Kabangu azért akart elmenni, mert valakivel problémája van a Csapatból?

     1. Szerintem, ha elárulná ,el kellene tennie Téged láb alól! :)

    2. Csak nem a Latabártól? Annál biztos nincs megbízhatóbb, talán a halál.

    1. Es lanzanak mi baja lenne darkal ?
     Forditva meg nem az a poszt hogy miatta legyen mellozve /feltekeny es ennyire csak nem hulyenek az emberunk

    1. Ha Dark nem érzi, hogy a Lanza miatti mellòzése reális, akkor tényleg baj van fejben..

   2. Ha tényleg Lanzával van baja, akkor magam ültetem fel Kabangut a vonatra 2 napi hidegélelemmel a KöKi -n és viszlát… A darknessnek is van határa.

     1. Ebből inkább Mezőkövesd vagy Balmaz lesz. Dark Kamilla, egy új íz :-)

    1. Az sem biztos egyébként, hogy Kabangunak van baja a játékostársával, bőven elég, ha a játékostársának van baja vele, a többi meg már jön magától…

  3. Ha Torghelle Sanyi mérkőzés közben működő agysejtjeinek csak a felével rendelkezne a srác élesben, ezzel a testalkattal magyar szinten az egyik legjobb befejező csatár lehetne.

   1. Pedig AirSanyi sem a legélesebb kés volt a fiókban… :)

    1. ez csak a felszín!
     Torghelle az intelligensebb kategóriába tartozik,

  4. Most, hogy Danilo alakul, Dark max második csatár csere lehetne, az meg legyen inkább Herjeczki vagy Tömös, vagy vki az MFA-ról.

 4. Nagy Geri biztosan marad, ez nem kérdés, szerintem. Amúgy Deák nem tudom miért nem kap több lehetőséget. Amit eddig láttam tőle az tetszett.

   1. Az ő helyére már komolyabb pótlást kellene találni hosszabb távra.

    1. az a gáz, hogy igazából nem is tudjuk mire lenne képes Deák.
     abból a néhány percből , amit kapott, nem sokat látni, de semmiképp sem tűnt gyengébbnek, mint a középső védőink bármelyike.

     1. Egyáltalán mi van vele?Sérült?A Teqballon se volt asszem,meg Kabangu sem,bár róla tudjuk,hogy el akar menni.

  1. Ez számomra is nagy kérdés. Nem kapott eddig valami sok lehetőséget, de azzal szerintem élt.

 5. Azért Kabangut sajnálnám, ha elmegy…kicsit esetlen, de a gólpassza és a góljai alapján hasznos, gólerős játékosnak tűnik, amikor beállt mindig kicsit felpörgött a mérkőzés. Nagy hibának tartom elengedni őt. :(

