Napikispest 2017.11.20.

 • stadion // Hemingwayt kérdezte az NS, hogy tavasszal hol játszunk? Az Öreg ugyan külföldön van, de azért válaszolt:
  • “a Honvéd jövő héten kap tájékoztatást a stadionrekonstrukcióval kapcsolatban, ezt követően születhet döntés arról, hogy (…) hol játssza a hazai mérkőzéseit a mostani szezon tavaszi szakaszában.”
  • ha kommentálnom kéne, annyit mondanék, hogy a világ talán valaha volt leggyorsabb kormányhatározat + közbeszerzési folyamat + döntés + szerződés + engedélyeztetés + egyébségek kombója lenne, ha azért kellene már a tavasz elején a Hungáriára költöznünk, mert épül (vagy legalább bontás alatt áll) a Bozsik.

“Napikispest 2017.11.20.” bejegyzéshez 52 hozzászólás

  1. Az idei “játékunkat” elnézve és már eljutottam oda, hogy akár MZ-t is szívesebben látnám a padon, mint a hollandust

   1. A Mezey szar Vidiéből a Carillo szupercsapatot csinált… El is kergették a Mezey hívek!
    MEzey az én szememben egy hiteltelen megmondóember…

    1. Mezey után Sousa jött (bajnokból ezüstérmest csinált, igaz, utána El-csoportkört is), aztán nevezték ki Carillót

      1. Akkor meg nem értem. Közben több mint másfél év telt el, ez olyan, mintha azt mondanánk, Van der Meer ezt meg azt csinált a Csábi Jocó csapatából. Köztük is másfél év telt el.
       Lehet gyűlölni Mezeyt, sokat tett is érte, de attól még jó edző. Az más kérdés, hogy milyen volt sportvezetőnek, vagy hogy mennyire nehéz ember, és főleg hogy mennyire megkeseredett. De soha nem felejtem el a válogatottját a 0-6-ig, se a 91-es bajnokcsapatunkat, vagy a Samp elleni győzelmet, amikor egy Vujadin Boskovot iskolázott le

       1. Egyetértek, a maga korában nagy maestro volt, sokat köszönhetünk neki.

  2. Ahm! Mezey hány évig is volt döntéshelyzetben??? Meddig is szajkózta, hogy az ő edzőképzése világszínvonal… Most meg ő ossza az észt? Ne már!
   Jókat mond, de mikor döntési helyzetben volt, miért tök más dolgokat tolt?
   Mezey 100szor szerepelt le, és vitte el a futballunkat rossz irányba, na ő mint megmondóember??? Blöááááá

  1. Az adott cég akkkor tudna pozitív marketingbombát robbantani ha a helyreállításkor felfestené a Csapat korább brazil szélsőjét mezszámmal, névvel..azaz Diego 19 ! :P

  2. …erről Mi, KANYARBELIEK tudnánk egy jó nagy post-ot írni ehelyütt, az tutti! :) SZABADSÁGOT AZ ULTRÁKNAK!!!

  1. Én tavaly lepődtem meg rajta, idén meg Te vagy a soros (persze nem az, aki mindenről tehet). :)

   1. …aztán csak óvatosan ezzel a “sorosozással” :) :)
    Tényleg van új a nap alatt, lehet, hogy gyakrabban kellene nézegetnem a klubhonlapot:) Persze kérdés, hogy ezek a számok mennyiben vannak köszönő viszonyban a valósággal?

    1. Ezzel nem tudok vigyázni, ezelőtt 10 perccel valakinek pont azt írtam, hogy “12 soros a terem, hova foglaljak jegyet?”… :)
     Egyébként minden bizonnyal több helyütt köszönő viszonyban sincs a valósággal.

 1. Óriási megállapítás!
  Marco Rossi sem tudott volna kilépni a saját árnyékából változatlan csapatépítési szisztéma (akadémisták+kukázás) mellett. Ezért ment el, amit el is mondott, csak a klub részéről ment egy szemét, sejtető kommunikáció, ami azt súgta, hogy anyagi követelése volt. .Valójában a szegényházból lett elege, mert így nemcsak címet védeni nem lehet, de tartósan az élmezőnyben maradni sem.
  Mindegy, ez van, örüljünk, hogy egyszer összejött, de tudnunk kell, hogy ezzel a tulajdonossal többé nem lesz ilyen…

  1. Szinte látom, hogy Ranieri oda állt a Maláj tulaj elé, hogy neki bizony Ibra kell a címvédéshez… Száljunk már le a földre!
   Ez a klub Puskásék idejében is a szegényház, de tisztességes szegényház volt!

