Napikispest 2017.11.15.

 • molesztálás // 
  • a Bors tegnap írta meg, hogy lezárult a nyomozás, hamarosan jöhet a vádemelés abban az év elején kirobban molesztálós ügyben, amelyben áldozatként az MFA egy diákja is érintett lehetett.
  • február 13. // a csakfoci kereste meg GFH-t az üggyel kapcsolatban, aki akkor azt mondta, hogy “Erről az ügyről csak annyit szeretnék mondani, hogy akit a vád szerint a tanár molesztált, nem a Magyar Futball Akadémia növendéke.”
  • november 15. // ezzel szemben a Honvéd ma kiadott egy közleményt: “Az év elején az egyik Magyar Futball Akadémia tanuló jelentette az egyik tanárnak, hogy egy kihelyezett óraadó tanár a tanuló véleménye szerint nem megfelelő módon próbált közeledni hozzá. Kötelességünknek megfelelően feljelentést tettünk a rendőrségen.”
  • értem én, hogy ez egy nagyon súlyos ügy, ahol nagyon kényesen kell eljárni a gyermekekre való tekintettel, azonban a belső ellentmondások a klub kommunikációjában nem biztos, hogy segítik a probléma kezelését.

“Napikispest 2017.11.15.” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. ha jól tudom, akkor az iskolában nemcsak a honvédosok tanulnak, hanem van egy focis osztály is. a feljelentést tehette a honvédos diák, mivel nála csak bepróbálkozott a tanár, míg a másik osztályban állítólag történt is valami.

   1. az már régen rossz, ha a honvéd közleményeire kell hagyatkoznunk…

 2. A saját diákunk azt jelentette, hogy “nem megfelelően közeledett”. Ennek kapcsán indult egy vizsgálat (miután feljelentést tettünk a rendőrségen), ami kapcsán kiderült még pár sztori. Ezekre írta a klub, hogy maga a “szexuális zaklatás” nem a mi intézményünkben történt, csak nálunk is jelezte egy diák a “nem megfelelő közeledést” Én így értelmezem, de lehet tévedek.

  1. Mondjuk én nem érzem a különbséget, már maga a “nem megfelelő közeledés” is elég erős, hiszen a pszichére nézve ugyanúgy komoly és káros következményekkel járhat, ami pedig egy egész életen hát fejti ki hatását.
   Alapvetően csak azért került be a napikispestbe is a téma, mert mindenképp beszélni kell a jelenségről (alap, hogy sokan nem tudják, mikor kell segítséget kérniük, mikor vannak egyáltalán zaklatásnak kitéve), és fontos, hogy a klubkommunikáció ilyen esetekben még véletlenül se hibázzon. A Honvédra nem fog visszahullani az adott ügy, ez egyértelmű, legfeljebb magunkat kavarhatjuk bele, amit viszont nem kéne. Pár félreérthető mondat, és ott is a baj.

   1. Szerintem jogilag szinte biztos nem ugyanaz a szexuális zaklatás, mint bűncselekmény, és a “nem megfelelő közeledés”, amit a diákunk jelentett. De igazad van, már az is erős önmagában, nagyon helyes is hogy szólt egyből a srác, a klub meg egyből jelezte.
    Szerintem amúgy ez most pont azt mutatja, hogy a lehető legjobban járt el a klub, és jól működik az akadémia, ha ebből végül rendőrségi ügy lett. Nyilván a kommunikáció (mint mindig) lehetne pontosabb, de itt azért fiatalokról van szó, és valószínűleg nem is a saját diákunkról.

 3. Attila, Te ál@t….Te Boci!

  “……Ha mi mindig azokban a játékosokban bízunk, akik 5-6 éve már
  bebizonyították, hogy nem tudunk velük előre lépni, akkor nem lesz
  változás. El kell engedni a kezüket és meg kell adni azoknak a
  fiataloknak a lehetőséget, akik tehetségesek, akikre lehet válogatott
  szinten számítani és tovább is akarnak lépni. Szerintem most rendelkezik
  ilyenekkel a magyar labdarúgás. Én anno ezt akartam, szépen előre
  lépegetni. De ha nem építkezel, akkor nem lesz jövőd, ha pedig nincs
  jövőd, nem lesz futballod sem.”

  http://rangado.24.hu/tartalom/cikk/440728_pinter_attila_azt_mondja_tobb_lehetoseget_kellene

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.