 6. Reagálnék az első fecskékre :
  – Kabangu alapvetően jó, erős, erőszakos, gyors.Ha mennie kell akkor azért kell mert egészségileg a tüdeje 15-20 percnél többet nem bír még másfél év rehabilitáció után sem. Fölösleges köpködni hogy ki küldte el vagy sem.
  – King szerintem marad. Ő végigpadozott két évet is Botka mögött mégse ment el.ahhoz kevés hogy karriert építsen bármilyen más csapatban. Okosan azt teszi hogy a lejáró szerződését mindig 1-1 évvel megtoldja picit jobb pénzért.Sérülékeny tipus a mozgáskultúrája miatt, csoda ha egy szezont végig tudna egyszer tolni.Régebben is 5-6 meccsek után mindig sérült volt pár meccsre.
  – Nagy Geri : imádjuk Gerit, a csapat nagyon hasznos tagja. De másik csapatba nem kell, max cserének szerződtetnék olcsópénzért. Ha elmegy akkor egyszerű pótolni, fillérekért lehet kapni nála nagyobb erőszakossabb és többet futó szerbet-Ettől függetlenül jó lenne ha végülis maradna.
  – Bobál Gergő : Az elrettentő példa az akadémisták részére, avagy hogyan lehet egy tehetséget elbaszni pénzéhes managerekkel.Volt idő mikor folyamatosan többet szerepelt a DigiSport műsoraiban mint azok akik NB1-es meccsen dupláztak vagy csapatuk legjobbjai voltak.Róla akkor is volt interjú amikor a 4. osztályba szerződött. Gólja az NB1-ben nincs 23 évesen…
  – Bobál Dávid : a tipikus magyar labdarúgó prototipusa : 2 jó szezon után kell legalább fél vagy egy teljes szezon hogy ismét formába lendüljön és legyen kedved játszani. Külföldre az ilyen focista nem kell. Itthon még elduruzsolhat valamelyik csapatban.Kisértetiesen hasonló a karrierje egy bizonyos Debreceni Andriséval, akit még a válogatottba is bevásároltak, aztán semmi nem lett belőle…
  Akikkel 4 éves szerződést kell aláíratni :
  – Banó-Szabó. Pár évig futballfiatalként jó lehet szélen.Ha ilyen elánnal tolja tovább legkésőbb 3 év múlva külföld…
  – Berla Atti. A reményeink szerint hamarosan külföldre szerződő válogatott Gróf Dávid után ő lehet az első saját nevelésű kapus aki hosszútávon beakadhat a vonal elé.Az eddigi legjobb testalkatú kapusunk. ( A többiek elég gyérek voltak : Vereczkei, Czuczi,Vajda, stb).
  -Bodrogi Jani. Remek felépítésű, még bármit ki lehet faragni belőle.
  – Pisont Patrick. A név és a vér kötelez.. Ő kurválkodás helyett biztos hogy érezne küldetéstudatot és tudná hogy mit jelent az oroszlános címer. Rendkivül intelligens játékos, hosszútávon az NB1 sztár irányítója lehet majd.

  1. Tetszenek az írásaid amikor a sikerekről írsz de sajnos olyan vagy mint a szellő amikor azokat a labdarúgókat akiket pár hónapja a mennybe vittél most a pokolra küldöd!Nemigen tudsz olyan embert mondani de ha igen akkor is nagyon keveset aki hűséges volt a klubjához egész pályafutása alatt.Inkább meg kellene köszönni az eddigi munkájukat és sok szerencsét kívánni nekik.

   1. Felrúgja a négysajtost a léc alá :-))
    Bakker, ez elég szomorú…

   2. Miert kellene egy klubnak anyagilag gondoskodni roluk? gondolom megkapja a berletet, ha keri, de ha az összes jatekost kesöbb alkalmazna akkor több szertaros lesz, mint jatekos…
    Ha valaki focizni akar a következöket tudja:
    1. Ha nem kimagaslo tehetseg, hanem egy szürke közkatona, akkor foci utan dolgozni kell
    2. Ha a focibol van keresete amiböl felre lehet tenni, azt be kell fektetni, különben foci utan dolgozni kell.

    Többek között ezert sem ertettem Dzsudzsakot amikor nemet mondott a Hertanak a penz miatt (tenyleg olyan hülye, hogy nem fektette be a penzet?). Ennyi ev legioskodas, orosz bajnoksag utan kellett annyit keresnie, hogy jo befektetesekkel a penz mar ne legyen olyan fontos….
    masreszröl a valogatottrol mindent elmond, hogy egy arab ligaban jatszo a kapitanya..

   3. Hagyjuk már ezt a megbecsülés, nem megbecsülés dolgot.
    – A legrosszabban kereső futballista is az nb1-ben jobban keres, mint egy átlag sportoló Magyarországon.
    – A szurkolók minden játékost megbecsülnek és szeretnek, aki odateszi magát a Kispesti színekért.
    – Ami meg a futball élet utáni életet illeti, az az nb1-s focista, aki 10-15 év nb1-s focizás után nem tud magának egy tisztességes egzisztenciát összerakni, azt nem igazán tudom sajnálni. Plókai Ati pizzafutár esete mögött is bármi lehet. Egy családi tragédia, egy rosszul sikerült üzlet, stb. nem feltétlenül az kell a bajnak lenni, hogy nem keresett elég pénzt a pályafutása alatt.