   1. Rossi kb. úgy járt, mint előtte Csábi, akire rátukmálták télen a 9 fős falábú légióshordát. Ő felemelte ellenük a szavát, erre jött Rossi, bevállalta őket (aztán fél év múlva egyik se volt itt). Most Rossi nem vállalta be ősztől a két U20-ast (nyilván látta, hogy nincs meg a minőség), és hogy Lanza vagy Eppel helyett Kabangu legyen a csatár. Legalábbis az utóbbi nyilatkozataiban ez a két dolog elhangzott. Nyilván más szitu volt kieséstől fenyegetett csapatnál a téli szünet (bár Csábi pár meccse alatt tán még jobban dolgoztak ellenünk a bírók, mint tavaly), és más a bajnoki cím után, de a jelek szerint Rossinak sem javított sokat az alkupozícióján az eredményesség. Helyette meg jött EvdM, aki elfogadta Himihumitól, amit kapott. Ha majd ő is túl sokat követel (pl. egy épkézláb balhátvédet, irányítót, vagy akár azt, hogy ugyan hosszabbítsunk már egy Nagy Gerivel, Bobállal), hoz helyette a Boss mást, aki elsőre befogja a pofáját.

    1. Rossi elmenetelét követően Hidi, Koszta , Zsótér out… ezenkívül maradt mindenki! + Banó Szabó semmivel nem rosszabb Kosztánál!

     1. Hidiről már tavasszal tudta mindenki, hogy nem marad, nem is tárgyaltak vele hosszabbításról. Zsótér dettó, fix volt neki Újpest, legfeljebb Hemingway a szurkolói nyomásra futott érte egy kört (vagy nem, a fene se tudja). Koszta meg, ha maradt volna, akkor is sokkal kevesebbet játszana, hogy a helyén szerepelhessen egy új U20-as jó pénzért. Azért Koszta sokkal jobb volt tavaly ilyentájt, már 3 gól/4 gólpassznál járt. Nem véletlenül, volt egy óriási előnye, előtte Kisvárdán játszott NB II-ben. Banó Szabóban is megvan a tehetség, de még kell neki idő és bizalom, hogy kihozzák belőle, amit tud, remélhetőleg nem árt meg neki a hirtelen mélyvíz.

      Csak annyit akartam mondani ezzel, hogy Rossi azóta tett nyilatkozataiból két konkrétum már kiderült a sok mellébeszélés helyett: 1. Hemi neki azt mondta, nyártól is két új, és a korábbiakkal ellentétben felnőtt szinten teljesen tapasztalatlan U20-asnak folyamatosan pályán kell majd lenni (ehhez képest EvdM kiharcolta, hogy csak egyet kelljen); 2. Az volt a terv, hogy Eppelt vagy Lanzát elpasszolja Himihumi (ez meg nem jött össze, mint a mellékelt ábra mutatja).
      Valószínűleg ezeken túl is volt pár nézetkülönbség köztük a jövőre nézve, ami ahhoz vezetett, hogy már hetekkel a bajnoki cím megszerzése előtt letutizták a hollandot.

      1. A bajnokságban a győzelem 5millio/meccs,két fiatallal látta hogy kevés az esély,de egy azért marad(hátha),így biztos jön valami pénz.A holland birka nem harcolt ki semmit szerintem.De még itt a nagy kérdés,amit kaptunk egy év alatt plusz kb 6-700millio ,abból miért nem forgatott vissza egy ruppot se?!

       1. Az 5-7 milliárdból vajon mennyit költenek a csapatukra, és mennyi folyik máshova? :)

       2. Kicsit összecsúszik nálad az MLSZ pénzek visszaforgatása és a sok milliárdos csapat. Szerintem szurkolói szemmel nézve az elvárható, hogy az MLSZ pénzeket visszaforgassa a csapatba a tulajdonos, még akkor is szóvá lehet tenni, ha Hemingwaynak joga van máshogy dönteni. Nem sok milliárdos klubot akar a nagy többség, elég ha “visszakapjuk” a bajnok csapatunkat! És itt nem feltétlenül a bajnoki címre gondolok, hanem arra a motivált, küzdeni tudó csapatra akit nem csak a saját szurkolótábora ismert el, hanem mások is szorítottak azért, hogy legyőzze a Videotont! Ez az ami most hiányzik, pedig egy kis ráfordítással meglehetett volna tartani a lendületet, de mint látjuk nem ez történt.
        Mindezek mellett, elismerem, hogy a mai helyzetben nagyon nehéz dolga van a klubvezetésnek, de ez nem lehet minden rossz döntésnek az egyedüli indoka!

