Mastodon

Jóságos Téger szólógólja a mennyekben, micsoda videót kaptunk!

A legváratlanabb helyen tűnt fel a Nyaknélküli Balhátvéd.

Tibortól jött a váratlan levél:

Hétvégémet az örökölt családi ház felújítási munkálatai miatt a Veszprém megyei Úrkúton töltöttem. Péntek este a Makk Hetes presszóban meglepve láttam, hogy a helyi megyei első osztályú csapat edzés után betérő játékosai között egy afrikai is van. Barátom, a csapat mindenese elmondta, hogy személyében az egykori NB1-es játékost, Haman Sadjót tisztelhetjük, aki a Diósgyőr és az Újpest mellett a Honvéd csapatában is megfordult, ráadásul a kameruni válogatottban is pályára lépett. Először azt hittem, ugrat, de az MLSZ adatbankjában rákeresve kiderült, hogy igaza van: Sadjo a Veszprém megyei I. osztályban szereplő Úrkút SK igazolt játékosa, előtte pedig a Veszprém és a Csetény csapatában is játszott.

Az úrkúti futball ismerői szerint nagyon jól érzi magát a csapatban, a szurkolók szeretik és azt tervezi, hogy Veszprémből a faluba költözik. Állítólag nincsenek nagy anyagi igényei, az elvileg amatőr megyei első osztályban hasonló nagyságrendű juttatásokat kap, mint társai.

A szombati, Devecser elleni 4-1-re megnyert meccsen végig a pályán volt, inkább balhátvéd, mint balszélső pozícióban. Bár nem játszott kiemelkedően, végig bírta erővel, volt több jó elfutása a balszélen és egy nagyon jó beadása, melyet a csapattárs nem tudott befejelni. Viszonylag gyenge formáját az egyik rendező azzal magyarázta, hogy édesanyja beteg és emiatt szomorú. A hármas sípszó után egyik játékostársa, jó barátom közvetítésével sikerült egy rövid videóüzenetet kérnem tőle a Honvéd-szurkolóknak.

És tényleg:

A kép és a videók minőségéért bocsi, a Facebookon keresztül jött, és valamiért rendesen betömörítette őket.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||