  2. Tisztelem amiket írsz. A pontokba szedett gondolataidra viszontreagálnék :
   1.Az nem profi labdarúgó aki amiatt akar elmenni mert nem jön ki egy csapattársával.Ez nem óvóda hanem profi élsport kemény pénzekért.Sajnos negyed óránál többet nem bír a tüdeje, csak csere lenne.Sajnos ez ilyen fekete-tipusbetegség. A KAA Gentnél volt egy ugyanilyen: Soumahoro. Ritka gyors volt , gólerős, de egy lejátszott meccs után 2-3 meccset pihentetni kellett.
   2.Kingnél arra céloztam hogy alapvetően lojális és nem nagyon akar ugrálni.
   3. Nagy Gerit csak mi istenítjük.Kérdeztem pár szurkolót másik csapatoktól.A nagytöbbség azt sme tudta kicsoda, olyannyira semmi a játéka a semleges nézőknek, és több szurkoló csak egyszerűen kinevette…Én nagyon csípem Gerit.Ha elmegy akkor igenis jöhet egy olyan olcsó szerb középre mint Kamber, vagy mint a védelemben Szmiljanics.2-3 légiós belefér a csapatba mindig.
   4.Bobál Gergő ha meg akarta volna mutatni, akkor az NB3-ban minden meccsen rúgott volna egy négyest, és utána beint…a srác nem játszani akar, hanem szerződst, pénzt,csillogást…teljesítmény nélkül…
   5. Dávid ha összekapja magát akkor még érhet el jó dolgokat.A pszich tényleg jó ötlet lehetne neki.az idei szezonban ne várjunk sokat tőle.Elfogyott a srác.Hadd töltődjön vissza.
   6.Pisont Patrick van már most annyira intelligens hogy felmérje hogy valami komolyat kell teljesíteni itthon felnőttszinen, legalább 1-2 szezont hogy egy normális csapat az első keretébe vegye meg.Ne pedig a juniorba vagy a tartalékcsapatba.

  3. Sajnos kooly külföldi csapathoz mind kevés. Gerit nagyon nem lenne egyszerű pótolni :-(

  4. Ott a pont! 😜 Egyetértek, kérdésem lenne azért Lassiehez: Pölöskei szted középtávú megoldásként alternatíva lehet középpályán Minálunk??? Valamint Deák védelemben kevés most??? Ha esetleg játszatnák többet, mert a valóban most gondok vannak???!!! 🙋

  1. Így van. Én például kíváncsi lennék, hogy Nagy Gerinek eddig mik voltak a lehetőségei amikre nemet mondott. És mik azok amik miatt most nem hosszabbítana .

   1. És vajon melyik olyan távozónk járt jobban azzal, hogy nem hosszabbított? Hidi hónapokig várta az ajánlatát, Jelena már Csákvárra sem fér be…

    1. Végsősoron igen. Bár az Ő távozása nem feltétlen az a kategória, amiről most beszélünk.

     1. Mert Hidivel nem is akartak hosszabbítani…és Hidi sem a Honvéddal.

      1. Tőlünk már mindenki menni akar,de az a helyzet,hogy csak a Lanza piacképes.Aki marad,az vagy öreg,vagy nem kell senkinek mint kiderült.

       1. Kíváncsi vagyok, mi lesz akkor, ha “kihúzzák a dugót”? Ha nem ömlik a pénz a stadionokba, klubokba tao vagy más módon.

    2. Szvsz Jelena, ha nem megy el, lehet, hogy tavaj tél óta folyamatos kezdő + 10 gól alsóhangon… mos meg???

   2. Mennek a kilók meg a centik megint,Katikám.Úgy fogunk lassan kinézni,mint a serdülő III.

   3. Nekem Nagy Geri az egyik kedvencem. Bízom benne hogy egyszer sikerül külföldre szerződnie.De talán Ő az akinek ha nem jön össze még jobban odateszi magát hogy jövőre sikerüljön. Remélem nem megy el olyan helyre ami visszalépés lenne számára.