        1. De, szerintem igen a tulajdonos az oka! Az más kérdés, hogy vannak mentő körülmények. De, egy vállalkozásért mégiscsak a tulajdonosa felel.

         1. Mint fentebb is írtam, nem irigylem Hemingwayt, sőt becsülöm a kitartásáért! De vannak olyan döntései amikkel nem értek egyet, ezeket néha szóvá is teszem.
          (Kíváncsi lennék, hogy a ciprusi Apoel, hogyan tudta elérni, hogy az utóbbi években kevés sikerrel ugyan, de mégiscsak szerepel valamelyik nemzetközi kupában. Nem tudom mi a tulajdonosi háttere, meg, hogyan kezdték el építeni a csapatot, de lassan irigykedhetünk rájuk)

   2. Tehát ha zsebrevágod a szazmilliokat,bajnoki premium,uefa pénz,Koszta-pross-botka ára,kivagod a ROSSIT,hozol 3 bnát ingyen (!!!),az tisztességes szegényház.

    1. Miért? Szerinted fenntartani az akadémiát + az Nb 1-es csapatot aprópénz ? Jelenleg Nb 1be nincs még egy csapat aki ennyire a tulajdonosra van utalva. Máshol mindenhonal jön a pénz. Talán még az UTE ilyen fekete bárány.

 2. A stadionból nem lesz semmi. Ezek a mocskok egyszer már kihagytak minket a stadionrekonstrukcióból, aztán bukták a választást, az utánuk következő szarháziak meg leállították az egészet

 3. Ha jobban megfigyeled, az még most is ott van, csak a háló nincs kifeszítve!

  1. bár megeshet, hogy valahol vidéken épül fel, ahova majd szépen leköltöztetik a Csapatot….

 4. Megj.: Szurkolói “szemmel” nézve (is) csodaszép a RED BOYS hosszú drapija, CS.A.K. az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy a középen lévő – akkoriban HIVATALOS – címeren a két oroszlán 1988-as dátumot tart, a kulisszatitkokat Magam sem tudom pontosan az ötletről… Nagyon érdekelne, ha a “Régiek” közül valaki esetleg hozzászólna a témához érdemben, hogy miért is szerepelt az 1988-as évszám annó ezen a GYÖNYÖRŰ DRAPÉRIÁN???!!! ;) XD

  1. Ezt nem tudom, de az 1988-89 szezon mindenesetre különleges volt, döntetlen esetén 11-es rúgás volt, azzal lettünk bajnokok, hogy mi a 7-ből 6-ot behúztunk, a fradika pedig csak 7-ből 4-et. (meg persze az sem ártott, hogy oda-vissza vertük őket)

   1. Köszike, ez is közelebb vihet Engem a tényekhez, irigyellek, akkor voltam Balassagyarmaton elsős az általános suliban… :) XD

    1. Akkor még én is általános sulis voltam, de szerencsére Budapesten, így Faterral szinte mindegyik hazai meccsen kint voltunk. Nagyjából ekkor kezdett el érdekelni, mi történik a pályán, nem csak az edzőpályán labdát rugdosva vártam, hogy menjünk már haza… :)

   2. hahahaha, de ha nem ez a számítás, hanem bármilyen más, tehát a klasszikus két-, vagy az újféle hárompontos van, akkor ugyanúgy a végül negyedik videoton a bajnok. képtelenek voltak berúgni a tiziket.

 5. A mi óbudai lakótelepünkön nem kis sztárok fordultak meg a tengópályán, Döme, Garaba Imi, stb., de a lakótelep középkorú tengócsászárai, a taxisofőr és a dzsúdós ellen nem sok esélyük volt… :) A “hivatásosoknak” voltak bőven gondjaik, az ugyancsak legendás Mörtel Béla például nem tudott állítottból szerválni, csak kézből, bezzeg a Stuttgartnak mégis tudott gólt lőni… :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.