   4. Voltak neki, nagyos is komoly ajánlatai… Én egy konkrét Belga 1. osztályú klubbról tudok, 2-3 évvel ezelőttről, amikor is a Belgák ajánlatot is tettek, de az öreg többet akart, Geri meg hiába próbálkozott, nem engedett az öreg. Ennek ellenére ő nem rinyált, hanem odatette magát!
    Nálam ő a mai kor KISPEST NEVELÉS mintapéldánya!
    Én nagyon szeretném, hogy maradjon, dehát Hidi példája számára is előre mutató!

    1. Na ezért mindannyiunk kedvence Geri. Ha sikerül olyan csapatot találnia mint Hidinek örüljünk. Csak ne hogy elvesszen. Ő annál nagyobb kedvenc itt.

     1. Hidi szerződését alig hittem el, nagy kár a sérüléséért. Nem sok magyar sztárocskának jutott ilyen csapat mostanság!

  2. Mindenesetre jó lenne valami konkrét állásfoglalás, vagy blog vagy bármi a BHO részéről, hogy mi újság Darkkal, Nagy Gerivel és Bobál tesókkal.

   1. Bobál Gergőről láttam mostanában képeket,el volt törve az egyik keze,viszont itt megjegyezném,hogy anno Zsótér keze is eltört az Újpestben valamelyik edzőmeccsen,két hét múlva már valamlyen speckó rögzítéssel a kezén újra meccset játszott.Bobál valszeg valahogy csak ki akarja húzni a télig,aztán elmegy.ZTE-hez vagy máshova.

    1. Igazad lehet de találkoztam vele és kétszer műtötték meg a kezét talán már a héten edzhet

   1. Mit irt itt ?
    Valaki aki franciaul tud elmondana?
    Utolso szo azaz az edzo megvan 😂

    1. Egy zsenialis webforditoval leforditva :
     Röviden azért, hogy mi nem tartalmazott semmit, az edző okán jönni fogok

     1. Akkor, lehet valamit rosszul tudtak a jól értesült fórumtársak?

      1. Ezek szerint már a klubnak dolgozó embereknek sem lehet hinni a klubbal kapcsolatos információkkal kapcsolatban. :) Én egyébként nem Lanzafaméval kapcsolatos sztoriját hallottam, hanem az egyik védőnkkel szerepelt benne. Az ominózus eset óta nem volt kerettag egyszer sem Dark, a védő viszont igen, ezért gondoltam, hogy ez állhat a háttérben.

       1. Elmeslned a storyt nevvel vagy nev nelkul is jo csak hogy mi volt?

        1. Edzésen történt túlzottan durva becsúszásról és ezt követő számonkérésről hallottam. Ezzel mondjuk még a nevet tekintve is segítettem, mert kb. 4 olyan védőnk is van, akik még meccsen sem igazán szoktak becsúszni… :D

         1. Ertem , koszi …
          Viszont ebben a temaban a csatarnak adok igazat …
          Szamos csapatnal lattam mar problemat emiatt …
          edzesen rettentoen feleslegesnek erzem a kemeny belepoket
          Serules veszelyes
          Sportolokent ( kapus) edzesem mondjuk jon egy olyan beadas ahol le kene daralno a tamadot inkabb elengedem … Mert felesleges es nb 2 szinten lattam hogy az edzok meg ki is akadnak ha forditva tortenik

      2. A jól informáltaknak egyszer már írtam, a magyar futballban dolgozók fecsegését el kell osztani hárommal… Különösen a játékosok egy jelentős része képes fizetéséről, kapcsolatáról az edzővel, csapattársakkal, tulajdonossal, külföldi/belföldi lehetőségeiről hazudni, mint a vízfolyás. Nagy tisztelet a kivételnek!

       1. “Azzal nem csak maguk mögött égetnének hidat, hanem maguk előtt is!”
        Ezzel egyetértek, hisz számtalan szakmát köt a titoktartás. Csak a kérdés, hogy az mennyit használ a többi szurkolónál, amikor valaki bedob – a titoktartási kötelezettsége miatt – egy ilyen Nostredamus féle bármit bele lehet magyarázni szöveget.

        “A játékos hazug; zselés hajú tehetségtelen b.lfasz; pénzéhes; alacsony; vékony; akaratgyenge; buta; futballqrva; stb-stb! Segíts kérlek, tudsz még negatív jelzőt, amit társadalmunk bokszzsákjára”
        A válogatott eredményekből, nb1-ben zajló esetményekből kiindulva, még akár realitása is lehet a dolognak.

        “dömesanya tarsolyában tuti van még negatív jelző…”
        Ugye azért megbocsájtasz, ha valaki kritizálni meri a futballistákat.

        1. Esküszöm nem értem amit mondasz… :(
         Tehát a játékosok azért kapnak ki Andorrától, Luxemburgtól, azért esnek ki a nemzetközi kupák első selejtező köréből, mert a szurkolók szidják őket? Vagy nem pontosan értem, hogy hova akarsz kilyukadni.

         1. ha jol sejtem, nem tul vilagosan arra akar ramutatni, hogy “mi” rosszul neveljük a gyerekeinket, ezert rossz a “mi” focink. szoval arra celoz, hogy a gyerek a mentalitast otthonrol hozza, azt nem lehet neki megtanitani. de lehet, hogy ezt csak beleakarok olvasni valami ertelmeset :)

          1. Ohhhhh hát értem. Tehát ha a gyerekem elmegy kézilabdázónak, vizilabdázónak, akkor ott van esélye kiemelkedő nemzetközi sikereket elérni, a focistának adom, akkor maximum akkor, ha külföldre igazol. Ebben a kontextusba már nem igazán helytálló, amit írtál.
           Megint kicsit elkanyarodtunk az eredeti mondanivalótól. Én csak azt boncolgattam, hogy egy futballista messze a legtöbb pénzt keresi nem rövid sportolói karrierje alatt, mint más sportágak képviselői, úgyhogy nem tudom miért kellenne sajnálnom bármelyiket is, ha a sportkarrierje után kifolyik a pénz a keze közül és mondjuk pizzafutár lesz belőle. Egy futballistának igenis tudatosan kell készülni a sportolói karrier utáni életre. Akár egy szakma megtanulásával, akár a megkeresett pénzének tudatos befektetésével. Aki ezen megsértődik, azzal nem tudok mit kezdeni.

          2. Okés…de talán az illetékes vitapartner is olvassa a sorokat. :)

          3. Az utolsó gondolatoddal maximálisan egyetértek, mert tisztelem a véleményedet, bár találok benne önellentmondásokat, de simán lehet csak azért, mert valamit félreértek stb.

           Egy dolog: azt nem értem, ha Mi neveljük a társadalom ezeket a labdarúgókat, akkor hogy lehet, h ugyanez a társadalom egy rakás korrekt, értelmes orvost, mérnököt, de maradjunk a sportnál, kézilabdást, vizilabdást stb nevel ki? Ez szerintem elég komoly ellentmondás. Arra akarok rávilágítani, h nem a társadalom, hanem a magyar futball közeg a hibás. Erre rengeteg személyes, családi, baráti példát tudok mondani, de ehhez végképp nem elég 5 perc gépelés. :)

           Személyesen rengeteg tönkrement futballkarriert láttam a magyar futball közege miatt, és sajnos nem sok változott ebben az utóbbi 3-4 évtizedben! Most is ismerek olyan 18 éves srácot (nagyon jó barátság plusz egy távolabbi rokoni szál is van a két család között), aki abbahagyta a focit még az Akadémia előtt 14 évesen, mert állandóan a nála ügyetlenebb gazdag apuka gyerekét játszatta nálunk a Honvédban (!!!) az edző helyette. Amikor az anyja rákérdezett más szülőknél, h miért van ez, akkor mondták neki, hogy ja kérem, fizetni kell az edzőnek, ha a kezdőben akarod látni a gyereket. A kissrác úgy döntött, inkább tanul, most készül egyetemre, és hobby szinten megye 1-ben focizik tovább, mert az örök szerelem. Egy példa a sok ezerből, amit láttam.
           Továbbra is állítom, nem a társadalom, hanem a magyar futball speciális közege a hibás nagyon sok mindenért, mert ez a közeg nem építő jellegű. Ebben sok minden benne van, de azok is, akik kimennek a meccsre, és teli torokból szidják a saját csapatukat!

           Egy személyes: nézd el, ha önmagamhoz képest kicsit negatívabb vagyok, nemrég családi tragédia ért, és egyéb dolgok is nagyon megnehezítették az életem manapság. Nem stílusom a negatív hozzáállás, alapvetően pozitív szemléletű vagyok.

          4. A magyar nagymamám halt meg, megviselt mindannyiunkat. Egy Kispest szurkolóval kevesebb :(

          5. Örülök, hogy a sportkarrrier utáni dologban egyetértünk. :) Végre közös nevező. :D
           A sporttal kapcsolatban elkanyarodtunk. Én nem akarok egy magyar futballedző lelkivilágába beletiporni, csak reflektálni akartam az “én” is tehet róla dologra, mert ebben az én nevelésem is benne van eszmefuttatásodra. :)
           Egyébiránt igaz ami igaz Magyarország a 10 millió futballedző és futballszakértő országa. :D De viszont a sok kis apró kritika nagyrésze a magyar futballal kapcsolatban sajnos sokszor megállja a helyét. Ezt akár futballban dolgozó személy vagy, akár nem ezt azért be kell látnod.

     2. Nagyjából ezt jelenti: Szóval, aki miatt elmegyek innen, az semmit nem értett meg, az az edző – Dark :D

      1. Akkor lehet, hogy a kongói-holland tolmácsunk a hibás… :D

 7. Aki akarja Gazdag Daniék újabb meccsét látni ma itthoni idő szerint 3-tól,Ciprus ellen,annak itt a link.TV persze megint minek is közvetítse.
  Kezdőcsapat: Demjén – Hegedűs, Kecskés, Tóth B. – Szivacski, Haris, Szoboszlai, Gazdag, Szalai – Sallói, Bíró

  1. Az elmúlt 5 évben nem sok magyar korosztályos válogatott (bármelyik) nyert 3 góllal bárki ellen is.

   1. Nem azt mondom,hogy nem fordult elő,mert ennyi csapatnál ennyi meccsből néha csak összejön egy-egy nagyobb gól arányú győzelem ennyi idő alatt,de biztos,hogy túl sok strigulát nem kellene húzogatni az összeszámolásnál.És most így hirtelen nekem se jut eszembe egy se.

    1. Azért rajta már látszik,hogy néhány szezont lehúzott felnőttek között és nem az NB3-ban,

     1. Ha azt nézem,hogy a csókos csapatok sz.rnak rá,mert van elég bevételük,akkor azt mondom,hogy nem jó,mert sérül az esélyegyenlőség.Ha azt nézem,hogy pl ott van Koszta esete tavalyról,hogy addig áll érdekében a klubjának játszatni őket,amíg támogatást kapnak értük ,utána meg nagy valószínűséggel túladnak rajtuk ,mert kell a hely a következő évjáratnak,ahelyett,hogy továbbra is építenék fel a gyereket,akkor megint nem jó.Viszont a pozitív oldalon meg ott van az,hogy így minden évben újabb és újabb fiatal,főként saját nevelésű játékosokat ismerünk meg.Viszont annak se látom sok értelmét,hogy 1-1 meccsre berakják őket csereként néhány percre,csak hogy el lehessen mondani,hogy újabb saját nevelésű mutatkozott be,utána még jó esetben 1-2-szer odakerülnek a padra,majd a többi meccsen a tartalékban vannak,következő szezonban meg mennek kölcsönbe vagy a levesbe.Én jobban szeretem a folytonosságot.

      1. Azért az a Klub, aki hozzá van szokva, hogy mindent állami dotációval meg lehet oldani, hogy szinte bármely hazai játékost oda tud magához csábítani, mert kiemelkedő fizetést tud számukra biztosítani, az nagyon gyorsan koppanni fog, ha ezt az eszetlen költekezést az állami bevételeitől való elesés után is folytatni akarja.
       Igazából a Fradi és a Vidi esetében csak az a kérdés, hogy meddig áll a mostani rendszer. Mert ahogy visszaáll a “piaci rendszer” ezek a klubok szponzorok, és utánpótlás nélkül maradnak, mert most is csak az odairányított szponzorok miatt vannak ott, ahol vannak.

       1. így van! hiába szedik meg magukat, ha egyszer bedől a rendszer, akkor annyi nekik…

        1. Na jó…a Fradi esetében van támogatottság, de jól láthattunk, hogy amikor még nem állt be mögéjük az állambácsi, akkor milyen szenvedést levágtak, amikor piaci alapon kellett magukat eltartani. Seperc alatt középcsapattá, majd másodosztályú csapattá váltak. Nagyjából ilyen szintű mélyrepülést várok néhány éven belül az összes narancscsapatnál.

         1. Azért azt ne feledd el,hogy a Fradi nem kiesett a pályán elért teljesítménye alapján,hanem a zöld asztalnál hoztak egy döntést és úgy került a másodosztályba!

        2. Utána max abból tudnak pénzt csinálni,hogy a sokat kereső piacképes játékosokat eladják,viszont helyettük már nem tudnak ugyanolyan erősségút hozni, ugyanannyiért,mert akkor csöbörből vödörbe kerülnek.

       2. Fradi mondjuk volt korábban is,de a Vidi csak a 84-85-ös szezonban mutatott valamit,meg az elmúlt néhány évben,előtte,közben sehol nem voltak.

        1. Igen..hasonló dologra gondoltam. Elzáródott a pénzcsap, és a jobb játékosokat (Illés, Orosz, Halmai, Vincze) egyből vitték a tehetősebb klubok.

      2. Hát igen.Minél később dől be,annál jobban megszedik ezek a csapatok magukat.

       1. A Vidi nyáron már az U19,U21-es válogatottakat is egymás után igazolta le.Azóta se játszott egyikük se a nagy csapatban,max az a Tóth meg a Szabó Bence néhány meccsert.De se Bolla,se Mocsi,se Torvund nem került oda a tűzhöz még,mind NB3.

        1. Volt külföldön többször próbajátékon,még azelőtt is,hogy a Vasastól leigazolták volna,utoljára néhány hete..Nem tudom,most hol tart a történet.

      3. Egy Haliban, Kövesdben, Paksban egy Koszta évekig alapember lehetne. Mi most bajnokként másképp gondoltuk, Heminél most Danilo volt a nyerő, és én is egyetértettem, mind eredményesség, mind üzleti szemszögből nézve.

       1. De akkor legalább adták volna egy évre kölcsön.Ki tudja,mi lesz itt egy év múlva?

     2. nagyon sokat számít!
      Banó-Szabónál is hasonló fejlődést várok, nagy felfedezés a srác és az ő esete is azt mutatja, hogy több gyereket kell kipróbálni, mert nem biztos, hogy azok fognak legjobban beilleszkedni, akik a “sorban” (kor, poszt stb.) épp jönnének.

  1. sajnos csapat szinten nincs nagy különbség… :/ igen csak kiegyensúlyozott eddig.
   de Dani, szerencsére ma is jó!

    1. Zsótér meg Koszta is ebben a csapatban vannak,csak most sérültek.

     1. A Zsótér,Koszta,Gazdag vagy a Kecskés,Szoboszlai,Gazdag hármasból?

      1. Az 1. 3-asból nekem Zsótér a kedvenc,a kis ágyúgolyó, a 2, 3-ból nekem nagyon tetszik Szoboszlai játékérettssége,hogy már 17 évesen is ott van benne a pimaszság,a játékintelligencia,hogy nincs tele a gatyó és nála az is nekem nagyon bejön,hogy az utolsó percekben is döntött már el meccseket nem egyszer,persze ugye ez nem felnőtt mezőny volt.de szóval eléggé koncentrált is.

  2. Remélem, a válogatottban nem kell annyi meccs a gólhoz, mint az nb1-ben…

   1. Rúghatott volna párat,de a helyzetkihasználás szinte ugyanolyan “hatékony”.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.